![]() |
Şükürler olsun Müslümanlıktan Kurtuldum
Arkadaşlar herkese selam.
Ben imam hatip lisesi mezunuyum. Okulda iken kafama takılan sorular vardı. Birinde bunlardan en masumunu dile getirdim. Sordum. Hoca beni sınıftan attı. Ve hayatımda ilk zayıf notumu da almış oldum. Sonra gazetelerde Turan Dursun öldürüldü. Haberini okudum. Merak ettim neden diye. Haberin detayında bir kitap ismi vardı DİN BU 1. Kitabı alıp okudum. Birde ne göreyim. Yalnız değilmişim. Benimle aynı meslekten birileri de aynı yolu katetmiş. Nasıl bir duygudur bilir misiniz. Yalnız olmadığını bilmek. Turan Dursun ile tanışmak kitapları ile oldu. Şimdi sitesine üye oldum. Umarım faydam olur. Saygılar. Taklamakan. |
Hoş geldiniz sayın taklamakan. Kalıcı ve katılımcı olmanız dileğimle.
|
hoşgeldin aramıza taklamakan.. aktif olmanızı aydın olmanızı dilerim....
|
sevgili taklamakan, turan dursun kaç kişinin cehennem odunu olmasını sağladı bu ülkede.
bu odunlardanda!!! biri siz olmuşsunuz. yalnız çoğalmamızın teknik analizine bakarsak cehennemi dolduracağımızdan:):) bacası tıkanır ve bir kaş zaiyatla kalanlar tahat eder. sevgili taklamakan şaka bir yana özgürleşmenize sevindim. ve hoş geldiniz diyorum |
Sayın taklamakan
Aramıza hoş geldiniz. Bir imam hatip mezunun dini reddetmesi, çok ama çok önemli bir gelişme diye düşünmüşümdür hep. Sistemin diregi olarak yetiştirilmeye çalışılan insanların bile beyinlerini özgürleştirebilmeleri, insana olan güvenimi tazeliyor. İyi katılımlar diliyorum. saygılarımla |
sayın Taklamakan,
Dinden özgür olmak ne kadar güzel değil mi? Davranışlarınızı günah yada sevab değil, doğru yada yanlışın belirlemesi... Hayırlı olsun kontrol sizde artık. Saygılarımla, |
sevgili taklamakan,
aramıza hoşgeldiniz.Bu işte bir yanlışlık(!) var galiba.Çoğumuz, ya imam hatip lisesi mezunu ya da hesapta kuranı daha iyi anlayıp, daha iyi uygulamak için uğraşan insanlarken, bazı şeylerin hiç de bizim zannettiğimiz gibi olmadığını öğreniyoruz zamanla.Özgürlüğe kavuşmanıza, insanlara bakarken kafir-mümin ayrımını yapmaktan kurtulduğunuza çok sevindim. sevgiler |
İşte diyalekti imam hatip aşırı dinci okul ama adam dinsiz oldu karşıtların birliği abi ya:D
|
Hoşgeldiniz..Bir imam hatip mezunu olarak uyanışınız sizin açınızdan çok önemli olmalı..Turan dursun bir kişiyi daha özgürleştirmiş ne mutlu size:)
|
"Şükürler olsun Müslümanlıktan Kurtuldum":)
Aramıza hoşgeldiniz ama sanırım Müslümanlıktan tam olarak kurtulamamışsınız... Başlığınız biraz çelişkili olmuş... Sanki Allah'tan kurtulduğunuz için ona teşekkür eder gibi:):) |
Alıntı:
Şöyle olamaz mı? "Çok şükür (Tanrım). Allah'tan, dinden, peygamberlerden, hurafelerden kurtuldum." |
Sevgili bad_religion,
Tam da yeri gelmişken din içerikli günlük konuşmalardan bahsetmek lazım. Bence, kötü birşey atlatıldığında allah korusun, yada inşallah, maşallah vs bir sürü kelime toplumun ortak kullanımında yer etmiş. Şaşıran batılının dindar olsa da olmasa da "jesus christ" demesi gibi. Dinsizim diye bunları kullanmama zorunluluğu hissetmiyorum ben. Gerçek anlamlarından uzaklaşmış kalıplar bunlar. Bu mantıkla gidersek kadınların küfredenken "anadan" değil "babadan" girmesi lazım konuya :) |
Arkadaşlar iyi temenniniz için teşekkürler.
