![]() |
Allah yok ise neden durmadan anıyorsunuz
Kod:
Arkadaşlar, Allah'ın yok olduğuna inanıyorsunuz. Bu doğal bir şey. Tarih boyunca hep var olmuştur inanmayanlar. Ancak şurda durmak lazım. Allah yok ise ve peygamberler yok ise neden durmadan Allah böyle Allah şöyle peygamber böyle diyip duruyorsun. ben kimsenin dinine hakaret etmiyorum. O zaman benim dinimide kimse hakaret etmesin. |
DİNE HAKARET?!
Televizyonda beğenmediğiniz kanalları uzaktan kumanda ile nasıl değiştirebiliyorsanız; beğenmediğiniz web sitelerini de 'nesh' edebilirsiniz.
Bu sitenin -ana sayfada aktarıldığı üzere-kuruluş amacını okumadığınızı da düşünmek zorundayım, yoksa 'Sizin' Allahınıza küfür etme, hakaret etme insiyakinde olan insanlardan söz etmezdiniz. Serbest forumda yazılan yazıları ben şahsen çok aydınlatıcı buluyorum, ve güzel bir zihin cimnastiği yapıldığını düşünüyorum. Hizbul-tahrir den caferilerin web sayfalarına; Kütubu Sitte'ye varıncaya kadar da pek çok kaynak tarıyorum. Burada sizin Allah olan inancınıza koşut düşünen- o hissiyatta insanlar mı bulmayı ummuştunuz? Herhalde değil. Öyleyse karşıt düşüncelere; sizce batıl görüşlere 'Çocuklara Dini Masallar'; 'Saadeti ebediyye'; 'Müminin EL Kitabı'; 'DiyanetinSesi'; 'Sızıntı' gibi sözde kaynaklardan öğrendiklerinizle - rivayet ve tevatüre dayalı laflar yerine- ADAMAKILLI s a h i h & mütevatır hadis vb kaynakları göstererek karşı çıkın- O zaman Size ve diğer 'Müminlere' kulak veren site sakinleride -benim gibi- sıkılmazlar diye düşünüyorum. Bu kadar hassasiyet ve itina gösterilmesi gereken konularda biraz emek ve gayret göstererek, görüşlerinizi kaynaklarla desteklemeniz gerekir. Aksi takdirde bir İmam Buhari, bir Fahruddin Razi ya da bir Gazali ayarında ulema olmalısınız ki; ''Görüşlerim bunlar'' diye ortaya koyduklarınıza kulak verirken gülümsemeyelim. Sizin yaptığınızı bende yapıyorum aslında: İslamı Forumlarda kendi görüşlerimi düzeyli bir şekilde aktarıp feed back'ler alıyorum. Çok ta yararlı oluyor. Birbirimizi dinlemeden zaten anlaşmamız ham hayal olmaz mı? Sizinle konuşanlara bakışınızı biraz yumuşatmanızda fayda var. Onlar -ve bende tabii- Din ve Allah düşmanla-rı değiliz. Bizlerde çocukluğumuzu (gençliğimizi) bu din-allah şartlanması ile yaşadık ister istemez. Siz İslamda mutlu ve huzurlu iseniz Orada kalı- nız. Ama gözlerindeki perdeden kurtulmuş, sorular soran, araştıran, haksızlığa isyan edenleri de anlama yolunda biraz empati yapınız; naçizane tavsiyem. Amaç saflara bölünüp birbirimize hasım kesilmek değil Elinizdeki islami Kaynakları bizimle paylaşın, bizim referanslarımıza kulak verin. Ne söyleniyor, ne öne sürülüyor bir dinleyin. ''Allaha ve dine hakaret....'' diye yola çıkarsanız ciddiye alınmanızdan endişe ederim. |
Re: Allah yok ise neden durmadan anıyorsunuz
Alıntı:
sadece ağız alışkanlıgı dostumm... hepsi bu ..artı zaten bir ismi var inanılsada inanılmasada .. extradan bi ismi mi koyalım ... |
Kod:
Televizyonda beğenmediğiniz kanalları uzaktan kumanda ile nasıl değiştirebiliyorsanız; beğenmediğiniz web sitelerini de 'nesh' edebilirsiniz |
Re: Allah yok ise neden durmadan anıyorsunuz
Alıntı:
|
Çünkü birileri hala "allahı" anıyor... Birileri hala(1400 yıldır, düşünmeden, öğrenmeden, cahilce) "allahı" andığı için hala insanlar bu "allah" yüzünden ölebiliyor, insanlık geri kalıyor.
