![]() |
Bana bu mucizeyi mantikli bir şekilde açiklar misiniz
ÖNCELİKLE BU KONU DAHA ÖNCE TARTIŞILMIŞ OLABİLİR.. LİNK İSTEMİYORUM.. VEREBİLECEK CEVABINIZ VARSA BİZAHMET YAZMANIZI RİCA EDİYORUM..
http://www.mucizeler.com/19lar/19unkazandirdiklari.htm sayın strategic choice Bilgi dagarcıgında size ait bir şey varsa yazın. Başkalarının yazısını asacaksanız link verin yeterlidir. Bize gerekli olan sizin beyninizin ürünleridir. Bizi de boşuna ugraştırmayın. saygılarımla dilaver |
Ya arkadaşım bu mucize felan değil kimseyi inandıramazsın buna:)
Dindarlar olarak biz inanabiliriz ama başkası inanmaz. Dünyada farkedebilirsen her şey bir mucizedir ama insan görmek istemedikten sonra ağzınızla kuş değil ufo tutsanız bir işe yaramaz:) Bence asıl mucize kuranın bu kadar açık ayetler getirdiğini bilerek ona iman etmeyenlerin halidir.Kuran bunu açık şekilde işlemiştir ve onların iman etmeyeceğini söylemiştir,,bundan büyük mucize mi olur:P |
''Bence asıl mucize kuranın bu kadar açık ayetler getirdiğini bilerek ona iman etmeyenlerin halidir.Kuran bunu açık şekilde işlemiştir ve onların iman etmeyeceğini söylemiştir,,bundan büyük mucize mi olur''
Allah'ın gücü yetmemiş demek ki Kuran'da mucize yoktur başlığını baştan sonra okuyunuz lütfen sevgiler |
bunların neyin mucizesi yani?? bunları mucizeden saymak aklıma hakarettir....
basit şeyler insanların hayatını bu kadar etkılememeli..kuranda herşey açık değil mi... |
Alıntı:
Bu arada bir cevap yazarken içinde, kendinizle çelişen cümleler kullanmazsanız tartışmalar daha verimli olacaktır. |
yahu kardeşim bir kere sorun saçma .mantıklı bir şekilde mucize nasıl açıklanır ?zaten içinde mantık varsa bu mucize değil açıklanabilir bitr olaydır. mucize ise birilerinin öyle sandığı saçmalıklar silsilesidir
|
Kuran ayetlerinin Hz.ahmetin ölümünden ( kaç yıl hatırlamıyorum) sonra numaralandılığını
bilseydiniz, 19 mucize saçmalığını savunmazdınız galiba yada 19 mucizelerini kimse millete yutturmaya kalkmazdı. |
"Bence asıl mucize kuranın bu kadar açık ayetler getirdiğini bilerek ona iman etmeyenlerin halidir.Kuran bunu açık şekilde işlemiştir ve onların iman etmeyeceğini söylemiştir,,bundan büyük mucize mi olur:P"
Çok büyük mucize bu çoook:eek: Muhammed bazı yerlerde saçmaladığının farkındaydı belki de eleştirilerin önüne de oh ne güzel geçmiş.Hem de 1400 senedir. |
Saygideger ozgur_beyin;
yahu kardeşim bir kere sorun saçma .mantıklı bir şekilde mucize nasıl açıklanır ?zaten içinde mantık varsa bu mucize değil açıklanabilir bitr olaydır. mucize ise birilerinin öyle sandığı saçmalıklar silsilesidir -o.b. Ben, sana soruyu soyle degistireyim. Insanoglu, mucizeye neden "gereksinim" veya "ihtiyac" duyar? Bunun mantigi nedir? Saygilarimla; evrensel-insan |
Kuran da 19 mucizesi ne demek? ne gibi bir yararı var ? her şeyin 19 ve katları olmasının insanlık için önemi ne tanrı böyle bir şeye neden gerek duymuş? bilmediğimden soruyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
|
Pardon link i açamamıştım 19 mucizesi kuranın değiştirilmesini önlüyormuş.Bakmışlar kuranın inandırıcılığı azalmış,insanlar sorgulamaya başlıyor böyle saçma bir iddia atmışlar ortaya benim aklıma bu geldi.
