Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslami kurallara göre yaşansa ortada çok az problem olur (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5285)

teotihuacan 12-12-2007 16:55

İslami kurallara göre yaşansa ortada çok az problem olur

Böyle buyurmuş yeni YÖK başkanımız.

Ah Türkiye ah.... * :cry:

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...4&Categoryid=1

vartor 12-12-2007 17:13

Re: İslami kurallara göre yaşansa ortada çok az problem olur

Halep oradaysa, arsin burada diye bir soz vardi. Adamlar evrim teorisine ters bakarken, musluman teorisi uydurmakta yarisiyorlar. Hangi ulke muslumanligi uygulayarak ileri gitmis? bir tane gosterebilirler mi? Kendi ulkemiz bile Ataturk zamnindan geriye gitmis bir vaziyette. Dinin hortlatilmasi, bilime, insan haklarina karsi bir direnc yaratmadi mi ulkemizde. Eskiden fikir suclusu tanitilanlar sadece hapise atilirken, simdi muhakeme bile edilmeden olduruluyor. Aziz nesin'in hayatini cogumuz biliriz, Gencligini hapishanelerde gecirdi ama hic degilse Sivas olaylarina kadar oldurulmeye tesebbus edilmedi. Onun hayati bile nereden gelip[, nereye gittigimize bir delildir. Sevgiler...

vgm.1 12-12-2007 17:48

Haklı adam, özgür düşünenleri ortadan kaldırırsan problem kalır mı?

Eskiden milli eğitim bakanı bir demeç vermişti ; " Şu öğretmenler olmasa bakanlığın idaresi o kadar kolay olacak ki" diye.

Saygılarımla;

teotihuacan 12-12-2007 18:21

Sevgili vartor

İşte durum bu, karşıda topyekün saldırıya geçmiş bir kesim var. Tüm cephelerden saldırıya geçilmiş, cephelerin çoğu kaybedilmiş. Biz hala aramızda melekler dişi mi erkek mi onun tartışmasını yapıyoruz. İşte bu yüzden birleşmeli, gücümüze güç katmalıyız. Ama biz egolarımızı bir türlü aşamıyoruz. İşte bu yüzden söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyoruz, faşist ilan ediliyoruz. Gericilik vatanın bütün kalelerini almış, gerici olmayanların birleşme zamanı gelmiş geçiyor.

90'ların başı, devrimci bir arkadaşımla konuşuyoruz. Diyordu ki, faşistler seçimde barajı aşacak, koalisyona girecek. Bakanlıklar alacak, kadrolaşma vs... Bu en kötüsü olur. Ben demiştim ki faşistleri bırak, zaten o cepheyi çok iyi biliyorsun, zaten yıllardır faşizm var ülkede. Esas bilmediğin bu dincilerin cephesi, sinsi ve derin yıllarca çalışarak geldiler. İşte şimdi de kaleleri zaptettiler....

Ah Türkiye ah...

aydoe 12-12-2007 18:32

Yeni YÖK Başkanımız ,hayırlı olsun.
Adam Malezya görmüş,borumu ,orda öğretim üyesiymiş 95 te çok iyi,yakışır bize
Adım adım hidayete gidiyoruz kıyamete

InVitatio 12-12-2007 19:24

benim anlamdigim neden kimse YÖK'ün konumunu tartismiyor da , bu kurumun basindaki "insani" tartisiyor ?
Bugün YÖk baskaninda belirli meziyetler arayanlar, dün bu kurumun ortadan kalkmasi icin bir caba harcamadilar mi ?
ne oldu da, o günlerin bu kuruma isyani bugün "statükoyu" korumak adina, kurumun baskanin kendisi ile kafa yoruyor ?

Yök demokratik midir ?
Yök'ün türkiye egitim/bilim/ilim sistemine katkisi varmidir ? varsa nedir ?
Yök devlete mi yoksa direkt olarak hükümete mi baglidir ?
Yök kaldirilirsa yerine konulacak alternatifi nelerdir ? neler olmali ?

bu ve bu gibi sorular dururken, YÖK baskani "namaz kiliyormus" aman ne tehlike ne tehlike....

teotihuacan 13-12-2007 10:09

Sevgili İnvi,

YÖK gereksiz bir kurumdur, bilime ve eğitime zerre kadar katkısı yoktur bence. Bunu tartışmaya gerek bile yok. Evet, YÖK protestolarında devletin şefkatli elini de yüzümüzde epey hissettik ama ortada bir YÖK var ve bu kurum baskıcı ve dayatmacı. Bu kurumun başına tarikatçıyı geçirirseniz, daha ilerisini tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.

