![]() |
Turan Dursun'a Cevap Diye Bir Sayfa Açıldı...!
Turan Dursun'a Cevap Diye Bir Sayfa Açıldı...!
Değerli kardeşlerin Turan'a cevap olarak İlahimesaj.com bir sayfa hazırladı. http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/ Turan'ın tüm iftiralarına, çelişkilerini dile getiren bu sayfa Din BU KİTABI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İTİRAZLARINA CEVAP VERMEKTEDİR. Bayram akşamı hazırlanan sayfa diğer tüm iftiralarada cevap vermeye hazırdır. Allah'ın izni ile sayfa dahada geliştirilecektir. Saygılarımla... |
yahu şimdi parası olan site açıyorsa bu üstünlükmüdür.Site açan vatandaş benim karşıma çıksın varsa bilgisi becerisi ve yüreği.
|
Adını ilahi komedya olarak koysanız daha anlamlı olurdu.
Selamlar. |
Bağışlayın acale ederek ilahimesaj bırakmışız yoksa önerdiğiniz ismi bırakırdık. Neyse gelecek sezona kaldı. Bu arada komediyen aranıyor vgm senide davet ederiz.
|
Evet vgm, http://www.ilahikomedya.com/dntcevap/ olmalıymış :)
|
sn. mehmetsalih,
bu tür sitelerin olmasi da gerekli tabi, ama böyle köy'den köye gazel okur gibi degil, ortak bir sitede bunlarin hepsi gayet net bir sekilde tartisilabilmeli.... yani turan dursun yalan yanlis yorum yapmis olabilir, onu elestirenler kendi savunduklari degerleri bilmiyor olabilir....hersey olabilir..... ama bizim icin önemli olmasi gereken, ayni konu hakkinda cidden iki üc ciddi farkli yorumlar varsa bunlari ilk önce yasaksiz bir sekilde dinlemektir..... gönül isterdi ki , turan dursunun calismalarini sadece malum cevre tarafindan degil, diyanetin kendisi tarafindan elestirilsin, nitekim bu halkin paralari ile kaynak ayrilan bir kurum bu halkin büyük cogunlugu adina bu tür bir girisimde coktan olmaliydi diye düsünyorum...... bundan yaklasik bir ay önce, sohbet odasinda forum yönetimdeki arkadaslara bir öneri yapmistim, gayet makul bir dilde, email'leri bilinen cesitli cemaatlerin imamalarina bir davetiye yollamak ile bunlari siteye davet etmek gibi, onlara sitenin tüzügü ( onu da ek olarak yollansa iyi olur ) cercevesinde tüm bahsi gecen konulara onlardan ciddiye alincak yorumlari okumak niyeti ile..... bu site bunun icin var olmali diye düsünyorum, madem bu insanlar ile ayni toplumu paylasiyoruz bu insanlar ile yüz yüze gelmenin zamani geldi diye düsünyorum...... site bunu gördügüm kadari ile genel bir bülten icinde yapmis.....bence yapmasi güzel ama yeterli degil....bence yapilmasi gereken, seninde bu link'te önerdigin sahislara bir bir email yolu ile davet etmek...... taninmis , bilinmis, toplum icinde sayginlik gören din adamlarinini ve islam dini yorumcularinin email adresleri zaten genelde belli..... sonra site icinde "biz bugün bu sahislara email yolu ile davet ettik" diye bizi bilgilendirmeli cidden güzel olur, davet etmek bu site'den ....davete icap ise insanlarin bilecegi bir is..... bunu yapilmasinin zamani geldi diye düsünüyorum....... |
çakırcalı seni unutmuştuk ya sendemi katılmak istersin tüh sayfaya niye talep formu yerleştirmedik :)
|
Alıntı:
|
Diyanet ugrasmali !
