Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   elcihanaferin (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5238)

elcihanaferin 30-11-2007 02:51

elcihanaferin

Alıntı:

youef";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 101676)
Bence de çok önemli bir haber de çok merak ediyorum sitedeki inançlı-inançsız demokrasi ve insan hakları havarileri, DTP'nin sınırsız destekçileri, Hrant Dink daha yere düşmeden katilinin hangi siyasi yaklaşımdan olduğunu şıp diye teşhis edenler, ulus-millet lafını duyar duymaz faşist-ırkçı-eşkiya yaftasını yapıştıranlar bu konuda ne düşünüyorlar?

Bu durum ortaya çıkmış. BÜYÜCÜLÜK yapıyorlar!

Hani ateistlerin bildiği ilkel toplumlardaki büyücülük olgusundan bahsediyorum. Bunlar başkalarının bilmediği bilgilere sahip olup, bilgileri ile de iktidara sahip oluyorlar. Bilgilerini başkalarından gizli tuttukça daha fazla iktidardan sahipleniyorlar. Bu ikili gittikçe birbirini pekiştiriyor. Ama başkaları da bilgi sahibi olmak için durumu kurcalayınca, bilgiyi gizli tutmak veya gizemi artırmak için elden gelen yapılıp, ortalık sahte bilgilerle doldurularak iktidar kurtarılmaya çalışılıyor. Bu asırlardır pek uygulanan bir örüntüdür. İlkellikten modernliğe de akmıştır.

Bu sitede bu durumu uygulayanları yuef güzel belirlemiş. Bunların piri de RT Erdoğandır. Hani geçenlerde "bu bilgiler açıklanmaz" demişti ya. Her zaman yaptığı gerçeği açıklamamk, takiye yapmak, unutturmak ve şaşırtmaktır. Bilgi kendisinde kalsın, herkes kendisine biat etsin, istediği gibi iktidarını sürdürsün. Yani halk mürit olsun. Bu durum modern büyücülüktür. Site de bunun minyatürüdür. Ateistlik kisvesi altında iktidarı seçeneksiz kılmak işlevi yerine getirilmektedir. Onun için bu siteyi dinciler çok sever. İfade özgürlüğü falan işin cilası. Ye memet ye.

(Sevgili elcihan, aktardığınız fikirlerin yazdığınız konu başlığıyla bir ilgisi bulunmamakta. Bu sebeple yazılarınız ve gelen yorumları 'tanışalım' bölümünde adınıza açtığım bu başlığa taşıdım. Bu sayede kendinizi ifade etme imkânı, belki de siteyi 'gerçekten' tanıma fırsatı yakalamış olursunuz...:thunderpoint)

thunderpoint 30-11-2007 08:38

Re: Bahriye Üçok'un "kargocusu" DTP'de

Alıntı:

elcihanaferin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 101707)
Ateistlik kisvesi altında iktidarı seçeneksiz kılmak işlevi yerine getirilmektedir. Onun için bu siteyi dinciler çok sever. İfade özgürlüğü falan işin cilası. Ye memet ye.

İlginç!...

elcihanaferin 30-11-2007 12:49

Alıntı:

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 101710)
İlginç!...

Neresi ilginç? Bu sitede biraz kalan, sitenin ağabeylerinin bu büyücü durumunu görür; aynen *Hıncal Uluç’un “mahallenin abisi” havasında olması gibi site yönetiminin ve disiplin kurulunun bu havada olduğunu görür. Sitenin büyücüleri, sitedeki yazı içeriğinde istedikleri gibi dayatma hakkını kendilerinde bulurlar. Çünkü onlar gizemli bir şekilde bilgi sahibidirler. Onlar çile çekmişlerdir. Arada sırada, sıkıştıklarında, bunu mesajlarında anlatırlar. Çektikleri sonrasında suskun kaldıkları dönem, artık onlar için “arınma” dönemi olmuştur. Böylece erdeme erişmişlerdir. Onlar artık “bilge”dir ve en iyiyi, doğruyu bilmektedirler.

Yukarıda anlattığım durum, başlangıçta böyle olmasa da sonradan bu düzeye gelmiştir. Site, onların kaynakları sahiplenmesine imkan vermiştir. Daha sonra da sahiplenme, ortamın sahiplenilmesine ulaşmış, bir hak haline gelmiştir. Dolayısıyla BÜYÜCÜLÜK’ün bütün evreleri oluşmuş ve eylemi kendiliğinden yürürlüğe girmiştir.

Çile, arınma ve sahip olma; onlara sitede “mahalle abisi” olmanın yolunu açmıştır. Bu özellikleri ile onlar artık diğer üyelerden ayrılmış, özel statüye kavuşmuşlardır. Onlar artık seçkindirler, yücedirler. Onların dışında kalanlar ise bu özellikleri taşımamakta ve daha “alçak” bir seviyede bulunmaktadırlar. Onlar ancak kendilerine tanınan sınırlar içinde kalırlar, nasıl davranacaklarını sitenin bu “kahin”lerinden farkına varmadan kendilerine aktarılan mesajlardan alırlar. Sınırlamalara uymadıklarında uyarı gelir. Direten olursa hizaya getirilirler. Bunun için de gerçeğin çeşitli şekillerde örtülmesi gerekir. Kavram kargaşası yaratırlar, çünkü bu büyücüler artık iktidar sahibidirler ve iktidarlarını sürdürecekler. Onlar için dinciler ve dindarlar vazgeçilmez öğelerdir. Onlar sayesinde varlıklarını sürdürmede ve siteye sahip olmaktadırlar. Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler. Egemenlik ilişkilerini de hizmet etme adı altında örterler.

Bunlar ülkede siyasi iktidarın destekçisidirler. Zaten sistemler aynıdır. RTE nasıl halkı bilgiden, gerçekten uzak tutmaya kalkmıştır, çile çektiğini anlatmıştır, gizemli lider olmuştur. Aynı sistem yürütülür. Hiçbir zaman siyasi iktidarı eleştirmezler. Ancak arada sırada – dostlar alışverişte görsün kalbinden - devlet kurumlarını eleştiriler. Pirleri RTE’dir. Ama gizemli bilgelik perdesinin altında bunu dile getirmezler. Hümanizma vs adı altında oynanan oyun budur.

