Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İlhan Arsel müslüman olmuş... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6048)

Anyon€ 10-05-2008 06:55

İlhan Arsel müslüman olmuş...

http://www.ilhanarsel.org/

Kim hazırlamıştır,amacı nedir,İlhan Arsel üstünden prim yapmaya mı çalışmaktadır?

Site hakkında(site de sayılmaz aslında ana sayfadan ibaret) daha detaylı bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum

Yoksa İlhan Arsel gerçekten müslüman mı olmuştur?

sevgilerle..

xmel 10-05-2008 07:10

vay be bu adamı ateist olarak bilirdim.

dilaver 10-05-2008 07:15

arkadaşlar, bu İlhan Arsel'in hacklenen sitesidir. Gerçek site ise şu :

http://www.ilhan-arsel.org/

Bu örnekten İslami fanatiklerin fikre karşı yöntemlerini görebilmek mümkün.

saygılarımla

xmel 10-05-2008 07:19

iyi de html nin neresini hacklemisler orasını anlamadım.

dilaver 10-05-2008 07:29

verdigim linki incelersen ilk linkin ilhan arsel ile alakası olmadıgını görürsün. O sitede yer alan aynı iletiyi iki günlük saldırı faaliyeti sırasında bizim siteye de asmışlardı. Ama bu siteye dayanarak İlhan Arsel 'in müslüman olabilecegini düşünüyorsanız siz bilirsiniz. EE peygambere inanan buna da inanır, yeter li inanacak bir şey gösterin.

saygılarımla

xmel 10-05-2008 07:32

dilaver hocam ben bir şey demedim size,ortada alıncak bir durum yok.
ben html ile yazılmıs programlama dili olmayan bir sitenin hacklenemeyecegini soyluyorum.hiç bir acık bırakmaz html.duz bir yazı scriptidir.o siteyi hackleseler soyle hacklerler brut force kaba kuvvet.yani sunucu sifresini kırma ve index atma.anca boyle hacklenir.ilhan arseli biliyorum.sitesinini de biliyorum.ben ateist yada musluman olmus derken vay be dedigim ,şaşkınlıgımdandır.

dilaver 10-05-2008 07:37

smiley ikonunu bulamadım deminki iletide, onun için belki kızmış intibaı vermiş olabilirim. İşin teknik kısmından anlamam, ama bu yöntemlere kızıyorum, belden aşşagı vurma yöntemleri bunlar ve de kahpece. Ama demek ki işe yarıyor gibi gözüküyor, insanların kafalarında soru işareti bulunuyor.

Sitenin eski hali olsaydı, bu konuda aynı şekilde açılmış olan başlıkla bu başlıgı birleştirirdim. Ama şu halini beceremiyorum.

Deminki ileiye koyamadıgım smiley i buraya alayım. :)

saygılarımla

spartacus 10-05-2008 07:38

:)
işte burada bile kendisini inançlı olarak sunup islam adına hareket eden kimi "sapıkların"(körler(1), eşekler(2), maymunlar(3), domuzlar(4), sapıklar(5)) müslümanları nasıl kandırdıkları ve dine nasıl baktıklarının göstergesidir.(gerçektende din bir zırhtır, din bir inanç kullanım klavuzudur, din faydacılıktır)

Düşünün yıllar önce Hackledikleri bir sitede bir başkası adına yalan yazmak nasıl ifade edilebilir ve yazanlar nasıl tarif edilebilir. Bu örneğin bile anlattığı o kadar çok şey var ki;
Sürçü lisan ettik ise af ola, hafifletici sebepler ise aşağıya alına(!) :) ...