madem bu halkin paralari ile din islerinden sorumlu kendisi din islerini hergün yadirgayan, elestiren , dini kökünü kazmak isteyenlere mutlaka bir cevabi olmali , kendi egosunu tatmin etmek icin degil vatandas'dan aldigi paralarin hakkini vermek adina...... turan dursunu kimsenin tanimasina gerek yok , kendisi vefaat etmis , yazdiklari ise ortada, onun yazdiklarin üstüne bu sitede de olmak üzerie bir sürü insan ek idaa eklemisler....taninmasi ve tepki verilmesi gereken turan dursun degil, burada isnad edilen olgular ! evet davet herkeze olmali, aczemendiler'den tut da, diyalogcu ali bulac'a....bayrak bayraktardan tut da edip yüksele kadar, yasar nuri öztürk ve timurtas hocanin varsa varislerine kadar , akla kim geliyorsa...... sacma sapan birsey varsa oda konunun muhtabi ile degil hemfikirlerin ile "tartismak" ....asil sacmalik bu ! birde "iftiraniz" diyorsun, pes yani artik ! ben kime ne zaman hangi iftirayi ne adina atmisim ? |
Mehmet salih
Biz herkese hodri meydan dedik ve herkese de söz hakkı veriyoruz. Şayet kendinize güveniyorsanız açtıgınız başlıkta bize de söz hakkı verin. Uzun söze gerek yok, biz seni konuşturuyoruz, siz bizi konuşturmaya var mısınız. saygılarımla |
|
ilgili kardeşlerim ben açık sözlü ve düşüncemde sağlam biriyim. Hiç bir zaman kendi düşüncemdende korkmuyorum. O linke TARTIŞMA diğe bir bölüm açacam yazılarınızı gönedrin söz veriyoruz tek kelime sansörlemeden yayınlayacam.
göndermek için... http://www.ilahimesaj.com/ziyaret/defteri_oku.asp veya resulullah_sevenleri@hotmail.com |
İlk adım benden http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/tartisma.htm
|
sn mehmet salih,
iyi güzelde, sizi bilgilerinizi ve birikimlerinizi burada paylasmak icin engelleyen ne ? yani tabi herkesin kendi sitesi olabilmeli, ama madem tartisilan konunun muhtaplari burada, buyurun tek tek yorumlarinizi yazin, üyelerde gayet net okusun, belki verilmis kararlar tekrar gözden gecirilir, belki bugün kafir olan sizin bu degerli katkilariniz ile müslüman olur, belki müslüman olanlar sizin yorumlariniz sonucu kafir olmaya karar verir....belki belki belki..... yani bence yaptiginiz ise karsi cikmasam da , tarzini yanlis buluyorum..... yani din adina yapilan yanlislari ne yapacagiz ? bunu da mi bu sizin yönettiginiz site de yorumlayacagiz ? yoksa hedef sadece turan dursun'un yazip cizdikleri mi ? turan dursunu adam yerine koymak veya koymamak degil sorun, sorun ortaya atilan idaa ve isnadlara doyurucu cevaplari yerinde verebilmektir...... |
Turan Dursun sağlığında bir çok "usta islam alimini" televizyonda halkın önünde tartışmaya çağırmış fakat hiçbiri karşısına çıkıp da tartışma cesareti gösterememişti. Aldığı cevap sırtına kalleşçe sıkılan kurşunlar oldu. Şimdi Turan Dursun'a cevap vermek için site açmışsınız. Sonrada sitenize ilahikomedya ismini önerenlere kızıyorsunuz.