|
Merhaba suzi, tekrar siteye hoşgeldin.
|
Ben linki açtım okudum pek bir şey anlamadım. Cehaletimi bağışlayın ama gerçekten anlayamadım. Şimdi "Zaten siz anlayamazsınız vs." diye başlamak yerine adam gibi seviyeyi ve karşılıklı saygıyı muhafaza ederek mucizeyi açıklayabilecek bir arkadaş varsa memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
|
Kuran da 19 mucizesi ne demek? ne gibi bir yararı var ? her şeyin 19 ve katları olmasının insanlık için önemi ne tanrı böyle bir şeye neden gerek duymuş? bilmediğimden soruyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
suzi tanrının böyle bir şeye gerek duyup duymadığı mesele değildir olayın mucize yanı şudur...allh tamamen kelimelere dayalı bir kitabı rakamsal gizil değerlerle süsleyerek biz modern insanın ulaştığı bilgilerle ancak anlam kazana bilecek çağlar ötesi mesajlar vermiştir...daha bir çoğu önümüzdeki yıllarda açığa çıkacaktır...olay biraz karmaşıktır bu konu ile ilgili edip yüksel in müslüman din adamlarına 19 soru isimli kitabı okuya bilirsin nettende bakabilirsin unutma insan bilmediğinin düşmanı olur selamlarım la suzi.... |
Sevgili Özgür_Beyin gayet güzel açıklamış ; mantıklı şeylerin açıklaması olur , açıklanamayan safs.. , pardon şeylere ise mucize denir .
İsa mesela ölüleri diriltebiliyor , fakat her ne hikmetse kendisi çarmıha gerilmekten kurtulamıyor . Ossun , efendi babası ( Gott ) ne güne duruyor ; onun yardımıyla tekrar diriliyor , göğe çıkıyor . Hem zaten bu türden işler efendi Gott'un rutin işleri değil midir ?... - Ağabey , söylediklerin aslında çok mantıklı şeyler de ben şu gök kelimesine taktım nedense , neresi bu gök ya ; hem koca evrende gök mü olur ? - Öyle deme oo'lum , çarpılırsın valla , kutsal kitap gök diyorsa , kesin gök de vardır , hem de yedi kat , bana inanmıyorsan mucize kitap Kuran'a bak . Hem Kuran'a ''peygamber Muhammet'in mucizesi'' diye boşuna mı diyollar . Bitmedi , İsa Baba ahir zamanda gelip daha bizi yönetecek ; gidişi mahsun olmuştu ama , dönüşü muhteşem olacak . Musa koca denizi yarıyor mesela , üstünden kavmini sağ salim geçiriyor . Üstelik de Allah'la aracı olmadan direk görüşmek gibi özel yeteneklere sahip . Hele bir de asasını yere atışı var ki Kerem , işte ben buna mucize derim Allahıma kitabıma . Daha dur , ne ki bunlar ; Eyüp , uzun süre balığın karnında yaşıyor da ıh demiyor , efendi Tanrısına ne bir serzeniş ne de bir isyan . Mübarek ne kadar da sabırlıymış , Allah hepimize Hz. Eyüp peygamber gibi sabırlar versin inşaallah , amin . Yusuf , zindanlarda mahvoluyor zindanlarda , ama Allah aşkından zerre taviz vermiyor . Allah aşkı bu , hiçbir şeye benzemez Kerem , sen