Bakara
(18) Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. (1)

Cuma Suresi
5. Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini inkar eden topluluğun hali ne kötüdür! Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.(2)

Bakara Suresi
(65)Şüphesiz siz, içinizden Cumartesi yasağını çiğneyenleri bilirsiniz. Biz onlara, "Aşağılık maymunlar olun" demiştik. (3)

Maide
(60) De ki: "Allah katında cezası bundan daha kötü olanları size haber vereyim mi? Onlar, Allah'ın lanetlediği ve gazabına uğrattığı, içlerinden maymunlar ve domuzlar çıkardığı kimseler ile şeytanlara tapan kimselerdir. İşte bunların yeri daha kötüdür ve onlar doğru yoldan daha çok sapmışlardır." (4)

Al-i İmran
(90) Şüphesiz iman ettikten sonra inkar eden, sonra da inkarda ileri gidenlerin tövbeleri asla kabul edilmeyecektir. İşte onlar sapıkların ta kendileridir. (5)

xmel 10-05-2008 07:42

rica ederim kızdıgın intibası uyandırmadı bende,sana su kadarını soyliyim.sanaldaysan butun olasılıkları dusunmek zorundasın.mesela duyurular kısmında da yazdım.online kısmında kullanıcının nerede oldugunun gosterilmesi acık yaratır dilaver hocam.orasını kapatın.sonra bel altı yada bel ustu demek pek bir anlam ifade etmiyor.:)

spartacus 10-05-2008 07:44

xmel yanlış biliyorsun bilirkende dayatıp duruyorsun. Her site hacklenebilir oysa o link verdiğin site değil, DOMAIN haclenmiştir....

http://arsiv.ateizm2.org/ARSIV-V/T2510.HTM
yıl 2006...

Buda bir önceki mesajımda parantezli nambırlı anılanlar...
http://www.nethell.net/printer_frien...s.asp?TID=1249
Alıntı:

- http://www.cyber-warrior.org/Misyon.asp - Misyonumuz un en büyük hedefleri arasındaki islama en büyük zararı veren sitelerden biri olan
http://www.ilhanarsel.org/ - ilhanarsel.org 'u hack ederek NET Aleminden Sildik.
Umarım açıklayıcı olmuştur...

dilaver 10-05-2008 07:45

haklısın, ama dediklerinden bir şey anlamıyorum :)

İlgilenenlere, bilgisi olanlara, dediklerinden bir anlam çıkarabileceklere iletildi, teşekkürler.

saygılarımla

xmel 10-05-2008 07:46

spartacus neyi yanlıs biliyorum.bana bir duz yazı scriptinde neyin hacklenecegini bir zahmet soylermisin.domainden bahsetmiyorum.yazılımdan bahsediyorum.her sitenin hacklenebilir oldugundan degil.html formatlı duz yazı scipti nasıl hackleyecen...nereye hangi kodu upload edecen.nasıl bir java kodu yerleştircen bana bir acıklar mısın.domain hacklenmesi benim anlattıgımın dısı bir mesele.

spartacus 10-05-2008 08:03

iyi de andığın link bir adres. Bir domain, neden illa html bir siteye takılıp kalmak istiyorsun? İşte asıl sorun bu ve ben bu durumdaki inadını ve durumu illa oraya doğru çekme isteğini(!) anlayamadım? Ya da anladım?

İlla yazılıma saldırı yapılmaz. Yani bir siteyi hacklemek için illada lamerlik tekniğine gerek yok, Domain'i var, IP'i var, Server'ı var...... Ben html bir sitenin domain üzerinden nasıl hacklenebileceğini söylüyorum(ki İlhan Arsel sitesi böyle hacklendi, normal bir sitede dosyalarınız hacklense ne olur ki? Girersiniz tekrar düzenlersiniz), Oysa sen sitenin HACKLENMİŞ olamayacağını iddia etme gayreti içerisindesin ve şimdi benim ifadelerimden sonra domain hacklemek dışında diyorsun. Oluyor mu böyle ? Bakla ?!

xmel 10-05-2008 08:07

hayır spartacus yanlıs anladın beni iste.ben ilhan arselin sitesinin domain uzerinden yada server uzerinden hacklenebilecegini brut force olarak yazdım bir ust mesajlarıma bakabilirsin.benim anlatmak istedigim html yazılım.

bu arada normal sitede dosyalarınız hacklense yedegi varsa bir daha kurarsın.yedegi yoksa o da ayrı bir şey tabi :) neyse kusura bakma.konu biraz tuhaf oldu sanki :) yazılım derdi felan. :)

spartacus 10-05-2008 08:15

xmel

O bölümü gördüm ama site HTML hackenmiş olamaz demeni anlayamadım. Yinede sert oldu ise özür dilerim.

