![]() |
Muhammed Ayşe'yi evlat edinmek yerine neden nikahına aldı?
Bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum.tamam muhammed dört dörtlük bir insan olsun acaba 6(9-11 ne derseniz) yaşında bir çocuğu evlat edinmek mi daha mantıklıdır yoksa nikahına almak mı :?:
|
Re: Muhammed ayşe'i evlat edinmek yerine neden nikahına aldı
Hoşgeldiniz. Ama önce aşağıdaki site tüzüğümüzü okumanızı rica ediyorum.
http://www.turandursun.com/modules.p...ums&file=rules |
mesaj kotası doldugu için başlık kilidi kaldırılmıştır.
* * saygılarımla |
Belki de Muhammed, o sıra kendini büyük bir yükten kurtulmuş, özgürlüğüne kavuşmuş, artık istediğini yapabilecek kadar hafif ve gençleşmiş olarak düşünüyor, Kendini 15-16 yaşında hissediyordur.
Belki Muhammed'e göre bu gayet doğaldır. Evliliğin yaşı olmaz ya da yaşlı bir insan küçük yaştaki bir kızla evlenebilmeli diye düşünüyordur. çünkü kendi kızlarını da çok küçük yaşta evlendirmiştir. Belki de bu sadece Muhammed'e has bir özellik olmayıp o dönem insanlarına ya da o dönemin Araplarına mahsus bir özelliktir. Çünkü tek örnek Muhammed değildir. Ömer'de halifeliği zamanında Ali'nin küçük kızını almış. Bu durumda Ebubekir, Muhammed'in kayınpederi, bir anlamda babası. Muhammed, Ali'nin hem amcaoğlu, hem de kayınpederi yani babası. Muhammed, halife Osman'ın da kayınpederi yani babası. Ömer, Muhammed'in kayınpederi yani babası. Ali, Ömer'in kayınpederi yani babası. Bu durumda Ömer, Muhammed'in hem kayınpederi oluyor, hem de damadının damadı.. Belki de tüm bumlar yalandır, yanlıştır. Ama yazanların da tümü İslamcı. *:roll: |
Bence örnek bir insan olan hz. Muhammed (S.A.S.) o zamanın gereklerine göre en uygun olanı yapmıştır. İnsanlar türlü sapkınlıklar içindeyken Hz. Ayşe'yi evlat edinecek olsa kimbilir o zamanın sapkın insanları peygambere ne iftirada bulunacaklardı. Olaya bir de bu yönden bakmalıyız bence.
|
|
Yani hakikaten buyukluk yapmis cocugu karisi yapmakla, kiziyla yatti demesinler diye torunu yasindaki cocukla evlenerek yatmak daha makul; oyle ya simdi evlatlik edinenler icin diyanetin neler dedigini duyuyoruz.
* Arap mantiginin nasil isledigini de siz ileri goruslu uyeler sayesinde biraz ogreniyoruz. 1400 sene onceki sapkin insanlar iftira atmasin diye 9 yasinda cocukla, dedesi yasindaki bir adamin gerdege girmek cok daha iyi bir secim gorunuyor. Ancak bunu insanliga ibret olacak, kendini peygamber tanitan bir insan tarafindan yapilmasi evrensel ogut olarak gunumuzde *nasil gorunuyor dersiniz? |
acizmurid
Sende haklısın. Sizlerin bu belkileri, olayı birde iyi yönünden düşününlerinizi vs alıp sizin yapamadığınız ve cesaret edemediğiniz adamlara uyguladığımda, şeytan bile melek oluyor. Yok burada ki melek çok iyi, güzel anlamında, anlamsal olarak kullanılmıştır. Birazcık objektif olun. Ayşe'nin nikahı mülki-politik çıkarlar gereğidir, kimbilir belkide Osman'a bir sus payıdır belkide bir iktidara ortaklık payıdır! Benim görüşüm kesinlikle politik bir şeydir bu, bir politik çıkardır. Mesala padişahlarda kimi ülke krallarının kzılarını almıştır, krallar canı gönülden padişahlara yine bir çok kral diğer krallara kızlarını vermiştir dimi ama(mep gibi söylenecek, dimi ama :) ) Ne anlamalıyız bundan, düşünsenize padişah kral kızı alıyor, üstelikde sıra kavgası bile çıkabilir(!), ama evlatlık alsalar sorun çıkardı. (Yani başka türlü