İzleyin mahallenizin ağabeylerinin nasıl “mahalle baskısı” yaptığını.

sargon 30-11-2007 12:57

sevgili elcihanaferin arkadaşım, nerden ve nasıl bu konuya daldığını, nasıl böyle sonuçlar çıkardığını bir türlü anlayamadım. Yazdıklarını anlayabilmek için okumam gereken başka başlıklar var mı yoksa *direk bu başlıktan mı bir sonuç çıkarmalıyım?

frodo 30-11-2007 20:18

Re: elcihanaferin

Elcihanaferin arkadaşımız değişik bir bakış açısıyla eleştirmiş bizi. (kendimi de mahallenin
ağır abilerinden sayıyorum fasülye-nimet kıvamında).

İyi etmiştir, ellerine sağlıktır, hoş olmuştur da ; oldukça akıcı ve güzel bir yazın dili kullanmasına
rağmen vallahi anlamadım *8O

"Onlar için dinciler ve dindarlar vazgeçilmez öğelerdir. Onlar sayesinde varlıklarını sürdürmede ve siteye sahip olmaktadırlar. Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler. Egemenlik ilişkilerini de hizmet etme adı altında örterler. " Herhalde bu paragraftaki ilk "onlar" biz oluyoruz, öyle mi ?

aydoe 30-11-2007 20:32

Sn elcihan önyargılısınız yada daha önceden bu siteye üye olmuştunuz
yada birinin elçisiniz 4 günde önce üye oldun da hemen nasıl bu yargılara vardın?

dilaver 30-11-2007 21:00

Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler

* * * sayın elcihanaferin *aramıza hoş geldiniz. Sıkı da gelmişsiniz, belli ki eteklerinizde dolu taşlar var, buyrun dökün, iyi olur. Agır abilerin gerçek yüzünü herkes de görür. *:lol:

* * * *Ancak eleştirilerin dogru temelde gidebilmesi ve site ahalisince kabul görebilmesi için, agır abilerin site tüzügünün hangi maddelerini *ihlal ettigini de belirtmeniz, olaylarla ilgili örnekler vermeniz gerekir ki site üyeleri size inanabilsin.

* * * *Buyrun örneklemelerinizle anlatın. Aksi takdirde size ya meczup ya da müfteri diyen çıkabilir. O zaman DK nın agır abileri bile sizi savunamaz.

* * * * saygılarımla

ozgur_beyin 30-11-2007 21:03

bence elcihanaferin gönderilip ''rucu'' edenlerden.

thunderpoint 30-11-2007 21:17

Sevgili elcihan,

Alıntı:

elcihanaferin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 101724)
Bu sitede biraz kalan, sitenin ağabeylerinin bu büyücü durumunu görür

İlginç! Bu önyargı sitede yeteri kadar kalmadığının göstergesi olsa gerek...

Alıntı:

Hıncal Uluç’un “mahallenin abisi” havasında olması gibi

İlginç! "Kuyruk acısı mı" desem yoksa burada sıklıkla yayımlana köşe yazarları içine girememenin serzenişi mi? Nitekim reyting alamamış bir yazar edası yahu!

Alıntı:

Sitenin büyücüleri, sitedeki yazı içeriğinde istedikleri gibi dayatma hakkını kendilerinde bulurlar.

Bak aferin kardeş, bir tüzüğümüz var, kanunlarımız; tıpkı her kurumda olduğu gibi.. Bu kuralların dışına çıkmazsan kimse sana içeriği dayatmaz. (Kuralları 'Tüzük' bölümünde bulabilirsin)

Alıntı:

Onlar çile çekmişlerdir.

Sayende halâ devam ediyoruz! *:D

Alıntı:

Böylece erdeme erişmişlerdir.

Erdem kişinin ruhundadır. Sahibi hariç herkes rahatlıkla görebilir. Teveccühünüz...

Alıntı:

Yukarıda anlattığım durum, başlangıçta böyle olmasa da sonradan bu düzeye gelmiştir.

Alıntıdaki cümle buralarda sıklıkla gezinirken 'Bakla'yı düşürdüğünüzün ifadesi değil mi? (Her ne kadar tilki olup peynir beklesek de... :D)

*

Alıntı:

Dolayısıyla BÜYÜCÜLÜK’ün bütün evreleri oluşmuş ve eylemi kendiliğinden yürürlüğe girmiştir.

Dinlere göre yasak ya; o sebeple oluşturduk. Fal oklarımız bile var, ne haber?...

Alıntı:

diğer üyelerden ayrılmış, özel statüye kavuşmuşlardır.

Böyle olmamalı mı diyorsun; o zaman yer değişelim!

Alıntı:

Onlar artık seçkindirler, yücedirler. Onların dışında kalanlar ise bu özellikleri taşımamakta ve daha “alçak” bir seviyede bulunmaktadırlar.

Bak bu yanlış işte...

Alıntı:

Onlar ancak kendilerine tanınan sınırlar içinde kalırlar, nasıl davranacaklarını sitenin bu “kahin”lerinden farkına varmadan kendilerine aktarılan mesajlardan alırlar. Sınırlamalara uymadıklarında uyarı gelir. Direten olursa hizaya getirilirler.

Bunu tüzükle açıklamıştık sanırım...

Alıntı:

Bunun için de gerçeğin çeşitli şekillerde örtülmesi gerekir.

Bizlerin tesettürle arası pek iyi değildir; doğru yerde olduğuna emin misin?

Alıntı:

Onlar için dinciler ve dindarlar vazgeçilmez öğelerdir. Onlar sayesinde varlıklarını sürdürmede ve siteye sahip olmaktadırlar. Onlar vasıtasıyla varolmayı edinmiş, fikirlerini bütün siteye, düşünmediklerini sandıkları topluluğa benimsetmektedirler.

Kozmopolit toplumların gelişmeye daha müsait olduğunu okumuştum bir yerlerde. Yada "taciz tuzakları alışkanlığın mı?" diyeyim...

Alıntı:

Bunlar ülkede siyasi iktidarın destekçisidirler. Zaten sistemler aynıdır. RTE nasıl halkı bilgiden, gerçekten uzak tutmaya kalkmıştır, çile çektiğini anlatmıştır, gizemli lider olmuştur. Aynı sistem yürütülür. Hiçbir zaman siyasi iktidarı eleştirmezler. Ancak arada sırada – dostlar alışverişte görsün kalbinden - devlet kurumlarını eleştiriler. Pirleri RTE’dir. Ama gizemli bilgelik perdesinin altında bunu dile getirmezler. Hümanizma vs adı altında oynanan oyun budur.

