![]() |
Muhammed neden böyle yaptı?
.Muhammed ben allahın rasuluyum demiştir
peki sizce neden böyle birşey demiştir arkasındaki sebeb nedir ? Durup dururken neden kendini savaşlara tehlikelere atmıştır? hepinizin görüşünü merak ediyorum saygılar[/b] |
Re: Muhammed neden böyle yaptı?
Sai_baba
Muhammed kendini hangi tehlikelere atmış biraz açar ve somutlaştırır mısınız? |
Sai_Baba
* Ben senin tüzügü okudugunu zannediyordum. 10 mesaj dolana kadar başlıgın kilitli. * saygılarımla |
Cevap cok basit: Guc, mal mulk. Diger insanlardan farkli olma, ustun olma , kisacasi ego tatmini.
|
Yıllar önce biriyle tanıştım,adam av meraklısı 3-5 günlüğüne değişik bölgelere ava gidiyormuş.
Hatta daha uzun süreli yurtdışı av seyahatleri yapıyormuş,takmış ava ,merak ettim adamı. Adam daha sonra beni barbeküye davet etti,gittim,hanımıyla tanıştım. Bir mendebur kadın ,hem çirkin hem suratsız.Ya arkadaş benim böyle hanım olsa bırak safariyi, kutuplara balığa bile giderim. Muhammed de ne yapsın 38 yaşında ,53 yaşında Hatice,oda mecburen Hira'ya gidip kafayı dinliyor.Fazla düşünmeye gelmez,kafayı fazla yorarsan ,gaipten sesler görüntüler gelir,böyle olmadık sanrılara inanabilirsin. O da kendini bu şekilde var etmiş,öne çıkmış. Kendisi ve önderliğini yaptığı toplum için iyi olmuş olabilir,ne bilsin cahiliye döneminin 1400 sene sonra hala devam ediyor olacağını ve sahabi olmaya çalışan insanların cihada çıkacağını. Saygılar,sevgiler |
İşi sadece Muhammed'le sınırlayamayız. Bu işte toplumun etkisini, tarih beklentilerini de yabana atamayız.
Kişiler, kendilerini yaratmazlar. Toplum kişileri yönlendirir. Toplumsal bir gereçten doğmuştur Muhammed. Bu dönemde neden peygamberlere ihtiyaç yok. Sadece onun son peygamber benim demesiyle iş bitmiş mi oluyor ? Bu zamana kadar hala peygamberim diye gezen binlerce insan ortaya çıktı ve çıkmaya da devam etmektedir. Ama, şimdi bizler ne yapıyoruz ? O insanları hastanelere atıyoruz. Muhammed o dönemde bir gereksinimdi. O yüzden, peşinden gidildi. |
1-amcası--kimlerle arkadaştı2-annesi--hayatboyu önemli bir insan olacağını söyledi3-hz hatice-zengin akıllı güçlü nüfuzlu iktidar seven otoriter-kuryşte ona tam destek.Romalıların arabları ele geçirememesinin nedeni çöl ortamı ve kabilelerin ve bedevilerin terörisler ve çeteciler gibi bir yaşamlarının olması.bu yaşam türü ne romalılara şans veriyordu nede bbirbirleri ile uzlaşmaz oldukalrı için kendilerine birleşip büyük bir devlet kurma imkanı veriyordu.bu toplulukları ancak
ilahi bir güç birleştirebilirdi.Ama BİR güç.çünki bu arapların her kabilesinin ayrı bir tanrısı vardı.tanrıları bile ayrıydı. |
Buradan size birşey deme gereksinimi duydum
Siz muhammede o kadar laf attınız . hiç birşey denmedi . Ben 2 video koydum diye şaklaban oldum ALIN SİZE EN BÜYÜK EN YAMAN ÇELİŞKİ Hadi bakalım bu yazıyı silerseniz sizin dünyanın en yalancı kişileri olduğunuzu kanıtlamış olursunuz |
cevap gelmez tabi
|
Alıntı:
Tanıyorsan, sorduğun soruyu onlar için de ister misin yoksa yanıtını biliyor musun? |
sen şunu söyle pante amca
Muhammede o kadar laf attınız da size kimse birşey demedi benim 2 videom ile olay çıkardınız ki videolar benim değildir foruma koydum sadece yoksa siz üstün varlık falanmısınız ayrıcalığınız nedir size neden kızılmıyor |