|
Geri kalmanın nedeni İslam değil,ilacını kullanmayan hasta olan insanlardır,caner...
|
Alıntı:
|
"Buda apayrı saçmalıktır, ne kullanılmayan ilacı. Bugün arap ülkelerinin yaşadığı islam, islamın ta kendisidir, doğru islamı yaşıyorlar. Ne var ki, doğru islam, doğru yaşam tarzı değil."
Allah aşkına bunu nereden duydun ya....! T.D. mi söyledi size yoksa. Arap ülkelerinin yaşadığı İslam, İslamın ta kendisiymiş... Bilmemeniz bir yana sizler bilmediğinizi de bilmiyorsunuz arkadaş. Ne güzel ya; at ortaya bir cümle olsun bitsin. Hayır bunu neye dayanarak söyledin gerçekten çok merak ediyorum. Öncelikle bir topluluğun nasıl yaşadığını analiz etmek Sosyoloji biliminin işidir; SEN SOSYOLOGMUSUN? Din yaşantısını analiz etmek için ise Din Bilgini olmak gerekir; SEN DİN BİLGİNİMİSİN? Bunu neye dayanarak söylüyorsun, bir kaç sallama yazarın köşe yazılarına mı, yoksa köhnemiş kafa yapısıyla T.D. saçmalıklarına mı? Yaptığınız şey bundan öteye gidemiyor işte. Duyduğun ve gördüğün her şeyi anında yorumlayarak analiz yapamazsın. Deney lazım. Ha sen doğduktan itibaren Arap ilkelerinde yaşadıysan ve din bilimleri hakkında yeterince bilgiye sahipsen o ayrı konu tabi... Taraflı yaklaşarak ve sadece kusur aramaktan yola çıkarak yapılan araştırma objektif değil subjektif olur. Kulaktan dolmalarla tartışma olmaz... |
Alıntı:
İslamiyette poligami(çok eşililik) varmıdır? İslamiyette tecavüze uğrayan kadın, bunu kanıtlayamazsa recm ile katledilir mi? İslamiyet bilimi destekler mi? İslamiyette dini eğitim dışında herhangi bir eğitimi destekleyen birşey var mı? İslamiyette ataerkil(erkek egemen) mi? |
Daldan dala atlamakta pekte ustalaşmışsınız... Forum ana başlığı ile bu konu çok alakasız Caner... Yeni bir forum oluştur tartışalım. Sorduğun bütün soruların cevapları var....
|
Alıntı:
|
SİZLERE ACIYORUM YEMİN EDİYORUM ACIYORUM (YARAB ŞAHİDİM OL)
YA NEKADAR MANTIKSIZ KONUŞUYORSUNUZ BEYLER KİM İNKAR EDEBİLİR ALLAH-Ü TEALAYI SİZİ YARATAN KİM NEYİN PEŞİNDESİNİZ SİZ. HADİ İNANCINIZ ZAYIF AMA BU KADARDA BİLGİSİZ OLAMAZSINIZ YA SİZ HİÇ ÖLEN BİRİNİ GÖRMEDİNİZMİ HİÇ Mİ DÜŞÜNMÜYONUZ ONLARA NOLUYOR DİYE SANIYOMUSUNUZ Kİ TOPRAKTA ERİYİP GİDİOLAR... AH BENİM BEYNİ YIKANMIJ HEMŞERİLERİM GELİN WAZGEÇİN BU SEWDADAN BÜYÜK GÜNAHLARA GİRİYORSUNUZ... |
¡En el nombre de Alá, el Compasivo, el Misericordioso!