düşünülürdü, en iyisi başka türlü düşünülmesi yerine pratikde bunu meşrulaştırmaktır) Bu ilişkilerin özü politiktir, zaten şehvet için çoğunun cariyeleri vardır, eskiyeni satar yenisini alırlar, olmadı kenara korlar, ev işlerinde hizmetçi olarak çalıştırı yada eşlerine yardımcı olarak verirler. Belki gerçek böyledir, birde böyle düşünelim. -------------- Peygamber Ayşe'yi nikahına aldı, çünkü politik bir çekirdek oluşturulmak durumundaydı. Keşke her kapısına gelip Kızımı al diyeni alsaydıda herkes devlet nimetlerinin bir tarafından faydalansaydı ama yok öyle yağma. Artık amcasının, dayısının, halalarının kızları ile evlenmelidir(bu da miras hukuku gereği, mal yabancıya gitmesin, sonrasında ise artık sana kadın almak yok anlamında politik baskıdan da kurtarıyor kendisini)-kendisini 1-2 ayet sayesinde kurtarıyor, işi akrabalara indirgiyor. Bir çok kişinin Muhammed'i damadı olarak görmek için çalışıp, çırpındığını düşünmek için kahin olmaya gerek yok diye düşünüyorum. |
Sizce bir insan doğup büyüdüğü bir memleketten neden kovulmak ister, sizce kim Taif'te çarıklarına kan dolana kadar taşlanmayı göze alır. Ve o öyle bir Peygamberdir ki, Allah ona "Ya Muhammed! Sen iste dünyayı onların başına yıkayım, yeter ki sen iste ey rasulüm!" gibi bir öneride bulunduğu halde o yüce peygamber ellerini açtı ve rabbine yaşlı gözlerle yalvardı: "Ya Rabbi! İlla ümmetim, İlla ümmetim..." Ümmetinin kurtulmasını istiyordu. Belki bir kişi iman eder diye bunca işkence ve eziyete katlanıyordu.
Söyler misiniz bir insan neden bu kadar acı çekmek istesin? Halbuki ne güzel memleketinde "Muhammed-ül Emin" adıyla anılıyordu, sevilip sayılıyordu. Ticaretle uğraşıp, gül gibi geçiniyordu. Neden bir insan bu kadar rahatı bırakıp bunca işkenceye ve zulme katlansın? |
Peki o halde acizmurid
Gördüğüm kadarıyla çok bilgilisiniz, her şeyi duygulara yükleyip açıklama yolunu seçebiliyorsunuz. O halde sizce, Peygamber neden Ayşe ile evleniyor. Ayşe acaba bakıma muhtaç, kimsesiz kalmış fakir bir kadınmıydı? |
Spartacus ben cahil olduğumun farkındayım, bilmediğimi bilmem bilginin asıl kaynağıdır, sen de hiçbirşeyi araştırmıyosun,
"Resulullah efendimiz Hz. Hadice'nin vefatından sonra, ikinci defa olarak, Hz. Ebu Bekir'in kızı Hz. Aişe'yi nikahladı, fakat düğünü yapılmadı. Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlenmelerinde en önemli husus, nikah akdinin Hz. Peygamberin arzusuyla değil, Allahü teâlânın emri ile olmasıdır. Buhârî ve Müslim'in rivayetlerinde Peygamberimiz Hz. Aişe'ye şöyle buyurdu: - Seni üç gece rüyada gördüm. Bir melek ipek kumaşa sarmış “Bu senin hanımındır” dedi. Ben de yüzünü açtım ve “Eğer Allah tarafından ise cenab-ı Hak imza eylesin” dedim. [Yani eğer rüya Rahmânî ise Allahü teâlâ müyesser kılsın demektir.]" işte bu dini bilgilerden yola çıkılarak anlaşılıyor ki Hz. Ayşe ile peygamber efendimiz kendi arzusuyla evlenmiyor, Allah'ın emri yerine getirilmiş oluyor. Saygılarımla... |
Hz. ayşe'nin yaşı ile ilgili bilgileri buhari'nin hadislerine dayanarak elde ediyoruz.... Açıkçası *artık bu konu beni iyice sıktı.... Buhari şöyle demiş böyle demiş... Buhari den ay yarıldığına dair mucizeyi naklettiğimizde o zaman buhari yalan söyledi oluyor.. hz. ayşe'nin yaşına gelince buhari doğru söyledi oluyor.. Böyle bir durumun realiteyle nasıl çeliştiğini siz benden daha da iyi bilirsiniz.....