Alıntı:
Düzeyli bir şekilde irdeleme, sorgulama ve eleştirme hakkımı kullanıyorum. Videolarını görmediğim için birşey diyemiyorum. |
sai baba
* Muhammedin don gömlek sokaklarda koşması ya da silah ticareti yapması diye bir tarihsel gerçeklik yok. Üstelik de bunlar son derece basit şaklabanlıklar. İsteyen you tube dan bulur seyreder tabii ki. Buna kimse *karışamaz. Ama gerçek dışı bilgi ve isnatsız sataşmalara ve insanların inançlarını rencide edebilecek çarpıtmalara sitede yer vermiyoruz. * Sitede yalnızca gerçeklere yer veriyoruz ve gerçek olguları tartışıyoruz. Bu yüzden de video diye koydugunuz şeylerin ne bize, ne de herhangi bir kimseye bir yararı yok. Bu forum ahalisi bunlara prim vermeyecek kadar bilinçlidir. İnanmayanların da böyle basitliklerle işi olabilecegini sanmıyorum. * * saygılarımla |
Dilaver abim
Tmm sildiniz mesajı ona bi sözüm yok Soytarı ilan edecekseniz beni diğer üyelere bir bakınız sonra kimi ilan edecekseniz ediniz hatalarımı salaklarıma bağışlayın tamam mı |
saibaba ,mizahı belkide bu sitede en seven insanlardan biriyim. ama mizah zeka ürünü olmalıdır.
pespayelik ürünü değil. biz burda eleştiri yapıyoruz .edepsizliği kullanarak başkalarını ajite etme peşinde değiliz. sende, bu yönde olmalısın. sonra youtube'yi bilmiyen mi var? bu siteyi kullanma alanı yapmadan, herkes orda ne varsa ,seyretme şansı var. senin bir büyüğün olarak, şunu rica ediyorum ''kolay laflara'' ve ucuz söylemlere tevessül etme. bu tür zevzeklikler sana insani bir, artı puan getirmez. pante veya ben veya buranın eskilerinden, herhangi biri kimseyle dalga geçtiğimizi veya onurlarına saldırdığımızı gördün mü? senin dersten kalan zamanlarda bolca okumanı tavsiye ediyorum. bilgi küpünü doldur. küpün taşmaya başladığında taşan kıvamın seni ''farkedilir'' hale getireceğini göreceksin. önemli olan zalimlikle değil alimlikle anılmaktır senin verdiğin linkin biri esasında isayla ilgili .ama aklı evvelin biri hem adamın ''elemeğini'' çalmış hemde muhammede mal etmiş. herhalükardada edepsizlik var. |
sai baba-Muhammedin fazla bir sucu yok belkide o biraz kaaleye alinmak ismine layik olmaya calisiyordu ezilmisligini(yetimlik,kari parasi ile zengin olmak) kendisine unutturmak istemesi ile alakalidir,bunun sahsi icin istedikleri sonradan baskalari tarafindan menfaatlari icin kullanilimistir.Gercek olan sudurki muhammed ve ondan öncekiler yada bazilarinin emellerine ulasmasi icin kullanilanlar hep o kesimden o cografyadan cikmistir,buranin allahin en sevdigi cografyasi demek haksizlik olur bu allahin *"hak"ismine uymaz,inkar edilmeyecek olan sudurki günümüzde bile büyüklere hikayeler anlatarak gecimini kazanan insanlar vardir oralarda.Bir kisi tek basina hic bir sey(din)yapamaz ona uyanlar inananlar,aciyanlar yada faydalanmak istemeyenler olmazsa.o cografyada birde asiretcilik vardi *yani bir aile mensubu ne olursa olsun sahipleniliyordu bunun da muhammede faydasi olmustur.Bunlardan görüyoruzki birseyin gerceklesmesi icin bazi seylerin kivaminda olmasi gerek.Yeniden bir peygamber gönderilecek olsa kesin o cografyadan cikar bilmem anlata biliyormuyum.syg.