ne bileceen . İsmail , babası İbrahim'e resmen yalvarıyor . Diyor ki : - Babacığım babacığım ; kararından vazgeçme , beni iyice bir kes , yeter ki Allah'a verdiğin söz yerine gelsin . Çok sulugözlüsün be Kerem , sana da birşey anlatmaya gelmiyo , dur hemen ağlama da devamını dinle . Ne diyorduk , hah hatırladım ; şanı yüce atamız İbrahim , Allah'a verdiği sözü zaten tutacak tutmaya da fakat bu sefer de bıçak çıkıntılık yapıyor . Türklerin ve müslümanların atası olduğu bilimsel olarak ispatlanan ceddimiz Hz. İbrahim , münafıklıktan başka bir halta yaramayan bıçağı taşa bir çalıyor , taş aynen ikiye yarılıyor . Arkasından İsmail'in boğazına dayıyor bıçağı , gene kesmiyor namert . İbrahim , örnek bir baba olarak kan ter içinde verdiği sözü yerine getirmeye çalışırken , o sırada melekler gökten kurbanlık hayvan getiriyorlar da oğlunu kesen peygamber mucizesi Allah'tan yarım kalıyor . Vay Keremim vay , sen ananın koyduğu adlan duruyon ; 999 tane karısı olup hepsine birden güç yetirenini mi ararsın , kuşlarla ve hayvanlarla konuşanını mı , ne diyim ben sana ne diyim . Onlar yapar da peki bizimkisi yapamaz mı ? Tabii ki yapar . Musa daha önceden denizi yardığı ve aynı mucizeye gerek kalmadığı için , napsın o da naçizane ve de evvel Allah'ın izniyle evrendeki koca ayı yarıyor ; maksat mucize olsun , kafirlerin gözü doysun . Bol bol mucize anlatan Kuran gibi mucizevi bir kitap getirmiş , daha ne olsun . Hazır ayı yarmışken , göklere çıkmamak olmaz ; biniyor Burak'a , çıkıyor göklere , seyran eyliyor , hani şu şarkıdaki gibi : Kah çıkarım gökyüzüne , seyrederim alemi , kah inerim yeryüzüne , seyreder alem beni . Tabii orada cenneti cehennemi görüyor , sonra oradan güzargah değiştiriyor , direk Allah'la görüşüyor , sıkı bir pazarlık sonucu namazı 5 vakte düşürüyor , yani Allah'ı bile ikna etmek gibi özel bir kabiliyete sahip . Musa da az yardım etmemiş hani . Biz müslümanlar da bu günü her yıl huşu içerisinde kutluyoruz . Yıl olmuş 2008 Kerem ... Şimdi anlattığım bunca GERÇEKLERDEN sonra sen bana hala ''bunlar nasıl oluyor da oluyor ağabey?'' diye bir soru sorsan hiç mantıklı olur mu Kerem ? Kerem ?... Haydaa , uyumuş bu ya . Oo'lum , biz burada şimdi sana iki saattir masal mı anlattık yani ? :mad: Not : Bazıları benim mizah yaptığımı ve dalga geçtiğimi öne sürerek bu yazıya çok kızacaklar . Ben de diyorum ki ; üçbin yıldır anlatılagelen adına mucize denilen bu safsataları sanki gerçekmiş gibi hala daha insanlara ciddi ciddi anlatmaktan daha iyi kara mizah mı olur ? Yoksa mizah yapmak ve de insan aklı ile sürekli dalga geçmek sizlere verilmiş özel bir hak mıdır ? |
Ellerine saglik Aydinus.
