![]() |
islamın hacıyatmazları
islamın hacıyatmazları çok meşhurdur. hiçbir şekilde hacıyatmazlar gibi devrilmezler.
sanki ürgüp'te avanos'ta göreme'de çömlekçilerin yanında çalışıp her destiye KULP takma konusunda ustalaşmışlardır. bunlar kuranın ve hadislerin çetrefilli konularının kulp takma ustalarıdırlar ayşenin dokuz yaş meselesine hacı yatmazlık yapıp 18 e çıkarırlar. çünkü 9 yaş onlarada kötü bir yaş olarak gelmektedir işlerine gelmedimi hacıyatmazlık yapıp hadisleri red yoluna giderler. işlerine geldimi kabul ederler. bir başka hacı yatmaz türüde SEMBOLCÜLERDİR. KENDİNİ APAÇIK OLARAK SEMBOLLEYEN KURANI n açık manalrını sembol yalanına güvenip açık metin ve lafızları inkar ederler. bir başka hacı yatmazlıklarıda mecaz lardır kuran sanki dini bir kitap değilde edebi sanAtları insanlara açıklayan yardımcı edebiyat kitabıdır. bu tip hacıyatmazlar''değişmezliğiyle'' öğündüğü kuranı değiştirirler. bunu bilmeden kuran avukatlığı sevdasıyla yaparlar. ayrıca KARİNECİ hacıyatmazlar vardır . yok esasında öyle değilde böyle dedi türdeki hacıyatmazlar vardır. bu HACI YATMAZLARI çoğunuz tanıyorsunuz listeyi daha fazla uzatmayayım. bunlara islamın bukaemunları demekte mümkün . bunlar her fikre göre renk VE FİKİR değiştirirler. birde '' bozuk fikir'' üzerinde çalışan hacı yatmazlar vardır . bunlarda akıllarına ters gelen her fikre bu etiketi yapıştırırlar. ben bitiremedim umarım sizler devam edersiniz KARİNE=Bilinmeyen bir şeyin anlaşılmasına yarayan ip ucu. Anlaşılması zor olan hususun hak ve hakikatına dâir cüz'i delil olan şey. İşaret. |
Hadiste arşı taşıyan sekiz keçiden bahseder. Özgür'ün bahsettiği tipler bunu yazarken utanmadan parantez açıp "suretinde melek" yazar. Halbuki peygamber hadisin orjinalinde melek demez keçilerden bahseder. Kuran'da "vurun" kelimesinden önce parantez açıp "hafifçe" yazarlar. Efennim bunca tahrifattan sonra Dursun Kuran'da hadislerde tahrifat yaptı, derler. Ama adam nerde tahrifat yapmış bir türlü söylemezler.
|
Oyun bitti, perde kapandi...
Bu haciyatmazlar da, akil,bilgi ve iletisim caginda artik son cirpinislarini sürdürdüklerinin farkindalar. Onun icin yobaz saldirilarini gittikce arttiriyorlar.Dolayisi ile günlük yasamimiz da, aykiri fakat miskin olmayan beyinlere, cok fazla gereksinim oldugunu savunanlardanim. Kandirilmis beyinlerin, hic calismamis ''soru sor'' bölümünün ''calistir'' dügmesine, birileri tarafindan basilmasi gerekiyor. Bu birilerinin, gelecek kusaklarin refahini düsünen, idealist aykiri insanlarin oldugunu düsünüyorum. Aykirilik; sadece akilli ve bilgili olmak degil, firsat buldukca, birebir mücadele eden, aydin kisilerin olduguna inaniyorum. Topluma gercekler, dogrular sunulup esit bir yasama hakki verildiginde,zaten bunun gibi hayati önem tasiyan konularda, aykirilik gereksiminin olacagini zannetmiyorum. Mustafa Kemal '' Zafer süngünün ucundadir'' diyerek hic bir savasin, bireyler kazanilmadikca, zaferle sonuclanamayacagi konusunda cok dogru bir tespit yapmistir. Günümüz de ve tarih boyunca da, bu söylevin tersi olmamistir. Örnegin; 7 degisik kuran mealinde ayni ayetin, dogrulugunu tespit ediyoruz, bu da yetmiyor. Degisik dillerde ki yazilmis kuranida göstermek zorunda kaliyoruz ki, ancak beyinde bir soru isareti olusabiliyor.... Sevgili ozgur beyin cok önemli bir konuya deginmis. Bu '' haciyatmazlar '' in yillardir ortaliga saldiklari