|
Budha da bir prensken her şeyi bıraktı ve parasız pulsuz kendi gerçeğini aramanın peşine düştü , İSA *ise inançları uğruna haça gerildi * *.Bence peygamber inandığı değerler için ortaya cıktı ve inandığı değerler uğruna mücadele etdi ve kendisinin peygamber olduğununa inanıyordu eğer inanmasaydı başarılıda olamazdı
|
Budizm Tanrı'ya veya tanrılara inancın olmadığı, hayattaki aci, ızdırab, ve tatminsizliğin azaltilmasina yönelik bir inanc sistemi ve felsefedir. Budizm'de inanç genel olarak tanrilara degil, reinkarnasyon denilen doğum ölüm döngüsünün tekrarı, ya da karma denilen nedensellik zinciri üzerindedir.
isa etrafindaki taraftarlarinin hizla büyümesine izin vermeyen romalilar ve irtad etti gerekcesiyle yahudi hahamlarin sayesinde carmiga gerilmistir.. Bizim tanriya inanmamamizin sebebi sadece tanrinin kendi sucudur hani su kalbleri mühürlenmis olanlar varya ha iste biz onlariz(!). |
muhammed tabi ki büyük olma amacında bir insandır ve zekidir de herkese bi şekilde görüşlerini *kabul ettirmiştir herkese kendini seçilmiş adamım diye inandımıştır sıradan bi bedeviyken devlet başkanı peygamber olması kolay bi iş değil
|
Nebenbuhler arkadaş budizmi ve isanın hayatını çok iyi biliyorum sadece bazı insanların hiçbir maddi menfeat beklemeden inançları uğruna ne gibi fedakarlıklar yaptıklarına dair budhayı ve isayı örnek verdim eşdeğerde bir örnek olması açısından İslam peygamberinin kendisinin peygamber olduğuna dair bir inancının olup olmadığını anlıyamayız bence kendisini peygamber olarak görüyordu ve bu inançı onu başarıya götürmüştür.
|
Muhamedin peygamberliği meselesi
bu orta doğunun tarihsel konumun ilede ilgili bir husustur. Yani ortadoğuda her kötü dönemde bir peygamber beklenmektedir. Hatırlayınız müssellime ve daha bir çok peygamberlik iddasında bulunan kişiler olmuş ve bunların her biri inanır bulmuştur buda bize ortadoğunun tarihsel konumunu gözler önüne sermektedir kimse "işi gücü yokta bize peygambermi yollayıp duruyor bu" dememiş olağan olarak kabul etmiştir. yani ortadoğuda peygamberlik neredeyse mesleki bir hal olmuştur bir anektod daha aktarmakta fayda var erdoğan aydının islamiyet gerçeği isimli çalışmasının 1 cildinde Muhammedin şeker hastası olduğunu belirtmekteydi... Ayrıca peygamberliğinin ilk evrelerinde yani vahiy durumlarında Hz hatice'ye bana birşeyler oluyor demiş Hz haticede "müjdeler olsun sebat et...sen ümmetin peygamberi olacaksın" demiştir yani muhammed peygamber olmadan vahi gelmeden önce hatice şıp diye peygamber olduğunu söyleyivermiştir keza haticenin amcası varaka da musaya gelen büyük melek muhammede de gelmiştir diyerek toplumun beklentisini ortaya koymaktadır yani aslında herkes bir peygamber beklemektedir... özetle muhammed toplum baskısı nedeniyle peygamber olmuş ümmet kurbanıdır :) |
"özetle muhammed toplum baskısı nedeniyle peygamber olmuş ümmet kurbanıdır * :) "
bence 2007 nin esprisi budur... :lol: *:lol: *:lol: Hani komutan zor bir görev için "gönüllüler 1adım öne *çıksın" der.Az sonra 1 kişi önde görünür. Komutan "aferim oğlum, bir tek sen ileri çıktın " deyince, er:" Hayır komutanım .sadece ben geri adım atmadım" der... :D Demek peygamberlikte de zorla önde kalma varmış..çok yaşayın sn.tahta..Geceleyin tesadüfen okuduğum, ama yılın esprisi seçtiğim bir mizahtı bu.. :lol: *:lol: *:lol: |
Mizah degil, ben seneler once hatice'yi ,peygamberin peygamber oldugunu soyledigi icin, dunyanin en kutsal kadini ilan eden, ve kisa bir muddet de Turkiye'de basbakanlik yapan bir profesorun agzindan, fizyoloji dersinde dinledim.