|
Alıntı:
Selamlar. |
Değerli Kardeşlerim,
Bakıyorum Mış Muşlara girerek konuyu dağıtmaya çalışıyorsunuz. En sevdiğim şeyin üzerine yemin ediyorum ki : Turan Dursun kadar basit bir eleştirmen ne gördüm ne duydum. Bütün iftiralarına çeşme gibi cevap verebilirim. Gel senin Sitende Tartışalaım diyen kimdir? Her halde sen demiyeceksiniz. ÜÇ DÖRT MESAJ YUKARIYA KAYARSANIZ ŞUNU GÖRECEKSİNİZ: Mehmet salih Biz herkese hodri meydan dedik ve herkese de söz hakkı veriyoruz. Şayet kendinize güveniyorsanız açtıgınız başlıkta bize de söz hakkı verin. Uzun söze gerek yok, biz seni konuşturuyoruz, siz bizi konuşturmaya var mısınız. saygılarımla - Dilaver Bizde bu kardeşimizin havasını indirmek için ciddiyetimizi koruyarak korkmadımızı belirtik. Şimdide diyoruz istediğiniz kişi gelsin o sayfada tartışalım. Ama gelmiyorsanız o sizin sorununuz. Sonrada dinciler korkuyor gelmiyor demeyin. Bir kardeşimizde 'burada tartışalım diyor' ona şöyle diyoruz: Dostum Günaydın. Biz İnek sağmıyoruz herhalde. Zaten bu sitede tartışıyoruz kendinize güveniyorsanız zaten karşınızdayız. Ama bakıyorum ki bazıları bizi Muhafazakar veya kapalı görüşlü olarak görerek kendi sitelerimizde Allah ve peygamberi tartışamayacağımızı zan ediyor. Biz her yerde adabınca kendi düşüncemizi savunuruz. İsteyen gelsin sırasıyala konuları ele alalım ve başlık başlık konuları TARTIŞMA sayfasında Tartışalım. Bu forumda her kafadan bir ses çıkıyor konu değiştirilerek başka yönlere götürülüyor. Ama TD. CEVAP sayfasında konu konu olacak. Bu mesajlarınızda TD.cevap sayfasına ekleyerek yüzlerinizden birini sereceğiz. |
Mehmetsalih şaka bir yana, seni kutlarım; bu güne kadar çoğu müslümanın gösteremediği cesareti gösterdin ve sitende TD sitesindekilere söz hakkı vereceğini söyledin bu bence anlamlıdır. Umarım demokrasi ve özgürlükler konusunda görüşlerin devamlı olur.
Selamlar. |
bence madem bu "dinsizlik" bir sorun teskil ediyor
o zaman bu sorunu gidip kökünde "kurutmak" gerek..... soru cevap olsun tabi, niye olmasin ki , tek tek soru olsun, tek tek cevap olsun.... bunlar pek hala burada yapilacak isler, bakin madem bu kadar kendinize güveniyorsunuz, ki ben bundan memnun olurum, burada "adamlarin sitesinde" onlari "susturabiliyorsaniz" iste o zaman belki din adina bir hizmetiniz olmus olur, nihayetinde sizin site'ye gelen birisi kalmak gibi bir zorunlugu yok, yani karsinizda cesitli gerekceler öne sürülerek muhtap birden yok olabilir, ama sizin burada simdilik kendinizi ifade edebilme özgürlügünz var, gelin size verilmis bu hakki sonuna kadar kullanin..... insanlarin deger yargilarinin olusmasinda bir katkiniz olsun....... |
Önceikle Vgm kardeşime olaylara objektif baktığından dolayı teşekür ederim.
Ben neden Turan Dursun formunda tartışmıyorum? Ben kardeşerimiz belki hatırlıyorlar ki bir süredir bu sitede yazı yazıyorum. Bunun böyle devam etmeyeceğini düşünerek ilahimesaj.com siteme bir sayfa ekledim. Çünkü bu forumda BİLİMSEL bir tartışma yapılamaz. Çünkü bir konu üzerinde tartıştığımızda İLGİLİ İLGİSİZ tüm kardeşlerimiz cevap yazarak olayı hedefinden BİLİNÇLİ VEYA BİLİNÇSİZ SEYRİNDEN ÇIKARTIYORLAR. Bu yüzden başbaşa sizden bir kardeş ve ben açacağım tartışma sayfasından tartışalım. Eğer tek kelimenizdn bir oynama yaparsam buraya hemen bildirin ve bende o sayfada buranın linkini vererek buradan şikayetleri takip etmelerini sağlayacam. Tartışma biçimimiz biraz düzenli olmalı örn: Allah varlığından başlayarak islamın en ince noktanıza kadar ineceğiz. Her hafta bir konuyu tartışacağız benimle tartışacak kişi günlerce araştırmasını yaparak konusnu sunacak ki İLMİ bir tartışma olsun. Böyle bir tartışma hem açık bir tartışma hemde ATEİST VE DİNİ bir site takibinde olacak ki hiç kimseye hakaret olmasın......... |
sevgili salih burda bir troyya vardı .onlardaislam ışığıdiye bir site kurdular bir sene yaşatamdılar.umarım sizinkide öyle olmaz.