Bunun yorumunu da sevgili site sakinleri yapsın...

Hoşgeldin...

30-11-2007 22:28

Bende bu sitedede yeniyim ama elcihanaferin adlı arkadaşın bu sitedeki arkadaşlar hakkında yaptığı karakter analizini bu kadar kısa bir süre içinde nasıl becerebildiğini anlayamadım sanki cok eski bir üye gibi arkadaşlar hakkında yorum yapmış ben sadece burda hissetdiğim biraz eski yeni ayrımı var gibi bunuda normal karşılıyorum insanlar yeni tanıdıklarına ister istemez biraz mesafeli olurlar ama işin başka bir yönü ise siteye yeni gelen arkadaşlara biraz daha yakın davranmak ve kısa bir zamanda bu site ye ısınmalarını sağlamak tabii kimse buna mecbur değil ben sadece fikrimi söyledim yanılmışda olabilirim * * * * SAYGILARIMLA

elcihanaferin 06-12-2007 22:12

elcihanaferin

cihan = dünya *

aferin = meydana getiren

cihanaferin = dünyayı yaratan

el : (harfi tarif – İngilizcedeki “the” karşılığı. Türkçede karşılığı yok. Belki çok değerli Kürtçede karşılığı varsa, sitemizin sevgili hümanist büyücüleri aktarır, dolayısıyla onlar ve herkes tarafından da anlaşılır olur…)

Sonuç : the god , *Müslümanların anlayacağı dilde : Allah

mhmd 06-12-2007 22:33

Ahaaaaaaa

Sizi gidi inançsızlar siziiii
Sizi gidi ağır ağabeyler siziii
Sizi gidi büyücüler siziii

Ahan da görün bakalım, Tanrı hakkında atıp tutmayı.
Buyrun bakalım.
Kim koyduysa kaldırsın cenazeyi :!:

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

ozgur_beyin 06-12-2007 22:37

sevgili elcihan , ''cihan ''kelimesi farsçadır. ''aferin''de öyle. farça kelimelerin önüne ''EL'' (harfı tarif) eki gelmez.
kendi çapında ''lisani'' bir halita yapmışsın.
nasrettin hocanın, kardan yaptığı helva gibi *,''tatsız'' olmuş.

mhmd 06-12-2007 22:46

Bence durum vahim.
Artık ne yaparsınız bilmem.
-Eşhedü.........

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

ozgur_beyin 06-12-2007 22:48

Cihan, '' kuyruk acısı ''hikayesini bilir misin? *İşte hikaye.

KUYRUK ACISI

Zamanın birinde, bir oduncu ormanda odun keserken çalı arasında bir yılana rastlamış. Elindeki baltayı kaldırıp yılanın başını vurmak üzereyken bir an gözgöze gelmiş. Yaradana olan aşkı -yılan bile olsa- yaratılana yansımış ve yılana vurmaya kıyamamış. Yılanda duygulanmış ve dile gelmiş. ''Ey insanoglu, sen bana kıyamadın, bende sana iyilik edecegim'' demiş. Bir kör kuyuya dalmış ve kaybolmuş. Biraz sonra agzında bir altın lira ile dönmüş ve ''Bundan böyle ömür boyu sana hergün bir altın lira verecegim!'' demiş. Oduncu altını bozdurmuş ve evinde ogün şenlik olmuş. Ailesi ahil hiç kimseye olanı biteni anlatmamış. Herkes, sadece oduncunun çok çalıştıgı için durumunun düzeldiğini zannetmiş. Oduncu, yıllar boyu hergün ,o kör kuyunun başına gitmiş, yılan ile buluşmuş ve altınını almış. Birgün oduncu ağır hastalanmış. Kuyunun başına gidemez olmuş. Birkaç gün geçince bolluğa alışmış evinde darlık başlamış. Oduncu ,oğlunu yanına çağırmış ve yılanın sırrını anlatmış. ''Kör kuyunun başına git ve oğlum oldugunu söyle; yılan sana altın verecek!'' demiş. Oğlu inanmamış, ama gitmiş. Yılan önce saklanmış, sonra ortaya çıkmış. Onun oduncunun oğlu olduğuna iyice kanaat getirince de kuyuya inip bir altın getirmiş. Oğlan önce inanmadıgı hikayenin gerçek oldugunu görünce hırsa kapılmış, ''Kimbilir daha ne kadar altın var kuyunun içinde!'' diye düşünmüş. Hırsla yılanı öldürmek için bir hamle yapmış, ıskalamış ama yılanın kuyrugunu koparmış. Yılan da can havliyle dönüp oğlanı sokmuş ve öldürmüş. Akşam yaklaşıp da oglu gelmeyince oduncu iyice endişelenmiş. Hasta yatagından sürünerek bile olsa kalkmış. Kuyunun başına gitmiş ki oglu cansız yatıyor. Yılanda o anda görünmüş; kuyrugu yok ve kanlar içinde. Oduncu durumu anlamış ve çok üzülmüş. Canının parçası oglu yerde cansız, yıllardır velinimeti olan yılanda yaralı...
''Hatalı olan oglum olmalı!'' demiş ve yılandan özür dilemiş. ''Tekrar dost olalım!'' demiş. Yılan ise acı acı gülümsemiş: ''ÇOk isterdim ama sende bu evlat acısı, bende de bu kuyruk acısı varken biz artık dost olamayız!'' demiş.
XXXXXXXX

sevgili *ELCİHAN , senin bu hikayeye benzer bir hikayen var mı? bu siteyle ilgili.

vartor 07-12-2007 01:32

Kuyruk acisi olanlar, siteyi benimseyen kendine yakin bulanlardir. Ben, anlasilmamis olmamizdan dolayi uzulur, tutumumun nedenini aciklamaya calisir, geri kazanmayi tercih ederim. . Sevgi olmasa bu derece nefret de olmazdi, bana ne der gecer giderdi umursamayan biri. Degisik isimler altinda sitemizi ziyaret edip, acimasiz ve bazen de haksiz tenkit edenler, bu siteyi daha once sevip koruyanlardir. Eski sodomo dostumuzu, mamuli'yi, Gandalf'i ve benzerlerini tarafimizda gorememek bence uzucudur. Sanal alemde oldugumuzu unutup, hata yaptim ozur dilerim demek ise, nedense hicbirimizin beceremedigi bir erdem.
Sevgiler hepinize...

degisim 07-12-2007 10:56

Sanal alemde oldugumuzu unutup, hata yaptim ozur dilerim demek ise, nedense hicbirimizin beceremedigi bir erdem. Vartor.

