Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tanrı mı, Muhammed mi ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5710)

LifeOwneR 10-03-2008 01:05

Tanrı mı, Muhammed mi ?

Nicedir bir soru işareti olarak aklıma takılanlar arasında günümüzde *Muhammed'in Tanrı dan daha öne çıkmış olması var. Bunun sebepi ne olaiblir. Benmi böyle hissediyorum yoksa *Yurdum Müslümanı mı çok abartıyor? *Tüm müslümanlarda bu böylemidir. misal toplumumuzda tanrı hakkında Enseye tokat ...te parmak fıkralar bile anlatırsın gülünür tövbe çekilir geçilir. fakat muhammed denilince akan sular durur . hakarete yada sorgulamaya gidecek en ufak sözcüklerden bile kaçınılır. bu düşünce akla getirilmişsede binlerce kez af dilenir. muhammed den mi yoksa tanrıdan mı korkuluyor? Korkunun olduğu yerde sevgi olur mu ? Bu durum normal midir ? Normal ise yaratanın yaratılandan geri planda kalması biraz abes durmaz mı ? Bu duruma sebep olan ,müminlerin sevgilerinin kontrol dışına çıkmasımıdır *? Bu durumdan rahatsız olan müminler de varmıdır? Muhammed'i ön plana çıkararak rantlar mı elde ediliyor? Reklam lar Peygamber suretiyle mi yapılmalıdır ?...

Müminlik yıllarımda bu bana ezelden beri dir tuhaf gelirdi. muhammed toplum üzerinde tanrıdan daha çok bir baskı oluşturmuş sanki. *ama o dönemler *sorgulayıcı yada eleştirisel olamadım. hem olsam bile kime soracaktım ? sevgili arkadaşlar bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız minnettar olurum. *Eğer sadece bana mahsus bir durumsa bu; Yani "yok kardeşim sana öyle gelmiş böyle bir durum yok olmaz olamaz " dersenizde kabulümdür.

saygılarımla

Azazel 10-03-2008 01:37

Re: Tanrı mı ? Muhammed mi ?

Evet. Bu konuya bir başka konuda değinmiştim. Muhammed , İsa ve özellikle Musanın Yehovadan aldıkları ve ondan öğrendikleri büyük bir ikna etme ve inandırma yetenekleri vardı. Bu yüzden o anki toplumun yüksek derecede güvenini kazanıyorlar. E buda günümüze kadar geliyor. Örneğin musanın 1-2 sihirbazlık gösterisi. Sopayı yılana çevirme , denizleri ayırma vs. Sopayı yılana çevirme bilindik birşey ama denizi ayırmayı bilemem. (:

mutluluk35 10-03-2008 02:28

"Süphe yok ki Allah ve melekleri, salevet getirir(ler) Peygamber (Muhammed)'e; ey inananlar siz de ona salevet getirin; tam teslim olarak da selâm verin"

(K. 33 Ahzâb Sûresi, Âyet 56).Bir din düşünün ki,tanrısı elçisine sürekli salavat getiriyor.Sevgili lifeowner,yanılmıyorsun *ama bu dinin mensuplarının da muhammedi tanrıdan üstün görmekten başka çareleri olabilir mi sence?

pante 10-03-2008 20:51

Tanrı mı? Muhammed mi?

Öncelikle Tanrı mı? Allah mı? konusuna değinelim. *
Bir dönem Allah'a Tanrı denilebileceğinin tartışmasını yapardım.
İslamcılar Allah'a Tanrı denmesini kabul etmezler.
Artık ben de Tanrı'ya Allah demiyorum.
Çünkü insanların tahayyül ettiği Tanrı ile Allah arasında önemli farklar var.
Çoğunluk bu farkların bilincinde değil.
Asıl kabullenilmeyecek olan Allah iken Tanrı'nın kabullenilmemesinin karşısında yapılması gereken inadına Tanrı'da diretmektir.
Ama İslam'dan, Muhammed'den bahsederken Allah denilmelidir.

Neden?

Çünkü Allah bir özel ilah ismidir. Kökeni El-Lah'tır.
Diğer ilahlar ise El-Lat, El-Uzza, El-Menat vs. diye isimlendirilmiştir.
Çok ilahlı bir dinde ilahların herbirine özel isim verilmesi doğaldır.
Ama tek ilahlı bir dinde Tanrı'nın özel ismi olmaz.
Çünkü karıştırılacağı başka bir ilah yoktur.

"Tanrı" Türkçe'deki tek yaratıcı ilahın adıdır. Dünyadaki ilk tek ilahlı dinlerin başında gelen "Kök Tengri" yani "Yüce Tanrı" dininin ilahıdır Tanrı. Bunu "Mavi Gök dini" olarak da isimlendirenler vardır. Ama Türklerin İslam'a girişlerinden sonra ilah anlamıyla eşleştirilerek Tanrı kelimesi yozlaştırılmaya çalışılmıştır. Tanrı-lar, Tanrı-ça gibi ekler ilave edilmiştir. Halbuki Türkler hiçbir zaman Tanrıya çoğul eki eklememişlerdir. Tanrı tektir.
İlah anlamındaki Türkçe kelimeler farklıdır. Bunlar Umay ve Kuday'dır, Umay Dişil Tanrısal güç, Kuday da Eril Tanrısal güçtür ve kesinlikle Tanrı değil, ilahtırlar.

Kök Tengri dininin Tanrısı dua etmez, beddua da etmez.
Tanrı küfür de etmez, çirkin lakap takmaz, aşağılamaz.
Hiçbir insana salat edip, salavat getirmez.
Hiçbir insanı sonsuza kadar cehennemde yakmak için yaratmamıştır.
Hiçbir insanı diğer insanlardan üstün tutup "Onu yaratmasaydım kainatı yaratmazdım" dememiştir.
Hiçbir insanı "kainatın efendisi" yapmamıştır.
Hiçbir insana inanmayanı, onun yolundan gitmeyeni cezalandıracağını söylememiştir.
Hiçbir insanı şefaatçi tayin etmemiştir.
Hiçbir taşı, binayı kutsal kılıp onun etrafında dönmeyi emretmemiştir.
Hiçbir insana sınırsız eş ve cariyeyi, çok evliliği serbest bırakmamıştır.
Hiçbir insanın evlatlığının karısıyla nikahını kıymamıştır.