Her ne kadar siz de gayet iyi bilseniz de derdimiz statükoyu korumak değil, laikliği korumaktır!

Saygılar

okinono 13-12-2007 10:49

Düşüncelerinizi bir silah gibi kullanırsanız eğer, geri tepme ihtimalini unutmamalısınız. -Okinono 91/Mekan

........

Hanımefendi YÖK hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Vallla ne deyim, beyim bilir.

Bir fikriniz yokmu sizin?

Heee yok valla.

Ama nasıl olur YÖK gibi bir kurum sizin çocuklarınızın beyinlerini öldürüyor; onları köle yapıyor, esir ediyor. Birşey demeyecekmisniz yine de?

Vatan sağolsun kardeş. Bu vatana bizim çocuklarımız feda olsun.

Hanımefendi siz hiç okula gittiniz mi?

5 den ayırdılardı beni.

Belli... Okusaydınız anlardınız ne demek istediğimi

İyi de kardeş, hem okuyanlar öldürülüyor diyorsun hemi de okusaydın diyorsun. Sende bir tuhafsın haaa...

Hanımefendi, okumadığınız için mecazı anlamadınız. *Okusaydınız anlardınız zaten.

Hiç merak neyin etme, biz hecaza da gittik Allah'a şükür. senden eyi anlarız. *Sen kendine bak bizi düşünme.

Hanımefendi hecaz değil, mecaz mecaz.

Eee, caz maz yapma lan. Beyyyyyyyyyyyy,, burada biri hecaza laf söylüyor. Kafirmi ne? koşun yetişinnn ümmetttt, vurun kaifre...
...,

Sayın seyirciler Zottur Tv muhabiri , cevat kelle, *hain bir provake saldırı sonucu hayatını kaybetti. İçişleri bakanı katillerin kısa sürede yakalanacağını, ülkemizi bölmeye yönelik böyle provake saldırılara karşı halkımızın duyarlı olmasını söyledi.
Cenazesi bugün, öğle namazı müteakip zincirlikuyu ,,,,,, vs vs
....
YÖK başkanı Doğramacı, bu aslında YÖK e karşı yapılmış bir saldırıdır. *Halkımız hiç merak etmesin çağdaş aydın insanlar yetiştirme hedefimizden bizi kimse alıkoyamaz dedi.
..

Kıssadan hisse...
Ne şehittir ne gazi, bok yoluna gitti Kelle Cevat Niyazi...

Selamlar

13-12-2007 11:10

YÖK başkanının inançları pek önemli olmamalı. Önemli olan bu inançlarını yönetim politikasına yansıtıp yansıtmadığıdır. Bekleyip göreceğiz. Yargımızı ondan sonra vereceğiz.

Üniversitelerde türban yasağı kalkacak gibi görünüyor. Bu kadarı olacak ise ben razıyım. Benim üniversite dönemimin bir kısmında türban yasağı yok idi. Bizim fakültede türban takanların oranı %3-4'ü geçmez idi. Sonrasında yasaklandı. Türban serbestliği verilirse takmayanların baskı altından kalacağını sanmıyorum.

Türbanlılarımızın çoğu artık şunu çok iyi anladılar ki takmayanlara takmaları yönünde baskı yapmaları, karşıdakilerin de kendilerinin türbanı çıkartmaları yönündeki baskı için gerekçe olacaktır. Bu nedenle olduğunu tahmin ediyorum ki sizlerin de çevrenizdeki türbansız bayanlara türbanlılar tarafından baskı ya hiç yoktur ya da oldukça azdır.

Devlet kurumundan hizmet alanlarla orada hizmet verenlerin giyinme özgürlükleri farklı olmalıdır. Üniversite öğrencileri hizmet alan kategorisinde olduğu için giyinme özgürlüğü daha fazla olmalı.

Üniversitelerde türban serbestisi verilirse İslamcıların mazlum rolünü oynayacakları çok önemli bir kozu ellerindne almış olacağız. Bunca yıldır onları güçlendiren önemli öğelerden biri de *türban üzerindeki bu katı ve haksız baskıdır.