Dogru bu masallari ancak 'alimler' anlatirlar. Koyun surusu de inanir. Her mahallede bir cinci hoca bulmak mumkun. Keremetli evliya bulmak mumkun. Cehalet her kotulugun annesidir. Babasi da yobazlar. Cocuklarini sormaya gerek yok sanirim. Onlar da sürü mantigiyla inananlar. Kendilerini 'bukadar insan yanlis yapabilirmi' ye birakanlar. Bilmiyorlar ki ayni kalabalikta ki hristiyanlar icinde o soz gecerli 'bukadar hristiyan simdi yanlis mi yapiyor be kardesim ya da budistler he' Bunun elbet birisi dogrudur.. Tanri niye varligini mucizelerle kanitlamak zorunlulugunu duyuyor ? Cok ürkek bir Allah bu. Neredeyse insanlarin arasina karisip kendisinin reclamini yapacak bana inanin diye.. Kim istedi dunyaya gelmeyi ? Bana soran oldu mu ? Hani özgür irade nerde kaldi ? Daha bastan bir defa secme sansiniz yok. Sizi birisi zorla bir yarismaya soksa nederseniz ? Motivasyonunuz kalir mi ? Teztere filmini izleyenler varsa bilirler, orada ki adam zorla insanlari hapsedip cesitli extrem sinavlara zorluyordu yasamlarini kurtarabilmeleri icin. Belki ben boyle bir sinavi kaldiramayacagimi dusundugumden hic istemeyecektim soran olsaydi ? Meleklere; ben bir insan yaratacagim diyecegine Tanri, insana diyebilirdi seni yaratayim mi diye :) Bunlar yetmiyormus gibi bir de sanki akillarimiz yokmuscasina oradan isa muhammed musa cikiyor bak bize vahiy geliyor, biz cennetligiz peygamberiz bizi sevmeyen cennete gidemez. Tanri bunlari diyor bunlari diyor... vs. vs. oldu bir de kahve soyleyin tam olsun. Ona lo buna, bize de mi lo lo be kardesim yemezler.. Dinleri ufak parcalara bolun de belki civcivler yerler. :) Tavuk yemez civcivleri kandirirsiniz ancak.. |
Mucize ise mantık, mantıklıysa mucize aranmaz ki?
Atılan başlık çelişkili. Bu mucizeyi(!) mantıklı (!) biçimde açıklasam dinden çıkacakmısınız? |
mucizede mantık ne zaman aranmaz?...havada asılı duran bir taş varsa..eşşekler havada uçabiliyorsa..insanlar bunlara görmeden inanmaz..mucizede mantık aranmaz sözü her zaman geçerli değildir..bazı mucizeler mantıkla anlaşılabilir..
insanlar mucizeleri sıradanlaştırdığında ya da mantıklı şeyleri mucize kabul ettiğinde her şey daha da kolaylaşır..mucize her zaman akıldışı bir şey değildir.. |
Bende örnek göstermek istiyorum yüce 19lardan 19 mayıs 1919 nokta
|
kuran mucizesi
Araştırmadan gereken bilgiye ulaşmadan konuşmak yanlışla iştigal etmek anlamına gelirki buda zamanın boşuna geçmesi demektir.zaman ise çok iyi değerlendirilmelidir.nasıl doğa ortaklığımız varsa zaman ortaklığımızda vardır.buna inanç penceresinden bakarsak her şeyin israfı haramdır,zamanında.Hal böyle olunca bilgiye ulaşmak gerek bilgi ise okumadan hıfzedilmez, bu kitap dergi vs,bilgi ihtiyacına göre değişir.kuranda mucize var deyenler bu bilgiyi nerden alıyorlarsa kaynak göstermelidir, bak şurda mucize var, demelidir ama önce mucizeyi sözlükten tanıması gerekiyor nedir mucize tanrı yaratdıklarıyle saklambaçmı oynuyor.tanrıyı iyi tanımlamamız gerekiyor bu günkü tanrı tanrı değil giyotin makinası tanrıyı önce sevgiyle bi donatalım ondan sonra biat edelim tanrı bu günkü haliyle biat etmeye layık değildir.
|
19 mucize ise;
oturun araştırın bakalım hayatınızda ne kadar mucizeler var... MESELA.. Sanırım CENK KORAYDI.Araştırmış.. ATATÜRKÜN HAYATI bir çok noktada "19 ve katları ile kesişiyor" E be kardeşlerim bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, hem "19" mucizesine inanırsınız hemde hayatında bunca "19" olan bi adama demediğinizi, etmediğinizi bırakmazsınız.. Bu şartlarda sizin ATATÜRK'e kuranın bir mucizesi gibi bakmanız gerekmez mi..:) HALBUKİ ATATÜRK, sadece çok başarılı çok dirayetli çok güçlü, çok bilgili ve HATALARI DA OLAN bir "insan" olduğundan BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.. |
Alıntı:
mantik mantık diyo her kez ya arkadaşlar mantık dediğiniz sey bizim düşüne bildiğimizden ötesi değildir sanki afrikalı bir köylünün mantığı seninkinden daha çok çalışacak valla ne mantıklı adamlarsnız anlamıyom bir mantık meselesidir aldı gidiyor nereye kadar gidfiyor belllide değil mantık yerine itiraz kelimesini kullanın bence itirazda güzel bir hastalıktır hiç bir zaman iyileştiremesiniz hasta kalırsınız hep ..:) |
Alıntı:
yoksa bunların altında müslümankesime islami kesime çamur atmak mı yatıyor siz mucize ile atatürk arasında bağ kuran büyük bir alimsiniz nezaman mucize göstereceksiniz..????? !' |
mucize sadece peygamber ve peygamberlerin gösterdiği bir şey değildir..