10-03-2008 21:59

Re: Tanrı mı, Muhammed mi ?

Kök Tengri dininin Tanrısı dua etmez, beddua da etmez.
Tanrı küfür de etmez, çirkin lakap takmaz, aşağılamaz.
Hiçbir insana salat edip, salavat getirmez.
Hiçbir insanı sonsuza kadar cehennemde yakmak için yaratmamıştır.
Hiçbir insanı diğer insanlardan üstün tutup "Onu yaratmasaydım kainatı yaratmazdım" dememiştir.
Hiçbir insanı "kainatın efendisi" yapmamıştır.
Hiçbir insana inanmayanı, onun yolundan gitmeyeni cezalandıracağını söylememiştir.
Hiçbir insanı şefaatçi tayin etmemiştir.
Hiçbir taşı, binayı kutsal kılıp onun etrafında dönmeyi emretmemiştir.
Hiçbir insana sınırsız eş ve cariyeyi, çok evliliği serbest bırakmamıştır.
Hiçbir insanın evlatlığının karısıyla nikahını kıymamıştır.PANTE.

Ne yapsak acaba atalarımızın dinine gerimi dönsek :)

gozeneli 10-03-2008 22:14

Muhamed hep tanri`ya akil vermiyor mu?

LifeOwneR 10-03-2008 22:44

Alıntı:

mutluluk35";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112362)
"Süphe yok ki Allah ve melekleri, salevet getirir(ler) Peygamber (Muhammed)'e; ey inananlar siz de ona salevet getirin; tam teslim olarak da selâm verin"

(K. 33 Ahzâb Sûresi, Âyet 56).Bir din düşünün ki,tanrısı elçisine sürekli salavat getiriyor.Sevgili lifeowner,yanılmıyorsun *ama bu dinin mensuplarının da muhammedi tanrıdan üstün görmekten başka çareleri olabilir mi sence?

Kur’anda, (Allah ve melekler Resule salevat getiriyor, ey müminler, siz de salevat getirin) deniyor. Allah’ın salevat getirmesi ne demektir?

Salat kelimesinin çoğulu salevattır. Allah’ın salatı rahmet etmek demektir. Meleklerin salatı dua etmek, müminlerinki ise Onun şefaatini taleptir. Resulullah sallAllahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehabdır.

Görüldüğü gibi salat Kelimesinin anlamı meleklerden insanlara ve tanrıya göre değişkenlik gösteriyor.!!?? Yaratan yarattığına salevat getiriyor ona dua ediyor. Dua etmenin tanımını biliriz. *Tanrı Dua eder mi ? yada açıklanan gibi Rahmet okurmu ? biz insanlarda rahmet okuruz bir başkası icin ama buna vesile olması için bizden daha güçlü birinden talep ederiz inananlarda bu tanrıdır. Tanrının nazarında kendinden baska bir otorite var sanki. ben burdan bunu çıkardım. Tanrı da tıpkı biz insanlar gibi rahmet okumukta yarattığını sürekli anmakta ve yarattıklarına beddua etmektedir. Öyleyse Tanrı gerçekten uslanmaz bir çocuk.??

Saygılarımla

EZ_TuDu 10-03-2008 23:04

Pante ve kurtkan a yüzde yüz katılıyorum... Tanrının varlığını kabul ettiğimizde onun sonsuz bir güce ve hiç bir varlığın başedemeyeceği bir yaratık olarak düşünmemiz gerekiyor... Bu durumda böyle bir yaratığın kime veya neye ihtiyacı olur diye insan kendi kendine soruyor. Elbette cevap hazır, hiç bir şeye ve hiç bir varlığa ihtiyacı olmaması gerekiyor. O zaman dinlerin bize empoze etmeye çalıştığı ve tanrının emirleri ve istekleri diye dayatılmaya çalışılan şeylere ne gerek var. Anlaşılan birileri kendini tanrısallaştırmaya ve bundan çıkar sağlamaya yönlendirmiş. Kişisel fikrim bütün dinler ve peygamberleri dahil kendini ilahi bir varlık yerine koyma sevdasına düştüklerini gösteriyor. Çünkü büyüklüğü konusunda bir fikir sahibi olamayan bu kişi ve din sahipleri bundan faydalanarak menfaatler elde etmişlerdir.

Tıpkı Pante nin dediği gibi tanrının ihtiyaçlarını karşıladığını sanan insanlar aslında başka insanların isteklerini yerine getirdiklerinin farkında bile değiller...

Bu tıpkı birlerinin birilerinin avukatlığını zoraki üstlenmesine benziyor... Yani tanrı kendini temsil edemiyormuki peygamberler avukatlık yapıyor.. Özüne indiğimizde aslında bu bir bakıma tanrıya hakaret sayılır..

Saygılarımla...

spartacus 10-03-2008 23:13

Tanrı mı Muhammed mi? İki biçimde ele alınabilir ve ikiside aynı kapıya çıkar.

Tanrı Muhammed mi?
Muhammed Tanrı mı?

pitxtr 10-03-2008 23:35

Alıntı:

spartacus";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112471)
Tanrı mı Muhammed mi? İki biçimde ele alınabilir ve ikiside aynı kapıya çıkar.

Tanrı Muhammed mi?
Muhammed Tanrı mı?

İslamda;
Tanrı Muhammed.
Muhammed Tanrı.

okinono 10-03-2008 23:48

İslamda;
Tanrı Muhammed.
Muhammed Tanrı.
.........pitxtr...

Sevgili pitxtr,
Bu önemli bir konudur.

MAZHARİYET...

Valla ben de tam anlamadım. O kadar okudum halbuki. Hani vardır ya okurken hah tamam buymuş dersiniz de, sonradan herşey eski halinde bilinmezliğine döner. Öyle bir şey işte.

Selamlar

spartacus 10-03-2008 23:56

Evet sanırım usulen dahi olsa doğru yaklaşım böyle olabilir. Birbirinden ayırmak ve ayrı ele almak usulen mümkün değil. karşı karşıya ya da ayrı ayrı ele alıp öne çıkartmak bir madalyonun iki yüzünü ayırmaya çalışmak gibi bir şey olur. oysa bu mümkün değildir.

