![]() |
Gercek Müslüman, güzel din...
Yooooo *onlar gercek müslüman deyil.
Bu müslümanlik *deyil. islamda bu yok (varolduguda ayetlerle belirlenmisken). benim güzel dinimi karalamaya ne hakkin var?gibi laflari sikca duyariz . peki gercek müslüman kimdir?müslümanlik nedir?koskoca kainati yaratandn geldiyi iddia edilen kitabi neden kimse anliyamiyor,musanin 10 emri kadar acik ve net olsa ben sahsen inanicam ama okuyorum okuyorum hicbirsey anlamiyorum cünkü öldürde iyor *oldürmede diyor vurda diyor *sevde diyor sömürde diyor *paylasda diyor,,nedir bunun sirri?kuran gercekden insani Allahami götürüyor?yoksa allahdanmi uzaklastiriyor? |
Re: gercek müslüman,güzel din
Bu isin sirri "iman"kelimesinde yatiyor. Iman ettin mi bir kere, "ask"da oldugu gibi, kontrol senden cikmistir. Soylenenler gercek de olsa, kondurmaramazsin sevdigine, Beynin kitlenmistir disardan gelen mesajlara. Herkes icin farkli da olsa, senin icin kusursuzdur sevdigin.
|
vartorum atalarimiz bizlere nasihat verirlek verdikleri nasihat apacikdi,hirsizlik yapmayin ,onun bunun karisina kizina göz dikmeyin,kalp kirmayin,escinsellik yapmayin derlerdi,herzaman dürüst olun,atalarimizin nasihatleri böyle apacikken *o yüce Allahdan geldii iddia edilen din neden kapkarisik?burda Allahin hale sokak istediyi insan modelini birtürlü anliyamadim ama anlamak istiyorum,nedir Allahin insanlardan istediyi?
|
Re: Gercek Müslüman, güzel din...
şeyy atalarının nasihatları apaçıktır çünkü onlar senin gibi insandır ve insan aklına sahiptir.Allahtan gelen bir şeyin insanlarınki gibi olmasını bekliyorsun öyle mi?peki ya eğer Kuranda atalarının nasihatları gibi açık ve yalın olsaydı o zaman da bunu benim atalarımda söyleyebiliyor bunun ilahi bi yanı yok demez miydin? :lol:
|
Allah insandan bir şey istemez.
Allah zaten ne isterse olur,onun için kimseden bir şey istemez. İbadetler,günahlar,sevaplar falan hepsi insanların uydurmasıdır. Herkesin inancı farklı olduğundan farklı uygulamalr ortaya çıkmaktadır. Millet dinle imanla kafayı bozmuş delirmiştir. |
"islamiyeti kimseye maledemezsin"
diyor bir tebliğci Peki kime maledeceksin? örnek? yok değil mi Hee sen şimdi asırlar öncesini karıştırırsın tamam anlarım gerçek müslümanlar vardır. ya şimdi? belki diyeceksin "gözlerin görmüyor senin" tamam *onu da anlarım. kulaklarımda duymuyor mu? onca açın sesini... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
''Sen,hırsızlık yapmayın,adam öldürmeyin,zina etmeyin,yalan konuşmayın,yetimin malına el koymayın,yalan yere şahidlik etmeyin,faiz yemeyin,cimrilik yapmayın,iyiliği başa kakmayın,vs. gibi''
Ben bu işleri Allah korkusundan değil kendime olan saygım ve insan sevgimden dolayı zaten yapmam.Tabi bu bir eğitim meselesi,cahil insanı ancak korkutarak engelliyebilirsin. |
Seni eğitenleri,eğitenleri,eğitenleri,......eğitenler bu eğitimi nereden almışlar?