Şükürler olsun kelimesini bilerek kullandım. Azıcık da espiri olsun diye. Güzel bir ironi nin varlığıdır aslında. Sınıftan atıldığım konu şu idi. Ben " Hadi bir kez ne ise de , ikinci kez hacca gitmek haramdır. Şehrimizde tem teşekküllü hastahane yokken. Okulumuzda her sınıfta ortalama 80 kişi eğitim görürken , paraları oralara harcamak günahtır." demiştim. İyikide demişim. Erbakancı idi hoca. Sınıftan atıldık. Sanırım bu aşamaya gelirken yaşananlar Turan Dursun la ya aynı yada aşırı benzer. Soruyorsun neden diye. Örneğin - Muhammed in 8 yaşındaki bir kızla evlenmesi. - İslamda KÖLELİK neden Haram değil - YASAKLANMAMIŞ. - Cihad adına git birini öldür. Malına el koy. Karısını kızını cariye yap. Hemen orada tecavüz et. Oğlu falan varsa oda kölen olsun. Neden. Benim gibi düşünmüyor diye aslında. Hepsi bu. - Neden kadınlar AŞAĞILANIYOR. Mirasta. Şahitlikte. Evlilik sayısında. Cariyelik te. - SEN OLMASA İDİN ALEMLERİ YARATMAZDIM HABİBİM. Sözü. Buna deli olurdum. Bir adam için Alemleri yaratan yada vazgeçen bir Allah..... Allah Allah derdim. -İslam dünyasındaki geri kalmışlık. Hernekadar onlar bu Allahın yada Kuranın suçu değil deseler de. Eskimoların suçu mu. Diyesi geliyor insanın. -HAC cın farz oluşundaki OLAY. Arkadaşlar daha sonra bunu detaylı açıklamalıyım. Belki konu başlığı olarak. - TEYEMMÜM le ilgili ayet in inişindeki TUTARSIZLIK.. -Buna benzer yüzlerce soru... Merak ettiğiniz konu olur ise.. İmam hatipli gözlüğü ve ÖZGÜR bakışla karşılaştırmalı. Tartışabiliriz. Saygılar. Taklamakan. |
Arkadaşlar
Dinlerden Özgürlük Grubu na nasıl üye olunur. Selamlar. Tklmkn |
çok şükür aklını kullanabilen insanlar var :)
hoşgeldiniz taklamakan.. |
akli baki bir insanın kardeşimizin örneğinde olduğu gibi dinlerin kutsal denen saçmalıklarını okuması yeterlidir (kendimden biliyorum) :)
|
Merhaba
Merhaba imam hatipli arkadaşım.
Yeni düşünceniz hayırlı olsun. Yanlız sizin kafanıza takılan soruları ben doğrusu biraz basit buldum , hadimi aşmadımsa bu sorulara cevap vereyim... Örneğin - Muhammed in 8 yaşındaki bir kızla evlenmesi. Hazreti muhammed 8 değil 25 yaşında evlenmiş Bu sitede cevap verilmiş tıklayın http://ilahimesaj.com/yazarlar/hzaise.htm - İslamda KÖLELİK neden Haram değil - YASAKLANMAMIŞ. İslamda kölelik niye yasak değil buna kısaca cevap vereyim Savştaki esirler için.... Mahkumlar için..... Mazı suçlar için.... Oysa kölelik kalksaydı (haram olsaydı) bunlar olamayackı.... Yaslan söyleyen bir köle af eder.... sözünü tutmayan vs. hali ile kalkar... - Cihad adına git birini öldür. Malına el koy. Karısını kızını cariye yap. Hemen orada tecavüz et. Oğlu falan varsa oda kölen olsun. Neden. Benim gibi AYATELER sizinle savaşanlarla savaşın bu siyerdede sabittir.... Cariye- Tecavüz olmaz fakat savaşa gelen kadınlar içindir bu uygulama... Oğlunu köle yapma ise yine sünnete olmayan bir şeydir fakat babsı yoksa ailede büyütülür..... - Neden kadınlar AŞAĞILANIYOR. Mirasta. Şahitlikte. Evlilik sayısında. Cariyelik te. Bunların kanıtları yoktur..... Kur'anda