virüsleri, cabuk kapan tembel beyinlere, insanligin gelecegi icin, yeniden format atmak gerekiyor. Fakat buna da hafiza kapasitesinin dar olusu olanak tanimiyor.O kadar alismislar ki, birilerinin agzinin icine bakip dinlemeye, inanmaya,en kolay ögrenme tarzina; sanirsiniz bulasici ölümcül bir hastaliga yakalanmis gibiler. Örnegin; ilkokulu ancak bitirmis, kulakdan dolma vaaz ögrenmis capsiz,karizmasiz, salya, sümük birisinin agzindan cikan her kelimeye inanirlar, sizin önlerine koydugunuz kanitlanmis gercekleri kabul edemezler, etmezler. Asirlardir, yasamlarini demir kafesler icine almis, inandiklari dinin kitabinda ne oldugunu, ne yazdigini merak etmezler, üstelik inandiklari dinin emrettigi gibide yasamazlar... Iste bu zehirli haciyatmazlar, bu hazirlopcu insanlari zehirlemezlerse, sömüremezlerse nasil var olabileceklerdir? Nasil gercek efendilerine,sadik usaklar olduklarini kanitlayabileceklerdir? Bu konuda sevgili ozgur beyin'e katilmamak elde degil. Kücük bir bilgi dogrulama: Konunun baslangicinda ki canak,cömlek ve desti yapimi sadece Avanos'ta bulunmaktadir. Ürgüp ve Göreme'de böyle bir calisma hic olmamistir. Saygilarimla. |
Her yalana kilif uydurma ustalari da diyebiliriz bu tiplere. Benim kavrayamadigim, kendilerinin de kendi kitabina uydurmalarina inanmalari. Herkesi gercegi inkarla suclarken, gercege bu derece kor olmalari da baska bir muamma...
Gerci Islam tek din degil bu haciyatmazligin vuku buldugu, butun diger inanc sistemleri de haciyatmazlikla yurutulur. Zaten butun is, daha cocuk iken korkuyu iclerine sokabilmekte; beyini defans mekanizmasi gerisini halleder zaten... |
bir kaç tane de ben ekliyim bari
matematik hatalarına karşı yeni matematik kuralları geliştirmek ve bu yolla matematik bilimine katkı sağlamak :) çelişkili ayetleri nesih yaparak bazılarını kabul bazılarını reddederek tartışmaktan çekinip, sadece inanarak; bu da en azından onların dinlerini korumalarını sağlıyor. ama bir düşünmeye kaklsalar, inanmayacaklar bu deli saçmalığı dine ya varsa korkusu; allah denen tanrıya varsa diye düşünerek inanırlar. kaybedecek bir şeyimiz yok diye düşünürler. ama hayatlarında belki de budanın, brahmanın, vişnunun... vaadettiklerini hiç duymamış insanlardır çoğusu... Edit:Sevgili Güçistenci sitemiz dinlerden özgür bir sitedir ama insanların kutsallarına hakaret edemeyiz. Saygılarımla Atlas |
sevgili güçistenci;
Zamanında bir üye vardı,hatanın allahta değil matematikte olduğunu söylemişti.kılıf uyduracam diye bazen saçmalamakta sınır tanımayabiliyorlar.. saygılarımla dr humanist |
İnananların sahip oldukları tek şey imanlarıdır ki onları cennette hurilere, nurilere kavuşturacak bilettir. Bu umudu kaybetmek istemezler ve İmanlarını korumak için hacıyatmaz da olurlar bacıyatmaz da :)
|
sevgili hümanist;
bunun gibi insanlar her yerde var. http://ateistplatform.ipbfree.com/in...showtopic=2269 linkinde bi kaç arkadaş matematiğin doğruluğunu reddetmiş. allah hatalı değildir. matematik hatalı demiş. :) |
hımmmm
demek matematik hatalı bu da nasıl desem salaklık mıdır yoksa fazla inanmak mıdır?1. si sanırım.... |
sevgili gücistencihacıyatmazlığa ilk adım inanma yla başlıyor sonrası teferrruat
|
baslıkta iyi olmuş haa ,hacıyatmaz :D:D
|
Kuran da en cok sevdigim surelerden birisidir Enfal suresi.... Haciyatmazlari en fazla bunalima sokup, bogazlarini bir daraltir ki sormayin gitsin.