İlhan Arsel'in sitesi her zaman HTML idi. Hacklenmeden öncede öyleydi, ancak açık domain'de verilmiş olmalı. Muhtemel domain admin maili kırılarak yapıldı ve domain bir başka servera yönlendirildi.

Şimdi o sayfayı yapanlarda html bir yazı birde link koymuş. Çaktırmamak için yada kolaya kaçmak için. Verdikleri link ve kitap ise onların ifade ettikleri gibi değil. İsa'ya bile 5 vakit namaz kıldıran, pinokyaya ezan okutan ( :) mesala yani) bir zihniyetten ne bekleyebiliriz ?

xmel 10-05-2008 08:20

evet oyledir kesinlikle,sitenin html oldugunu bildigim icin,ben yazılım uzerinden acaba hack nasıl oluyor.onu anlayamadım.sonradan sende deyince evet oyle olur diye intiba uyandı zaten bende.yok sert olmadı estagfurullah.

ama su cumleni anlayamadım.biraz daha acıklar mısın spartacus.

İsa'ya bile 5 vakit namaz kıldıran, pinokyaya ezan okutan ( mesala yani) bir zihniyetten ne bekleyebiliriz ?

spartacus 10-05-2008 08:44

Sevgili xmel

Demekki haberin yok. İsa Samanyolu TV'de bir çizgi film kuşağında anlatılıyor. 2007 de izledim tabi her sene devam eder muhakkak. İsa 5 vakit namaz kılıyor ve eminim çizgi filme alınmayan yerlerde(!) Muhammed içinde salavat getiriyordur... Bu saygısızlık değil öncelikle eşekliktir(Cuma Suresi Ayet:5).

Yabancı Çocuk kitaplarında ise çeviriler çocuk masal ve hikaye kahramanları bir müslüman olarak ve gayet ibadetine bağlı kişiler olarak çevrildi... Kaldı ki Tolstoy'un bir kitabı...

Anyon€ 10-05-2008 23:08

dip not:Ben http://www.ilhan-arsel.org/ ile turandursun sitesinden önce tanıştım aklıma takılan herhangi bir şey yok.
Sadece insanların bu kadar küçülebilmeleri garibime gitti.
Demek ki birilerini oldukça rahatsız ediyoruz.

gozeneli 11-05-2008 01:40

İlhan Arsel'in müslümanlıgından sonra peygamberligini bile ilan eder bunlar

TROYS 11-05-2008 04:14

hack yemiş sitesi.o adam musluman olursa burdakilerin hepside musluman olur.turan dursun sitesi kapanır.hack yediği burdan belli.cyber tahribattaki lamerler super gercekten.

vartor 11-05-2008 04:22

Allahi en iyi tuzak kuran bir varlik gorup kabullenen zihniyet tabi ki her turlu duzenbazligi, namertligi, uckagitciligi, allah adina yaptikca mesru sayacaktair. Allah adina olmayan yalanlari da, allahi ornek almak yeterli olacagindan, kendilerinde bir hak olarak gormelerine sasirmamak gerekir...

TROYS 11-05-2008 04:29

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107810)
Allahi en iyi tuzak kuran bir varlik gorup kabullenen zihniyet tabi ki her turlu duzenbazligi, namertligi, uckagitciligi, allah adina yaptikca mesru sayacaktair. Allah adina olmayan yalanlari da, allahi ornek almak yeterli olacagindan, kendilerinde bir hak olarak gormelerine sasirmamak gerekir...

kim tutar seni bee...sen bu mantıkla yasıyorsun yaa helal olsun sana...Allah tuzak kurar ayetini de saptırdın yaa..helal sana...sen hep boyle devam et...bu hakaretlerinle cok yasamazsın sen...

qw19 11-05-2008 04:34

Lamerler genellikle yazılım üzerine akademik disiplini olmayan, işe yarar yazılım yapamayan yalnızca komplekslerini zarar vererek gizlemeye çalışan asteniklerdir. Lamer aynı zamanda kozmetik markasıdır.