bir surenin isni nisa yeni kadın değlmi. - SEN OLMASA İDİN ALEMLERİ YARATMAZDIM HABİBİM. Sözü. Buna deli olurdum. Bir adam için Alemleri yaratan yada vazgeçen bir Allah..... Allah Allah derdim. Ya sen galiba hiç islamı araştoırmaşsın. Bu nerden çıktı mevzu (uydurma) hadis dahi değil.... Nrde geçiyor lütfen ben bunu ismim gibiş biliyorum.... -İslam dünyasındaki geri kalmışlık. Hernekadar onlar bu Allahın yada Kuranın suçu değil deseler de. Eskimoların suçu mu. Diyesi geliyor insanın. Ne alaka müslümanlar şimdi namaz dahi kılmıyorlar yani bu islamın suçudur... İlk ayet ikra. bir sure kalem -HAC cın farz oluşundaki OLAY. Arkadaşlar daha sonra bunu detaylı açıklamalıyım. Belki konu başlığı olarak. Hac kadar mantıklı bir şey varmı beraberlikj sevgi... - TEYEMMÜM le ilgili ayet in inişindeki TUTARSIZLIK.. Toprakla birleşme... elektriği boşaltma -Buna benzer yüzlerce soru... Zaten bütün soru geçindirmedir... |
sevgili muhammedi salih kardeşim niçin size lafın katmerli tarafına meledip diğer argümanları
yok sayıyorsunuz. ayşeyi büyüten!! tarafları sizin için yazan arkadaşlarıa bir sorun. gereçk o ağabeyiniz gibimi? sizi kandırmak için hadisleri değil KIYAS yolunu seçmiş. tavşan ,kazdan büyükse, kazın kanatları uçtan uca 100 cm. ise tavşanın kanatları ondan büyüktür. işte size sunulan deliller!! bu merkezdedir teyemmüm eğer statik elektriği boşaltmak vesilesiyse ,''senin abine göre'', kıyas yaparsak muhammedin zamanında ki evler TOKİ'nin yaptığı evler gibi 10/ 15 katlıydılar. statik elektriği fazlalaşan, mu'min ve mu'mineler asansörden inip doğru teyemmüme gidiyorlardı.gaye statik elektriği atmak buda islamın yeni bulunmuş mucizelerinden! olmalı. islamda sizinde buyrduğunuz gibi her şey mantıklı. şakkı kamer ,şakkı sadr, burak denen acayip beygir, göğe döşenen mirac merdiveni. muhammedin ,mirac sayesinde uzaya giden ilk astronot oluşu. ümmi bir zatın 600 kusür sayfalık kitap serdetmesi. herşey , ama herşey mucize'' yalnız burda manrık biraz ''mantiku-ttayr'' olmuş. amaaan islamın büyüklüğü karşısında ''mantiku-ttayr''ın önemi mi olurmuş? |
'mantiku-ttayr''ın önemi mi olurmuş? son sözün öz eleştiri değil. İlk leri ise tatmin etmez. Çünkü olayı geçindirmişsiniz.....
|
Sn Mehmetsalih arkadaşım.
Tek tek cevap vereceğim. Ortada kaynamasın. Karışıp gitmesin. Alıntı:
Konuya da hakim değilsin. Verdiğin link te okumuştum daha önce. Vıdı da vıdı. Yok Ebubekirin buyuk kızı şöyle olduğunda yok böyle oldugunda. --------------------------------------------------------------------------- Bak ben sana bir link vereyim. Fetullah Gülen. Bu işe hayatını adamış şu anda da İslami kesimden herkesin başvuru kaynağı. Bu kişinin bilgisinin İslam konusunda senden fazla olduğuna eminim. San ben değil Fetullah Hocaefendi cevap veriyor. İyi oku. Alıntı:
http://tr.fgulen.com/content/view/13309/3/ Bak hatırlatma yapayım. Turan Dursunda aynı şeyi söylemiş. Fetullah hoca da bende. Vıdı vıdı değil. Diğer konulara da tek tek geleceğim. Sabırlı ol. Saygılar. |
KÖLELİK KONUSUNA GELİNCE.