Umarım YÖK başkanı bu yasağı kaldırır ve sadece mazlum kaldıkları bir yönü öne çıkaranların daha yalın halde görünebilmesi sağlanabilir.

innara 13-12-2007 12:58

Affınıza sığınarak bir alıntı yapmak istiyorum .
İbadet, eğitim hapis, hırsız

ADAM, yıllarca ülkesinden uzak kaldıktan sonra nihayet yurda dönmüştür. Havaalanından bindiği taksiyle şehre doğru giderken, şoföre sigara almak için tütüncüde durmasını söyler. "Tütüncüde ne yapacaksınız beyim?" diye sorar taksi şoförü.

- Sigara alacaktım...

- Sigaraları artık camilerde satıyorlar beyim...

- Camide mi? Yahu cami Allah’ın evidir, oraya ibadet etmeye gidilmez mi?

- Hayır beyim, ibadet için artık üniversiteye gidiliyor...

- Allah Allah! Peki o zaman eğitim nerede yapılıyor?

- Eğitim hapiste yapılıyor beyim...

- Hapiste hırsızlar yok mu?

- Hırsızlar artık iktidarda beyim...
Sanıyorumki, ülkemizin içinde bulunduğu durum bundan pek farklı değil.
İnsanları din olgusundan kurtarmak için tek seçeneğin tamamen bağımsız eğitim kurumları olduğunu biz ne kadar biliyor ve kanıksıyorsak , *sanıyorumki din argümanını kullananlarda bunun farkında.

aydoe 13-12-2007 13:54

YÖK'ü 82 anayasası doğurdu ,İhsan Doğramacı büyüttü ,simdide evlatlarına sahip olamamışlar,
başkasının yönetimine girdi diye söyleniyorlar
Neden kurdunuz yök gibi anti demokratik bir yapılanmayı,silah başkasının elinde olursa tehlikelimi olur?

teotihuacan 13-12-2007 14:37

Bağıran ben olduğuma göre sevgili Aydoe'ye de ben cevap vereyim.

Ne YÖK'ü ben kurdum, ne büyüttüm, ne tasvip ederim, hatta dağıtılsın en kısa zamanda ammaaaa katilin eline silah vermek ölüm fermanına imza atmaktır. Silah kimin, kim aldı, kim-kimi vurdu bu sonraki mesele...

mhmd 13-12-2007 19:05

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=286459

Ağzı olan konuşuyor.
Yok, YÖK geçmişte özellikle yasaklar gelmişmiş!
Yok, YÖK bu yasaklardan dolayı dış ülke üniversitelerine peşkeşler çekilmişmiş!.
Yok, YÖK eski başkanı rüşvet almışmış!.
Tövbe, tövbe.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

InVitatio 13-12-2007 19:34

ama sayin mhmmd
yeni baskanin "islamci jargon" kullaniyor ;) ! !!!! buna cooook dikkat etmek lazim....hemde namaz kiliyormus........:)))))

vartor 13-12-2007 19:47

Islamci jargon kullanmasi degil muhim olan, bunu mutlu yarinlara cozum olarak gostermesi.
Ayni adam cikip, ateizm iyi yasamin yoludur dese ne olurdu dersiniz?

vgm.1 13-12-2007 19:53

Kıyamet olurdu.
saygılarımla;

InVitatio 13-12-2007 20:21

denilmesine gerek varmidir ?

metalheart 14-12-2007 00:10

Yeni YÖK başkanı haklı.
İslami kurallara göre yaşansa sıkıntı kalmaz aslında.
Bugünkü Hürriyetteki habere göre adamın biri bir başkasına bir kadın fotografı gösterdiği için 13 sene hapis ve bin küsür kırbaç cezası almış.
(yeni kadrolar açılabilir mesela kırbaççı.yeni özel sektör kırbaç fabrikaları.bunlar da cabası yani)