|
Alıntı:
M.Ö 250 AŞOKA KANUNLARI Aşoka koyduğu kanunları ülkenin dört bir tarafına sütünlar üzerine yazarak dikmiştir. MADDE-1 İnancı, ırkı ne olursa olsun bütün insanlar eşittir, aralarında ayrım yoktur. İnsan öldürmek yasaktır MADDE-2 Bir insan suçluluğu ispat edilene kadar ceza alamaz, hapis edilemez, işkenceye maruz bırakılamaz MADDE-3 Suçu ne olursa olsun bir insan idam edilemez MADDE-4 İzinsiz ağaç kesmek yasaktır MADDE-5 Avlanmak, hayvan öldürmek yasaktır MADDE-6 Her evlat anne babasına bakmakla görevlidir MADDE-7 İnancı, ırkı ne olursaolsun seyehat halinde olan herkesin canı ve malı Aşoka korumasındadır. Seyyahlar Aşoka tarafından inşa edilen kervansaraylarda ücretsiz konaklayabilir. Yol kenarına seyyahlar için dikilen meyve ağaçlarından yararlanabilirler. MADDE-8 Tutuklu bulunanlar senede bir gün serbest kalacaklardır MADDE-9 Yaralı olan her insan gibi her hayvanda hastanelerde bakım görmek zorundadır. MADDE-10 Bütün dinlere ve din adamlarına saygı gösterilmesi Aşokanın emridir. Yoksa bu hükümdarda nebilerden mi? |
Alıntı:
Gelelim Aşoka bunları ilkdefa mı ortaya koydu yoksa biryerden mi aldı?Benim kendi cevabım;Bu yasanın bazı maddelerini,kendisini bir nebi olarak gördüğüm Buddha'dan almış olabilir. |
MADDE-1 İnancı, ırkı ne olursa olsun bütün insanlar eşittir, aralarında ayrım yoktur. İnsan öldürmek yasaktır
Aşoka Kanunları MÖ 250 Nahl 75 : Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olurlar mı? Doğrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu (bunu) bilmezler. Kuran MS 7.yy Demek ki tarihte geriye doğru gittikçe yaratıcı yarattıklarını daha eşit görüyormuş. İlginç. |
İslam'da yasalar karşısında hür olan herkes eşittir.Sadece (o da varsa) kölelerin lehine eşitlik bozulur.Onlara,hürlere uygulanan cezanın yarısı uygulanır.(Zina konusunda)Senin verdiğin ayet ise insanların yasa karşısındaki durumunu değil Allah indindeki değerini belirtiyor.Bunu da toplumdaki mevcut sosyal yapıdan örnek vererek gösteriyor.Tabi bunu anlamak için öncelikle iman etmek ve Kur'anla empati kurmak gerekir.Yoksa sittin sene okusanız Kur'anın ne dediğini anlayacağınız yok.
|
"Allah indindeki değerini belirtiyor" ben de tam bunu soruyorum hiramustam.
"Tabi bunu anlamak için öncelikle iman etmek ve Kur'anla empati kurmak gerekir." İman ve kabul ettikten sonra dünyanın en saçma şeylerine bile inanan insanlar var hiramustam. Eğer birilerinin iman etmesi onları doğru kılıyorsa zeus da, thor da, kutsal inek de doğru olmalı. Önemli olan sorgulayabilmektir aklın ve bilimin ışığında. Selamlar. |
Thor doğru zaten. Kitabı da var. Comics.
Selamlar. |
Kendine yapilmasini istemedigini bir baskasina yapmamak icin ille ilahi bir emir mi gerekir? Ilahi emirler yuzunden bu en basit sosyal yasam sartini hice sayanlar az mi oldu tarihte?
* * Tanrisi kiblesi olmayan, sosyal yasam yasayan hayvanlarin da bir toplum duzeni oldugu, buna uymayanlari aralarindan attiklarini gorebiliyoruz tabiatta. Bir arada yasamanin gerekleridir sizin ilahi sandiginiz kurallar. |
Gerçek din: Yaşamın Tanrı'nın bile gözüne hoş görünen hazlar ile dolu olduğunu ve eylemsiz bilginin boş olduğunu öğretmelidir.....Gerçek dinde ibadet sanattır, sanat ise ibadettir.... Peki varmıdır böyle bir din....yoktur.
|
haklısın bazı sosyal kurallar için dine veya onun zorlamasına ihtiyaç duymamak gerekir.Ben Allah'a inanmasamda yalan söylemem yada hırsızlık yapmam.ama böyle sosyal olaylarda Yaratıcıya ihtiyaç duymuyor gibi görünmemiz onun var olmadığını göstermez.O var ve biz O'na muhtacız.Sen basit bir yaratıksın Allah'ın sana verdiği zeka kadar bilgi sahibi olursun yada ancak O'nun izin verdiği şeyi yapabilirsin.Sen o minicik aklınla sonsuzu yada yokluğu,hiçliği anlatamazsın.Allah olmasa ve sen yaratılmasan ne olacaktın peki?hiç olacaktın?bunu anlayabiliyor musun?