Bir müslüman olarak ne buhari'ye itaat ediyorum ne de onun gibi hadis nakledicilere... müslümanın tek kaynağı vardır.. o da Kuran.. *gerisi teferruat |
No panik öyle diyosun da peki sana bi soru, Kur'an-ı kerim'de namaz farz kılınmış mıdır? Eğer cevabın evetse diğer soruma geç, değilse sen kur'an'a inanmıyosun demektir zaten, ikinci sorum şudur ki, peki madem namaz şettır, ve sen hadis nakledicilere de inanmıyorsun o zaman kur'an'ın hangi ayetine bakarak namaz kılacaksın?
|
sevgili acizmürid, ibadetlerin akaidi hadislerle şekillendirilir.çünkü kuranda çoğunlukla ayrıntı yoktur
ama dinin direği olan namaz, kuranda üç vakittir. bu beş nerden çıktı? hadisler ahkam olarak kuranın önüne mi geçti? bildiğinizi sanıyorum şia kuranı baz alarak üç vakit namaz kılarlar. bu açıdan bakarsak şia' mı doğru yapıyor? sünniler mi? ayrıca sünni inançta namaz kılmamakta direnenin katli vaciptir. siz bu kitalı *onaylıyormusunuz gözünü seveyim yalnız hadislerin ''uyduruk olanı, olmayanı var'' savunmasına girerek açıklama. |
Çoğu insan Angelina Jolie ile evlenmenin rüyasını kuruyor, kesin bunların içinde de Allahın kendisine onunla evlenmesini söylediğinin rüyasını görenler vardır. "Ne niyetle yatarsan, onla kalkarsın." *Bunların yarısı bu emri yerine getirmeye kalksa :)
Saygılarımla; |
Kötü niyetli olduklarınıda sanmıyorum Angelina ser sefil olmasın diye.
Saygılarımla; |
acizmurid arkadasim,
dun gece ruyamda ipege sarilmis bir melek, bana 5 adet 50ytl gosterip, senin hesaba bu parayi yatirsinlar dedi. Yani istegim, herbirinizin 250ytl hesabima yatirmasi. Bunu kendim icinistemiyorum, ruyamda gordum (Allah'i kiramazsin *iste) bu sebeple istiyorum. Melek tam giderken, rescigim, "sen iste basayim dugmeye, batsin bu dunya" dedi. Ben de "yok abi bosver" dedim. Simdi bana inanmayanlar ve bu miktari yatirmayanlar olacaktir, ah onlari nasil bir azap bekliyor anlatamam. -Allah ve melek benim ruyama giremez mi? -Girip bana boyle birsey emredemez mi? Eger cevap evetse, Allah'i daha fazla kizdirmadan, 250'ser YTL alayim. Lutfen. |
Peygamber niye ayşe,i niye evlatlık almadı sorusu çok saçma niye ebubekir kızını peygambere evlatlık versinki zaten o dönemde çok zengin zengin bir adam kızını niye evlatlık versin bunun bir mantığı yok.Peygamber ayşe ile küçük yaşta evlendiğinde o dönemin müşriklerinin bu olayı eleştirdiğine dair bir bilgi yok.Demekki o dönemde araplar arasında böyle bir evlilik normal kabul ediliyordu ama günümüzde eleştiştiri konusu oldu.
|
Ama bu kutsal kitap araplara inmedi ve hükmü milyonlarca yıl sürmek üzere gönderildi diyorsunuz...bu ne yaman çelişki....on bin yıl sonra belki araplar olmayacak belkide başka gezegenlerde olacağız....hala ebu leheb in elleri kurusun ayetinimi okuyacak elli bin yıl sonra insanlar...
* Gerçek şudur...bu kitap binlerce yılın kitabı değildir...sadece ve sadece zamanının kitabıdır ve buda, tartıştığımız bu konuda bile kendini göstermektedir. |
kurtkan bahsettigimiz kisi araplar degil, Allah'in bile secde ettigi bir peygamber. O kisinin hatrina kainat husule gelmismis. Eger zamaninin bakis acisinin disina cikamayan bir araptan bahsetseydik bir takim bahaneler bulabilirdik.