mucize peygambere özgüdür dersen insanlar mucizenin ne olduğunu anlamaz ...o tür mucizeler mantık aranmayan mucizelerdir..ama başka bir boyutta mantıklı bir şekılde anlaşılabilecek peygamberlerın gostermediği ama butun ınsanlara gösterilen evrensel mucizeler vardır... mucize sadece peygamberlerin işi değildir...bu cümle yanlış anlaşılmasın..ama nedense mucize denince peygamber kıssaları.. havada uçan cadılardan fılan bahsediliyor..belki de bu yuzden mantık dışı dıye tanıtılan mucizeye ınanmayanlar çıkıyor.. |
Alıntı:
TAKİYYE, DEMAGOJİ RUHUNUZA İŞLEMİŞ, BUNLARSIZ CÜMLE KURAMAZ OLMUŞSUNUZ. 19 diye bir mucize yoktur, hepimizin hayatında 19 ve katları ile ilgili örnekler bulunabilir bu araştırmayı Atatürk için yapmışlar arasan senin hayatında da vardır anlamında bir yazıdan Atatürke peygamberlik çıkardın ya sana helal olsun.. BU YAZIYI BU ŞEKİLDE ANLAYAN BİRİSİNE makul ve mantıklı şeyler anlatmakTABİKİ MÜMKÜN DEĞİLDİR Nerden çıkardın bu yukardaki yazıdan atatürkün peygamberliğini.. okuman yazman yokmu.. SON PARAĞRAFTAKİ "İNSAN OLDUĞU İÇİN" tümcesi sana ne ifade ediyor..İnandığın dinine göre bile bu yaptığın sahtekarlık.. sana artık cevap bile vermeye değmez YUH ARTIK GERÇEKTEN YUH.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
nedenini düşünürlermi hiç düşünün ki düşüncesi ve inancı yüzünden horlanan ve eğitiminden tutunda salığına kadar her konuda devlet ve bir kaç ateis tarafından dışlanan bir kesim sayesinde sanırım ve sanırım bu horlanma ve alaycı kesime karsı hoş görüm yoktur bir müslüman olarak ve diyorum ki bir kişi inançlı müslümanların ianadıklarınla alay gecerde ve bu kişi ben sosyalistim ateisti filan derya işte ona ömür boyu düşman olmaktan baska bir şey gelmez elimden kendi fikirlerini anlatamayan zavallilar devamlı karsısındakilere catarmıs acizliklerinden dolayı .. aciz insanın ne yapacağını sadece Allah c.c bilir . küfür o kadar geniştirki onu düşünmeyeni içine alır adam farkında bile olmaz ,aklı selim olmak var söylerken lafı bu lafı ben yazıyom ama benim kimliğim belli beni bu halk kendi bağrının neresine kor insanların düşüncelri ve fikirleri yada inançları ile alay gecmem bana ne kazandırır . yoksa bolca düşmanmı kazanırım bunları yazarak biirilerini bilgilendiriyomusunuz saklabanlık ne zamandan beri bilgi paylaşımı oluyor _? şaklabanlık bilgi paylaşımı ise cem yılmaz ulu bir alimdir der alın gelişirsiniz anladın sanırım demek istediklerimi? !..... |
Alıntı:
|
artık uğursuz rakamım 19 arkadaşlar:=)
|
Mucize, mucizeyi gören gözlerin ardındaki kişidir.