|
Sen,hırsızlık yapmayın,adam öldürmeyin,zina etmeyin,yalan konuşmayın,yetimin malına el koymayın,yalan yere şahidlik etmeyin,faiz yemeyin,cimrilik yapmayın,iyiliği başa kakmayın,vs. gibi Kur'ani emirleri kavrayamayacak kapasitedeysen ,yaptığın hiçbir kötülükten sorumlu tutulmazsın zaten. :)[/quote]
dininden daha cok saygideyer hiram ustam , bu saydiklarin insanin icinde zaten var ,bunlarin dinle ne alakasi var?dinlerle hasirnesir olmamis toplumlardada *bu *saydiklarina karsi olan insanlar var,dürüst pirlanta gibi insanlar var,bunlari neden görmezden geliyorsunuz,neden sizin icin birinsanin illede namaz kilmasi oruc tutnasi cok önemlide ?insan olmasi hic önemli deyil?binlerce insanin katili olan bircok insani sadece namaz kiliyor oruc tutuyor diye göklere cikariyorsunuz?diyer tarafda pirlanta gibi insanlari yerden yere vuruyorsunuz,benim kardesimde dindar,kurandan kendinize bir dünya yaratabiliyorsaniz *ne mutlu size,ben buna karsi deyilim,olmamda ,sizin dininizin kötü tarafi zaten bana birsey yapamaz.cok cok selamlar |
YUNUS SURESİ DERKİ :
99. Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyekün iman ederlerdi. Böyle iken sen mi mü’min olsunlar diye, insanları zorlayacaksın? 100. Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir. 101. De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bir baksanıza.” Fakat âyetler ve uyarılar inanmayan bir topluma hiçbir fayda sağlamaz. 102. Onlar sadece, kendilerinden önce gelip geçenlerin başlarına gelen (azap dolu) günlerin benzerini mi bekliyorlar? De ki: “Bekleyin bakalım, ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim.” 103. Sonra resûllerimizi ve iman edenleri kurtarırız. (Ey Muhammed!) Aynı şekilde üzerimize bir hak olarak, inananları da kurtaracağız. 104. De ki: “Ey insanlar, eğer benim dinimden herhangi bir şüphede iseniz, bilin ki ben, Allah’ı bırakıp da sizin taptıklarınıza tapmam, fakat sizin canınızı alacak olan Allah’a kulluk ederim. Bana mü’minlerden olmam emrolundu.” 105,106. Yine bana şöyle emredildi: “Hakka yönelen bir kimse olarak yüzünü dine çevir. Sakın Allah’a ortak koşanlardan olma. Allah’ı bırakıp da sana ne fayda ve ne de zarar verebilecek olan şeylere yalvarma. Eğer böyle yaparsan, şüphesiz ki sen zâlimlerden olursun.” eski dönemdeki insanlar da sizler gibi gelen peygamberlere ve emirlere karşı çıktıklarından helak edilmişlerdir . kuranı kerimi inkar edenler ise azabın çabuk gelmesini bekliyorlar . işte iman eden ile iman etmeyen arasındaki fark . bizler sabrederiz sizler ise sabırsızsınız . |
Aspendos bir kilo kına aldım. Nereye göndereyim?
Bize azap gelince, sana lazım olur. Selamlar. |
biz emirlere karsi cikmiyoruzki aspendos *bu saydiginiz emirler bizzat benim yasam felsefem ,onun icindirki *45 yasima yaklasiyorum daha hic dünyaligim yok ama olsun önemli deyil *ben düsüst yasayimda varsin olmasin,,yüce rabbim(bu senin deyil,,benim tanrim)bizide görür bigün.
|
beni tanisan aspendos hayatta nasil sabirli bir dinsiz oldugumu görürdün ve bu seni bence şaşırtırdı
|
Alıntı:
Senden 7 yaş daha ileride olma tecrübemle diyorum ki : Sayılan emirleri yaşam felsefesi" yapma ve neticesinde de "Dikili bir ağacı" olmama "Gurur"unu taşıyan ama "Bizi de görür bir gün" olgusunu mutezile düşüncesi ile düşündüğümde-özür dileyerek- "Nahh görür" deyip,bu konuda senden farklı düşünüyorum. Manaları gerek bilimle,gerek davranışlarla biz insanlar tarif edeceğiz,etmesine de biz habire "Kendimizi" tarif edince işler "Çatal dilli solukbenizli"lerle "Kızılderililer" arasındaki olaylar gibi kalmış,kalıyor ve kalacaklar görünüyor *:) |
hırsızlık *yapmayın,adam *öldürmeyin,zina *etmeyin,yalan *konuşmayın,yetimin *malına *el *koymayın,yalan *yere *şahidlik *etmeyin,faiz *yemeyin,cimrilik *yapmayın,iyiliği *başa *kakmayın,vs. demis arkadas kurana ve islama atfederek.