Im Namen Allahs, des Gnädigen, des Barmherzigen. Au nom d\'Allah, le Tout Miséricordieux, le Très Miséricordieux. Xвaлa - Aллaxy, Гocпoдy миpoв, In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful. Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Em nome de Deus, o Clemente, o Misericordioso. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ 1. Bismillahirrahmânirrahîm 2, 3, 4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah’a mahsustur. 5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. 6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. |
TURAN DURSUN'u da vuran sizin gibi cahil zavallılar degil mi?arap aşıkları
|
Ben arapları hiç sevmem hatta nefret edrim. FAKAT: Aklı olan bir insanın Allah'ın ayetleri karşısında boyun eğmemesi mümkün mü? Allah'ın varlığı apaçık ortada iken inanmamak mümkün mü?
|
turan dursunu öldüren sizin gibi arab hayranı dedi arkadaş güldüm .. allah ayetde bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmüş demek ... hiçbir islama inanmış islamı yaşayan bir insan başka bir insanı inançsız diye öldürmesi islamla yakından uzaktan ilgisi olmayan bir davranıştır kınarım ... ancak allaha inanmayan veya isyan eden insanların yapacakları iş bu ... bu yüzden turandursunu öldüren büyük bir islam provakatörü ... sizide böylece kandırmış bulunuyor ... islamiyetde öldürme olayı sadece savaş esnasında geçerli olmuştur ... bakın atatürk zamanındada savaş vardı insanlar ölüyordu ... zaten isminden belli savaş ...
|
Vurana değil vurdurana bakmal lazımdır. Turanın kaderinde varmış vurulmak. çok zıplıyodu, bir gün vurulacağı belli idi. Ah turan dursunum ah. sen bir ömür ilim öğren. sonrada de "beni ilgilendirmez". Ahir zamanda en büyük kafirler hafızlardan çıkacaktır, hadisinde de olduğu gibi nitekim en büyük kafir olan bir hafız turan dursundur. bu hadisi doğruladığı için turan amcamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. allah rahmet eylesin. her ne kadar o islama leke sürmeye çalışmış isede biz yinede allah onda razı olsun diyoruz. çünkü biz müslümanız. Müslümanlık böyle bişey işte. allahın rahmeti de bizde. allahın azabıda. her ikisinide insanlar üzerinde uygulayabiliriz. allah için severiz. allah için öldürürüz.
|
bence bir yalnısın var kendin icin oldurursun sonra butun sucu allaha atarsın vicdanını kendince rahatlatmak ıcın
|
"allah ayetde bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmüş demek ... hiçbir islama inanmış islamı yaşayan bir insan başka bir insanı inançsız diye öldürmesi islamla yakından uzaktan ilgisi olmayan bir davranıştır kınarım ..."
Arkadaşlar ayetleri biraz da kendimiz okuyalım.Başını sonunu,önceki ve sonraki ayetleri.Senin söylediğin bu sözler tamamiyle yanlış ve doğru olan bu sözlerin tam tersidir.Bu konuyu daha önce ensareo ya anlatmıştım.Sor sana söylesin ne demek istediğimi. |
ben asıl konuya şu şekilde bir bakış açısı getirmek istiyorum ARKADAŞLAR bır an durun ve nefes alıp vermenızı dınleyın nefes alıp verırken çıkan sesın HUUU sesı olduğunu göreçeksiniz evet HUUU sesı ınanmayıp ınkar eden kardeşler aslında her nefes aldıklarında ınanmadıkları şeyin Allah'u Tealanın ismini zikrediyorlar ve bu her nefes aldıklarında oluyor ınkar edıyorlar ama ınkar ettıklarını devamlı zikrediyorlar Madem inanmıyorlar varsa ellerınden gelen bir şey bunuda engellesınler hadı madem ınkar ediyorsunuz durdurun bunu durdura bılırsenız tabı smile146
|
EVGILI KULA ...Arkadaşlar ayetleri biraz da kendimiz okuyalım.Başını sonunu,önceki ve sonraki ayetleri.Senin söylediğin bu sözler tamamiyle yanlış ve doğru olan bu sözlerin tam tersidir.Bu konuyu daha önce ensareo ya anlatmıştım.Sor sana söylesin ne demek istediğimi.