AYATA 14-12-2007 00:16

Ne kadar iyi niyetlisiniz Cem bey ama unutmayın Cehenneme giden yol iyiniyet taşları ile örülmüştür....Bir İranlı kız üniversite öğrencisi şöyle diyordu röportajda "Bir günde taktığımız türbanı 30 yıldır çıkaramıyoruz" *:wink:

ziggurat 14-12-2007 00:32

Peki neden yeryüzünde en büyük problem yasayan halklar, islami kurallarla ile yasayan halklar?Bunu yeni YÖK baskanina soruyorum:Afganistan,Arabistan,Irak ve bilimum ABD nin kucagina oturmus seyhler ve krallarin ülkeleri. Insan bir laf söylerken biraz düsünür.Insan önce kendini bilmeli.Bu islam yobazlari bagnazliktan hic bir sey görmez oldular.
*Söyle bir zihin jimnastigi yapalim.Islam ilk yayilisinda öyle yayilsin ki,bütün dünya müslüman olsun.Insanligin halini düsünebiliyor musunuz.Su anda dünya tam bir vahset icinde hala ortacagi yasiyor olacakti . Otomobiller, ucaklar,bilgisayarlar ,cep telefonleri ve en önemlisi insanlikin i *si olmazdi.Yalan mi?

ziggurat 14-12-2007 00:34

Yeryüzünde Müslümanlarin en büyük bulusu:TÜRBAN.

dilaver 14-12-2007 00:59

,

* *12 Eylülden evvel temel bir mesele vardı. Devlet ve Devrim. Devrim siyasi erkin ele geçirilmesi ve var olan devlet mekanizmasının bütün kurumları ile yıkılarak yerine yeni bir mekanizmanın kurulması idi. Ancak devlet devrimden üste çıktı ve tüm devrim neferlerini sindirdi, yok etti ve varolan kurumu daha da gericileştirdi. İslamiyet devlet mekanizmasının devrime karşı yeni bir koruma yoluydu. Bir tek şeyi amaçlıyordu devleti devrimden saklamak, devleti devrim hedefi önünde durmaktan kaçırmak ve hedefi küçültmek.

* * Oynanan oyunun, tezgahın özü bu idi. Anlaşıldıgı kadarıyla da şu forumlarda yazılanları okuyunca da devletin bu stratejisinin başarıya ulaştıgı ve hedefin saptırıldıgı ortaya çıkıyor. Üzücü olan sömürüden bahseden, emperyalizmden bahseden, insanlıktan bahseden ve agırlıgı siyaseti 12 Eylülden sonra ögrenen gençlerin de bu yanıtıcı propogandanın etkisi altında kaldıklarının ortaya çıkması.

* * Bugün tercih islami devlet ile laik islamcı devlet ( ne demekse ) arasında olmamalı. Tercih devlet ile devrim arasında olmalı. Ancak böyle bir tercih sömürüyü ve insanlıgı yok eden , egemen sınıfların baskı aygıtı olan devleti daha demokratik bir biçimde yeniden şekillendirebilir. Egemen sınıflar ve onların aygıtı olan devlet tüm isyancı beyinleri iki seçenekli bir cendereye sokmak istiyor. Yükselen İslam mı , yoksa varolan eski statüko mu. Bu seçeneklerin hiç biride gerçek bir kurtuluşu vaat etmiyor. Ancak egemenlerin buldugu yeni bir oyundur bu.

* * * Dinç ve dinamik güçlerin önüne tek bir hedef koyulacak ; şeriat. Dinamik güçler sınıf temelini gizleyen bu hedefle ugraşırken ve mücadeleyi sıradan bir turban ya da yök meselesine indirgerken egemen sınıflar varolan iktidarlarını içkilerini yudumlayarak keyifle sürdürecekler. Bu gelişen mücadele onlar için bir tehdit degildir çünkü. Onların sınıf egemenligini tehdit etmemektedir. Karşılarına koydukları kul bilincindeki unsurların en dinamikler iise kalkıp da Allahın devleti için mücadele etmeye kalkarlarsa şayet onların ipi de çekilebilir. Ne gam.

* * * *Ya da önlerine bir başka seçenek koyulur. Vatan kavramı. Ve düşünen beyinler bir vatanın cografi sınırları arasında zincire vurulmaya çalışılır. Artık bu sınırlar dışına çıkmaya kalkan herkes ya bölücüdür ya vatan hainidir. Vatan egemenligin, mülkün sınırlarını teşkil eder. Bu sınırı aşmaya çalışan ise imha edilir. Bunun için de yeteri kadar bu imhaya gönüllü milis zaten yıllardır bu ideolojiyle egitilmiş ve öne sürülmüştür. Medya da yeterince bir egitici yönlendirici ögedir zaten.