Madalyonun iki yüzü vardır. Ön hem arkasıdır, hemde arkası önüdür. neresinden bakarsanız o öne çıkar. Dolayısıyla ön ve arka ayrılmaz, iki anlamıda taşıyan, birbirinin yerine geçen ama karşıt kavramlardır. Ön-arka, arka-ön olduğu sürece ön ve arka olabilecektir. İniş hem iniş hemde çıkıştır neresinden yol aldığımıza bağlı değil mi : ) Ben bir tepeden inerken birisiyle karşılaşıyorum, hayrola diyor ne yapıyorsun - iniyorum diyorum... O'da bana çıkıyorum diyor. Aynı yerde aynı nokta hem iniş hemde çıkış oluyor ve ikiside aynı şeyler, değişen sadece bizim bakış açımız.

meaculpa 11-03-2008 02:32

Tasavvuf içinde ele alındğında bu konu cevap şu oluyor; aşk-i beşerden, aşk-i ilahiye... Yanı hz. muhammedin bazen daha cok öne çıkmasının bir de böyle bir açıklaması var. hz. muhammede edilen biat, allaha edeceginiz iman noktasında bir önceki adımdır diye düşünüyorum. Allah a varıldıgı takdirde fenafillah noktasında sanırım, zaten onun zatı dışında hiçbirşey seyredilmiyor. Bilinçli bir biçimde inanmayı tercih edenlerinde genelide bu konuda mutabık. Allaha varabilmek için önce aşkı beşerde resulunu sevmek lazımdır ki aşk-i ilahiyeninde o aşkı tezahür eden olduguna ikna olunabilsin ve hakiki mahbub keşfedilebilsin derler. Beşeri bir aşkın illa peygambere beslenmeside şart degildir. Başka yaradılanlara da olabilir bu sevi fakat amac yine ayndır. Yani fani olandan baki olana tekamul edebilmek için bir aşkın içine düşmek.
Sanırım peygamberin tercih edilmesinin nedenide somut olarak sunulan en dogru temsil olmasından kaynaklanıyor ve bilende bilmeyende zaman içinde bu aşka onu taraf olarak seçiyor ve bir şekilde sizinde tabirleriniz de oldugu gibi, allah adından da daha cok zikredilir hale geliyor. Ya da daha dokunulmaz kılınıyor çünkü muhattab kabul edilen o zat oluyor aşka. Asl olana tekamul edebilen bu farkı buluyor zaten.

mrtbhdr 14-03-2008 02:11

zaten müslümanlıkta tanrı muhammed in anlattığı kadarıyla bilinio. o öle bi tanrı ki muhammed şeyinin keyfi için ayetler inio, muhammed için bilmem ne kadr eş cariye serbest kılınıo, onun için bi ewrenin yaratıldığı sölenio. ee tanrı bile muhammed i bu kadr şımartmışken neden onun adı tanrınınkinden önde olmasın ki.
ben kendisini tanrı ilan etmediine şaşarım, ama o zaman tanrılarn bedensel ihtiyaçları olamaz die o kadr kadını alamazdı kendine di mi?

evrensel-insan 14-03-2008 04:01

Saygideger pante;

Her dinin ilahi ayriysa ve tanri da ilahlarin ilahiysa,yani ilahlik tanrida bitiyorsa,muslumanligin ilahi,allah ta tanri degilse,ilahlar maddesel mi-elle tutulur gozle gorulur-yani insan seklindemi ki isa bir ilah mi?

Bu hiyerarsik duzenlemeyi pek cozemedim.Lutfen birisi tanridan baslayarak kula yada insana kadar,bana bir agac cizebilirmi,herseyi yerli yerine oturtarak.Yani tepede tanri,sonra ilahlar sonra ne?melekler,seytan bu agacin neresinde,cinler,periler,yani tum ortaya atilanlar,hadi kim bilgisine guveniyorsa su agaci bir ciziversin.Eminim benim gibi meraklisi coktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 14-03-2008 04:10

Saygideger pante;

Algilayamadigim sey de bahsetmis oldugun tanri tum guzelliklere sahip,bu acaba benim arzu ettigim olmasi gereken insanmi-dusunce ve davranista-cunku insan da tektir ve insanlik soyutuna sahiptir.tanrinin da tanrilik vasiflari tum dunya da yasayanlar icin ayni mi.Tanrilik insanin dusunce ve davranista erismek istedigi bir mertebe olabilir mi?yoksa ortaya atilanlar temelinde tanrilik erisilmez bir olgu mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

aspendos 18-03-2008 22:25

Alıntı:

LifeOwneR";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112352)
Nicedir bir soru işareti olarak aklıma takılanlar arasında günümüzde *Muhammed'in Tanrı dan daha öne çıkmış olması var. Bunun sebepi ne olaiblir. Benmi böyle hissediyorum yoksa *Yurdum Müslümanı mı çok abartıyor? *Tüm müslümanlarda bu böylemidir. misal toplumumuzda tanrı hakkında Enseye tokat ...te parmak fıkralar bile anlatırsın gülünür tövbe çekilir geçilir. fakat muhammed denilince akan sular durur . hakarete yada sorgulamaya gidecek en ufak sözcüklerden bile kaçınılır. bu düşünce akla getirilmişsede binlerce kez af dilenir. muhammed den mi yoksa tanrıdan mı korkuluyor? Korkunun olduğu yerde sevgi olur mu ? Bu durum normal midir ? Normal ise yaratanın yaratılandan geri planda kalması biraz abes durmaz mı ? Bu duruma sebep olan ,müminlerin sevgilerinin kontrol dışına çıkmasımıdır *? Bu durumdan rahatsız olan müminler de varmıdır? Muhammed'i ön plana çıkararak rantlar mı elde ediliyor? Reklam lar Peygamber suretiyle mi yapılmalıdır ?...