KIME ANLATIRSAN ANLAT GEL BANA ANLAT DA SANA CEVABIMI VEREYIM ... |
biz türklerin başsız kaldığı tek dönem 7 yüzyıldır ve bu dönemde türkler birbirilerine sahip çıkmadığı için tüm şehirler tek tek düştü binlerce türk katledildi inci ağaçlarına asıldı bu savaşı türkler kazansa idi merak ediyorum araplar musluman mı zerdüşmü göktanrı dinindemi olurlardı yada durun araplar türklerin olduğu bölgeden uzak dursalardı ve türkleri yenmemiş olsalardı merak ediyorum türkler müslüman mı olurdu neymiş türkler gönülü olarak müslüman olmuş din hocamız öyle derdi bu sahsa hoca demekle yanlışl yapıyorum ama gel görkü bu kıatliamı türklerde kabul ediyor
dinler corafi bölgelerde farklılık göstermektedir ve en az 1millyar dinzi yaşam sürmektedir ywer yüzünde düşünebilen 1 milyar insan bu rakam 1960 lı yılların rakamıdır devrimci mücadelkenin meşalesi aydınlatacak yer yüzünü |
BRAVO NUR!!!! Cok süper bir tesbit yapmissin!!! Yazik senin gibi dahiler üniversite siralarini bosuna isgal ediyorlar...Benim burada Dini bütün bir tanidigim var kendisi 3 senedir Akciger kanseri ve HIRR HIRR diye ses cikariyor, Anlasilan hasta oldugu icin Allah artik ondan kendi isminin zikrini istemiyor...Ah ATAM Ah!!! On onbes sene fazla yasayabilseydin ne olurdu sanki!!!
|
''.. allah ayetde bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmüş demek ... hiçbir islama inanmış islamı yaşayan bir insan başka bir insanı inançsız diye öldürmesi islamla yakından uzaktan ilgisi olmayan bir davranıştır''
(burkay). Değerli burkay kardeşim. Bunları söylemeden önce Cemel Olayını; Hz Ali'nin ve diğer 2 haifenin NE ŞEKİLDE KATLEDİLDİĞİNİ; Ben-i Mustalık Kıyımını Neb'inin NASIL, NE ŞEKİLDE uyguladığını; Sıffın savaşını, Müslümanların Müslümanları Katl'ini; Ehlibeytin Ashaba KILIÇ SALLAMASI NI; Cemelde Hz Ayşenin 12 000 kurban; Hz Alinin 2000 kurban vermesini bir gözden geçirde bakalım // Yukarıdaki sözlerin hala hükmü kalıyor mu? Boş zamanlarında aç islah.de yi /sevde. de yi/ enfal.de yi vblerini Siyer ve İslam tarihini karşılaştırmalı oku. Oku da sevgili dostum neden bahsettiği ni; NELERİN YAŞANDIĞINI idrak ederek konuş. Benim bile merak ve heyecanla amatörce yaptığım karşılaştırmaları, sen benden daha ustaca yaparsın, biliyorum. Eğer bu karşılaştırmalı okumayı yaptıysan; bu fikirler ini öne sürerken İslam tarihinden KOŞUTLUKLAR gösterki, inandırıcı olsun arkadaşım. Seni kırmak,üzmek değil niyetim. İyi çocuksun zaten, sana yazarken bile 2 defa düşünüyorum; üzülür mü diye. Ama bir eksikliğini gördüm kendimce belirtme ihtiyacı duydum. Benim İslamda Saadet ve hidayet bulanlarla; Allaha VE ONUN HAK DİN olduklarını düşündükleri İSLAM'a - İHLASLA- teslim olanlarla zaten bir problemim yok, olamaz. Bütün akrabalarım bu Dini doya doya yaşıyor iken, bu abesle iştigal olurdu |