* * * * Meselenin özü ve Türkiyede yaşananlar bu kadar açıktır ama herkes için bu kadar net degildir. Şimdi YÖK e bu baglamda bakalım. Yök ün kendisi zaten bilimsel üniversiteninb önünde en büyük engeldir. Üniversite her türlü yasak ve yönlendirmeden uzak olacak ki bilim üretebilsin. Bilimsel düşünebilsin. Bilimsel özerkligin üstüne yök gibi bir kurum getirirseniz, baştan o müessesenin bilimsel kıstaslarını yok etmişsiniz demektir zaten. O halde sorun yök başkanından evvel yök ün varolma şartlarının temelinin yok edilmesi olmalıdır. Yök ün kaldırılması olmalıdır. Demokratik kazanım ve demokratik mücadelenin üniversite özerkligi temelinde öncelikli hedefi bu olmalıdır.

* * * * *Elbette şeriat ekseni ile düşünen bir beyinden çok bilimsel düşünebilen bir beynin Yök başkanı olması tercih edilebilir bir durumdur. Fakat bilim kıstasları açısından var olan devlet mekanizması ve devlet ideolojisi ile uyuşabilen hiç bir beynin bilimsel olamayacagı da açıktır. Bilim her türlü ideoloji tarafından bakmayı reddeder. Devlet ideolojisi ya da resmi ideoloji de bunun dışında degildir. İşte bu yüzden son 30 yıldır üniversitelerimizde bilim yapılamamaktadır. Bilimsel makaleler yok denecek kadar azdır ve sıralamada genelinde Türk üniversiteleri gerilerdedir. Odtü gibi bir yerin fizik bölümü intihal suçu ile literatüre geçmiştir.

* * * * *Peki çözüm nedir. Çözüm yök ü yaratan şartların ortadan kaldırılmasıdır. Anti emperyalist mücadelenin anti kapitalist mücadele temelinde yürütülebilmesidir. Emperyalizmin bu ülkedeki dayanaklarının tespit edilmesidir. Devletin niteliginin emperyalist olup olmadıgı göz önüne alınmalıdır. Emperyalizm sömürüsünü hangi mekanizma ile ve kimlerle yürütmektedir o çok iyi tahlil edilmelidir. Ve mücadelenin oku oraya yöneltilmelidir.

* * * * *Şu tercih herkesin önünde olmalıdır. Devlet mi Devrim mi.

* * * * * saygılarımla

vartor 14-12-2007 01:33

Cehaletimi mazur gorun, so yok denilen nedir kisaca biri izah edebilir mi?

dilaver 14-12-2007 01:58

sevgili Vartor

* *kanun burada : http://www.yok.gov.tr/mevzuat/mevzuat_kanun.htm

* *12 eylülden evvel üniversite konseyi vardı ve ögretim üyelerinin üye oldugu bu konsey rektörü seçerdi. Ögrencilerin de akademik konseyde temsil hakkı vardı. Devletle hiç bir bagıntısı olmayan üniveristeler özerkti. Polis rastgele üniversitelere giremezdi. Ve oralarda bilim yapılırdı.

* * Şimdi ilgili kanunda da görülecegi gibi bunu düzenleyip devlete baglamak için bir üst kurul oluşturuldu ve her şey atama ile olmaya başladı. Yetki cumhurbaşkanına verildi, o zamanlar bu Evren idi. *

* * Yök ün ana ilkelerine göz atarsan bu ilkelerin her biri bilimsel düşünmenin önünde birer engeldir, kısıtlamalar, ideolojiler ve yaptırımlar vardır. Hiç bir bilim adamı herhangi bir ideolojiye baglı kalarak bilim yapamaz. Yaparsa ne mi olur. Ortaya Hallaçoglu gibiler çıkar ve hem de TTK nın başına geçerler.

* * * *saygılarımla

deggial 14-12-2007 03:30

adam bırakın rektörlüğü dekanlık bile yapmamış ama hoooooooppppppppppp en tepeye :lol:

yavaş yavaş gerekli gereksiz heryeri parselliyor bu iktidar :wink:

neyseki abdullah gül insan kaynakları müdürü modunda yaptığı mülakat sonunda seçmiş bu adamı, içime su serpti bu gelişme *:wink:

vartor 14-12-2007 04:13

tesekurler dilaver, ne .ok oldugunu ogrendim.

Neva 18-11-2012 09:49

Islami kurallara gore de yasansa, yine problem bitmezdi aksine daha cok problem yasanirdi.

Islami kurallara gore yasayanlar birbirini olduruyor, kesiyor. Suriye'de olenler baska dinden miydi?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:44 .