Yukarıdaki cümlenden ben bişey anlamadım. Kurgu yanlış. Mana yok. Ama genede yazayım. -------------------------------------------------------------------------------- İslam'ın, Kuran'ın cariyelerle ilgili ayetleri insanlığa karşıdır, insan haklarına aykırıdır. Kuran cariyelik adı altınnda insanları sınıflara ayırmaktadır. İkinci sınıf insan kategorisi yaratmaktadır. Cinsel köleliği ve emek köleliğini cariyelik ve kölelik adı ile yasallaştırmaktadır. Nisa Suresi-3 Yetimler konusunda adaleti koruyamayacağınızdan korkarsanız, sizin için temiz kılınan kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer bu durumda adaleti gözetemeyeceğinizden korkarsanız, bir tek kadınla yahut yeminlerinizin/sağ ellerinizin sahip olduklarıyla yetinin. İşte bu, haksızlığa sapmamanız için en uygun yoldur. Bakara-178. Ey iman edenler!Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır.Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi...Kim kardeşi tarafından herhangi bir şekilde affa uğrarsa, bu durumda örfü izlemek ve affedene en güzel biçimde bir ödeme yapmak gerekir.İşte bu, Rabbinizden size bir hafifletme ve bir rahmettir.Kim bundan sonra azgınlık ve düşmanlık ederse onun için korkunç bir azap vardır. BİDE İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİNE BAK. Hangisi adaletli. Hangisi İNSAN ONURUNA yakışır. Karşılaştır bakalım. İnsan hakları evrensel bildirgesi der ki; Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Hiç kimse kölelik veya kulluk altında bulundurulamaz; kölelik ve köle ticareti her türlü şekliyle yasaktır. Hiç kimse işkenceye, zalimane, gayriinsani, haysiyet kırıcı cezalara veya muamelelere tabi tutulamaz. Ama evrensel olduğu iddia edilen Kuran, evrensellikte uzaktır, eşitlikten uzaktır, insan onurundan haysiyetinden habersizdir. Köle ve cariye adı verilen insanları başkalarının idaresine, tahakkümüne mahkum etmektedir. İnsanları esir alıp satmayı Kuran meşrulaştırmaktadır. İnsanları esir alıp, cinsel kölelere dönüştürmeyi, harem kurmayı Kuran meştulaştırmaktadır. Anlayana.... Saygılar. |
Alıntı:
Alıntı:
Cümlendeki bozukluğa değinmeyeceğim. Dili çok kitap okuyarak geliştirebilirsinde. Dinini ben öğreteyim bari sana. Bak aşağıda linki ni de verdiğim sitede ne denmiş. ---------------------------------------------------- "Levlake” hadisi “Tasavvufta sık sık kullanılan ve kutsi hadis olarak da rivayet edilen, ‘Sen olmasaydın ben kainatı yaratmazdım’ (Levlake...) (Acluni, II: 164; Hakim el Müstedrek, II: 615) ifadesiyle” varlığın Hz. Muhammed için yaratıldığı anlatılır. Üstelik te bu hadisle ilgili Sevgili Bediuzzaman yakıştırması yapılan Saidi Kürdi de KIVIRMACA türünden açıklama getirmiş. Ben buraya almıyorum. Bi zahmet okuyuver. http://www.sorularlaislamiyet.com/su...how_qna&id=643 Hala akıl erdirmiyor musunuz. Ne kadar da az okurlar. Ne kadar da az düşünürler. ( Bunlar benim Kuran tarzında size söylediklerim. Eleştirilerim. ) Saygılar. Tklmkn |
Merhaba
:) Cevabın beni güldürdü. Yok bilmiyem fethullah gülen sende daha iyi biliyor vs. cahili cevaplar. Bende burada başka alimleri verebilirim sen teslim olacakmısın.? Mesela birçok alim bunu 25 görüyor. Hem Hz.aişe ile ilgili bir rivayet varsa bunu sadece bir rivayet söylÜYOr ya verdiğim rivayetler. Kulak duymaya gelmeyin. Zaten bu insanlar bazı kişilere güvenlerinden cahil kaldılar. BaNANE FETHULLAH GÜLENDEN. bEN BİR İNSANIM ODA. BENDE AYNI KAYNAKLARI OKUYORUM OIDA. Tabi o biraz daha tabileri var...........