ayrıca turan dursun kime ne iftira atmışi ftira atanlar taberi ve kütübi sitte yazarları ve diğerleri .işinize geldimi peygamber efendimiz şöyle demiş diye şişiniyorsunuz işinize gelmedimiİFTİRA diyorsunuz. turan dursun senin gibi iftira diyenlere meydan okudu ama bir beni adem büzüğü sıkıpta karşısına çıkamadı . ordada herhalde harun yahyacılık yapacaksınız. çünkü başka yapacağınız bir şey yok |
Hocam bende şöyle diyim en iyisi: Peygamberimiz mekke müşriklerine putlara tapıyorsanız deilinizi getirin demişti ve karşısına kılıç çıkmıştı. Bu günde Turan dursun gelin karşıma dedi karşısına kılıç çıktı. Bu olaylar yaşandı diye ben beynimi kirayamı vereyim??? Hem her koyun kendi bacağında asılır? Banane T.D. karşısına kimse çıkmadı bu karşısına çıkmayanları bağlar? Hani insan özgürdü? hani bağımsızdı? Kardeş bu hadis mevzu bu hadis sahih diyen kimse yok diyen varsa o onları bağlar. Herkesin hadis anlayışı var ama asılda Turan URSUNUN BİR metodu yok. Bir yerde tüm hadislere mevzu bir yerde o hadislerle islamı eleştiriyor. Kardeş Kur'an tahrifinden utun Hadis konusuna kadar sizinle ilmi bir çerçevede tartışmaya hazırım. Ama araştırmayla ve kaynakla salamayla değil. Herkes bir iki sayfa araştırmasını sunacak diğeri ise cevap verecek. Artık seçim okurun. Böyle parça parça keyfi bir tartışma yapmak istemiyorum.
Unutmadan yukarıda söylediğin adres benim adresim değil ben o ismini duymamışım benimle karıştırmayasan. Saygılarımla.... |
Değerli kardeşlerim,
Turan DURSUN müritlerinden Tartışma talebi aldık. Bu yüzden onlardan gelen yazıları buraya aktararak tek tek cevaplamaya çalışacağız. Eğer bu taleplerini geri çekerlerse anlayacağız ki Turan ve müritleri topyekun iftiracıdırlar. http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/tartisma.htm İşin başında takkiyeye yalana başlamışsın kimin tartışma talebi oldu? Kendin gelip sitemizde başlık açıyorsun ve ilahimesajda böyle bir başlık açtık gelin tartışalım diyorsun.:mad: 9 mayıs ta sitemize üye olmuşsun 212 adet mesajın var burda değişik konularda istediğini yazıyor ve tartışıyorsun. Ha biz seninle baş edemedik sana bir site açta gelelim orda tartışalım dedik:) Bizim senden hiçbir talebimiz olmadı kendi kendine gelin güvey olma lütfen. Senin böyle bir talebin var,tabiki demokrasi şehidimizin arkasından atıp tutman hoş bir durum değil. Sen yazacaksan kimseyi karıştırmadan Allah'ın var olduğunun ispatı ve islamın hak din olduğunun isbatını yaz. Ya da o çok sevdiğin Harun Yahya'nın yaradılış ansiklopedisini yayınla ne yaparsan yap ama sitene ilgi çekebilmek için Turan Dursun'un adını kullanman yada sitemizi kullanman hoş değil:mad: Ayrıca biz iftiracı da mürit de değiliz ,sen bizim ne olduğumuzu dahi algılayamamaktasın:confused: |
inna minna
|
Pante'ye selamlar
Haberlere düşüorsunuz ona göre....
http://www.vanhaberleri.net/haber_detay.asp?haberID=427 http://www.ilahimesaj.com/haberler/manset.htm |
Mehmet salih ben o siteye nasıl mesaj yazacagım, anlatabilirmisin. Ben üye olma seçenegini bulamadım. Nasıl üye olacagım.
saygılarımla |
Alıntı:
|
Ancak bizim düşündügümüz gibi düşünen akımlar da olmuştur. Bunların başında Şia gelmektedir. Şia, Kur’an’ın nüzulünde Yedi Harf meselesinin kabulünü Kur’an’ın tahrifine eş değer görmektedir. http://dilaverkom.blogcu.com/yedi-harf_4647102.html Yukardaki sözünüze kanıtda isteyeceğim hazırlıklı ol. Şiada kim demiş bunu kanıtlayacaksın. |
Neyse ben şimdi çıkıyorum Seni ve Pante'yi en kısa zamanda beklerim.
|
Şu olaya bakar mısınız?