Yani; mucize diye birşey yoktur. |
Alıntı:
Sana cevabını vermiştim aslında ama , sonradan sildim . Bilesin ki , bu silme işini sana acıdığımdan değil , sırf siteye zarar gelmesin diye yaptım . Bir daha bana bulaşma sakın ! |
Selamlar
yıllar önce tevrat ın şifresi diye bir kitap okumuştum..Orda bilgisayar programcısı bir çocuk ve bir din alimi tevratın şifresini çözmeye karar vermişler ve bunu bilgisayar sayesinde yapmışlar..İçinde dünya savaşları tarihlerinden izak rabin suikastine hatta kennedy suikastçısının bulunduğu yere kadar herşey vardı..Tabi tahrip edildiği için bi yerden sonra matematik yanılttı..Çünkü orjinal tevrat yoktu ellerinde.. Bunu yapmalarını sağlayan tabi insanlığın teknolojisini geliştirilmesiyle alakalı..Yani tanrı kitabı(tevrat) yazdırırken oraya matematiksel denklemler kurmuş..İnsan beyninin bir bilgisayar olmadan bunu hesap edebilmesi mümkün değildi tabi.. Kuran mucizesi olarak yukarıda verdiğiniz 19 sayısı iyi bir örnek değil..Kuranın içindeki matematiği doğrular sadece bu açıdan iyi..Yani ne kadar hikaye kitabı gibi gözüksede bir matemetiği vardırı söyler.. Onun dışında mucize sadece Tanrıdan gelen (bakire meryem,ay ın 2 ye yarılması ,kızıldenizin ikiye ayrılması gibi) durumlardır.. Bu durumda 19 sayısı ve gelecekte bulunacak bütün matematiksel denklemler KURAN IN sadece sırlar dolu bir kitap olduğunu kanıtlar..Kitap mucize değildir..İçindekilerde mucize değildir..Zaten hesaplayarak koymuş bir tanrı da buna mucize demez..Aklımız aldıkça bunları bulucaz..Bulmamızı istediği için anlamlarından kendi adlarına birşey çıkartamamış bilimsel yönü kuvvetli arkadaşları Tanrıya yönelmeleri için bir ispat için oraya konmuş olabilir..Nede olsa muhammed Atatürkü görmedi..yada arının yada demirin atom sayılarını falan bilmiyordu..Gerçi iyi politikacıydı adam yakında bilim adamı da yaparsınız ikisini birleştirip koymuş dersiniz...artık demir atomunu nerde gördüyse..gerçi bırak demiri acaba saf demir görmüşmü..:) 19 mucizesi demek yanlıştır..19 sayısının bir açılımı var denmelidir bana göre..yarın bigün dediğim gibi yerçekimi kuvvetini kaldırmayı gelişmiş matematik ve cifir ve ebced hesabıyla yada 3 boyutlu bir küp şeklinde arka arka bütün sayfaları dizip bulursak bilim insanları da inansın diye konmuş diyebiliriz.. Ama içinde herhangi bir matematik hesabın olması bana göre ne mucize ne süpriz olur..Her geçen gün bulacaklar bulmayada devam edecekler.. Ama dediğim gibi tevrata konulan süre bilgisayarın keşfiydi..Kuran a konulan süre nedir Allah bilir..sanırım şimdilik 4 işlemden devam edicez.. saygılar |
Diyanet'in tanımına göre, mucize acz kökünden türetilmiş olup "insanı aciz bırakan olay" anlamına gelirmiş. Ama ne gariptir, dinler tarihine baktığınızda mucizelerin hep halkı etkilediğini, peygamber denen kutsal bilgelerin bu tanıma fazla itibar etmediklerini ve olaylar karşısında aciz kalmadıklarını görürsünüz. Herhalde bilgi farkından olsa gerek, doğru ya "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?"