Zaten senin bu 'sen olmasaydın alemleri yaratmazdım' sözü senin bir zere kadar islamdan haberdar olmadığına dedildir. Peygamber efendimiz allahın emri ile hazreti aişe ile evlenmiş. Peki Allah hiçmi????????? orada belirtmemiş....... Birde daha önce hazreti aişe ile nişanlanan ve daha sonra vazgeçen biri vardı ... dememki çok normal bir durummuş.... ve buda şahittirki hazreti aişe 25 veya daha üstünde idi. |
25 ise nie 6 yazıyor bunun bir açıklamsı var mı?Benim bildiim bunun tek bir açıklamsı vardır durumu kurtarmak için yapılan o da araplarda kızın ergenliğe girişi sadece yaş olarak sayılıyor öyle bile olsa kız 17 yaşında oluyor 25 de nerden çıktı
|
Canım kardeşim dedim ya sen daha islamı bilmiyorsun....
Bediüzzaman muhadis değil hadis başlı başına bir ilimdir. Tasavvuf ise bir ilimdir. Şimdi git bana muhadislerden delil getir.... Ben hadis alanında epey çalışma yapan bir insanım... (Acluni, II: 164; Hakim el Müstedrek, II: 615) Acluni sonradan gelen bir alimdir..... Birde bu hadis senetsizdir yani mürselden daha aşağıo buna uydurma dahi demiyoruz çünkü itibara alınmayan bir sözdür.... İmam suyuti (levailul mesnua) İmam ibn teymiyye (fetvalar) da bu hadisin senedi yoktur diyor. Sende kalkmış bana muhadis olmayanklardan kanıt getiriyorsun.... Bazı alimlerimiz bu hadisi manen doğru görselerde bu islama mal edilemez. Oysa allah ben insanları ve cinleri yanlızca bana kuluk etsinler diye yaratım (zariyat) Bak arkadaşım bence sen hadis tarihi alanında biraz çaba göster. Çünkü eleştirmek herkesin hadi değil. İmam gazali: ben araştırmadan yaptığım eleştiriyi, karanlığa taş atma bilirim. Ben demiyorum ila müslüman olun ki: diyemem. Ama eleştirmek ilmi ve özeleştiri gerektirir. |
Alıntı:
Durumu kurtarma falan yok. Siz islamda milyonlarca hadisin uydurulduğpundan habersiz olmalısınız. Şia ile süniler acaba aynı hadislemi okuyorlar...? Şuanda islamda mutlak kaynak kur'andıor diğeri ise fıkıh konuları hariç. itikadda hele hele böyle konularda kesinlikle...... Lütfen değerli arkadaşım verdiğim linki okuyun. |
Alıntı:
Allahınızın işi gücü yok ta ADAM MI EVLENDİRİYOR. Kutsal kitapta olacak şey mi bu. Sana artık cevap vermeyeceğim. Durumun belli oldu. Yalnız iki link vereyim de FAYDALAN. http://www.turandursun.com/index.php...01_articleid=1 http://www.turandursun.com/index.php...01_articleid=2 Umarım okursunuz. Önyargısız okuyun. Kabul etmeyecesenız de etmeyın. Aceba deyın. Saygılar Tklmkn |
Aişe muhammedle dokuz yıl evli kalmış.muhammed in vefatı esnasında İse 27 yaşında idi. muhammetten sonra da 48 yıl yaşamış ve hicri 58. yılda ve 74 yaşında vefat etmiştir. Sondan başa doğru gidersek 74 ten 48 i çıkartıp kalandan da evli olduğu yılı çıkartınca evlendiği yaşı bulmuş oluruz. 74 – 48 = 26; 26 – 9 = 17 kalır ki yaklaşık 17 veya 18 yaşında evlenmiş
bu mudur yani olay? |
18 çok normal bir yaş. Arap çartlarınıda göze alırsak 25 olr......... haydi diyelim 18 peki bu kız akılı ve kararını verecek kadar hür değilmi...;? yani bundanmı islam hak değil...(D)
|
Mü'min erkekler ve Mü'min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resûlü’ne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe 9) Eşitlik "Rableri onlara karşılık verdi : Ben sizden erkek kadın, hiçbir çalışanın işini zayi etmiyeceğim. Hep birbirinizdensiniz." (Al-, İmran Suresi 195) " Müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar, itaata devam eden erkekler ve itaate devam eden kadınlar, doğru erkekler ve doğru kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar. Allah'a gönülden saygılı erkeler ve saygılı kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar, işte