Sevgili vartor,gerçek hayatımızda da farklı davranmıyoruz ki özür dileme konusunda, sanal alemde davranabilelim.Bizlere öğretilen özür dilemenin,insanın hatası veya hataları karşılığında gösterebilmesi gereken erdemi bir davranış olmasından ziyade bunun küçüklük,insanı aşağılayan bir duruş olduğudur.Ve toplum olarak geldiğimiz nokta açıktır.

Sevgiler..

hiramusta 07-12-2007 12:18

Şimdi bu elcihanaferin kim oluyo? *8O

vgm.1 07-12-2007 14:20

vartor ve youef yüzde yüz doğru söylüyorsunuz, siteye yönelik eleştirilere daha sağduyulu yaklaşmak (hoşgörülü) olmak gerekir siteden gitmek isteyenleride ikna etmek haklı talepleri varsa bunların karşılanması lazımdır.

Site de amaç sen,ben bizim oğlan kalmaksa o çok kolay.

Birde sorum olacak site yönetimindekiler farklı nicklerle yazıyorlarmı?(şüphelerim var) Eğer böyle ise bunu hiç mi hiç doğru bulmuyorum.

Yukarıda bahsi geçen insanlar zeki, araştırmacı (bu yazılarından anlaşılıyor) insanlar onların katkılarının devamını sağlamak gerekir. Aynı zamanda öfkeliler haksızlar mı? Sisteme ve dinlere karşı.

Bu tarz eleştirilere cevaplar da aslında herkes tarafından verilmemeli yönetim halkla ilişkilerden anlayan birini tayin etmeli bu kişi de sinirleri alınmış biri olmalı.

Saygılarımla;

teotihuacan 07-12-2007 17:38

Sevgili youef,

Söylediklerine aynen katılıyorum. Kimsenin hatırı için burada değiliz elbette, hatta ben soruyorum, ne oldu bu siteye? Böyle giderse Turan Dursun'un ismi de kurtarmayacak. Site yönetimi hep birden duruma el atsın. Giden arkadaşlarımız da geri dönsünler...

Kuyruğu da çocuğu da unutalım, ileriye bakalım arkadaşlar...

thunderpoint 07-12-2007 18:03

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102341)
Birde sorum olacak site yönetimindekiler farklı nicklerle yazıyorlarmı?(şüphelerim var) Eğer böyle ise bunu hiç mi hiç doğru bulmuyorum."

Sevgili Peker,

Soruna net yanıt veriyorum: Tüm yöneticilerin tek girişi var.

Şimdi de bir isteğim var: Şüphelerini açık seçik ortaya dökersen sevinirim.

(Not olarak eklemek istiyorum: Bu güne kadar yazdığın yazılarla hiç bağdaşmayan ve etik olmayan bir yorum yapmışsın; farkına varır mısın bilmem!)

Alıntı:

teotihuacan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102347)
Böyle giderse Turan Dursun'un ismi de kurtarmayacak. Site yönetimi hep birden duruma el atsın. Giden arkadaşlarımız da geri dönsünler...

Sevgili teo,

Hiç tereddütün olmasın, site emin ellerdedir ve Turan Dursun fikir ve hedefinden 1 derece bile sapılmamıştır. Nereden çıkarıyorsunuz bunları. Giden arkadaşlar hakkında ne böyle bir tasarrufumuz olabilir ne de isteğimiz... Biz bebek bakıcısı değiliz.

Alıntı:

InVitatio";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102346)
gandalf / maximus / lucius cornelius nereye ayid ise oraya gitti diye arkasindan agit yakacagina, forumun yorum zenginligine katkida bulunursan, tüm katilimcilar icin daha hayirli olacak...

Sevgili ınvı,

Sanırım yeter!

07-12-2007 18:11

Sn InVitatio,

Gandalf bu siteye sizden çok daha fazla katkıda bulunmuş değerli bir üyedir ama şu anda benim üzerimde denemekte olduğunuz tahrik yöntemlerinin -ne yazık ki- onun üzerinde başarılı olması sonucu siteden uzaklaştırılmak durumunda kalmıştır.

Ben nereye, ne zaman gideceğime kendi karar vermeyi seven bir insanımdır, hele de 1400 yıl önce yaşamış çöl bedevilerini kendilerine örnek alan arkadaşların önerilerini pek ciddiye almam.

Saygılarımla,

vartor 07-12-2007 18:13

Arkadaslar, ben giden veya site tuzugune aykiri davranislari yuzunden dk karariyla ayrilan uyelerin davranislarini tasvip ettigim icin yazmadim yukardaki iletimi. Bunu da cevirip bir baska argumanin baslangici olmasini ise hic istemem. Tam sagduyu'dan, insanin hata yapabilecegini, ancak yanlisligini anlayip diger bazi dostlarimiz gibi esas gayemize devam etmesini arzuladigimdan *bahsederken, firsat yakalamis gibi yonetime saldirmanin hic mi hic anlami yok.
*Bu sitenin herhangi bir uyesi olarak genele yazdigim yaziyi evirip cevirip yine sahsiyete dokenleri ise simdi bir dk uyesi olarak uyariyorum.

ozgur_beyin 07-12-2007 18:28

cok düzgün insanlar eger bana, esime ve cocuklarima küfür ediyorsa o zaman cok düzgün olmayan insanlarin neyini hosgörecegiz ? invitatio

invi kendine ''sütten çıkmış ak kaşık'' diyebilirmisin.
invi burası ''kişilik bunalımlara'' psikolojik ,destek verilen bir merkez değil.
''edep'' çadırının önünden geçmeyenler. başkalarının edepli olması için, ne kadar çok uğraş ,veriyorlar.
sen, hiç yoktan, onun bunun ,ne verdiği ne aldığıyla uğraş ,medeni insanın ağzına yakışmayacak
sokak adamlarının ağzıyla konuş . ondan sonrada ''masum adamı ''oyna. bu olmaz invi ,hiç olmaz.

biz burda ''kırk kişiyiz'' birbirimizi tanırız.
senin uğradığın iş ''men dakka dukka '' olmuş. ne senin tavrını ,nede maksimus'!un davranışını ,hoş görmüyorum.
ve futursuzca ve edepsizce buluyorum.
sen, ne konuda bir fikrin varsa yaz. başkalrının kişilik haklarıyla uğraşma.
çünkü olaylar tahrik sonucunda ''eden bulur inleyen ölür'' seviyesine geliyor.
umarım bunca olaydan sonra kendine bir ders çıkaracak feraset ve sağduyun vardır.
yeter yahu illallah.