Müminlik yıllarımda bu bana ezelden beri dir tuhaf gelirdi. muhammed toplum üzerinde tanrıdan daha çok bir baskı oluşturmuş sanki. *ama o dönemler *sorgulayıcı yada eleştirisel olamadım. hem olsam bile kime soracaktım ? sevgili arkadaşlar bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız minnettar olurum. *Eğer sadece bana mahsus bir durumsa bu; Yani "yok kardeşim sana öyle gelmiş böyle bir durum yok olmaz olamaz " dersenizde kabulümdür.

saygılarımla

güzel dostum ,

hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer allaha hakaret küfür kul hakkına girmez allah kul değildir .

aradaki farkı anlaman için ateist olmaman gerekir veya dahada bilgi sahibi olman gerekir bu yüzden ateist sin .

bir öte tarafdan hz muhammed zeburu incili tevratı karıştırarak kuranı kerimi oluşturmadı . okuma yazma bilmeyen bir insan nasıl diğer kitapları araştırıp kitap yazar ?

böyle bilinçsizce safsata ile müslümanların karşısına çıkan ateizm gerçekleri saptırarak bugünki ateizmin temel prensiplerini oluşturdular .

hz muhammede bazıları derki şeyinin keyfine göre ayetler indiriyor .

sen şeyine göre kuranı kerimi yorumlarsan böyle şeyinle gülerler sana !!!

başka biri der ki : hz allah peygambere salavat getiriyor !!

salavat getirmek dua etmek değildir salavat getirmek anmak dır .

dua insanlara ve meleklere hasdır . salavat bütün kainatta yaşayan canlılara aittir ...

mrtbhdr 19-03-2008 02:32

ne olmuşta şeyimle gülmüşler o kadr yazıo sana onu helal kıldık sana bunu helal kıldık. yok onu mehrini wer al yok sana kendini wereni al die. yani bunları ben mi uyduruorm yazmıo mu? kaldı ki mehrin ne için werildiini biliorz, sana kendini mehirsiz *wereni al derken de heralde ewinde ütü yapmak isteyeni al demiolar di mi?

19-03-2008 13:02

tanrı ve muhammed arasında seçim yapılacaksa muhammed derim. ancak benim gözlemlediğim kadarıyla peygamberler arasında da bir hiyerarşik yapı var: genel kurmay başkanlarıı isa ve ibrahim, kara kuvvetleri komutanı musa, genelkurmay ikinci başkanı muhammed, deniz kuvvetleri komutanlarıı nuh ve davut, hava kuvvetleri komutan adem, jandarma genel komutanı yusuf. :!:

lionking 19-03-2008 19:33

sayin aspendos...
hz.muhammed gibi ,zeki *kararli ve cesur bir insanin okuma ve yazma bilmediyi bana hicde inandirici gelmiyor.onbes yil gibi uzun bir zaman uzak diyarlarda ticaret yap ama ne yabanci dil bil nede okuma yazma. okuma yazma ögrenmek o kadar zor bir is deyil onun gibi zeki bir insan icin bir günlük is.sence yabanci dil biliyormuydu?
koskoca kainat onun icin yaratiliyor ama o basit *olan okuma ve yazmayi bile bilmiyor,,hayret

aspendos 19-03-2008 19:45

Alıntı:

lionking";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113589)
sayin aspendos...
hz.muhammed gibi ,zeki *kararli ve cesur bir insanin okuma ve yazma bilmediyi bana hicde inandirici gelmiyor.onbes yil gibi uzun bir zaman uzak diyarlarda ticaret yap ama ne yabanci dil bil nede okuma yazma. okuma yazma ögrenmek o kadar zor bir is deyil onun gibi zeki bir insan icin bir günlük is.sence yabanci dil biliyormuydu?
koskoca kainat onun icin yaratiliyor ama o basit *olan okuma ve yazmayi bile bilmiyor,,hayret

birincisi güzel kardeşim kulakdan dolma veriler ile yürümez islam dini .

kainatın hz muhammed için yaratıldığını bana gösteren bir ayet gösterir misin ?

koyunlara bakan çobanlık yapan hz muhammedin nerede okuma yazma öğrendiğini bir gösterebilsen ...

işte bizler mucize dediğimiz zaman sizler alaya alırsınız .

hz muhammedin hıra dağında gelen ilk ayetleri hepimiz biliyoruz iqra ile başlayan .

oku yaradan adıyla oku orada hz muhammed ise ben okuma yazma bilmem diyor ve gerisini biliyoruz .

işte okuma yazma bilmeyen bir insan öyle ayetler sunuyor ki insanlara insanlar 1400 sene geçmesine rağmen halen milyarlarca insanın ona inandığını görüyoruz .

neyse .

yukarıda ki arkadaş da kuranı kerimi hz muhammed kendi keyfine göre yorumluyor diye cümleler ile karşımıza geliyor . oda atlatır bunları .

madem hz muhammed peygamber ve son peygamber ona zorluk olmıyacak bırakında ona has özellikleri olsun .

nasıl ki cumhurbaşkanının yetkisi senden benden fazla ise onunda diğer insanlardan farkı olsun .

vartor 19-03-2008 20:10

Okuma yazma bilip bilmemesi ne *derece muhim olabilir?
Ortalama insanlarin hicbiri de bilmiyordu eskuden, hala da okuma yazama orani cok dusuk ulkeler var(bilhassa slam ulkeleri). Zaten vahiyler baskalarina ezberletilmis, konusma bilmiyor deseniz ben de evet bu bir mucizedir diyebilirdim. Incil dediginiz kitap ilk defa isa'dan 400 yil sonra yoparlanmis. Ama her eve birer tane basilmis degil ki okumus olsun herkes. iste hikayeleri kulaktan kulaga anlatilarak duyulmus. Muhammed;in okuma bilmemesi, duymuyor anlamina gelmez. sasilacak birsey yok ortada, ama su muritler yok mu seyhleri ucuran....

aspendos 19-03-2008 20:31

kuranı kerim ile incil arasında büyük fark var . incilin sözleri indiğinde insanlar tarafından biryerlere yazılıp ezberlenmemişdir .

ve bugün de bildiğimiz gibi 3 ayrı tincil mevcut . ve buda insanlar arasında kendi çıkarları doğrultusunda değiştirilmişdir .

oysaki kuranı kerim ilk indirilen ayetler ile başlayıp insanlara 22 sene 8 ay zarfı içinde yavaş yavaş inmiş ve ezberletilmişdir .

bu da kuranı keimin bugüne kadar binlerce hafızlar tarafından ezbere bilinip tek harfinin bile değişmediği mucizesini gösteriyor .

ama bu yetkiyi hz muhammede allah vermişdir . kimse hz muhammed ile allahı aynı kefeye koyma gafletinde de bulunmasın .

ama hz muhammedin en büyük ve en son peygamber olmasının bir başka hikmeti ise la ilahe illallah muhammedin rasullullah dadır .

