![]() |
Tanrı (Allah) ve Cennet...
Ugruna bu kadar kanlar dökülen Tanri ve cennet *gercekden kimin?haftada bir cuma namazina giden biri bile cenneti kimseye vermiyor,biara yehova sahitleriyle kisa süre dostlugum oldu, onlara görede cennet sadece onlarin,dindar *alevilere görede sadece kendilerinin , ebubekir ömer osmandan yana olanler kesinlikle giremez,daha benim bilmediyim neler neler.
Tanri ve cennet gercekden kimin? |
Re: Tanri(Allah)ve cennet
İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar,diye bir deyiş vardır.
Benim demekle olacaksa ,sahibi çok olur. Hatta bir zamanlar anahtarını dağıtanlar,tapu senedini verenler türemişti. Hayal satmak iyi bir gelir kapısı ,sonsuz bir kaynak,sat satabildiğin kadar ,tükenecek diye de korkma nasıl olsa madde değil hayal satmaktasın. Ben dünyaya geldiğimde tanrı vardı.Demek ki benim icadım değil. Cennet, var yok bilmem ama her ihtimale karşı ben 7 kişilik reservasyon yaptırdım. :lol: * Cehennemi bedava verseler almam,kim alırsa alsın gitsin sıcacık keyfini sürsün. Ne kadar inanan varsa o kadar tanrı var,çünkü hiç kimsenin hayali bire bir örtüşmez. |
Yeryüzünde bu kadar çok dinin olması ve herbirinin de doğru olanın kendisi olduğunu iddia etmesi de zaten başlı başına din kavramının ne kadar yapay olduğunu gösteriyor.
|
Allaha ve ahiret gunune iman eden herkesin...bu kadar basit
kafanı fazla yorma...size değil...siz sizi yaratanı tanımıyorsunuz...cehennemin odunusunuz siz... |
Biz olmayan cehennemin odunuyuz.
Sen bu dünyanın |
ben bu dunyanın mı...hadi yaa...altımda arabam var evim var...param var işim var...
sen buna cehennem mi diyon...vay bee...yerim ben boyle cehennemi...saygılarımı sunuyorum aydoe... bu arada olmuyan cehennem kelimesi...seninde ispat edemedgin kafandan sıktıgın bir cumle... cunku isine oyle geliyor SAKIN GEVSEMEYİN,UZULMEYİN...EĞER İNANIYORSANIZ,MUTLAKA USTUN GELECEK OLANLAR SİZLERSİNİZ *(KK) O CEHENNEMİ YALANLAYANLAR GÜNÜ GELİNCE YAPTIKLARINA OYLESİNE PİŞMAN OLACAKLAR Kİ..AMA ONLARA ASLA BAĞIŞLANMA YOKTUR BİR GUN GELECEK O İNKAR EDENLER KEŞKE MUSLUMAN OLSAYDIK DİYE YALVARACAKLARDIR |
neyse ben kurtlar vadisini izliyorum...size iyi eğlenceler..
zaman buldukça yazarım |
Kurtlar Vadisi seyretmek büyük günah
Cayır cayır alevli ateşte yanarsın :lol: |
aydoe
saygılarımı sunmakla kalmayıp yanaklarından öpüyorum... |
Alıntı:
metalheart sanada sevgilerimi selamlarımı sunarım ... |
Alıntı:
|
biz olmuyan cehennemin odunuyuz .sen bu dünyanin odunusun..aydoe
aydoe nerden buldun bu lafi?gülmekten yerlere yikildim,,büyük adamsin. spartan benim biradere görede *alinin tarafinda olmiyan herkes cehennemin odunu *buna sende dahil ve sizlere kesinlikle af yok, |
spartan,
Hadi inanmayanlar materyalist, peki bu ne! ben *bu *dunyanın *mı...hadi *yaa...altımda *arabam *var *evim *var...param *var *işim *var... sen *buna *cehennem *mi *diyon...vay *bee...yerim *ben *boyle *cehennemi...saygılarımı *sunuyorum * |
yaa arkadaslar nereye cekmissiniz olayı...hani su bakımdan dusunursunuz diye dedim onu..yoksa hiç adedim degildir mal varlıgımla ovunmek ne ki mal varlıgı..corap bile goturemıyorsun...hani diyorum kii...bu ulkenin yobazları muslumanlar ya...hani neme lazım oyle dusuneniz bol yani..ahanda bende muslumanım...buyur bana da yobaz deyin...
haa diyceksiniz sen dogruyu dusunmuyorsun....bende diyorum ki...hadi yaaa...sen mi dogruyu dusunuyorsun...hadi al sana soru diyorum...neye gore kime gore dogru... ben buradaysam soru sorarım arkadasım..oyle felsefe yapmam...yok tanrı yok,yok peygamber sapık...ne bu yani...gozunde puşi ile atış talimi yapar gibi... saygılarımı sunuyorum... |
Re: Tanrı (Allah) ve Cennet...