Din adamlarının hatta bizzat Kuran'ın uyarısına rağmen halkın sergilediği bu yaklaşım, sanırım Kuran'ın yeterince okunmamasından ve doğru anlaşılmamasından kaynaklanıyor. Halkın mucize diyerek geçip gittiği anlatımların hepsi, Kuran'ın "müteşabih" dediği sembolik anlatımlardır ve herbiri tarihsel bir gerçekliğin hikayesidir. "Kuran-ı Kerim" Kutsal Bağ demektir. Bu bağ bir bilgi bağıdır ve insanoğlunun bugünüyle geleceği arasındaki ilişkiyi tanımlamaya çalışır. 19 yorumları hakkında söz söylemeye gerek yoktur. Eğer mutlaka birşey söylenecekse benim söyleyeceğim sadece şudur; Bırakın, oynamak her çocuğun hakkıdır! |
Bir kitabın şekli,dış görünüşü,harflerin nasıl dizildiği o kitabın doğru şeyleri yazdığını mı gösreriyor?içinde yazılanları eleştirme hakkımızı elimizden alıyormu?İslam ülkelerinde bu kitapdan yararlanılarak kadınlara edilen zulümleri görmezlikten mi gelelim.Kadınlar her fırsatta aşagılanmış mı? aşağılanmış.erkeğin kölesi konumuna getirilmiş mi?getirilmiş.bir erkeğin şahitliği iki kadınınkine eşit mi?eşit,kadının dövülebileceği emredilmiş mi?emredilmiş,bir erkekğin isterse dört kadını satın alacağı söylenmiş mi?söylenmiş.İnsanlar arasında eşitsizlik yaratan bir kitaba mucize kitap diye bakmamı kimse istemesin benden.
|
Bence mucize bir savaşı,bir depremi durdurmaktır.Bir ölümün önüne geçip bir acıyı dindirmektir.Bunu Allahtan göstermeyin.Bir sayı belirleyip,bunun üstüne bir şeyler kurmanın nesi mucize?
Ya elle tutulur bir ispat verin ya da kabul edin:'HERKES KİTAP YAZABİLİR!' |
Alıntı:
Tanrının bilinen adı YHVH sayısal değeri : 26 Ademin sayı değeri............................: 45 ------------------------------------------ Dolayısıyle Havvanı sayısal değeri.........: 19 dur. İki isim arasındaki farkta tanrının rakamı 26'yı verir. Bakınız : Georges Ifrah " Rakamlarla Evrenin Tarihi III " Tubitak Yayınları.S.232 |
tek gercek mucize
mucize insanin taa kendisidir.oda tanrinin taa kendisidir.insan herseyi,iyiyide kötüyü de kendisi bulmus ve uygulamistir.
|
Şöyle birşey de var:
ATATÜRK VE 19 RAKAMI 1. 1881'de 19. yüzyılın bitimine 19 yıl kala doğmuştur. 2. Sağlığında, İngiliz İmparatorluğu Hükümeti Atatürk' ün doğum gününü tebrik için Türk Hükümeti 'nden sormuş, ATATÜRK 19 Mayıs 1881 diye yanıtlamış ve kayıtlara böyle geçmiştir. 3. 1900'de 19 yaşında Harbiye' ye girmiştir. 4. 19 Aralık 1904' de bağımsız düşüncelerinden ötürü yıldız sarayına çağrıldı. 5. Harp akademisinden aldığı sicil 317-8 dir. Bu rakamların tek tek toplamı 19 eder. 6. Çanakkale Savaşının zaferle sonuçlanmasında 19' uncu fırka'yı (tümen) kurmuş ve ona komuta etmiştir. 7. 19 mayıs 1915' de albay oldu. 8. Mahiyetindeki komutanlara: "Ben size, taarruz edin demiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar yerimize başka kuvvetler gelebilir" demiş elindeki çok az kuvvetle 19 Mayıs 1915' e kadar oyalama muharebesi ile düşmanı tutmuştur. Düşmanın yine Çanakkale' deki başarısızlıkları sonucunda 10 Aralık 1915'te Gelibolu Yarımadası boşaltılmıştır. 