burada allah kendi ismi yanında hz muhammedi de zikrediyor .

neyse bunları ateizmin kabul etmesini zaten beklemiyoruz .

sevgi ile kalın

vartor 19-03-2008 21:19

Demek kainati 6 gunde yaratan 22.5 sene ugrasmis, hemde geri donup onceki ayetlerini de feshederek. Haklisin kardesim bu mantigin mantiksizligini bile bile inaniyorsan ortada bir mucize var.

pante 20-03-2008 00:19

Alıntı:

Algilayamadigim sey de bahsetmis oldugun tanri tum guzelliklere sahip,bu acaba benim arzu ettigim olmasi gereken insanmi-dusunce ve davranista-cunku insan da tektir ve insanlik soyutuna sahiptir.tanrinin da tanrilik vasiflari tum dunya da yasayanlar icin ayni mi.Tanrilik insanin dusunce ve davranista erismek istedigi bir mertebe olabilir mi?yoksa ortaya atilanlar temelinde tanrilik erisilmez bir olgu mu?
Tüm dinlerde Tanrı ilk varlıktır. Zaten varolandır.
Çünkü yokluktan, hiçlikten birşey çıkmaz.
Varlık varlıktan doğar.

Buna kral-tanrı inancı öne sürülerek bir itiraz olabilir belki ama burada bir yanılgı var, şöyle ki;
Kral-tanrının da bir tanrısı ya da tanrıları var. Kral-Tanrı, Tanrının dünyadaki vekili, temsilcisi.
Yoksa hiçbir kral tanrı "Sizi ben yarattım" diye bir söylemde bulunmamış herhalde.

Benim bahsetmiş olduğum Tanrı'nın özellikleri değildir onlar ki güzel olsun.
Sadece Allah'la kıyaslayarak yapmadıklarını yazdım, yaptıklarını değil.
Çünkü yaptıkları ile ilgili bir bilgimiz yok. Varlığıyla da ilgili.

Toplumlar inandıkları Tanrıyı dağarcukları ölçüsünde algılar ve biçimlendirirler.
Mümkün olduğunca da mükemmelleştirirler.
Kendi karakteristik yapılarına yaklaştırırlar.
Kendileri kıskançsa Tanrıları da kıskançtır.
Kendileri öfkeliyse Tanrıları da öfkelidir.
Kendileri düşmanları hakkında acımasız düşünüyorsa Tanrıları da acımasızdır, intikamı korkunçtur.
Ama kendilerinin affedilmesi için aynı zamanda Tanrı merhametlidir.
Öyle ki cinsel zaafları karşısında dahi Tanrı anlayışlıdır ve hoşgörür.
Hatta yardımcı bile olur. Yeter ki kuluna bir *sıkıntı olmasın diye.

Tasavvufta Tanrı insanoğlunun erişebileceği kamil insan özelliğidir.
Mevlana " Sen hala Tanrı olamadın mı?" diye sorar.
Ama Birçok dinde erişilmez özelliktir.

lionking 20-03-2008 13:40

saygideyer aspendos...
kainat onun icin yaratilmadiysa,,,neden müslümanlar hep kainat onun yüzü suyu hürmetine yaratilmisdir *derler?bunu söyleyen siradan insanlar deyil,,hocalar proflar,,yalanmi söylüyor bu insanlar?saygiyla selamliyorum

LifeOwneR 20-03-2008 17:48

Alıntı:

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113493)

güzel dostum ,

hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer allaha hakaret küfür kul hakkına girmez allah kul değildir .

aradaki farkı anlaman için ateist olmaman gerekir veya dahada bilgi sahibi olman gerekir bu yüzden ateist sin .

dua insanlara ve meleklere hasdır . salavat bütün kainatta yaşayan canlılara aittir ...

sayın aspendos ;

yazdıklarımdan hakaret ifadelerini nasıl çıkarabildiniz hayret doğrusu. Esas sizin aradaki farkı anlamanız için taktığınız iman gözlüğünü bir kaç dakikalığına çıkarıp olaya bakmayı denemek. Tabi düşüncelerinize gün ışığı girmesini istemiyorsanız bu şekilde bakmaya devam edersiniz, saygı duyarım. Fakat yanlış ithamlarda bulunarak cevap yazmanız hoş değil doğrusu. Bir ikincisi salavat getirmenin anlamını ben uydurmadım islami bir forumdan araştırdım ve aynen yazdım. google'a salavat nedir diye yazarsanız aynı sonuçları ve aynı anlamları binlerce sayfada bulabilirsiniz.

Son olarak ateist olduğumu bilmiyordum, bilgilendirdiğiniz için tşkrlr! Dini konularda görüş açımı seçemedim. Şimdilik üçüncü bir pencereden kafama göre seyr ediyorum ve şimdilik bundan dolayı huzur doluyum. yine Eski hayatım yine eski ben değişen bir şey yok! Bilgi dağarcığım dışında tabi.

Saygılar...

aspendos 20-03-2008 23:05

Alıntı:

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113601)
Demek kainati 6 gunde yaratan 22.5 sene ugrasmis, hemde geri donup onceki ayetlerini de feshederek. Haklisin kardesim bu mantigin mantiksizligini bile bile inaniyorsan ortada bir mucize var.

güzel kardeşim 6 günde kainatı yaratan cenabı allah kuranı kerimi 1 günde yaratmaya kadir değilmidir ?

elbette yaratır ama herşeyde bir düzen ve hesap vardır ona göre yaratılmışdır . bazen neden nasıl niçin niye diye sorulara cevap bulmamız insan aklı ile mümkin olmuyor bulamadığımız cevaplara da mantıksız gibi görünür oysa kafamız belli bir seviyeye kadar işler .

neyse seni yokdan yaratan bu muhteşem insan olgusunu canlılığı sana bahseden bir güce saygı göstermen şükretmen gerekirken isyanlara yöneliyorsun .