Neyse, o zamanlar normal olan kucuk yasta kizlarla evlenmek degil, kadinlari eglencelik bir mal gibi gormekti. Kucuk yasta kizlarla beraber olmak ise o zaman, sut kuzusunu kesip yemek gibi birsey. Zaten Muhamed de birgun bu olaya bahane aramak zorunda kalinacagina hayatta inanmazdi. Ayse'ye ne Ebubekir ne Muhammed insan gozuyle bakmamistir. Muhammed'e Ayse'nin verilmesinin sebebi Ayse'nin yasidir, korpeligidir. Ebubekir kizini, Muhammed onu korpecikken becersin diye, odul verir gibi, bagindaki en dolgun uzum salkimini misafirine veren bir bagci gibi vermistir ve bundan baska da bahanesi olamaz bu mevzunun. |
Zannedersem size tam ifade edemedim ben sadece o günün gerçeğinden bahsetdim şu doğrudur bu yanlıştır diye bir yorum yapmadım.
|
Muhammed'in Aişe'yi evlatlık alması mümkün değildi çünkü Aişe'nin babası hayattadır. Ana-babanın çocuğa bakamayacağı bir mali zorluğu da yoktur. Bu nedenle evlatlık alması mümkün değildi.
acizmürid, Muhammedin Taifte taşlanması ve çarıklarına kan dolması sana onun tanrı korumasında bir insan olmadığını, senden benden farkı olmadığını düşündürtmüyor mu? Diyelim ki tanrının taş atanları cezalandırmasını istemedi merhametinden dolayı, peki tanrı veya melekleri o taşların peygambere isabet etmesini neden engellemedi? Veya taşların Muhammede çarpmasına rağmen yaralamamasını neden sağlamadı? Yanıt olarak "O da bir insandı" demek yeterli değil çünkü o İslam dünyasında "fahrü kainat" (kainatın efendisi) sıfatına haizdir. Yani sıradan bir insan değildir. Aynı zamanda allahın "Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım" dediğine de inanılır. Bu durumda taşların onu kanlar içinde bırakmasını "O da bir insandı" diyerek açıklamak mümkün değil. Herşeyden evvel insanları inandırması için sıradan bir insan olduğunu değil tanrının yardımını almış bir insan olduğunu göstermesi gerekiyordu. Medine'ye kaçana kadar ki 12 yıllık "peygamberlik" döneminde bunu başaramamıştır. Onca yılda sadece 80-100 kişiyi inandırdığı kabul edilir İslam tarihçileri arasında. Taif'te de sevilmemesi, dışlanması ilk 12 yılındaki başarısızlığının kanıtlarından biridir. "Başarı" ancak Medine'ye kaçıp cihat savaşlarına başlamasından sonra gelecektir. |
Peker, yoksa sen de benimle ayni ruyayi mi gordun? :oops:
|
selam arkadaşlar ,
hz muhammed hz aişeyi hz ebubekirden istediği zaman hz ebubekir bir gurur bir övünme kaynağı olarak kızı aişeyi hz muhammede nikahlamış idi . hz muhammed aişeyi nikahlamasaydı birçok talebi olucak idi çünki hz ebubekir ozamanın sayılı saygın insanlarından idi . hz ebubekir hz muhammedden sonra ilk halife seçilecek ve hz muhammed ölmediğini böyle bir insanın böyle bir peygamberin nasıl öleceğini ve bir anda bir boşluk ve çıkmaza giren topluluğa hitaben seslenecek idi. hatta hz ömer hz muhammed öldü diyenin kafasını uçururum dediği anda hz ebubekir şu cümleyi hitaben sundu : hz muhammede inanan bilsinki hz muhammed öldü . ama allaha inanan bilsinki allah ölümsüzdür . şimdik hz ebubekir hz muhammede kızını veriyor ve alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambere kızını teslim ediyor düşünün hangi baba kızını 6 yaşında birine verir !!! işte sizler sürekli bazı arkadaşlara da dediğim gibi bacak arası düşündüğünüzden içinizde fesat ve fitne olduğundan onun o yaşta gerdeğe girdiğini söyliyecek kadar aciz bir tutum içinde olduğunuzu görüyoruz . hz muhammed hz aişeyi belli bir yaşa kadar eğitmişdir ve olgun yaşa geldiğinde onunla gerdeğe girmişdir . ve bu zaman zarfı içinde bir inceleyin hz muhammed hz aişe ile bilrlikde iken hiç başka bir kadın ile evli olmuşmu !!! işte bu yorumlar bazen insanı düşündürüyor olayın inceliğini ayrıntısını bilmediğin için vay hz muhammed 6 yaşındaki bir kızla nikahlanmış ve aklına da tabiiki türlü türlü hikayeler ve fantaziler gelir . çünki için fesat arkadaşım şeytan öyle bir girmişki senin nefsine el koymuş dilediği gibi oynatıyor ama sen bunun farkında bile değilsin ve kendi düşüncelerin hep en doğrusu !!! ah ateizm ah .. |
ah iman ah!