InVitatio 07-12-2007 19:23

----

dilaver 07-12-2007 19:33

Böyle giderse Turan Dursun'un ismi de kurtarmayacak

* * * Kurtarılmayacak olan nedir bunu bilmek hakkımız sanırım. Sizce yönetimin hatası nerededir, ne yapmaktadır ki insanlar "akın akın" siteden kaçmaktadırlar.

* * * Neyi eleştiriyorsunuz ve ne öneriyorsunuz. Yönetim şimdiye kadar tüzüge aykırı bir uygulama yapmış mıdır. Bunlar nelerdir. Herhangi bir görüşü, düşünceyi engellemiş midir, kişiliklere saldırının dışında herhangi bir üyenin söz hakkı kısıtlanmış mıdır.

* * * Dine ve dincilere verilen primler nelerdir. Ve bu noktalarda yanlış bulan ve eleştiren arkadaşlar şimdiye kadar hangi dogru yolu, ne vakit göstermişlerdir. Her halde bunların açıklanması gerekir.

* * * *saygılarımla

07-12-2007 19:44

Sevgili ve değerli arkadaşlar ;

Sitemizin yeterince eskilerinden sayılabilecek,inananlar kanadından olmama rağmen,şu anki YK veya DK nın Adaletsiz bir karar verdiğine şahit olmadım.
Sitemizin bir tüzüğü var ve bu tüzük yaftalarımıza göre de işlemiyor.
Kim ne yapmışsa karşılığı verildi.
Mükafat ta,ceza da sonuçta adaletin ta kendisi değil midir ?

Elcihanaferin arkadaşımıza ben de tıpkı hiram gibi "Kim" olduğunu sormak istiyor ve sargon gibi "Ne anlattığını" yazdıklarında anlayamadığım gibi bakmak gerekmemiz başka başlıklar var mı ? diye sormak istiyorum.
Sizlerden de,elcihanaferin isimli arkadaşımızın ne dediğini anlayan var ise lütfen bizleri de aydınlatmasını rica ediyorum.

Sevgili İnvi
Seni şahsen seviyorum.Bunu biliyorsun.
Ama,tutumundan dolayı arkadaşlara katılmak durumundayım.

vgm.1 07-12-2007 19:48

Sevgili thunderpoint;
"Tanrı varsa, evren yoktur" başlıklı forumda dolfen-okinono-dilaver yazılara bakarmısınız, bende böyle bir izlenim bıraktı. Başlıkla uzaktan yakından ilgisi varmı yazıların, dolfen ve dilaver sanki aynı kişilermiş gibi düşündüm. Adı üstünde şüphe diye de belirttim böyle ise diyede yargımı belirttim bunun etikle bir ilgisi var mı, kesinlik ifade etmedim. Şüphelerimi açıklamak içinde açıklama istemenizi bekledim çünkü bunu açıklamanın yeri burası olmayabilir diye düşündüm.

Sevgili vartor;
elçihanaferin dışında kimin yazısında saldırganlık var ki oda daha çok kırgınlık beliritiyor?

Eğer etik ten de bahsediyorsanız önce iğneyi kendinize batırın "it ürür ve safra" ya daha bir tek eleştiri yöneltmediniz, kaldıki siz sitenin sahiplerisiniz tüzükle kuralları belirlemişsiniz ve artık sizin kadar bizim de sitemizdir burası, kurallara uyduğumuz müddetçe ve bundan fazlası üyesiyiz.Çünkü topluma mal olmuştur.

Saygılarımla;

frodo 07-12-2007 20:13

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102369)
Sevgili thunderpoint;
"Tanrı varsa, evren yoktur" başlıklı forumda dolfen-okinono-dilaver yazılara bakarmısınız, bende böyle bir izlenim bıraktı. Başlıkla uzaktan yakından ilgisi varmı yazıların, dolfen ve dilaver sanki aynı kişilermiş gibi düşündüm. Adı üstünde şüphe diye de belirttim böyle ise diyede yargımı belirttim bunun etikle bir ilgisi var mı, kesinlik ifade etmedim. Şüphelerimi açıklamak içinde açıklama istemenizi bekledim çünkü bunu açıklamanın yeri burası olmayabilir diye düşündüm.

Sevgili vartor;
elçihanaferin dışında kimin yazısında saldırganlık var ki oda daha çok kırgınlık beliritiyor?

Eğer etik ten de bahsediyorsanız önce iğneyi kendinize batırın "it ürür ve safra" ya daha bir tek eleştiri yöneltmediniz, kaldıki siz sitenin sahiplerisiniz tüzükle kuralları belirlemişsiniz ve artık sizin kadar bizim de sitemizdir burası, kurallara uyduğumuz müddetçe ve bundan fazlası üyesiyiz.Çünkü topluma mal olmuştur.

Saygılarımla;

Sevgili peker dolfen ve dilaver bu sitede birbirlerine en son benzeyecek kişiler sıralamasında
ilk üçe kesin girer :)

teotihuacan 07-12-2007 20:16

Alıntı:

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102367)
Böyle giderse Turan Dursun'un ismi de kurtarmayacak

* * * Kurtarılmayacak olan nedir bunu bilmek hakkımız sanırım. Sizce yönetimin hatası nerededir, ne yapmaktadır ki insanlar "akın akın" siteden kaçmaktadırlar.

* * * Neyi eleştiriyorsunuz ve ne öneriyorsunuz. Yönetim şimdiye kadar tüzüge aykırı bir uygulama yapmış mıdır. Bunlar nelerdir. Herhangi bir görüşü, düşünceyi engellemiş midir, kişiliklere saldırının dışında herhangi bir üyenin söz hakkı kısıtlanmış mıdır.