onlari birakin hertürlü seytanligi yapip cumadan cumaya kendilerini kandirsinlar *sapina kadar kapitalizmi savunup yasarken *biz aslinda sosyalistiz desinler *biryandan köleliyi *savunurken aslinda hümanistiz desinler *egoizmin doruk noktasindan biz paylasmayi sevenlerdeniz masallarini yaysinlar birakin onlari cicek gibi insanlari cehenneme odun yaparken *birde cennet hayalleriyle yasasinlar
|
bakkalmahmut saygılarımı sunuyorum...biraz oku da gel...ugrasamıcam cevap vermekle
|
:D *:D *:D
|
" Allaha ve ahiret gunune iman eden herkesin...bu kadar basit" * *spartan
hadi ya spartan :lol: . madem bu kadar kolaydı, nerde kaldı sizin sınav martavalı o zaman? yine sizin "her kim ki toplu iğne ucu kadar günah işlemişse cezasını çekecek" masalından yola çıkarak; senin cennete gitsen bile çifte kavrulmuş olarak gideceğini, dilindeki yanıktan ötürü "alkolsüz" şarabın tadına tam olarak varamayacağını da söyleyebiliriz :lol: |
''bakkalmahmut saygılarımı sunuyorum...biraz oku da gel...ugrasamıcam cevap vermekle
seviyeli adamla konusmayı yeglerim...''Spartan Spartan bakkalla muhatap olmaz o büyük marketlerin adamıdır. Carfour,Kipa gibi internasyonal büyük marketlerle alış veriş yapar gavura çalışır. Mutasyona uğramış ,popülasyonundan farklılaşmış entel müslüman olmuştur. Neyse ki bu mutasyon gelecek nesillere aktarılamayacak ve tarihin karanlık sayfalarında yok olacaktır. Hoş geldin Bakkalmahmut,biz burda apendos gibi ,spartan gibi cahillerin yazdıklarını okuyoruz,gülüyoruz sende keyfine bak Sevgiler,saygılar |
[Şimdi sizlere sahabelerden onların hayatlarından bahsetmek olmaz ama ben yinede yazmak istiyorum.Ali'ye bir gün inançsız mekkelilerden biri gelip "Ya Ali hani sen Muhammed'e inanıyorsun onun dediklerini yapıyorsun emirlerine uyuyorsun ya onun anlattığı gibi bir şey yoksa o zaman ne yapacaksın?" diye bir soru sormuş.
Alinin tek bir cevabı varmış evet Muhammedin anlattıkları gerçek olmayabilir belki yalandır ama YA VARSA...!Ya Onun anlattıkları gerçekse ve Onun anlattığı gibi bi İlah varsa...! Burda düşüncelerini dile getiren inançsız insanlara diyecek bir lafım yok...ama Hani ölüpte Mahşerde karşılaşırsak...Bu yazıyı okuduklarını hatırlayacaklardır eminim...! ALLAH AFFETSİN... |
sevgili dahi, allah alimdir. gizli hazinelerin sahibidir. ''ya varsa...'' korkusuyla iman edenleride bilir.
allah riyakarlar için ayrılmış bir cennetide yoktur. |
O'na O'nun dinine ve Peygamberine saldıranlar için ayrılmış bir cenneti de Yoktur özgür_beyin...
|
umurumda bile değil .deli dahi
|
Bunu mahşer günü söyleyecek misin merak ediyorum.Yanlış anlama Cehennemden korktuğundan değil seni yaratanın büyüklüğünü gördüğünde anlayacaksın!
Allah Affetsin. |
Allah zaten pek bağışlayan pek affeden ya da onun gibi bir şey değil mi sayın deldahi ?
Hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine iman ! İmanın şartlarından... Demek ki bu şer(!) durum da Tanrı'dan geldi. Yapılabilecek bir şey yok. Tanrı'ya karşı gelemeyiz ya... |
Aynen öyle Kardeşim!İslam nurunu insanın kalbine Allah koyar çünkü Allah insanların kalbini görür.Seni İslamdan mahrum eden de yine Allah.Benim kadar zekaya sahip olabildiğin halde bir çok şeyi idrak edememenin sebebi de Allah.
Ben Allah'a inanıyorum ve yinede senin içinde de o huzurun olması için inandığım Allahıma dua ediyorum.Çünkü ne olursa olsun ne düşünürsen düşün bir gecede seni İslama bağlayacak olan da ALLAH... |
O zaman Allah'ın beni yargılama hakkı olabilir mi sayın delidahi ?
|
imhotep kardeşim konu tam olarak şurda sıkışıyor.Allah insanların kalplerine bakar,kıldıkları namaza falan filan değil.O senin kalbine bakar senin ruhunu ve içindekileri görür ve seni ona göre yargılar.