Bunlar kendileri gibi davranan ve düşünen çapuculardan takdir toplarlar.

Selamlar.

TROYS 11-05-2008 04:41

işe yarar yazılım yapamayan

haydaaa...bu ne simdi....koskoca eno7 ye hakaret ettin ya simdi sen. turkiyede bir cok universitedeki bilgisayar bolumu hocaları bile bu adamın guvenlik kriterlerini derslerinde veriyor.yazılım bilmeyen adam nasıl domain hacklesin.sacmalamıssın resmen.

yazılım bilmekte gerekmez,bu işi özümseyen adam yapar bunu.eno7 yazılım uzmanıdır ve bir cok siteye girip cıkmıslıgı vardır ama son 2 senedir bu işleri bıraktıgını biliyorum.ve guvenlik derslerinde bugun bir cok forum yazarları bunun guvenligini okuyor.eno7 bir kod uzmanıdır.ve yazılım ise kod yazmaktır.editor duzenlemek degil.bende bir programcıyım.

spartacus 11-05-2008 04:56

Alıntı:

TROYS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107807)
hack yemiş sitesi.o adam musluman olursa burdakilerin hepside musluman olur.turan dursun sitesi kapanır.hack yediği burdan belli.cyber tahribattaki lamerler super gercekten.

Süper eşek diyecektin TROYS. Hayırdır özentinmi var ?

"bu hakaretlerinle cok yasamazsın sen... " TROYS

Bence de sen. Sen ne zaman konuşmayı öğreneceksin. Tatile çıkınca ?

TROYS 11-05-2008 05:13

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107817)
Süper eşek diyecektin TROYS. Hayırdır özentinmi var ?

"bu hakaretlerinle cok yasamazsın sen... " TROYS

Bence de sen. Sen ne zaman konuşmayı öğreneceksin. Tatile çıkınca ?

spartacus essek diye bir tabiri aklımın ucundan gecirdiysem bir daha yazmak nasip olmasın...aklından gecenleri bana onyargı olarak kullanmasan daha iyi olur...

vartor 11-05-2008 05:45

Alıntı:

TROYS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107814)
kim tutar seni bee...sen bu mantıkla yasıyorsun yaa helal olsun sana...Allah tuzak kurar ayetini de saptırdın yaa..helal sana...sen hep boyle devam et...bu hakaretlerinle cok yasamazsın sen...

Ne demek oluyor bu? Biraz aciklar misin?
45 senedir benim icin gercek senin icin hakaret olabilecek mantikla yasiyorum. Yukaridaki sozlerin bir tehdit mi?

TROYS 11-05-2008 05:56

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107824)
Ne demek oluyor bu? Biraz aciklar misin?
45 senedir benim icin gercek senin icin hakaret olabilecek mantikla yasiyorum. Yukaridaki sozlerin bir tehdit mi?

ben sana ne zaman hakaret ettim...ateistsin alcaksın sen dedim mi...ama sen diyorsun...akılsızlık diyorsun...ne haddine kardesim senin...sen kimsin...ilk once bunu acıkla ondan sonra kendi gerceklerinden bahset...ne demek oldugu apacık belli...okursan anlarsın...millete akıl dersi vermeye kalkma...

vartor 11-05-2008 07:10

Soruma cevap degildi bu yazdiklarin. Millete akil dersi vermek icin ben buradayim, ya sen?
Her soze bir cevap yapistimak mi senin vazifen? yoksa tehdit etmek mi?
Benim yazdiklarimi ustune alindigina gore demek ki tam da tarife uymussun. Bahsettigim zihniyeti benimseyenlerdensin.

dilaver 11-05-2008 07:34

neden hz muhammede hakarete varan sözler söylüyorsun pezevenk inanmıyorsan yorum yapma ******** uyduruyosun buyaptıklarına son vermezsen seni parçalarız ananı sevdikleri dahil onun bunun çocugu piç

Bak Troys senin dediklerin de bundan farklı degil. Yukarıya aldıgım site iletişim masasına gelen iletilerden bir tanesi sadece ve hergün bunlardan bir sürü geliyor. Yukarıdaki ileti amiyane tabirle ve küfür içerikli olsa bile bu son derece hafif bir ileti. Bunu buraya aldım ama katılımcılardan da özür diliyorum.