SELAM MUTEZILE DOSTUM ... BIR ÇOCUGUN LAFINA BAKIP BUKADAR HEYCANLANMANA GEREK YOK SAKIN OL ... [align=right]BILIYORSUN KI PEYGAMBERIMIZ ÖLMEDEN EVVEL BUNLARI BILIYORDU ... BEN ÖLDÜKTEN SONRA ARANIZDA NIFAK ÇIKACAK DEDIGINI HEPIMIZ BILIYORUZ ... HZ. MUHAMMED ÖLDÜKDEN SONRA HZ.AYSE VE HZ. ALI TARAFTARLARI ARASINDA GEÇEN GERGINLIK O IKI TARAFIN BIRBIRLERINE KARSI BASLATILAN SAVAS DAN ÖTÜRÜ DIR KI BÜYÜK NIFAK MEYDANA GELMISTIR NITEKIM BU SAVAS HZ.ALININ SAVASI GALIP GELME DERECESINE VARDIGINDA , YAPTIKLARI HATALARI GEÇ DE OLSA ANLADILAR ... SIMDIK BU OLAY KURANDAKI AYETLE ÇELISKILI GIBI GÖRÜNSEDE DEGIL ... BURDAKI INSANLAR HATALARINI ANLADILAR BIRAZ GEÇ OLDU AMA SONRADAN UZLASTILAR VE ALLAHDAN MAGFIRET DILEDILER ... OLAY BÖYLE CEREYAN ETTI ... SENI O YAZMIS OLDUGUN CÜMLEN BIRAZ BÖYLE KENDINI ÇOK BILGIN KARSINDAKINI KÜÇÜMSEME TAVIRLARI GIBI ALGILADIM UMARIM YANILIYORUMDUR ( İyi çocuksun zaten, sana yazarken bile 2 defa düşünüyorum; üzülür mü diye.) SEN BENIM IYI ÇOCUK OLDUGUMU NEYE GÖRE TESBIT ETTIN ?
|
merak edıyorum cronıcy sen bu cevabı vermek için çok düşündün mü bu ayrıntıyı senın farketmen düşünülemezdi zaten Benım tesbıtım gayet mantıklı senin anlamamını doğal karşılıyorum zaten Evet Üniversitede okuyorum bulunduğum konumdanda çok memnunum senın gıbılere fırsat vermektense bu yerlerdede olmaktan gurur duyarım Bak sen kendıne göre bır cevap bulmuşsun zaten herkes HUU SESINI DUYARSEN SEN HIIIR SESINI RABBIMIN HIKMETI İŞTE ayrıca sen kabul etsende etmesende bu böyledır sen duymazsın o ayrı konu insan kapatırsa gerçeklere kendını buda çok doğal Ah ATAM Ah 15 sene daha fazla yaşasaydın ne olurdu sankı demişsin Rabbim istemedikten sonra o ne yapabılırdıkı Hadı 15 sene yaşadı diyelımkı ne değişirdiki Allah 'u Teala istemedikten sonra o yıme hiçbirşey yapamazdı
|
Alıntı:
|
Burkay kardeş benım tarafından cevap hakkı verilmiştir iyi yada kötü buyur meydan senındır
|
HUU HUU sesleri ve HIRR HIRR sesleri neler oluyor sizlere
İnsan sğlıklı iken HUU HUU diyor grip nezle vs olunca HIRR diyor yani koyu müslüman biri hastalanınca bizim gibi ateist mi oluyor yani. üstelik baykuşlar da öterken HUU diye oter diye biliyorum |
ALLAH BİRDİR HAZRETİ MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR ..