...

aspendos 20-03-2008 23:13

Alıntı:

LifeOwneR";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113693)
Alıntı:

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113493)

güzel dostum ,

sayın aspendos ;

yazdıklarımdan hakaret ifadelerini nasıl çıkarabildiniz hayret doğrusu. Esas sizin aradaki farkı anlamanız için taktığınız iman gözlüğünü bir kaç dakikalığına çıkarıp olaya bakmayı denemek. Tabi düşüncelerinize gün ışığı girmesini istemiyorsanız bu şekilde bakmaya devam edersiniz, saygı duyarım. Fakat yanlış ithamlarda bulunarak cevap yazmanız hoş değil doğrusu. Bir ikincisi salavat getirmenin anlamını ben uydurmadım islami bir forumdan araştırdım ve aynen yazdım. google'a salavat nedir diye yazarsanız aynı sonuçları ve aynı anlamları binlerce sayfada bulabilirsiniz.

Son olarak ateist olduğumu bilmiyordum, bilgilendirdiğiniz için tşkrlr! Dini konularda görüş açımı seçemedim. Şimdilik üçüncü bir pencereden kafama göre seyr ediyorum ve şimdilik bundan dolayı huzur doluyum. yine Eski hayatım yine eski ben değişen bir şey yok! Bilgi dağarcığım dışında tabi.

Saygılar...

öncelikle güzel dostum ne tesadüfdür ki ... ben gözlükcüyüm .

bende iman gözlüğü değil imansızlar için gözlük mevcut ki gerçekleri göresiniz diye ve bu gözlükleri senin çıkarman veya değiştirmen gerekiyor ki benim yazımı okuduğunu sanıp benim senin hakkında söylemediğim sözleri söylemiş olduğumu yazmışssın !!!

[b]yazdıklarımdan hakaret ifadelerini nasıl çıkarabildiniz hayret doğrusu [b]

ben senin öyle hakaretli ifade ile yazdığını söylediğim cümlemi bana bir gösterirmisin ?

ben okudum ama demekki bende yeni gözlük almam gerekicek herhalde ben bulamadım ...

bende yanılmış olabilirim eğer ki ben yanılmış isem senin hakaretli sözler söylediğini yazmış isem bana gösterki bende bir okuyayım tekrar ...

saygı ile kal .

LifeOwneR 21-03-2008 15:53

güzel dostum ,

bir öte tarafdan hz muhammed zeburu incili tevratı karıştırarak kuranı kerimi oluşturmadı . okuma yazma bilmeyen bir insan nasıl diğer kitapları araştırıp kitap yazar ?

böyle bilinçsizce safsata ile müslümanların karşısına çıkan ateizm gerçekleri saptırarak bugünki ateizmin temel prensiplerini oluşturdular .

hz muhammede bazıları derki şeyinin keyfine göre ayetler indiriyor .

sen şeyine göre kuranı kerimi yorumlarsan böyle şeyinle gülerler sana !!!

--------------------------------------------------------------------------------

aspendos abicim;
benim konu başlığı yaptığım yazımı alıntı yaparak altına yukarıda "açıkça" belirttiğim sözleri yazmışssınız. Sizin yazınızdan koyu yazdırdıklarım benim yorumuma cevap niteliğinde yazdığınızı düşünüyorum. *"hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer allaha hakaret küfür kul hakkına girmez allah kul değildir . " Bu açıklamayı kime yaptınız anlamadım. Belki açıklarsınız. Ben bu mesajınızı Yazdığım mesaja verdiğinizi düşünüyorum.
yeterince net olmuşumdur umarım. Zira aynı şeyi sizede tavsiye ederim yazdıklarınız hep ortada kalıyor net olunuz lütfen.

saygılarımla
sevgi ile kalın

aspendos 22-03-2008 22:08

bak güzel kardeşim ,

ben sana gayet net açıkladım senin hz muhammede karşı haret ettiğini yazdığım tek cümle yok ben dedimki hz muhammede yapılan küfürler hakaretler kul hakkına girer .

senin öyle birşey yazdığını vurgulamadım .

ikincisi bir yönden haklısın çünki senin yazına karşı yazılan bir cevap varki ben orada belirtmem gereki idi , diğer yazılardan alıntılar ekliyerek cevap verdim .

ben gayet netim yazımı tekrar oku lütfen .

gozeneli 22-03-2008 22:33

Allaha küfür ediliyorsa bırakın Allah cezasını versin.
Hani bagışlayan cezalandıran Allah tı siz müslümanlar allahınızdan büyük müsünüz?

Bak Danimarka karikatürlerine yada Salman Rashdie 'ye yada Turan Dursun'a.

Bir batıl inancınız için gadarlıgınıza diyecek yok. Asıl en büyük küfür (Kötü söz) Bir Allah vardır Muhamed de onun peygamberidir demek.

O kadar eminseniz Allahınızdan bırakın söyleyen söylesin.Allahınız o kadar aciz demi Allahıma laf söyleme asarım keserim diyorsunuz.

Ben biriyle Bu din konusunu konuşuyordum.Bu kişiye İslam daki yanlışları anlattım yanıt bulamayınca bana sen şeytansın dedi ve vurmaya kalkdı.İşte sizin sohbet seviyeniz.

Yukardaki yazdıklarım bu forumdaki herhangi bir kişiye dogru degildir. Tüm batıl inancı olanlaradır.

LifeOwneR 23-03-2008 01:14

sevgili aspendos abim

sizden kul hakkı nedir ? Allaha hakaret etmek kul hakkına girer mi ? diye bir açıklama beklemediğim için en azından bu konuyla kel alaka olduğu için bu açıklamanızı üzerime aldım. Zira hakaret etmişim gibi bir görüntü çıktı ortaya. Hatalarımı cehaletime bağışlayınız. Sevgi ile kalın..

Saygılarımla

gozeneli 23-03-2008 20:18

Alah mı? Muhamed mi ? sorusu yumurta mı tavuk mu önce vardı sorusu kadar zor degil.

Muhamed olmasaydı Allah olmazdı.Muhamedden önce 'Allah' yoktu.
Müslümanlar der ki öncedende Allah vardı ama onun mesajları degiştirildi onun, için Muhamed gelmedimi?

Şimdi dinler tarihinde biz yahudilerde ve hırıstiyanlarda degişikligi nerde görüyoruz?

Sonra yahudilerle müslümanlar arasındaki fark ne?
Muhamed Arap Tanrısını yarattı ve adınıda Allah koydu.
Ne yazık ki biz Türkler sayın hocam İlhan Arsel'in belirtigi gibi kendi töremizi attık ve zorla ARAPLAŞTIK.
Bugün Mete yerine Mehmet olduk.Yapmamız gereken bir iş içinse İnşallah olur diyoruz.

aspendos 23-03-2008 21:09

Alıntı:

gozeneli";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 114115)
Alah mı? Muhamed mi ? sorusu yumurta mı tavuk mu önce vardı sorusu kadar zor degil.