bunlar için bağış ve büyük bir mükafat hazırlanmıştır." (Ahzab Suresi 35) "Erkek ve kadından kimi inanmış olarak bir iyilik yaparsa onu hoş bir hayatla yaşatırız. Ahirette ise onların ücretini yaptıklarının en güzeliyle veririz." (Nahl Suresi 97) Allah erkek münafıklara da kadın münafıklara da kafirlere de içinde ebedi kalacakları cehennem ateşini vadetti. O, onlara yeter. Allah onlara lanet etmiştir! Onlar için devamlı bir azap vardır. (Tevbe 67) Mal Konusunda Kadın Erkek Eşitliğini Söyleyen İlk İnanç Allah'ın sizi birbirinizden farklı kıldığı şeylere özlem çekmeyin. Erkeklere kendi kazandıklarından bir pay olduğu gibi, kadınlara da kendi kazandıklarından bir pay vardır.Allah'tan onun lütuf ve ihsanını isteyin...." (Nisa Suresi 32) Oruçlu olduğunuz günün gecesinde kadınlarınızla buluşmanız, size helal edilmiştir. Onlar sizin için elbisedir, siz onlar için elbisesiniz.… (Bakara 187) Bunun üzerine Rableri, onların dualarını kabul etti. (Dedi ki:) Ben, erkek olsun kadın olsun -ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım. (Al-i İmran 195) Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından, Erkeklere hisse vardır. Ana babanın ve yakınların bıraktıklarından Kadınlara da hisse vardır. Bunlar, az veya çok, belirli bir hissedir. (Nisa 7) Mekke’de Kadına İlk Yaşama Hakkı Tanıyan Bir İnanç "Onlardan birine kız müjdelendiği zaman içi öfkeyle dolarak yüzü kapkara kesilir, kendisine verilen müjdenin kötülüğünden dolayı milletinden gizlenirdi. Onu utana utana tutsun mu, yoksa toprağa mı gömsün! Ne kötü hükmediyorlar." (Ahzab Suresi 58-59) "Kız çocuğun hangi suçtan ötürü öldürüldüğü kendisine sorulduğu zaman" (Tekvir suresi 8-9) "Beyinsizlikleri yüzünden, körü körüne (kız) çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği nimetler, Allah'a iftira ederek haram sayanlar mahvolmuşlardır; onlar sapıtmışlardır, zaten doğru yolda da değillerdi." (Enam Suresi 140) Erkeğe Verilen Bir Görev Erkekler kadınları gözetirler.* Zira Allah herbirine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. (Nisa 34) Kadına Verilen Bir Görev "Biz insana, ana babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. anası onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu." (Ahkaf Suresi 44) Kadına Verilmiş Özel Haklar Kadınlara (la evlendiğinizde) mehirlerini (istedikleri herhangi bir şeyi) gönül hoşluğuyla verin. Eğer kendi istekleriyle o mehrin (istediklerinin) bir kısmını size bağışlarlarsa, onu da afiyetle yiyin. (Nisa 4) Boşanmış kadınların örfe göre geçimlerinin sağlanması onların hakkıdır. Bu Allah'a karşı gelmekten sakınanlar üzerinde bir borçtur (Bakara 241) Biat’ta Bu Günün Değimiyle Seçimlerde Eşitlik Hz. Peygamber Medine'ye hicret ettiğinde, erkeklerde olduğu gibi, kadınlardan da bîat almıştır Ey Peygamber! Mü’min kadınlar, Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek,5 hiçbir iyi işte sana karşı gelmemek konusunda sana biat etmek üzere geldikleri zaman, biatlarını kabul et ve onlar için Allah’tan bağışlama dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. (Mümtehine 12) Bir örneği daha verelim: Hz.