Yobaz medyanın al birini vur öbürüne! Yahu arkadaş, tartışmayı kabul eden kim? Dilaver! Dilaver'in tartışmadan vazgeçtiğine dair bir ileti var mı? Yok! O zaman nedir bu saptırma? Ateistler önce tartışalım demişler, sonra vazgeçmişler! Yesinler! Yahu siz hiç mi utanmıyorsunuz yalan haber yapmaya? Vak-it kılıklılar! |
Alıntı:
Keşke bol zamanımız olsa da davet edildiğimiz sitelerde de yazabilsek. Ama maalesef, birçok siteye olumsuz yanıt vermek durumunda kaldık. Burası bize yetiyor. İşte meydan, işte dinlerden özgür insanlar. Bu meydan özgür. Bu meydan demokratik. Biz hep burdayız. Ateisti, agnostiği, panteisti, panenteisti, deisti, hanif müslümanı, alevisi, bahaisiyle eleleyiz. İslam dahil teizmin her türünden pehlivanları da aramızda görmek isteriz. Siz orada aranızda antreman yapın, form tutun. Kendinizi hazır hissettiğinizde buyrun bekleriz. :) |
Saygideger pante;
Benim, dusunce ve bakis acimi, hangi kavramla tanimlayacagini, merak ettim. Bu konuda bir fikrin var mi? Saygilarimla; evrensel-insan |
Bir hafta yapacağınız tüm araştırmalarınızı yolayın cevaplayalım.
Sayın mehmet salih, olmayan bir tartışma platformuna davet biraz garip kaçmış. Kaldı ki bir yazımı almışsın ve cevap isteyecegini belirtmişsin; elbette ne zaman istersen. Herhangi bir tartışma alanı olmadıgına göre tartışmaya davet de abestir. Neyse sen ister pantenin, ister benim blogumdan istersen de siteden yeteri kadar konu bulabilirsin. Cevaplarını da asabilirsin kendi sitene. Buraya da ilgili başlıklara asarsan bir tartışma platformu oluşabilir, ama bir tarafın denetimde oldugu ve tartışma forumunun olmadıgı bir alan, tartışma platformu sayılamaz. Anlaşılan sen yeni açtıgını dükkanına sayemizde müşteri toplamaya çalışıyorsun. Zor dostum. Her türlü malzeme bu sitede var. Şİmdiye kadar ne yaptın ki bizi başka yerlere hasım olarak çagırıp da prim toplamaya çalışıyorsun. Önce var oldugun yerde kendini kanıtla ondan sonra seni ciddiye alalım. Tartışmaya çagırdıgın insanların önüne bir konu koyabilmelisin. Önerim Muhammedin vahy aldıgına dair şahitlerin kimler olduguna dair kanıtları sıralamakla başlamandır. Kim görmüş ve kim duymuştur Muhammedin peygamberlikle görevlendirildigini. Ona inanmak için ondan başka şahidimiz var mıdır. Onun söyledigi sözlerden ibaret bir kitaptan başka şahidimiz var mıdır. Buradan başlayalım, bu şahitleri bize göster ki seni ciddiye alalaım. Sözüne münhasır bu iletimi de tartışmadan kaçtılar adlı yazına iliştirirsen senin dürüstlügün hakkında biraz yol alabiliriz. saygılarımla |
Alıntı:
Senin düşünce ve bakış açını tek bir kavramla tanımlayabilecek biri olduğunu düşünemiyorum. :) |
Tek kelime ile enteresan.
Selamlar. |
....cidden arlanmak utanmak diye birsey kalmamis..... davet eden kim ? kacan kim ? niye kacmis ? kim nezaman kacmis ? inna minna |
Saygideger vgm;
Sence, "enteresan" olan nedir? Aciklarsan, sevinirim. Saygilarimla; evrensel-insan |
Çabuk itiraf edin hepiniz benim düşündüğümü düşündünüz değil mi:D
|
Saygideger pervane;
Eger, telepati kurmami ve spekulasyon yapmami istemiyorsan; "hepiniz"den, kastin, kimler? ve senin dusundugun ne? Bilirsem, belki o zaman "itiraf edebilirim." Tabi, ben bu "hepiniz" in icene dahilsem. Saygilarimla; evrensel-insan |
Nev-i şahsına münhasır, ilginç, değişik, farklı.
Selamlar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:35 . |