peki bunlari yapin diyen bir din, felsefe, ideloji varmi? istisnalar haric yok.. istisna ise semevi denilen dinler..onlarda var...ozellikle kuranda ve islamda var... takiyye var mi var...yalan soyleyebilirsiniz.. adaletsizlik var mi var..miras bolusumu, kadinin sahitligi, insafsizlik var mi var..cariye, kole, somuru varmi var..cizye, fidye, ganimet, adam oldurun varmi var..ayetlerle sabit yapilan iyiligi basa kakma varmi var..imzama bakin anlarsiniz ahlaksizlik varmi var..9 yasinda kizla evlenmek,4 kadinla evlenmek, sayisiz cariye, amca kizi hala kizi, dayi kizi,hulle, muta nefret,sevgisizlik varmi var..bunlari imzamda gorebilirsiniz.. kuran supermarket dini demisti misirli din bilgini..her turlu mal var.. |
İstavrit kardeş dini iyi öğrenmediğin,anlamadığın ve senin gözünde hep yanlış örnekler olduğu için böyle düşünüyorsun bence...hani bak sana yaşadığım bir olayı anlatayım evimize yakın bir tane apartman var.kalabalık bi apartman olduğu için mescitleri de var.ben hergün eksiksiz namazını kılabilen birisi değilim.Allah affetsin elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.herneyse ordan geçerken ezanın okunduğunu duydum ve dedimki ne güzel okunuyor ezan gidiyim şurda namazımı kılıyım.mescite girdim sadece imam ve iki kişi vardı.ben camiye girip onlara doğru yaklaşırken imamın bana bir bakışı vardı hani senin burda ne işin var gibiydi?o adam senelerce Kuran okumuş devlet tarafından imam olarak atanmış birisi ama benim gözümde(tabi önemli olanı Allah'ın gözünde ne olduğudur?)senden bi farkı yoktu.çünkü o kadar sene Kuran okuyupta ondan hiç bişey almaması çok ama çok üzücüdür.senin dediğin gibi sadece namaz kılıyor diye insanlara iyi insan damgası vuranlar konusunda seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.Ama benim inandığım İslam sadece ibadetlerden ibaret değil aynı zamanda sosyal hayata getirdiği düzen ve ahlaksal olarak kazandırdıkları ile de mükemmel bir din....
|
Delidahi gözünü sevdiğim bir bayağıkesir toplaması için matematik profösörü ararken, kalkıp kuranı herkesten daha iyi anladığını iddia ediyorsun. Buradaki herkes kuranı senden çok daha iyi anlıyor ve biliyor, ama tek farkla, kuranı yanlış buluyor ve hak vermiyor.
Eğer Kuran'ı sen gerçekten anlamış olsan, bu gün dinsiz olurdun. Buradaki inanmayanların hepsi de okuyup anladıktan sonra vazgeçmiştir. Hem de ne süzgeçlerden geçirerek. Selamlar. |
Alıntı:
birincisi kuran'ı herkesten iyi anladığımı iddia etmedim.bunu nerden çıkardın merak ediyorum? ikincisi Kuran'ı anlasaydın O'nun hatalı olduğunu yada yanlış olduğunu söylemez tam tersine O'nun mükemmelliği karşısında hayranlık duyardın. üçüncüsü senin Kuran'ı okuduğun kısmı bundan önce sana anlatıldığı kadarı olmuştur.Sizden önce inanmayanlar sizlere bakın Kuranda bu yazıyo diye göstermiştir ve senin okuyupta anlamaya çalıştığın kısım o kadarla kalmıştır.okumak derken eline kitap alıpta okumaktan bahsetmiyorum elbette benim anlattığım tarzda okumak Kuran'ı okurken yaradanı görmekten geçer...Bunu da senin KÖR gözlerin beceremez,Kör gözlerin becerse KIT aklın gördüklerini anlayamaz... Saygılar... |
Delidahi arkadaş kişisel sataşmalardan uzak durmanızı önerebilir miyim ? Uslubunuz bizim forumlarımızda görmek istemediğimiz çizgiye doğru kayıyor.