Yani anlatmak istediğim şu eğer senin kalbinde yani içinde Allah yoksa,bu senin düşüncelerine ve hareketlerine yansır.Allah'ın elbette seni yargılama hakkı var çünkü seçim senin elinde.Ben İslamı insanın kalbine Allah koyar derken senin için seçimi onun yaptığını söylemedim.Sen zaten kalbinle bir seçim yapıyosun ve Allah bunu yargılıyor. Anlatabildim mi İmhotep? |
bu allah herşeyi bilmiyor muydu? ne işi var benim kalbimle, böbreğimle, dalağımla, oramla buramla? neye bakıyor? neden bakıyor?
|
Hem İslam'ın nurunu insan kalbine Allah koyar dediniz hem de yok onun seçimini insan yapar diyorsunuz.
Kalbimle seçim mi yapıyorum ? Olay duygularla mı sınırlı sadece ? Ya bizim gibi okuyarak, öğrenerek kuran'ın çelişkilerini anlamış insanlar ? Velev ki bunun seçimini kalbimiz yapıyor. Kalbimizi de duygularımızı da yaratan Tanrı değil mi ? Yine önceki iletime dönmek istiyorum. Hayır ve şer Tanrı'dan değil mi ? Bir varlığın kendi yaptıklarından ötürü diğerini yargılaması nasıl bir anlayıştır ? |
Alıntı:
|
ben sana allah herşeyi biliyorsa niye yaşıyoruz demiyorum!!! çarpıtmayalım
kardeş sen neyi belirlersen belirle! senin neyi belirleyeceğini de biliyor mu bu allah? biliyor! dahası ne yani! tutupta benim kalbime bakmasına ne gerek var :lol: |
Sevgili deggial biliyor değil sadece, ne yapacağınızı da O belirlemiş. Kuklaları O'nun istediği gibi davranmaktan başka ne yapabilirler. Hem azmettirici, hem de istediği gibi davranmaktan başka çare varmış gibi ceza ve mükafat dağıtıyor. Dinlerdeki tanrı kavramı gerçekten çok zayıf.
Deistler, panteistler ve agnostikler tanrıyı dindarlardan çok daha iyi savunabilirler. Selamlar; |
Alıntı:
hala bi problem var mı? |
hala problem var!!! ve sen klasik inaçlı mantığıyla anlamakta ısrar ediyorsun! neden kalbime bakıyor her şeyi biliyorsa? yok seçimimi görecekmiş! zaten biliyor kardeşim. sen kendi ağzınla söyledin
"Allah biz ne karar alırsak onu bilir.ben a şıkkını seçersem Allah onu en baştan biliyor olur ben b şıkkını seçersem Allah onu yine en baştan beri biliyor olur" diye. *ben de söyledim sana aynı şeyi. daha neye bakıyor ki? düşün o kadar adam gelmiş geçmiş bu dünyadan... herbirine oturur ayrı ayrı bakarsan bildiğin halde. oohoooo :lol: |
Bak canım kardeşim niye böyle yapıyorsun yaaa yazdığım şey zor bişey değil Allah sen neyi seçersen onu bilir.Ama seçimi sen yaparsın.yani bi anlamda önce sen bi karar verirsin sonra Allah o kararı vereceğini bilir.ama sen o karar yerine başka bi karar almış olsaydın.Allah onu da biliyor olacaktı!bu çok kolay bişey gerçekten anlayabilir misin bunu?
|
Bak delidahi arkadaşım, Tanrı seni yaratmadan önce de senin nasıl bir hayat süreceğini biliyor. O yüzden yaratmasının anlamı kalmıyor. Hem bizi tüm özelliklerimizle, neye karşı ne tepki vereceğimizi bile bile yaratıyor. Sonra hayır ve şer yolluyor ki bunların da ne sonuç vereceğini biliyor ama ona rağmen yaratıyor bir de üstüne hesap soruyor. Gerçekten buna inanabiliyor musun ?
|
delidahi sen olayları çarpıtmaya meyillisin anlaşılan *:lol: *. seçim olayını geç. ben de dedim sana: ben neyi seçersem seçeyim o zaten biliyor diye inancına göre. o yüzden delidahi benim yazdıklarımın aynısını yazacağına cevap ver kardeş :lol: *madem biliyor, neden bakıyor kalbime?
|
O seni Yaratandır Kardeşim!sen Onun karşısında bir hiçsin!O seninle istediğini yapar.Eğer kötülük için yaratmışsa seni sen kötülük yaparsın bu bu kadar basittir.
|
o kaaaaadarrrrrrr :lol:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:15 . |