*Bizleri biraz bilgilendir bakalim, gerdege dirdiginde muhammed kac yasinda, ayse kac yasindaydi? |
ben yanında olmadığım için bilemiyorum ama sizler aynı yatak odasında olduğundan daha iyi bilirsiniz !!!
rivayete göre 16-18 yaşlarında ... |
Ya muhammed kac yasinda?
|
Aşağıdaki yazı ve sahih hadisler hiçbir yorum yapılmadan, tamamen İslami kaynaklardan alınmıştır.
Muhammed’in en küçük karısı Aişe’dir. Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir (Aişe, Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e’s Sahih, Kitabu Menakıbı’l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e’s-Sahih, Kitabu’n-Nikah/69, Hadis no:1422) ,demek ki 3 yıl beklenilmiş).Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız, "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor. Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak(Bkz:Muhammed Ali Tehanevi, Keşşafu ıstılaha-tı’l-Fünun,1/788). M. Sofuoğlu (Cilt 4, Syf - 318,319) Sahih-i Müslim ve Tercümesi Babanın Küçük Bakire Kızı Evlendirmesi Babı 1422…….: Aişe şöyle dedi: Ben altı yaşımda iken Resulullah beni (nişan) akdi yaptı. (Üç yıl sonra) ben dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi. Aişe dedi ki: Biz Medine’ye geldik. Akabinde ben bir ay sıtmaya tutuldum, hummanın şiddetinden saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulunca) saçım gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir kere ben arkadaşlarımla beraber bir salıncak üzerinde oynarken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Benden ne isteyeceğini bilmiyordum. Annem elimden tuttu sonunda beni evin kapısı önünde durdurdu. Bende yorgunluktan dolayı “heh, heh” diyerek kaba kaba soluyordum. Nihayet derin derin soluyuşum geçti. Sonra beni eve soktu. Evde Ensar’dan birtakım kadınlarla karşılaştım. Bu kadınlar: Hayır ve bereket üzere, en hayırlı kısmete dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Onlar da başımı yıkadılar ve üstümü başımı düzelttiler. Duha vaktinde Resulullah’ı habersizce görmekten başka beni hiçbir şey heyecanlandırmadı. Akabinde Ensar kadınları beni Resulullah’a teslim ettiler. Aişe: Peygamber beni altı yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi demiştir. Ma’mer, Zuhri’den, o da Urve’den, o da Aişe’den haber verdi ki: Peygamber Aişe’yi yedi yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında ve oyuncakları beraber iken de evlendi ve nihayet Aişe on sekiz yaşında bulunduğu sırada Resulullah vefat etti. |
Bazı yazılarımızda, güncel olayların dahi, nasıl ters gösterilebildiğini, algıların yanıltılabileceğini, anlamların değişebileceğini, iyiyi kötü, güzeli çirkin, beyazı kara aktarabileceğini vermeye çabalamıştık.
Henüz bugünki bir olayın dahi durumu bu iken, tarihin yüzlerce yıllık derinliğindeki kuyularda bulunan toz üstüne tozlu raflarında duranları: bugünki durduğumuz yerden ve bu gözlüklerden nasıl da net görüyoruz! Bizce hal bu iken, beynimizin çalışmasında (velev ki olumsuza olsun) bir sakınca olmaz zannımızca. Çalışmayan bir beyin olmaktansa, ters çalışan bir beyin olmak yeğ olması gerek. Gün gelir çalışan beyin, deryaya doğru yolunu bulurken, nerede durduğu bilinmeyen beyinin, kokuşmaktan öte hiçbir şansı yoktur. Sn. aspendos, Fikirlerinizi, edep ölçülerinde vermenizi beklerdik. Her konuda fikir sunmanız beklenmez ancak sunacağınız fikirler de en az sizin kadar değerlidir! Hatırlatmak bizden. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Hanımı Sevde ile evliydi,hicretin1. yılında Şevval ayında Ayşe ile düğünleri yapıldı,55 yaşında idi.