|
sevgili ve saygideyer psikokemoterapi,öncelikle yuvaya hosgeldin,yazina cevap yazamicam cünkü almanca *türkce ve birazda ingilizceden baska dil bilmiyorum,biz maraba takiminin anlicagi dilden yazarsan sevinirim,saygilar ve selamlar
|
Merhaba sevgili scarface ; Teşekkürler hoşbuldum *:) Senin de ifade ettiğin gibi,sevgili hiramusta'nın sözünü ettiği "İnsan"i erdemler, sadece herhangi bir dine inanan kişilerde değil,tüm "İnsan"ların içinde var olan değerlerdir. Bu değerleri taşıyan ve "Yaşam felsefesi" yapan,sen değerli arkadaşım gibi, ben de yaşamıma geçirince,senin gibi benim de bir "Dikili ağacım" olmadı. Sen değerli arkadaşım kendi rabbından "Birgün seni de görmesi"ni temenni etmiştin ya,işte ona olmaz olamaz dedim. "Dürüst" ve "Paralı" olabilme konumundan,tenzih edeceğim çok az insan olmakla birlikte,bu devirde "Dürüst"sen işin zor. Çünkü bu dünyada işi Tanrı değil biz insanlar yapıyoruz. İş insanlara kaldımı da,"Dikili ağaç" maalesef ki bu devirde,"Yamyam"lardan artıpta,"Dürüst" insanlara pek kalmıyor demek istedim sevgili maraba arkadaşım. |
Delidahi,
Kuran diye tutturmussun, diger dinleri arastirip da mi konusuyorsun? Yoksa sana ezberletileni mi? Dunyada 6 milyardan fazla insan var, buyuk cogunligi musluman degil; onlar arasinda da kendi inancina en dogru, en ilahi olduguna en az senin kadar inanalar var. Inegi kutsal sayani da, domuza mundar diyeni de. * * * Hepsi yanlis ben dogruyum dedirtebilecek ne biliyorsun onu soyle. Ama kuranda boyle yaziyor olmasin, cunku senin kitabina digerlerinin ayni gozle bakmadigini da biraz anla. Sana inegi kutsal goren ne kadar sacma gorunuyorsa, onlara domuzu mundar gormek ayni sacmalikta gorundugunu de unutma. |
Deli dahi sayıylamı verdiler sizi bana, bu sitenin her delisini ben mi akıllandırağım. Sen şu sana göre kıt olmayan aklınla bir anlat bakalım, senin gördüğün benim göremediğim. Sonra yaradanı görmüşsün doktorun ne diyor bu işe, nickinden de anlaşılacağı üzre durumunu kabullenmişsin,
tevekkül etmek iyidir. Sen boşver Kuran'ı toplama yapmayı öğrendin mi ondan haber ver. Cin Ali serisini bitirdin mi. Bundan fazlası kafanı yorar, zahmet etme. El deli yüzüne, ben akıllı yüzüne hasret gittim. Ya hiç mi aklı başında olanınız yok, abileriniz, amcalarınız, şu site de bir kerede 4 den fazla akıllı müslüman görsem kurban keseceğim. Tamam aklı başında olanı da geçtim, terbiyeli olanıda mı yok bu modellerin. Hepsi aynı tornadan çıkmış mübarekler. Bu Kuran'a iman etmiş ve ortaya çıkan terbiyesiz, haddini hududunu bilmez biri, herşeyi bir kendi anlamış, o da güya, neymiş bu Kuran böyle, herkes anlasın diye gönderilmedi mi. Anlayıpda imansızlık edilemez mi. Kafayı mı yedin diyeceğim, evet diyeceksin. Bundan da benim anladığım Kuran kimseyi terbiyeli ve akıllı yapmıyor. Selamlar. "Ne zaman bir aptalla tartışsam, kaybediyorum." *Sokrates |
psikokemoterapi *aciklaman icin cok tesekkürler,,gördünmü ?bak,maraba diliyle yazinca nede güzel anliyorum,,ben sizler gibi üniverste bitirmedim,,edebiyatda okumadim.ben hayatimdan genede cok memnunum *ben dürüst yasayayimda varsin mal mülk kanemici vampirlerin olsun(dürüst kazananlari kastetmiyorum).