İslam ahlakı bu işte. Ya da şimdiki müslümanların İslamiyetten anladıkları bu, İslamiyet bu insanlara ancak bunu verebilmiş. İlhan Arsel'in sitesini hackleyerek düşünceyi susuturabilecegini zanniyorlar ve bizi bu şekilde küfür ve tehditlerle yıldırabileceklerini zannediyorlar.

Sen illa bir şey yapmak istiyorsan git bu dindaşlarını egit. Hepiniz aynı tanrıya ve aynı peygambere inanıyorsunuz, efendiniz bir. Ya bu din size bir tek bunu ögretebiliyor. Zor, katliam, tehdit.

saygılarımla

TROYS 11-05-2008 07:37

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107832)
Soruma cevap degildi bu yazdiklarin. Millete akil dersi vermek icin ben buradayim, ya sen?
Her soze bir cevap yapistimak mi senin vazifen? yoksa tehdit etmek mi?
Benim yazdiklarimi ustune alindigina gore demek ki tam da tarife uymussun. Bahsettigim zihniyeti benimseyenlerdensin.

iyi o zaman bana cevap niteliginde yazdıgın mesajlarda umarım hakaret vari,siz akılsızsınız mesajlarını görmeyeyim umarım...

dilaver hocam sana gelim...islam ahlakı sizin gibilere yalancı diyor zaten...cunku siz yalanlayıcılarsınız...gelecek gunu yalanlıyorsunuz...bende bunu teblig ediyorum size...işte bu kadar...

ben yukarıda alıntıladıgın kufurleri bu sitede kimseye etmem..bana edilmedigi surece...
rahat olun siz...

imhotep 11-05-2008 08:24

Yalanlayıcıyız ?

Yalan söylemek için bir şeyin doğru olduğunu kabul etmek gerekir. Bunu kabul etmemek bizi yalanlayıcı yapmaz ama seni iftiracı yapar.

TROYS 11-05-2008 08:31

Yalan söylemek için bir şeyin doğru olduğunu kabul etmek gerekir. Bunu kabul etmemek bizi yalanlayıcı yapmaz ama seni iftiracı yapar.

dogru olacagından bahsediyorum iyi okursan ....eger turkce gramerin varsa ne demisim iyi bak...

gelecek gunu yalanlıyorsunuz...bende bunu teblig ediyorum size...işte bu kadar...

sabırsızlanma acele etme :) sınav sonucu hemen acıklanıyor mu ? :)
hasta olacaksın demek iftiracılık degildir..cunku gidisat hasta olacagını soyler..

genelevine gitme frengi olacaksın demek iftiracılık degildir...

senin dediginle hareket edersek..ecek acaklı cumlelerde iftiracısın sen deriz...

imhotep 11-05-2008 08:48

Geneleve gidip frengi olacağımız ispatlanır da sizin mavallarınız ispatlanmaz. İspatlayamayacağın şeyi iddia etmek de açıkça iftiradır.

Gramer'den önce siz bir sözcük hazinenizi geliştirin.

TROYS 11-05-2008 09:31

Geneleve gidip frengi olacağımız ispatlanır da sizin mavallarınız ispatlanmaz. İspatlayamayacağın şeyi iddia etmek de açıkça iftiradır.

imhotep sen beni okumuyorsun be arkadasım...hakkaten yaa...yahu ölmeyecek misin..kazık mı dikcen...tovbe yarabbi yaa...ecek acak bak...öleceksin.......................öleeeeeeecek kkkkkkkksinnnnnnnnn...

anlıyorsunda işine gelmiyor :)

spartacus 11-05-2008 10:09

TROYS

Alıntı:

TROYS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107807)

Hah işte onlar süper değil eşekler (burada eşek derken hafifletici sebepler üzerinden ifade edilmiştir. Bknz. Cuma Suresi Ayet 5). Birde yanlış anlama kaabiliyetin yok mu hayran kalmamak elde değil.