Peygamber Beni Müstalik Gazası na Ayşe yi de götürüyor.savaşta kocası ölen Berre(Cüveyriye) yi eş olarak alıyor,bunun üzerine Ayşe kıskançlığından İFK olayını yapıyor. Ahzap 51: ''Hanımlarından dilediğini yanında kalma sırasını erteler,dilediğini de öne alabilirsin.Sırasını ertelediklerinden arzuladıkların olursa onlara dönmende de sana bir sakınca yoktur.'' Allah ,Peygambere olmayan eşleri içinmi ayet indiriyor,bir sürü hanımı ve cariyeleri var nurku insanın. Saygılar,sevgiler |
Alıntı:
Alıntı:
Aracı kadın Hule, Ayşe'nin babası Ebubekir'e gidip Muhammed'in isteğini iletir. Ayşe, daha önce putperestlerden biri ile nişanlandırılmış, nişanı yeni bozulmuştu. Muhammed ile Ebubekir söz kardeşi olmuşlardı ve Kureyş'de söz kardeşleri ve çocukları arasında nikah caiz sayılmıyordu. Ebubekir; "Biz onunla söz kardeşiyiz, bu mümkün değil" diyerek isteği geri çevirdi. Muhammed; "Biz onunla din kardeşiyiz. Din kardeşleri arasında nikah caizdir" diyerek tekrar istetti. Ve 620 yılında Ayşe ile nikahlandı. Hicretten sonra Ebubekir haber göndererek Ayşe'yi neden hala almadığını sorar. O dönemde Ayşe uzun müddet hastalıklarla boğuşmuş, tüm saçları dökülmüş, henüz iyileşmişti. Muhammed, mehir bedelini ödemeye para bulamadığını söyleyince, Ebubekir ödünç olarak 500 dirhem verir. Böylece, Ayşe 9 yaşında iken gerdeğe girer. Buluğa ermesini beklediği söylemleri doğru değildir. Araya hicret girdiğinden, Ayşe'nin hastalığı ve mehir parası bulamama sorunları girdiğinden zifaf gecikmiştir. |
Alıntı:
hz muhammedin hz aişe ile kaç yaşında evlendiği veya kaç yaşında nikahlandığını net bir şekilde söyleyemiyorlar eğer hadis ise tek bir doğrusu vardır öyle beş altı tane farklı farklı yorumlar değil beyler . bu arada insanların evlenme yaşı nedir ? kendinden ne kadar küçük biri ile evlenilmemesi veya nekadar büyük biiriyle evnenilmemesi maddesi var mı ?18 yaşındaki bir genç kızla evlendi veya gerdeğe girdiği için eleştirirsiniz kendinen 15 yaş büyük hz hatice ile evlendiği için eleştirirsiniz . hem hadislere inanmazssınız hemde hadisleri bizlere delil olarak gösterirsiniz . ayetlerede inanmazsınız ama en kıral ayeti gelip önümüze sunar ve bak bu doğrudur dersiniz ... çelişki üzerine çelişki .. ah ateizm ah |
Aspendos, tartisilan Ayse'nin yasindan cok, insanliga evrensel ornek olmasi gereken bir insanin, gunumuzun ahlak degerlerine gore ayiplanacak bir evlilik yapmis olmasidir. Ve ayiplanan tek evliligi de sadece bu degildirt. Evlatliginin karisiyla evlenmesi, ve allahtan bunu onayliyan ayet inmesi, hatta sadece muhammede mahsus ozel ayetler indirmesi de mi gozlerinizi acmaniza neden olamiyor?
|
vartor kardeşim benim ,
hz zeydin hanımı olan hz zeynep aşırı geçimsizlikden dolayı bu ilşki yürümüyor . hz muhammed buna üzülüyor ve devam etmesini istiyor oysa hz muhammed hz zeynebi çok seviyor ve incinmesini istemiyor . ama zeyd zeynepden boşanıyor . ve dikkat et belli bir süre geçiyor hz muhammed zeynep ile evleniyor ve bu arada bundan evvelde ayet iniyor . ve gene dikkat edin hz muhammed hz zeynep ile evli iken başka bir evli olduğu kadın yok !!! işte madem insanlığa örnek olan hz muhammed bir peygamber ve ona has bir özellik ise bunda sizler adına kıskançlık belirtisi görmeye başlıyorum ve çekememezlik görüyorum nedeni ise sadece ona has bir özellik olduğundan . oysa sizler gene art niyet ile farklı düşüncelere girerek hz muhammedin kendi zevkine göre ayet indirdiğini söylüyorsunuz . işte halen gözleriniz açılmamış aynı vaziyette devam ediyor . ama bizlere aynı cümleleri kullanıyorsunuz . bizer sizleri cennete davet ediyoruz sizler ise cehenneme aramızdaki fark burda işte .. |