* * * Dine ve dincilere verilen primler nelerdir. Ve bu noktalarda yanlış bulan ve eleştiren arkadaşlar şimdiye kadar hangi dogru yolu, ne vakit göstermişlerdir. Her halde bunların açıklanması gerekir.

* * * *saygılarımla

bu konudaki fikrimi net olarak söyleyeyim.

kurtarılmayacak olan sitenin ve turan dursunun saygınlığıdır. yönetimin hatası buraya emek vermiş değerli şahısları (inançlı-inançsız) ya sev ya terket tarzı yaklaşımlarla uzaklaştırmaları ve kaçırmalarıdır. tüzüğün dışına çıkılmamıştır ama bu şekilde bakarsanız yanlış olur. yönetim ne yapmalıdır? daha sıkı kontroller yaparak ve sürekli online olarak, tartışmalar kişisel çekişme ve hakaretlere dönmeden müdahale edilmeli, gerekirse başlıklar kilitlenmelidir. daha aktif hareket edilmelidir. ayrıca yönetim, madem ki bir stk olma eğilimindedir, kitleyi biraraya getirici bir yaklaşım içinde olmalıdır. üye hakaret de etse, konuları kişiselleştirse de duruma soğukkanlı yaklaşılmalıdır.

dincilere prim verildiğine inanmıyorum, bence site yönetimi bu konuda suçsuzdur.

bu konudaki fikirlerimi daha önce de açıklamıştım, bence amaç kimseyi kaybetmemek olmalı. gidenlerde burayı sürekli takip ediyorlardır. onlar da başka isimlerle gelsinler, tekrar birleşelim, eski hesapları bırakalım. birlikten kuvvet doğar...

thunderpoint 07-12-2007 20:23

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102369)
Tanrı varsa, evren yoktur" başlıklı forumda dolfen-okinono-dilaver yazılara bakarmısınız, dolfen ve dilaver sanki aynı kişilermiş gibi düşündüm. Adı üstünde şüphe diye de belirttim böyle ise diyede yargımı belirttim bunun etikle bir ilgisi var mı

Sevgili Peker,

Yeni katılımcılarımızdan biri olduğun için şüphene konu olanlar hakkındaki açıklamayı gereksiz görüyorum.

Bana göre etik olmayan ve fakat senin bu olumsuzluğun farkına varamadığın davranışını şöyle örnekleyeyim: Sitemize hergün aktif olarak katılan üyelerin -sence- böyle şüpheleri olmamış mıdır? Herkes bunları neden dile getirmemektedir? Herkes dile getirseydi ne olurdu?

Olgunluk bir tecrübedir ve tecrübe zamana ve kendine güvenmeyle ilintilidir...

vartor 07-12-2007 20:36

bence amaç kimseyi kaybetmemek olmalı. gidenlerde burayı sürekli takip ediyorlardır. onlar da başka isimlerle gelsinler, tekrar birleşelim, eski hesapları bırakalım. birlikten kuvvet doğar...
*Amacimizin bundan farkli oldugunu zannetmiyorum sevgili teotihuacan, *aksine her zaman ayrilan uyeleri kazanmaya, ozel mesajlarla, MSN yoluyla irtibat kurup sagduyularina hitap etmeye calistik. Gurur meselesine donusturen yonetimin kendisi olmadi hicbir zaman.

dilaver 07-12-2007 20:46

dolfen ve dilaver sanki aynı kişilermiş gibi düşündüm.

* * * * ilginç bir saptama olmuş. Benim başka kimlikle yazabilecegimi düşündürecek kadar nasıl bir acz sergiledigimi bilmek ve neden böyle bir yönteme başvuracagımı ögrenmek isterdim.

* * * * "it ürür ve safra"

* * * * *Bakın Peker, o deyimi ben kullandım ve de yanlış olmadıgını düşünüyorum. Ama arkadaşlar sert oldugunu düşünmüşler ve iletiyi kaldırmışlar. Sorun degil şimdi bunu niçin ve neden kullandıgımı açıklayayaım.

* * * * * Ben bu siteyi bir mücadele platformu olarak gördüm ve her zaman da bu bakış açısıyla davranmaya çalıştım. Sizin de çok dogru olarak tespit ettiginiz gibi bu sitenin bizim oldugunu düşündüm, kişilerin malı degil. Siteye ilk girdigim sıralar ki bu bir seneden evveldi. Sitede gene yukarıda sıralanan nedenlere benzer nedenlerle bir kavga koptu. Yönetime karşı bazı arkadaşlar tavır aldılar ve ben de onlarla beraber davrandım. Haklıya yakın eleştirileri vardı ve yöntem olarak ise siteden ayrılmayı tercih ettiler ama ortada bir ceviz kabugu kadar bile sebep yoktu. Halbuki bunun ismi mücadele degil kaçmaktı, ben ise tam tersine karar verdim ve kervandan yana oldum ve asla vazgeçmedim. Çünkü burası bizimdi.

* * * * * *Aynı eleştiriler o zamanda yapılmıştı, TD isminin geri alınması ile tehdit edildik, sonra hasbelkader bana yönetim teklif edildi ve sadece eleştirmekle bir yere varılmayacagını ama eleştiren insanın çözüm de getirmesi gerektigi gerçegi ile kabul ettim ve o zamandan beri henüz görevi devralacak gönüllüler çıkmadıgı için devam ediyorum. Kervanla beraber yürüyorum, ürümüyorum. Bu kadar basit ve nettir.

* * * * * *En kolay şey eleştirmek ve hasım ilan etmektir. Başlıgı açan arkadaşın ne dedigi belli degil, ama tahmin ettigim şahıs ise başka forumlarda da karalama kampanyaları açmış ve veryansın ediyor. O onun ve o forumların sorunu bizi ilgilendirmiyor. Ancak hiç bir zaman degişmeyen düşüncem şudur ki, mücadele bırakıp kaçmak degildir. Mücadele yer alıp dogrusunu uygulatmaya çalışmaktır. Mücadele bu sitenin çeşitli organlarında, çalışma gruolarında yer alıp siteyi ileriye götürmeye çalışmaktır.