sevgili peker,aylaca takip etdim bekledim ,bir sözü kim yazacak diye,onu sen yazdin. ya seytan sizi kandiriyorsa?evet bu sözde cok sey gizli,ya seytan bu gerickardeslerimizi kandiriyorsa.adam insani yere yatiriyor koyun keser gibi yaradan adina kesiyor.sence bunlari seytan kandirmiyormu? |
'' sayıylamı verdiler sizi bana, bu sitenin her delisini ben mi akıllandırağım. Sen şu sana göre kıt olmayan aklınla bir anlat bakalım, senin gördüğün benim göremediğim. Sonra yaradanı görmüşsün doktorun ne diyor bu işe, nickinden de anlaşılacağı üzre durumunu kabullenmişsin,
tevekkül etmek iyidir. Sen boşver Kuran'ı toplama yapmayı öğrendin mi ondan haber ver. Cin Ali serisini bitirdin mi. Bundan fazlası kafanı yorar, zahmet etme. El deli yüzüne, ben akıllı yüzüne hasret gittim. Ya hiç mi aklı başında olanınız yok, abileriniz, amcalarınız, şu site de ...'' * PEKER :lol: *:lol: *:lol: Sağolasın Peker hiç neşem yokken beni güldürdün Sardırıyorsun başına,hep niye sana sararlar anlıyamadım. Hacı ,hacıyı Mekke'de Hoca,hocayı tekkede ...... dakkada bulurmuş :lol: |
Alıntı:
vartor kardeş senin bu yazına karşı bende sana bir iki cümle yazayım . ateizm diye tuturmuşssun . peki sen dinleri yeterince araştırdınmı yoksa sende ezberden sana turandursunun anlattıklarından yola çıkarak mı bilgili olduğunu veya doğruyu araştırdığını sananlardanmısın ? evet dünyada 6 milyar insan var hepsi de müslüman değil ama 6 milyar insandan bir yaratıcının olduğuna inanan kesim inanmayanlara göre ezici bir üstünlük var . bak kuranı kerimde tek bir allaha inanmamızı ve allahdan başka hiçkimsenin tövbeleri kabul etmiyeceğini belirtiyor ve uyarıyor . ve bizleri yani insanları cennet ile müjdeliyor ve cehennem ile de uyarıyor . net ve açık kuranı kerimde belirtiyor en son peygamber hz muhammed ve ondan sonra yeryüzüne başka din ve peygamber gönderilmiyecek allah tarafından diye bizi bilgilendiriyor . biz ezbereden değil kuranı kerimden yola çıkarak allaha inanıyoruz . sizler de turan dursun ve diğer insanların peşinden onların yazdıklarına inanıp bir yol çiziyorsunuz . bizler yeryüzünü kainatı bütün insanları yaratana inanıyoruz sizler ise sizleri turan dursunu ve diğer insanları yaratanı inkar ediyorsunuz . bizler kuranı kerimi iman ile okuyoruz sizler ise imansız nasıl fitne fesatlık ve çelişkiler bulurum niyeti ile okuyorsunuz . içindeki müteşabih ayetlerden kaynaklanan bir durum sizlerin kuranı yanlış yorumlamanıza neden oluyor . neden sizler kuranı kerim okunurken veya okurken ilham ve feyiz alamıyorsunuz kuran okurken hangi niyet ile okuyorsun kuranı ? işte sorunun cevabı da kuranı yorumladığınız şekli iledir . sevgi ile kal . |
aspendos,benim braderde diyorki,Allah kurana *iyiyide yazdi kötüyüde yazdi,bilmek istiyor,hangi kullari *iyi tarafini alicak?hangi kullari kötü tarafini alicak?ne yapsin ?oda böyle yorumluyor,sen ne diyorsun bu ise?herkes kafasina göre yorum yaparsa *ne olur dünyanin hali?
saygilar ve selamlar |
Alıntı:
güzel kardeşim . hangi kulları iyi tarafını alıcak diye soruyorsun buda zor olmaması gerek dostum ap açık yazıyor kitpda . iyi amel işleyen allaha eş koşmıyanlar onlar için güzel ecirler vardır der kuran cennet ile müjdeler . namazı kılmayanlar allaha eş koşanlar allah yokdur diyenlere de cehennemin yolunu gösteriyor . bu zor değil dostum . bazıları der ki ben sırf allahı sorguladığım için inanmadığım için beni cehenneme atıcaksa atsın diyor . allah da öyle diyor zaten bana eş koşan beni inkar edene elem dolu azabı hazırladım diyor . çok açık değilmi ? sen veya başkaları dilediği kadar bilgiçlik taslasın allah yok desin belirlen miş bir süre var yakında gelir karşımıza acele azabı istemiyelim . dersenki bu sadece bir varsayım bende derimki seninkide varsayım . sevgi ile kal |
..
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:09 . |