|
BU soruyu cok merak eden,peygamber efendimizin hayatini okusun,eger dediginiz gibi malda mülkte,söhrette gözü olsaydi,EBU CEHIL"lerin teklif ettigi mal,mülk ve parayi alip kösesine cekilirdi,lütfen at gözlügü ile bakmayalim bu konuya önce arastiralim sonra tartisalim,suan da bu sitede kime 10 milyon ytl verilse herseyin den vaz gecmez mi??..sonucta peygamber efendimizde bir insandi onunda duygulari,hevesleri olabilirdi peki neden bir beser olarak ona sunulan o kadar parayi,saltanati birakipta her türlü cileye gögüs germistir???
ayrica sizi anlamiyorum anlamadigim icinde hz.ali"nin yasadigi bir menkibeyi yaziyorum belki faydasi dokunur.. Hz,Ali sürekli namaz kiliyormus,o namaz kilarken de oradan devamli bir müsrik geciyormus,bu müsrik dayanamamis ve bir gün sormus,YA ALI SENI HER GÖRDÜGÜMDE NAMAZ KILIYORSUN,YA ÖBÜR DÜNYA DIYE BIRSEY YOKSA ;El cevap:YA VARSA ,bende size diyorum ki biz varligina,birligine kayitsiz sartsiz iman ettik,ya siz inamayanlar YA CEHENNEM ATESI VARSA sigara atesine dayanamayán teniniz o ATESE nasil dayanacak.... |
sevgili siyah, başkalarını bilmemekle suçluyorsun ama kısacık bir metinde çok büyük iki *hata yapmışsın.
1- hazreti aliye atfettiğin menkibenin kaynağı ne? 2- sigarayı insanlar (amerika hariç) 1492 den sonra öğrendiler. sen sigarayı 900 yıl daha erken bulmuşsun ali sayesinde |
Alıntı:
|
afedersin siyah. metindeki senin anlatımını farketmemişim. bu yüzden senden özür dilerim
|
Alıntı:
|
george orwell'in *cok guzel bir sozu vardir eger isminizi dunyada ebedi omrunuzu ise refah ve huzur icinde gecirmek istiyorsaniz yeni bir din kurun *sanirim bu soz gecmis ve gelecek arasindaki hatta tarih surecindeki insan arzu ve emellerinin kendi idealleri ugruna neler yapildiginin bir kaniti
|
Guncelleme.
|
sayısız kişi peygamberim dedi ama bunların çoğu başarıya ulaşamadı veya ufak başarıları oldu. bahaullahta çok sıkıntı çekti hapislerde yattı ona niye inanmıyorsunuz ?
|
Alıntı:
Soru sormak, merak etmek,hayaller kurmak bir cok insan icin farkindaliktir. Eger, gercekten sordugun sorulara aldigin yanitlari akil suzgecinden gecirip, dogruyu bulma cabasindaysan ne mutlu sana...Fakat, beynini bir fikre sabitleyip, (dogru ya da yanlis) tum insanlari bu fikri dorulatma adina bu sorulari soruyorsan da vay haline...Anladigim kadariyla da, bu site de yol verdigim videolar neden alaya alindi, neden saklaban yerine koyuldum diye, kendinizce bir fikir edinmissiniz.Oysa, yukarida bizlere soru sordugunuz gibi, kendinize de bu yayinladigim videolardan niye alaya alindim acaba diye sorsaydiniz ve bir sonuc cikarabilseydiniz kendi ön yarginizi da kirmis olabilirdiniz... Gelelim merak ettiginiz sorularin yanitina; Benim gorusume gore, bu sorulariniz, zamanin sartlarina gore ortaya ciklmis sonuclardir... Ornegin; Mandela, Gandhi, Lenin ve Ataturk gibi buyuk insanlar hangi sartlar altinda ortaya cikmistir???Ingilizler, Hindistan'i somurge yapmasaydi Ghandi mi olurdu???Afrika'ya dalmasalar Mandela, Osmanli'yi parcalamaya kalkmasalar, Vahtettin'le anlasip, maddi ve manevi destek yapsalar Ataturk kalkip da T.C kurar miydi??? |
İslam'ın ortaya çıkışı basit sebeplerle olmadı. Yani adamın biri mağarada hayal gördü ve İslam dini oluştu vs. Böyle bir şey yok.