* * * * * * Eleştiren arkadaşlara bakıyorum sitenin gelişmesi için ne yapmışlar, ya da bizi neyle eleştiriyor ve yerine ne koymayı öneriyorlar. Yok böyle bir şey, Soyut bir laftır gidiyor. Siteye saldıranlar arasında ( kusura bakmayın sizin tanımadıgınız bazı isimleri böyle adlandırmak durumundayım ) yönetimde yer alnlar, yönetim teklif edilip de kabul etmeyenler de vardır. Taşın altına elini koymayı reddeden fakat her şart altında eleştiren lişiler de vardır.

* * * * * * Şimdiye kadar kişilik ihlalleri haricinde kimin ifade hürriyeti engellenmiştir. Adam ana avrat küfür ediyor, en galiz kelimeleri kullanıyor, sonra tüzük hükümleri uyarınca ceza alınca da başlık açıyor ve bizi dincilerle işbirligi içinde olmakla, gaylerle lay lay lom davranmakla suçluyor. Şimdi ben bu adama ne diyeyim. Böyle bir anlayışın içimizde olması açık söyleyeyim bize seviye kaybettirir. Ben böyle düşünüyorum , siz farklı düşünebilirsiniz. Bir konunun altını şiddetle çizmem gerekiyor. Ben herhangi forumda kişisel düşüncelerimi yazarım, her halde buna sizin kadar benim de hakkım vardır. Öyle ya da böyle düşünürüm, hemfikir olursunuz, ya da karşı durursunuz. Yöneticiyim diye düşüncelerimi saklayacak halim yok. Ve hala da aynısını düşünüyorum.

* * * * * * Siteye hiç bir katkı önermeyen, hiç bir konuda elini taşın altına sokmayan, kendisi gibi düşünülmedigi için, kendi görüşleri kabıl görmedigi için küsüp giden hiç bir üyenin bu *siteye ciddi bir katkısı olmaz. O olsa da olmasa da site taşın altına elini sokmayı göze alan, kendi zamanlarından çalıp da siteye harcayan kişilerin sırtında yükselecektir ki öyle de oluyor.

* * * * * * Dinsel gericilige karşı mücadeleyi, dine ve dincilere küfür etmekle eş tutan, forum alanlarını kişisel masturbasyon alanı olarak gören anlayışın da bizimle uzaktan ve yakından ilgisi de olamaz.

* * * * * * Bu site topluma mal olmuştur ve bizim yerimizdir derken çok dogru söylemişsiniz, ancak yanıldıgınız nokta site sahipleri nitelemeniz. Sitenin sahibi bu sitenin katılımcılarıdır, bizler degil. Şayet sizin benim hakkımdaki kuşkularınızı dinlerden özgürlük grubu üyesi arkadaşlarımın da bir kısmı taşıyorsa , bunu DK ya belirtsinler ve ben o dakika yok olurum merak etmeyin.

* * * * * * Bu sitenin tek bir kanunu var, o da tüzügü. Kusura bakmayın ama hem sitede yer alacaksın hem de tüzügü takmayacaksın ve kendini onun üstünde göreceksin ; ben buna ürümek diyorum. Ve kusura bakmazsanız şayet bu kervanı yürütmek diye bir azmimiz var.

* * * * * * *saygılarımla

07-12-2007 20:47

Alıntı:

Peker";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 102341)
Yukarıda bahsi geçen insanlar zeki, araştırmacı (bu yazılarından anlaşılıyor) insanlar onların katkılarının devamını sağlamak gerekir. Aynı zamanda öfkeliler haksızlar mı? Sisteme ve dinlere karşı.

Sevgili peker ;

" Aynı zamanda öfkeliler "Sisteme ve dinlere karşı" haksızlar mı? "
Sıralamayı biraz değiştirdim ama kusura bakma lütfen.
Sisteme veya dine karşı öfkeli olmak,sağduyuyu,saygıyı ve edebi bir tarafa bırakmayı mı gerektirir ?Veya gerektirmeli mi ?
Sitemizde salt YK nun veya DK nun değil,içinde katılımcıları olan bizlerin de görüşleri alınarak tüzük oluşturuldu.
Oluşturulan tüzükte ise "Öfke"ye rağmen,"Dinlerden özgürlük" misyonuna rağmen,sağduyunun,saygının ve edebin bir kenara bırakıldığında YK veya DK nun ne yapacağı kayıt altında idi ve gereği yapıldı.
Yeşil şeyh gandalf'ın veya diğer arkadaşların siteye olan katkıları,cezaya muhatap olacak yaptıklarını maalesef ki haklı kılmıyor.

Bu site,senin de belirttiğin gibi,içinde "Tüzüğe" uyan herkes gibi,inançlıların da bulunduğu tüm katılımcıların sitesidir.
Ben de araştırmacı,zeki insanların sitemize,dolayısı ile bizlere de olan katkılarını şükran ile karşılıyorum.
Onların ayrılmalarını ben de istemiyorum.

Ya adalet ?

Önemli olan adalet mi ? Yoksa salt bizden olma durumu mu ?
Güzel bir çizgi yakalamış olan sitemiz katılımcılarına "Koyun" diye hitap eden zihniyetin değişik yansımaları olan kişileri,yazıları ile aramızda görmek hoş olmasa gerek.

okinono 07-12-2007 21:04

Yav gırıgıra bak.

Dilaver'e oki demek büyük onur olurdu sahiden :)

hehehehe çok iyi yaaa.
Bunu nasıl akıl edemedim ben yahu.

Evet tespit doğru. dilaver Oki dir. Oki dilaverdir. Arada thunder ise hem dilaver hem okidir.