Ömer’den sonra Abdurrahman bin avf Erkekler ve Kadınlare olmak üzere bütün Medine halkından Hz.Ali’mi veya Hz.Osman’mı Halife olsun diye biat yani oylarını almıştır…… Kadına ilk seçme hakkını İslam vermiştir….. Kadınlara Nasıl Davranılır Peygamber Efendimiz Hadislerde Buyuruyorki: (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim] (Bir mümin, kötü huylu diye hanımına kızmasın! İyi huyu da olur.) [Müslim] (Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal] (Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Eyyüb aleyhisselam gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur.) [İ.Gazali] (Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ.Lâl] (En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi] (En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai] (Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin] (Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa] (Hanımını döven, Allah’a ve Resulüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin] (Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir] Hadislerde Kadın Erkek Ve Akıl (Akıllı şudur ki, Allah’a ve Peygambere inanır ve ibadetlerini yapar.) [İbni Muhber] (En akıllı, Allahü teâlâdan en çok korkan, Onun emir ve yasaklarına en güzel uyandır.) [İbni Muhber] (Akıllı, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için amel edendir.) [Tirmizi] (İnsanlar, tarağın dişleri gibi eşittir. Üstünlükleri, ibadet farkından ileri gelir.) [İbni Lal] (İnsanların yaptıkları hayırların mükafatı, akılları nispetinde verilir.) [Ebuşşeyh] (Kişi, ilmi ve aklı sayesinde kurtulur.) [Deylemi] (Her şeyin bir direği vardır. Müminin direği ise akıldır. Kişi aklı nispetinde ibadet eder.) [İ. Gazali] (Allah indinde en kıymetliniz, akılca en üstün olanınızdır.) [İ. Gazali] Ben örneklerin bu kadarıyla yetineceğim. Artık Kur’an’ın bir kelimesini cımbızla alıp değerlendiren ateistleri ve küfür ehlini dinlemeye ve zaman geçirmeden fırsat bilenlerden olmayacağız inşallah. Zira elimizde kur’an gibi dev bir kaynak sünnet gibi sade bir yaşantı var iken sahte kanunlara ne ihtiyaç duyuluyor anlamadım. Alıntı: ilahimesaj.com |
Arap şartlarınıda göze alırsak 25 olur
nasıl oluyor ki o? |
Alıntı:
Neyse ben bu yazıları okumuştum yinede göz atım cevaplarım şunlardır.... Hayret Turan dursun İŞİNE GELEN RİVAYETLERİ NASILDA ALIYOR..... PEYGAMBERİN NORMAL BİR İNSAN OLDUNU KABUL EDİYORSANIZ YANİ BEDEVİ (VAHŞİ!)... ACABA SİTEDE SEX HAYATININ İSLAMDA OLMADIĞINI SAVUNANLAR NİYE BURADA ÇİFTE STANDART UYGULUYOR. Kendi hanımıyla sevişmek ayıpmıdır. veya sevişmeyi anlatmak. Buharideki o hadis yani ne...? hep senin şeyin içinmi? bu hadiste bir sorunmu var...? sizin bu modern sandığınız dünyada en büyük zevk şey değilmi...? Hazreti ayşenin böyle bir şey söylemesi ne kadarda tuhafınıza gitti...? HAdisi yorumlarden bir tane yorum yokda... Hadi diyelim bu mesaj panolarında biz alimlerin sözlerini almıyoruz. Bu gün turan dursun nasıl oluyorda... tek alimin bu konu hakkındaki görüşünü almıyor...? İbn hacer el askalani buharide 4 tane hadisin mevzu olduğunu söylüyor. Bütün alimler hadilsre gerek metin gerekte mana olarak zede olduğunu söylüyor. Peygamberden 5 yüz yıll sonra yazılan sözlere nasıl güzenirsiniz...... Değerli yazarımız galiba islamdaki bir fırkayı tek hedef alıyor. Niye kur'andan örnek yokta hep mevzu haberlerle haberler var.... Hazreti aişe ile ilgili çeşitli rivayetlerden niye sadece bir tane esas alınıyor, cevabıo malumdur. |
Alıntı:
Bu gün mısırda okuyan bir ilköğretim kızla türkiyede okuyan bir ilk öğretim kız aynımı. Onlar daha önce başlamıyormu. Bir googlede aratsanıza. |
Görmezden gelmedim şimdi anladım ne demek istediğinizi.Fakat o zamanda kuran ve islam evrenselliğini kaybetmiyor mu.Sadece oraya özgü bu kurallarla sonuçta muhammed in peygamberliği insanlığaydı.Orda normal diye bunu yapması garip değil mi.Ayrıca sürekli yapılan şeyler yani gelenek ve görenekler in doğru olması şartmı arap yarım adasında bu yaygındı diye doğrumudur.Bence 50 yaşında ahlak abidesi bir insanın 18 yaşında bir kızı koynuna sokması sübyancılıktır.