Yine de tatile ihtiyacın var diye düşünüyorum. Eşeklikle ilgili dediklerimi anlamak istiyorsan ilk mesajlarımı okumalısın...

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6048

Sonrasında siteyi hackleyip, İlhan Arsel adına insanları kandırmak ve yalan söylemek, açıkca alçaklıktır. Bir kere okuyanları AHMAK yerine koyuyorsun. Din adına ne kadar çok var böyle şeyler değil mi ? Ya milyonlarca inanırı ne yapacaksın, bu gün böyleydi peki ya dün bundan farklımıymış. İşte bunları oturup bir düşünmek gerekiyor, gök gürlese insanların ayet indirdiği bir dönemde peygamberlerde olur, bir yığın dinde... Olmuşta tabi...

İnsanlara göreceksiniz, şöyle olacak böyle olacak diye kendi inandığın öyküler üzerinden tartışma yapman, felaket tellalığı düzeysizliğini gösterir. Buradaki düzey elbette kişi olarak değil, konuya yaklaşım düzeyindir... Bir çok din var ve eğer her dinin fanatiği senin gibi ise vay gelmiş bu dünyanın haline. Kimin ne olacağını artık kestirmek güç :)

Neye inanırsan inan o ayrı, din denen şirket ayrı. Önce konuşma dilini bir düzelt, burada değil önce şu link verdiğin kendi sitelerinde ADAM gibi konuşmayı ve cevap vermeyi öğren. Lan, lun sana çok yakışıyor ama bu ağızla sen buraya yakışmıyorsun. Burada insanlar tartışıyor, insan normlarında olda ne olursan ol, ister Müslüman ol istersen başka her ne takımdan olursan ol... Olamayacaksan gölge etme başka ihsan istemez.

vartor 11-05-2008 10:46

Sahi bu sahis yazi uslubundan dolayi banlanmamis miydi?
Ben bir fark goremiyorum uslubunda..

imhotep 11-05-2008 10:55

Sevgili Troy,

Senin kastettiğin ölüm müydü ? Bunu kastetmeyecek kadar aklı başında sanmıştım seni.

Ölümü reddedenimiz mi var ?

su2prelude 11-05-2008 10:55

iyi de o kadar tartışıp duruyorsunuz... yok ilhan arsel müslüman olmuş muş çok da tın olursa olsun. asıl mesele şu diyelim ki eleman müslüman olmuş gerçekten, siteye de bu iletiyi bırakıp gitmiş hayal alemine... td sitesinde bu konu altında o kadar laf söylenmiş, "işte siz busunuz, bu kadarsınız..." filan falan... bu kadar lafı, yarın eleman gerçekten müslüman olduysa nereye sokacaksınız merak ettim. ben bu elemanın ağzından duysam böyle bişi , şimdi bişey dicektim de ayıp kaçacak...:)

siz şusunuz, siz busunuz deyip genelleme yapanları anlamış değilim. bana ne kardeşim hacklenmiş siteye yalan haber asılmışsa, bunda benim suçum ne?? İslam la alakası ne bunun? bunlarda zavallı... eee tabiki bu yazıyı oraya asan zavallının ilhan arselci olmadığı ne malum?? olabilir ya siz suçlayın die, bakın biz haklıyız dedirtmek için böyle bir şey yapması son derece normal.

adam gerçekten müslüman bi hackersa bu yazıyı asarak zavallılaşmış, yalan söyleyerek bi b... yemiş olur.
adam ilhan arselse,ki ağzıyla söylese şüphelenirim.. buradan ağzını sallaya sallaya genelleme yapanlara söyleyecek söz çok lafzı hoş değil..
adam, -belki de kadındır:)- ilhan arselci cemaatinden ise bu yazıyı asma nedeni uyuzun biri olmasından kaynaklanıyor olsa gerek...

spartacus 11-05-2008 10:56

Dün üye oldu, dün belli oldu, bu gün süresiz banlandı... Tatil yaramamış, değişim yok, kötüye gidişde ise sanki artış var :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:05 .