Bulmaca gibi oldu ama, siz de bu zeka varken çözersiniz zaten. :)

hehehe.
Dilaver bir Z nin yaptığına bak be. *:)

Selamlar.

vartor 07-12-2007 21:07

Ben bu siteyi bir mücadele platformu olarak gördüm ve her zaman da bu bakış açısıyla davranmaya çalıştım. Sizin de çok dogru olarak tespit ettiginiz gibi bu sitenin bizim oldugunu düşündüm, kişilerin malı degil. Siteye ilk girdigim sıralar ki bu bir seneden evveldi. Sitede gene yukarıda sıralanan nedenlere benzer nedenlerle bir kavga koptu. Yönetime karşı bazı arkadaşlar tavır aldılar ve ben de onlarla beraber davrandım. Haklıya yakın eleştirileri vardı ve yöntem olarak ise siteden ayrılmayı tercih ettiler ama ortada bir ceviz kabugu kadar bile sebep yoktu. Halbuki bunun ismi mücadele degil kaçmaktı, ben ise tam tersine karar verdim ve kervandan yana oldum ve asla vazgeçmedim. Çünkü burası bizimdi.
* * Dilaver'in sozlerini dogruluyorum, cunku ben de onunla birlikte, ve birkac isim daha, ayrilan dostlari geri getirme cabalarina giristik, saatlece gunlerce, hatta aylarca *ugrastik.

aydoe 07-12-2007 21:12

......biri bi taş atmış bin akıllı çıkaramamış
*Her kafadan bi ses çıkarsa bir yere varılmaz
İnvi zaten burda taraf olduğundan ve hala öfkeli olduğundan yorum yapmamalı
Mevzudan haberi olmayan arkadaşlarında yorum yapmaması uygundur
Ben 2 aydır sitede yönetimin ve dk nın yanlış kararını görmedim
Sn Dilaver 'in cümlesi küfür değil gündelik yaşamda kullanılan bir deyiştir
Konuyu *uzatmak gereksizdir
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Saygılarımla Aydoe

07-12-2007 21:15

Biraz da oradan buradan yapalım *:)

T.H.Y dan süper bir anons : hac seferinde devamlı uçak içinde gezinip duran hacılara deliren bir kabin amirinin yaptığı anonstur.
"Sayın yolcular lütfen yerlerinize oturunuz uçağın dengesi bozulabilir"
gerçekten de etkileyici olan bu anons bütün yolcuların yerlerine oturmasına sebeb olmuştur *:lol:

Not:Sevgili aydoe bunu tam yazıyordum ki senin iletini gördüm.

vgm.1 07-12-2007 21:59

Ben burada kesiyorum. Sevgili Dilaver size haksızlık ettiğime ikna oldum.
dolfenin o ilgisiz *yazısından sonra okinin ilgisiz devam etmesi arkasından sizin ilgisiz yazmanız benim öyle düşünmeme neden oldu yani hafifletici sebepler var. Sizi kırdıysam kusura bakmayın.
Yeni olmamın da etkileri var dolfeni tanımıyor olmam vs.
Size katılmıyorum sevgili thunderpoint.Ama cevap yazıp uzatmak da istemiyorum.
Oki bütün bunlara sen sebep oldun bide gırgır geçiyorsun, çamursun valla :)
Sevgili psikokemoterapi, yalan söylemek sizi insan yapar ama yalan söylememek mükemmel insan yapar. Adalet diye kesin başlıklar olduğuna inanmıyorum.
Başından beri yazılarımda bu hareketin kitleselleşmesi gerektiği mesajını vermeye çalıştım, sevgili vartor doğru yazmışsınız diyeceğim, fakat bu sefer ardına düşmem hemen satıyorsun. :)

Saygılarımla;

dilaver 07-12-2007 23:22

sevgili Peker

* * *Hak degirmende oluyor, ben şahsım adına hak peşinde degilim, ama hiç sebep olmadan da sitenin devamlı tu-kaka edilmesine taraf degilim. Bu başlıkta yazan arkadaşlarımızdan biri de başlıgın revizyona tabi tutulması için bir süre bakıma çekilmesine içerlemiş ve istifa etmiş. Sebep başlık kaldırılmış *Elbette bahane lazım hemen veryansın etmiş. Ama bu sitenin tüzügü oldugunun farkında degil. Aslında farkında da onu baglamıyor.

* * * Temel meselemiz bu işte dostlar, bu sitenin bir tüzügü var ve hiç bir üye bunu kabullenmek istemiyor. Şayet yanlış bir şey yapılmışsa hakkını ara, yetkili kurulları çalıştır, demokrasiye başvur. Reelde haksızlıga ugradıgın zaman hemen çekip adamı vuruyor musun, yoksa adli sürece mi başvuruyorsun. Ne yazık ki sanalda herkes bir otorite ve en iyisini o biliyor. Bir siteyi faşizan , antidemokratik ilan edebilmek için en ufak bir bahane yeterli.

* * * *Aslında tarışmaların özü de bu. Kimi darbeci arkadaşlar bazı düşüncelerin dile getirilmesine bile tahammül edemiyorlar, onlar devletten çok devletçi ve bu rahatsızlıklarını farklı dile getiriyorlar. Kimi katılımcılarımız yıllarca İslamiyet karşısındaki ezilmişlik duygularını bireysel deşarj yoluyla giderebileceklerini düşünüyorlar ve belden aşşagı oynuyorlar. Engellendikleri zaman dincilerle elele yürüyor oluyoruz. Kimi dindar geçinen üye varolan hoşgörü havasını ve demokratik ortamı düşünen insanlara yönelik bir araç olarak kullanmak istiyorlar ve devamlı kişiliklere oynamaya çalışıyorlar. Her kesimden ve her egilimden insan bu platformlarda yer alabiliyor. Hatta şaşırıp ta cinsel kimligini arayana da rast gelebiliyoruz. Onca tavır almamıza ragmen böyle bir insnanın yolu şaşırıp da buraya düşüyorsa gene biz gaylerle birlikte site oluşturmakla suçlanıyoruz.

* * * *Onun içinde sevgili Peker bu egilimlerin dıştalanması sitenin çıtasını yükseltecektir. Bu benim kişisel tavrım degil tüzük geregidir. Çıtanın yükselmesi ise irtifa kazanımıdır. Sonuçta irtifa yükselmek anlamına gelir. Teşbihte hata yoktur denir, ama anlayana. Keşke benim bu lafım üzerine
her şeyi bir kalemde silip atan arkadaşım bana bir izah imkanı tanısaydı, ama ne yazık ki tek kutsal din degil, başka kutsallar da var ve o kutsallara sahip olanlar dincilerden bile daha tehlikeli olabiliyor ve müsamaha , tolerans, demokrasi bunların anlamını bilmiyorlar. Bahane mi lazım işte buldunuz. Dialaverin gözünün üstünde kaşı var.

* * * * * zaten oki de oldu ya dilaver bu sayede. *:lol:

* * * * * saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:42 .