Muhamed olmasaydı Allah olmazdı.Muhamedden önce 'Allah' yoktu.
Müslümanlar der ki öncedende Allah vardı ama onun mesajları degiştirildi onun, için Muhamed gelmedimi?

Şimdi dinler tarihinde biz yahudilerde ve hırıstiyanlarda degişikligi nerde görüyoruz?

Sonra yahudilerle müslümanlar arasındaki fark ne?
Muhamed Arap Tanrısını yarattı ve adınıda Allah koydu.
Ne yazık ki biz Türkler sayın hocam İlhan Arsel'in belirtigi gibi kendi töremizi attık ve zorla ARAPLAŞTIK.
Bugün Mete yerine Mehmet olduk.Yapmamız gereken bir iş içinse İnşallah olur diyoruz.

gozenli ,

nede çok biliyorsun . neymiş hz muhammedden evvel allah yok muş !!!

yani hz muhammed den sonra allah var !!!

senin ateistliğin bitti kardeşim *:D

ya geç bunları kendi aklınla soru sorup kendin yanıtlıyorsun sonra kendini haklı çıkarıyorsun .

neymiş yukarıda ki yazında ben bir müslüman biri ile tartışdım da onun yanlışlığını gösterdim cevap verememiş de .

gel sen onun cevap veremediği soruları bana sor . sana cevap verince müslümanlığı mı kabul ediceksin ?

burda hangi soru sorulduki cevabını alamadınız ?

hz adem aleyhisselamdan yani ilk peygamber ilk insan olarak yaratılan insandan beridir allah var idi ve bugüne kadar da hep oldu ve daima da olucak . bunu zaten ateist aklınla anlaman mucize olur .

buyüzden islamiyeti bizlere olduğundan farklı anlattığın zaman biraz mantıklı anlat ki diyelimki bak bunu görememişisz . ama bu zaten mümkin değil ateizmin islamı ateist kafası ile mantığı ile anlaması mümkin değil buyüzden ateistsin .

onun için atesit aklın ile islamı bana anlatmaya kalkma komik duruma düşersin .

her ne olursa olsun sevgi ile kal

gozeneli 23-03-2008 21:33

Sayın Aspendos,
Ben ateist dogmadım.Ben müslüman olan bir çevrede büyüdüm.
Sonra herşeyin bilmişligini burda savunmuyorum.Öyle olsam camilerde vaaz verirdim.

sorularımı elbettte yanıtlarsınız ama benim için inandırıcı olmaz neden mi?

Erkegi kadından üstün gören bir dini, hele başka türlü düşünen ve inananlara hiç tahamülü olmayan bir dini, cinlere 8O , şeytanlara *:evil: *inanan bir dini nasıl savunursunuz?

Sonra Adem İbranice mi konuşuyordu ? Adem bir İbrani adı degil mi?Yani İbraniler ilk insanlar mıydı?

Siz Kuranı okudunuz mu?Tevratı İncili okudunuz mu? İlhan Arsel'i ,Richard Dawkins'i,Charles Darwin'i okudunuz mu?

Okumadıysanız bunları okuyun sonra sorularımı sorarım

zapata 23-03-2008 22:05

Kuranın bir tek harfinin değişmediğine dair söylenenler hakkında bir hatırlatmada bulunmak isterim. Bugün elimizde bulunan kuranın ortaya çıkışı muhammed zamanında değil ondan çok sonradır. Muhammed zamanında taşlara, derilere, ağaç kabuklarına v.s. yazılan ayetlerin daha sonradan derlenmesi ile oluşmuştur. Kaldıki bu derleme de günümüz kuranının aynısı değildir. Daha sonra 2 defa daha yeniden derleme yapılmıştır. Aradan yıllar hatta kuşaklar geçmiş iken, bugünkü teknolojinin dahi pek beceremeyeceği bir şekilde, tüm ayetlerin hemde tek bir harfi değişmeden sadece birkaç kişinin hafızasına danışılarak tanrının sözlerinin harfi harfine kitapta toplandığını iddia edebilmek son derece akla aykırıdır bence. Bugün söylediğiniz bir sözü yarın harfi harfine tekrar etmeyi bırakın başkalarını kendiniz dahi beceremezsiniz. Belki bir cümleyi aynen söyleyebilirsiniz ama 6666 ayet tek harfi değişmeden, yazılı hiçbir veri olmadan, sadece kulaktan dolma bilgilerle üstelik nesillere yayılan bir süreçte değişmeden aktarılamaz. Buna inanmak bana göre akıldışılıktır. Kimseyi kırmadığımı umarak saygılarımla...

atheist87 30-03-2008 20:14

Alıntı:

maximogonultas";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113381)
tabiki Muhammed o ki incili,tevratı,zeburu karıştırarak kendi dini oluşturdu. düşünün ya dünyanın üzerinde yüzlerce devlet var demi ülkelerinde bağımsızlık için yüzlerce yıl savaşmışlar yüzbinlerce insan ölmüş adam sadece 3-4 savaşa girmiş dünayanın 3 te 1 ine sahip olmuş dünyada daha zekisi varmı tanrıda olmadığına göre