9. Zor bir duruma düşen 7. Ordu'ya komutan tayin edilen M. Kemal, bir düşman saldırısını seziyor ve hazırlanıyor. Nitekim 19 Eylül sabahı düşman harekete geçiyor, hem de kat kat üstün kuvvetlerle. Sağındaki ve solundaki kuvvetler epeyce kayıp verdikleri halde M. Kemal zamanında aldığı tedbirlerle kayıp vermekten kurtuluyor. 10. 19 Mayıs' ta Samsun' a çıkacak olan Atatürk' ün bindiği vapurda 19 yolcu vardı. 19 Mayıs 1963 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya'nın 19 Mayıs ve ötesi adlı makalesinden. 11. 19 Mayıs 1919' da Samsun'a çıkıyor. Bu tarihte 3 tane 19 rakamı vardır ki Atatürk' ün ömrü de zaten 3x19 dur. 19 Mayıs 1919' da 2x19=38 yaşındaydı. 12. 19 yıl Türk Milleti'nin hakimiyetine bilfiil hakim olmuş, Türk Milletine Baş Komutan ve Devlet başkanı olarak hizmet etmiştir. (1919-1938) 13. Milli Mücadele' ye fiili olarak başlaması için komutanlara yaptığı konuşma ve Meclis'te Milli davanın gerçekleşmesi yolunda güdülecek siyasetin karara bağlanma tarihi de 19 Kasım 1919 'dur. 14. Sakarya Meydan Muharebesi'ni kazandıktan sonra, başarısına karşılık TBMM kendisine olan minnet ve şükranını belirtmek için 19 Eylül 1921' de kabul ettiği özel bir kanunla Mareşallik ve Gazilik unvanı vermiştir. 15. Millete yayınladığı bir beyanname ile Osmanlı Devleti'nin hayat ve egemenliğinin sona erdiğini belirterek Türk Milleti'ni hayat ve bağımsızlığa kavuşturmak için, Ankara ' da olağanüstü bir Meclis toplantısı ve Türk Milleti'nin iradesini bu Meclise devretmeyi 19 Mart 1920 'de kararlaştırmıştır. 16. Hitabet sanatının bir şaheseri olan Büyük Nutuk' un sonundaki Türk Gençliği'ne Hitabesi de başlangıç cümlesiyle beraber 19 cümledir. 17. Büyük devlet adamı ve eşsiz kahramanın adı ve soyadı "MUSTAFA KEMAL ATATÜRK" 19 harftir. 18. "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ". Bu şaheser cümle 19 harftir. 19. "İSTİKLAL GÖKLERDEDİR" Ne rastlantıdır ki, Atatürk' ün bu sözleri de 19 harftir. 20. 10 Kasım 1938 (19x2x19) (10 Kasım günü saat 9 da 10+9=19) 3x19 =57 yaşında ölümlü yaşama gözlerini kapamıştır. 21. Cenazesi büyük bir merasimle 19 Kasım 1938 günü Yavuz zırhlısı ile İzmit' e götürülmüştür. 22. En Büyük Kahraman'ın ebediyete intikali üzerine arkadaşı ve halefi İsmet İnönü' nün Türk Milletine beyannamesi 19 cümledir. 23. Doğum ve ölüm yılları (1881 ve 1938), 19 sayısının katlarıdır. 24. 1919 rakamında 101 tane 19 vardır. 25. İlk 19 yılda hazırlandı, ikinci 19 yılda siyaset ve askerlik alanında savaştı, üçüncü 19' uncu yılda devlet başkanı sıfatı ile hizmet etti. |
Mustafa güneşin içinden geliyor.
Burada her kelime 7 harf, harflerin toplamı 28, kelime adedi 4, 7 asal sayı kelime adedi ile bir kelimedeki harf sayısını çarptığımız zaman 28 ediyor, bu tesadüf olamaz. Olamaz tabi, ne demek tesadüf, bana da Allah söyletti. Manyakmıyım, manyakmısınız anlamadım gitti, yoksa fal bilim merkezi açmaya mı niyetlendiniz. Selamlar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:22 . |