Alıntı:
18 yaşında evlendiğine dair tek bir hadis dahi yoktur ama Muhammed öldüğünde Ayşe'nin 18 yaşında olduğuna dair *hadisler mevcuttur. Ayet ve hadisleri bir belge, bir kanıt olarak görüp onlar üzerinden konuşmak için, onlara inanmak gerekmiyor. Örneğin, siz şeriat düzeninden yana olabilirsiniz. Ama demokratik, laik hukuk sistemi içinde yaşar, o sistemin kanunlarını bilir, onlar üzerinden konuşur ve eleştirebilirsiniz. Kimse de size " Hem şeriat düzeninden yanasın, demokrasiye inanmıyorsun, hem de anayasayı eleştiriyorsun" demez, diyemez. Teokratik düzen yanlılığının bir özelliği de budur işte. "İnanmıyorsan hakkında konuşma, eleştirme." der, susturmaya çalışır. Eleştirmeyi hakaret olarak algılar. Bu çelişki, teokrat çelişkisidir, demokrat değil. Bir insanın kendinden kaç yaş büyük, kaç yaş küçükle evleneceğinin kanunu yoktur elbette. Ahlakı, etiği vardır. 20'li yaşlarda kız arkadaş edinirken 16-17 yaş altına düşmemeye çalışırdık ki "sübyancı" denmesin diye. Kendinden 5-10 yaş büyükle çıkanlar da ayıplanırdı. 50-55 yaşında bir adam, 20-25 yaşındaki kadınla evlendiğinde çevresi bunu doğru karşılamaz. Hele bu yaş, 16-17'ye düşerse çok tuhaf karşılanır. Üstelik bu adamın ülkeyi yönetmeye soyunan bir parti başkanı olduğunu düşünelim. Evlilkte sınırın olmadığını varsayalım. Örneğin Deniz Baykal. Bu yaşta kalksa 16 yaşında bir kızla evlense. O da yetmeyip, genel sekreterinin 20 yaşındaki dul kızını da alsa. O da yetmeyip, partinin kadın üyelerinden kendisine hayran olanları da eşleri arasına katsa. O da yetmeyip, evlatlığının karısından hoşlansa ve boşanınca onunla da evlense. O da yetmeyip, karşı parti teşkilatına yapılan baskınlarda ele geçirilen kadınlardan bazılarını da metres olarak alsa. O da yetmeyip ölüm döşeğinde dahi evlenmeye kalkışsa ama gerdeğe girmeden ömrü dolsa. Nasıl karşılardınız acaba? Parti yandaşlarının " Liderimiz bu evlilikleri halkını düşünerek yaptı, siyasi amaçla, yardım amacıyla yaptı, propaganda amacıyla yaptı" demelerine inanır mıydınız? |
sen şimdik hangi ortamdan bahsediyorsun sen o dönemin ortamındaki düşünceleri ve hangi sebelerden dolayı ve çevre şartlarını bilmediğin halde o dönemi bu dönem ile kıyaslamaya kalkıyorsun .
bana peki ozaman hz muhammedin aişe ile 6 yaşında veya 9 yaşında gerdeğe girdiğine dair bir kesin belge gösterirmisin dostum ? sende bu yalan yazılmış hadislerden yola çıkıyorsun başka belgen ne var senin yanındamıydın ? işte olay burada güzel kardeşim birileri çıkıp fitne fesat karıştırıyor ve bir gurup da onun peşinden gidiyor kendi belgeleri doğru başkasının sunduğu yalan .. tek taraflı olmuyor dostum . hz muhammed kötü bir insan olsa alemleri yaradan rabbimiz onu peygamber yaparmı güzel kardeşlerim benim . hiç mi aklınız bu yönde çalışmıyor . hz muhammedi 1.5 milyar insan tanıyor ve saygı duyuyor hadi bizler yanıldık on kişi daha yanıldı yüz kişi yanıldı 1.5 milyar da mı yanıldı !!!! oysa sizler sayıları belli olmayan çıkıp tabuları yıkmaya kalkıyorsunu o dönemde yaşamadığınız halde yatak odasına kadar girip kesin gerdeğe girdi diyecek kadar belgesizsiniz . sonra belge dediğimizde sahte hadislerden yola çıkarak kesin bir belge diyecek kadar kendinizi kandırıyorsunuz . neyse allah kısmet ederse seneye görüşürüz ... |
hz muhammed kötü bir insan olsa alemleri yaradan rabbimiz onu peygamber yaparmı güzel kardeşlerim benim .