ALLAHIM SEN BİZİ YOLUNDAN ŞAŞIRTMA ... AKLI ÇALIŞMAYAN BU ZAVALLILARADA HİDAYET VER ... BİR GÜN SİZLERLE MAHŞERDE GÖRÜŞCEZ BEYLER DEMEDİ DEMEYİN MESCİDİ AKSADA IRAK TA DÖKÜLEN KANLARDA SİZİN GİBİLERİNE PAYI VAR İMANA GELİN KURTULUN İMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORSANIZ BEN ANLATIRIM .. |
BAYKUSUN DILINDEN ANLAR GIBI KONUSTUN KANI NELER DIYOR AÇIKLARMISIN ..
|
Aferin Nur! DINEN ve AKLEN eksik yaratilmis olmana ragmen, benim tesbit edemedigim hatta cogu dini bütün arkadasimizin tesbit edemedigi bir noktayi tesbit etmissin.(Yada Hz. Muhammed gercekten hakliymis yukaridaki hadisinde)
|
saol kardeşim sen kendın dınen ve aklen bayağı tamsın herhalde benıde böyle gördüğüne göre Sadece gülüyorum çünkü benim niyetim burda kendımı savunmak değil eğer bana iltifat etseydın senın fıkrınde olduğum için söylemiş olurdun zaten bana bunları söylediğine göre senın fıkırlerının tam zıddıyım ne büyük bir gurur benım için İMAN ETMEYEN İNKARCILARDAN OLAN KİŞİLERİN ŞAHSIMA SÖZLEMİŞ OLDUĞU HER HAKARET BENIM İÇİN İLTİFAT NEBZİNDEDIR SÖYLEMEYE DEVAM EDEBILIRLEr BENİM İÇİN HİÇBİR ÖNEMI YOK ÇÜNKÜ
|
Alıntı:
Yeter siz kendi inancinizi zorla baskasinin beynine kekicle sokmaya calisiyorsunuz. Isinize gelmiyeni öldürür keser döver veya icinizden dislarsiniz. Islamci kesim cekilmez, gercekten cok rahatsiz edici insanlar. Ellerinde bir kitab var iyiki ne anliyorlar ne biliyorlar önüne gelene anlatmaya calisiyorlar, sarhos olmuslar bu kitablar esrar gibi etki yapiyor herhalde. Hele su Ramazan ayalrida beni pekala rahatsiz ediyor önüne gelenin agzi pis pis kokuyor acliktan. |
Şimdi olmadı tuzbaykucbars. "Önüne gelenin pis pis ağzı kokuyor açlıktan" dedin mi, gerçekten ayıp edersin. Ben oruç tutmam, namaz klımam, hacca gitmem. Zaten materyalistim. Ama bu şekilde de bir yargıda bulunmam. Onlar inançlarının gereğini yerine getiriyorlar. Ama doğru, ama yanlış. Biraz daha güzel yazamaz mısın?
|
tuzbay türk ırkçılığı hoş birşey değil, islama gelince, biz ona toplumsal sinir hastalığı diyoruz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Irkcilik Türk insaninda saten yok varsa bu ülke bu halde olmaz daha güclü bir hal alirdi! Olmasini arzu ederdim dogrusu. Avrupalilar komple irkci bizim insanlarimiz arabci... |
Bizi yaratan kim diye sormuş arkadaşın teki. Hemen ona bir cevap vereyim. Beni babamla anacığım yaratmış. Babacığım bir gece anacığımın ifadesini almış. 9 ay sonra ben olmuşum. Anacığımla babacığım olmasa idi, ben de olmaz idim
smile146 |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:08 . |