O dönem coğrafyasının şartları bu dini oluşturdu. Pek çok din hortladı, ama İslam galip geldi. Museylime galip gelseydi, onun ayetleri okunuyordu şu an camilerde (ya da başka bir isme sahip mabetlerde). |
Alıntı:
|
Ya okadar hatun götürdü daha ne olacak... 7 sinden 70 ine... Renk renk desen desen hatunlar... Önceden isteyipte alamadığı hatunlar kul köle oldu daha ne olsun:))
|
Bence islam tamamen devrimcilik o dönem için yeni bir düzen yeni bir devlet için atılmış bir adım olarak düşünüyorum. O zamanlar ideoloji diye bir düşünce olmadığından her şey din üzerinden yapıldığından yapılacak değişikliklik yeni bir dinle olacaktı. Muhammedin hayatında bence hilful fudul anlaşması ve oradaki kişilerin düşünceleri önemli bir katkı oldu. Bu anlaşmamayı yapanlar o zamanın ileri gelenleri aydınları sonuçta o devre göre ilerici bir yaklaşım sergilemişler birlik sağlamak düzen sağlamak için yapılmış adımlar atmışlar.
Şuan için, bu örgüttün devamı var mıydı islama katkıları nasıl oldu bu konuda tam bilgim yok ama olduğunu düşünüyorum araştırıyorum bilgisi olan varsa bizi bilgilendirirse sevinirim. Sonuçta baktığımızda islamla araplar yeni bir düzen ve devlet kurmuş oldu. Muhammed asıl amacına ulaşmış oldu. Hatunları götürdü para malları aldı olayına gelince olmadı demiyorum gerçekler ortada ama bunlar bal tutan parmağını yalar misali asıl amaç yeni bir düzen kurmak bunu da tek başına yapmadığı bir plan dahilinde olduğunu düşünüyorum. |
"Biz bu Kuran'ı bir dağın üzerine indirseydik, herhalde sen onu Allah korkusundan başını eğmiş çatlamış görürdün." (Haşr Suresi 21)
Dinde zorlama yoktur. İsteyen iman eder, istemeyen inkar eder. Tabi bunun karşılıksız kalmayacağını hepimiz biliyoruz. Hz. Muhammed (S.A.V) Allah'ın kulu ve elçisidir. İslam dini bir devrimden daha fazlasıdır çünkü kaynağı Allah' tır. Ben anlamıyorum insanlar insanlara hayvan gibi köle oluyor patronlarına köpek gibi hizmet ediyorlar. Ancak kendilerini yaradan Rabb'e yüz çeviriyorlar. Şimdi siz de bunlar gibi yapın medeni olun dinsiz olun inkar edin alay edin ve daha fazlası... Ve vicdani huzura ulaşın. Hakikate erin. Kendinizi insanların üstümüzde görün... Çünkü İslam da bulunacak güzel bir yan yoktur, İslam insanları terörist yapar, İslam adam öldürür, İslam kadınların hakkını yer, İslam ilime engeldir, İslam hukuka aykırıdır, İslam insana zarar veren maddeleri kullanmaya teşvik eder, İslam medeniyete de aykırıdır, İslam kaybedenlerin dinidir, siz kaybetmeyin kazanın...ve mutluluğa erin |
Enverates
Siz İslamiyetin tek gerçek din olduğunu mu söylüyorsunuz? Saygılarımla |
Alıntı:
Bunun yanında her dindeki insanlar kendi dini için tek doğru din demesini severler ama tek bir doğru din yoktur, tüm dinlerin doğruları ve yanlışları vardır. İslam da bir istisna değildir. Diğerleri gibi kendinin tek doğru din olduğunu iddia eden ama kendi yanlışlarını halı altına süpürüp gözrmezden gelen bir inanış şeklidir. Tüm dinler kendi gerçekleri göremedikleri ve diğer dinleri küçümseyip yanlışlama yoluna gittikleri için savaşlar, direnişler, rekabetler, kavga ve mücadeleler çıkıyor. |
Alıntı:
-------------------------------------------------------------------------- Keske bütün mesele sizin algiladiginiz gibi inanmak ve inanmamak olsaydi,meselenin sadece inanmak ve inanmamakin cok cok üstünde oldugunu göremiyormusunuz?. Din en büyük sömürü aracidir.iyi söhbetler dilerim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:08 . |