Maximo biraz eksik ve yanlış yazmışsın Hz.Muhammet Kuranı bir araya getiren kişi değildir. Evet Hz.Muhammet Cahildir. Okuma-Yazması yoktur. muhammet aslında sadece saf bir kukla idi. muhammedin yaşadığı dönemde kölecilik hakim idi. bu sistem peygamber zannedilen bu şahsın etrafında bu sistemden nefret eden ve karşı çıkan insanlar vardı (Ebu Bekir,Ali,Osman,Hamza Peygamberler gibi ve daha ismini bilmediğim bir çok şahıs) onlar eğitimli araştırmacı ve daha zeki insanlar idi. onlar diğer dini kitapları (Zebur,Tevrat,İncil) analiz ederek kendilerine göre uyarladı bazı sure ve ayetleri ise hiç değiştirmeden olduğu gibi Kuran isimli din kitaba aktardılar. Her şey programlı idi.Köleliği bitirecekler ve kölelerin güvenini alarak kendi krallıklarını kuracaklardı. (gerçi daha sonra kendi aralarında anlaşmazlıklar çıkmıştır Hamzanın kral olmak için aliyi ve yandaşlarını *öldürtmesi gibi o katliamda sadece bir bebek sağ kalmış bu katliam şahit olanların bir çoğuda alinin mezhebine aleviliğe kaymıştır. olayı protesto etmek için başlarına kırmızı bezler bağlamışlarıdır. şu alevilere kızılbaş deyimi o zamandan gelir) *kölecilik döneminde köleliği yasaklayıcı ve köleleri azad etmenin sevap olduğuna dair hadisler ihtiva eden Kuran kitabı binlerce kölenin kutuluşuna daha doğrusu köleciliğinin sonunu getirdi. Onlarda bir çeşit vefa borcu getirmiştir onların güvenlerini ve saygılarını kazanmışlardır. fakat *peygamber yapan çevrenin fazlasıyla ekonomik refah *ulaşmasını sağladı kölelik bitti fakat şahtan boşalan koltuğada onların geçtiğini aksini idda edende yoktur. Köleciliğe tabiki bende karşı çıkıyorum. Fakat değişen dünyada batılılar çok hızlı bir şekilde ileri giderken bilim,tıp,teknoloji,hukuk gibi alanlarda *islam ülkelerinin hala ortaçağda yaşıyor olması utanç verici
islamik reform yapılmadıkçada bu pek mümkün görünmüyor. işin kötü tarafı kendilerinin hiç bir ileriye dönük bir iş yapmadığı gibi yapanlara karşı çıkmaları güncel olanlardan bir taneside şu GENle ilgili yapılan çalışmalara dini kesimin şiddetle karşı çıkması ama ne tür bir çakallıktır ki hasta oldukları zaman koşa koşa doktara giderler şifa ararlar galiba bu kendini akıllı zanneden cahil insanları tıptan mahrum edilerek kıymet bilme ve karşı durdukları şeyin kendi gelecekleri olduğu inanabilirler vede belkide kendi içlerin farklı insanlar çıkabilir tabi katletmezlerse benim pek umudum yok biraz peşimist olduğumdan olabilir ama belki bazılarının umudu vardır.

istavrit 30-03-2008 22:28

Muhammed kurani kendi iktidar hirsi ile yazmistir..bunun icinde kuranda kendini allahtan daha cok one cikarmistir..bunu anliyoruz..

anlayamadigimiz hadis yazarlarinin muhammedi *daha fazla one cikarmalari yakin arkadas seviyesine indirmeleri..

kabul edelim kuran allahtan gelen bir vahiy...

İhlas suresi 1-De ki; O Allah bir tektir.
muhammed oncelikle kuranin allahini on plana cikarmaktadir..

daha sonra kurandaki allah bir gaf yaparak rakip yaraticilara istinaden

Saffat suresi 125.ayette "Yaratanların en iyisini bırakıp da Ba'l'e mi taparsınız"...der.
burada sanki baska yaraticilar oldugunu kendiside kabul ediyor gibidir..

veya:
Yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir (minûn: 23/14)

diyerek bu dusuncesini bir kez daha yineler..

De ki; O Allah birdir. O Allah sameddir (Hiçbir şeye muhtaç olmayan, her şey Kendisine muhtaç olan; her şeyin kaynağı ve yaratıcısıdır). Hiç kimseyi doğurmamıştır. Hiç kimse Onu doğurmamıştır. Ona benzeyen hiçbir şey de yoktur. (İhlâs: 112/1-4)

ben de varsa bir yaraticinin bilenen bir seye benziyebilecegini dusunmuyorum..oysa muhterem hadis yazarlari allahi bir yaratik sekline donusturuyorlar..bu hadisler istisna degildir..sayginligi ve sahihligi konusunda suphe goturmeyen hadis yazarlarindan.. bakalim hadislere

"Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.
Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1

bu yazarlara gore allah peygamberlerine bacak show yapmaktadir..dikkatinizi cekerim..esasinda gosterilen ayak veya bacak degildir..Allah baldirini gostermektedir..

ben "allah kullarina ahirette,ellerini burnuna goturup nanik yapar desem katlim vacip olur..anli sanli hadis yazarlari allahin baldir-bacak showundan bahsedince muslumanlardan tik yok..dillerini yutmus gibi oluyorlar..

İşte, Rabbiniz Allah budur. Ondan başka ilâh yoktur. O her şeyi yaratandır. *O her şeye vekildir. *Gözler onu görmez, *O bütün gözleri görür. *O latiftir, -her şeyden- *haberdardır. *(Enâm: 6/102-103)

allahlari beni goremezsiniz diye yirtinirken kullari, "yok yok, seni goruruz, ustelik sen baldirini,bacaginida gosteriyorsun"
derler..
*
bu yetmez allahlarini arkadaslari gibi tasavvur ederler.

Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim. Hanbel 5/243

olay adeta geyik muhabbetine donusur..cak moruk muhabbetleri,kanka tripleri, oha falan oldum yaniler:)

bu din yenir yutulur gibi degil

HarunKAHYA 31-03-2008 20:51

sn.İstavrit bilinen güzel noktaları yakalamış ve açıklamış.
Bence Muhammed kuranda elbetteki Allahı ön plana çıkarmış, fakat onun kendisi ile olan hukuku(Peygamber seçmesi 8O ) dolayısıylede kendini onun ardından, çok fazla ön planda tutmuş.
sn.İstavritin belirtiği ihlas suresinde varolan Allaha inansak bile, dinlerden hiçbirinin o yaratıcının altını dolduramadığını görüyoruz.
İşte Allahın baldır bacak gösterdiği veya güreş tuttuğu , el sıktığı gibi zırva üstü komik iddialar, dinlerin gerçek yaratıcı ile *alaka seviyelerinin daha doğrusunu söyliyeyeyim;
yaratıcının dinlerle *olan alaka seviyesinin ancak KEL ALAKA seviyesinde olduğunu gösteriyor.
Dinler zaman zaman doğru bir kudreti tarifliyor ama;
fazla öne çıkma-kendini mühimsetme gayretleri işin sadece tek taraflı götürüldüğünün bir ısbatı oluyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:29 .