|
Muhammed bin Abdullah (Arapça: محمد بن عبد الله, d. 571, Mekke - ö. 632, Medine), İslam dininin peygamberi. Müslümanlar tarafından en son peygamber olduğuna ve kendisine Allah tarafından Kuran'ın vahyedildiğine inanılır. Mekke'de doğmuş, Veda Haccı'ndan sonra rahatsızlanarak Medine'de vefat etmiştir.
Sn Lestat Muhammed 61 yaşında ölmüştür. ( 632 - 571 ) 74 yaşinda değil. Saygılar. Tklmkn |
sevgili taklamakan muhammedin doğum yılı üzerinde ihtilaf vardır.
571 kesin bir rakam değildir. 570 le 571 arasında bir zaman dilimidir. bazı zayıf rivayetler ise bu tarihi 569 çekerler. bu açıdan baktığımızda muhammed 63 ile 61 yıl yaşamıştır. ne diyeyim ''doğrusunu allah bilir:):)'' |
Sn mehmetsalih in kaynak gösterdikleri üzerine anca böyle bir hesap yapılıyor.Attığı linktede bu şekilde.Benim iyice kafam karıştı.Hiç bir şey bilinmiyor yani:D
|
18 çok normal bir yaş. Arap çartlarınıda göze alırsak 25 olr......... haydi diyelim 18 peki bu kız akılı ve kararını verecek kadar hür değilmi...;? yani bundanmı islam hak değil...(D)
yahu arap şartları nedir ?? farklı zaman kavramlarımı var ? hormonlu tavuk gibi erken yetiştirme usullerimi var ?? 20 yaşındaki arap 35 yaşındaki hintliye mi denk geliyor ??? köpeklerin 1 yaşı insanın 7 yaşına bedel gibi mi ? nasıl bir saçmalıktır ... bir de iddia etme kendine güldürme !!!! |
Ne alaka
:) 18 yaşındaki bir bayanın kendi isteğiyle 50 yaşındaki bir erkekle evlenmesi niye ayıp. Bu senin toplumunda daha doğrusu kanunlaşmış dogmatik beyinlerde acayip geliyor.. Hazreti hatice ile yani kendisinden 15 yaş büyük bir bayanla evlenmiş bunla ne var.... Şimdide 15-18 tartışmasına çekiyorsunuz 18 olsun ne var bunda - sağlıksızmı... Bilim ve ilim kabul edilir gelenkler değil..........
İkinci bir konu... 571 - 632 muhabeti. KArdeşler. siz miladi yani emperyalizmin takvimine baktığınızdan 61 diyorsunuz... Oysa biz hicri takvim kulanıyoruz yani ay hesabına göre 63 oluyor.... |
Sn mehmetsalih in kaynak gösterdikleri üzerine anca böyle bir hesap yapılıyor.Attığı linktede bu şekilde.Benim iyice kafam karıştı.Hiç bir şey bilinmiyor yani:D
Sevgili Lestat İslamın ilk dönemlerine ait, Kuran dahil elimizde bir tek o dönemden kalma yazılı belge yoktur. O döneme ait 632 de yazılmış, Muhammedin yaşadıgına dair de bir tek belge yoktur. En yakın yazılı belgeler 750 yılından sonradır. Tüm yazılanlar ve tartışmalar bu tarihlerde ortaya çıkan yazılı kaynaklara göre yapılmaktadır. Yani her şey rivayettir. Kuranın kendisi bile. :cool: saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:19 . |