*Biz de bunu anlatmaya calisiyoruz. Size allah dediginiz, kainatin yaraticisinin boyle seylerle ugrasmasi mantikli degildir diyoruz. *Sizin karsiliginiz yine muhammed dedi allah yaptidan baska bir sey degil. Anlayamadiginiz nokta ise, ne allaha ne de muhammede ne de digerlerine sizin gozunuzle bakmadigimizdir. Zeusa inanlar da sizin gibi iddia etmislerdi en buyuk olduguna, ancak bugun kargalar bile guluyor bu masallara. Yine de gulunuyor inanciniza da siz farkinda gegilsiniz. Dedik ya gozleri karartan beyni muhurleyen iman hastaligina yakalanmissiniz diye... |
Sayın Özdür_beyin kardeşim, sünni mezhepler sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı diye beş namazı farz kılmışlardır. Şiiler üç vakit namazı farz kılıp bu vakitlerde beş vakit namazı birleştirdiklerini söylerler. Yani açıkçası şiiler de namazın 5 vakit olduğunu kabul ediyor fakat uygulamada değişiklik yapılmış.>>>Kuranda “Beş vakit namaz” ifadesinin geçmeyişi, kutuplarda ve buralara yakın yerlerde, beş vaktin tamamının taayyün etmemesindendir. (N. İslâm)<<<
İsra suresinin, (Güneşin kayması ânından, gecenin kararmasına kadar ve sabah vakti namaz kıl) mealindeki 78. ayet-i kerimenin aslında geçen, (Dülûk-üş şems) öğle ve ikindi, (Gasak-ıl leyl) akşam ve yatsı namazı, (Fecr) de sabah namazıdır. (Beydâvî) Kaf suresinin, (Güneşin doğuşundan ve batışından önce ve gece Rabbini tesbih et) mealindeki 39. ve 40. ayet-i kerimesindeki, güneşin doğuşundan önceki sabah namazı, güneşin batışından önceki öğle ve ikindi namazı, geceki de akşam ve yatsı namazıdır. (Beydâvî) Ve Sünni mezhebi kesinlikle namaz kılmayanın katli gerekir gibi bir ifade kullanmamıştır, söylediklerini *ispata davet ediyorum. Bu arada Peker arkdaşımız Angelina Jolie'nın rüyasını gören birçok insanın olduğunu söylüyor. Biim bahsettiğimiz şahıs bir peygamberdir. o bize benzemez şehevi arzularının peşine düşmez o Allah'ın rasulüdür. Ayrıca Peygamber efendimizin Az. Aişe ile evlenmesi konusunu din öğretmenimle görüştüm, bana bu hadislerin sonradan çıkarıldığını söyledi. Bazı din adamları ise o hadiste bahsedilen 9 yaşında ifadesi arap kültürüne göre evlilik yaşından 9 yıl geçmiş anlamındadır. Saygılarımla... |
Sevgili acizmürid,
Aşağıdaki pasajda bulunan altı çizgili satır, 21. yüzyılda köşeye sıkıştığını neredeyse itiraf edenlerin başkoyduğu yolun belgesidir; Lütfen dikkatle okuyunuz... Yalçın Bayer, Hürriyet, 01.01.2008.. (Emin Şaylan) Türkiye’nin düzeni CUMHURİYET yerine demokrasi; laiklik yerine inanç hürriyeti... Sivil toplum kuruluşu yerine tarikat... İlköğretim yerine Kuran kursu... Öğretmen yerine imam... Devlet yerine cemaat... Ulus yerine ümmet... Anayasa yerine Kuran... Yasa yerine hadis, sünnet... Bilim yerine inanç... Akıl yerine rivayet... Birey yerine kul... Gelişme yerine gerileme... Yaşam yerine ölüm... Dünyadaki yaşam yerine ölümden sonraki yaşam zırvası... Hayatın yalan, öteki dünyanın gerçek olduğu aldatmacası... Örtünürsen özgür olursun saçmalıkları... Tanrı sözü kabul edilen metinleri serbest çeviri ile amaca göre değiştirmek... Daha da yazabilirdim ama bu kadar yeter. Dinliler dindaştır... İfade ortaklığı şarttır çünkü inandıklarınız bir kurallar bütünüdür ve yaratıcı addettiğinizin yasalarıdır. Eğer sitemizde bir süre kalırsanız herhengi bir Müslüman'ın bir diğerinin söylemi için onay verip mücadele ettiğine tanık olamayacağınızı farkedeceksiniz. İşte bunun sebebi altı çizili satırdır! Sevgiler... |
9 yaşında ifadesi arap kültürüne göre evlilik yaşından 9 yıl geçmiş anlamındadır.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *8O |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:57 . |