65 - Ey Peygamber! Müminleri cihada teşvik eyle. Eğer sizden sabredecek yirmi kişi olursa ikiyüze galip gelirler ve eğer sizden yüz kişi olursa kâfirlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar hakkı ve akıbeti düşünmeyen anlayışsız bir kavimdirler. 66 - Şimdi Allah sizden yükü hafifletti ve sizde bir zaaf olduğunu bildi. O halde sizden sabredecek yüz kişi olursa ikiyüz düşmana galip gelirler, sizden bin kişi olursa Allah'ın izniyle ikibin düşmana galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir. Hic bosluk vermeden, hemen bir ötekini takip etmesi ise ayri bir güzellik tasir. Yani cok yorulmazsiniz. Hani, hepmizin izleyip bildigi, kursun gecirmez makam arabasinin camina inen balyoz var ya... Iste tam öyle. Saygilarimla. |
Parantez içinde cariye yazınca sesinizi çıkarmıyorsunuz ama halbuki cariye falan geçmez kuranda.
|
--------------------------------------------------------------------------------
Parantez içinde cariye yazınca sesinizi çıkarmıyorsunuz ama halbuki cariye falan geçmez kuranda.KARADENİZLİ bahsettiğin kimin parantezi ve nerde. hacı yatmazlığı kabuledip burayamı takıldın |
Bunların ağababaları hacıyatmaz zaten. Kuran açılıp okunduğunda görülüyor ki, üç yaşındaki çocuğun dahi kanmasına imkan bırakmayacak ölçüde yalanlar ve iddialar içerir ve bu yalan ve iddiaları düzeltmek için çok daha acaip yalan ve iddialara başvurulurur. Bu baş-hacıyatmaz, "Ben bunu, o-şu-bu emellerime ulaşmak için uydurdum..." demek yerine yalanı yalanla düzeltme çabası içinde debelenip durmuştur. Onun ardıllarının da aynı yolu takip etmeleri yadırganmamalı.
|
Ya vurun demişte parantez içinde hafifçe yazmış yazmasa ne olurdu yazmasa biz dinimizimi terk edeceğiz.
Ama hiç alakası olmadığı halde yüzyıllarca parantez içinde cariye yazıldı ama siz bu geleneği devam ettiriyorsunuz bir gelenektir bu ha bunu ben sorunca onlara şikayet edeceksin diyorsun.bide bilmemezlikten geliyorsun |
Cigi, sen zannediyorsunki sıra numarasını takip eden bütün ayetler peşpeşe nazil oluyor. :) Yani Enfal 65 inerinmez 2. saniye Enfal 66 iniyor. :) Sana sorarım,8/66 Mü'minlerin iradesizliği (zaaflık) üzerine mi inmiştir yoksa bu ayetten sonra Mü'minler iradesizleşmiş midir?Ben sana söyleyeyim;bu,insanlık var olduğu müddetçe geçerli olan ilahi bir yasadır... İnandığı hak değerler üzerinde sabırlı ve iradeli olan herbir insan,batıla batmış olan 10 insana bedeldir.Yani 65. ayet ayakları yere sağlam basan 20 mü'min bir timin 200 kişilik bir düşman birliğini yenebileceğini ifade ediyor.Bu ayetle Mü'minleri yüreklendiriyor.Tabi Mü'minler zaman içinde iradelerini gösteremiyorlar,zaaflara düşüyorlar ve bir müddet sonra yeni bir ayet geliyor.Mü'minleri zorlamayacak bir hedefi gösteren bir ayet.Ne diyor ayet?Zaaflı da olsa sabreden 100 Mü'min 200 düşmanı alteder.Zaaflığınla birlikte,sabredemezsen ve başka şeylerin peşine düşersen,çoğunlukta da olsan azınlık düşmana yenilirsin,Huneyn savaşında olduğu gibi.65. ayet bir hedefi gösteriyor.66.Ayette o hedefi yakalama pozisyonu olmayan Mü'min topluluğun başarabilecekleri durumu gösteriyor.
|
sevgili hiram seni hiç tanımsamda(fiziki olarak)sevdiğim müslümanlardan birisin.
kiminki doğru başlığında şunu demişsin. Özgürbeyin o hadislerin doğru olmadığını biliyor ama bağcıya olan düşmanlığı bunu itiraf etmesine engel oluyor Karadenizli. sevgili hiram bilirsinki nuzul sebebleri ve iniş sırasını öğrenmek için hadislerden başka kaynağımız yok. şimdi ne yapacğız hadislerimi ?yoksayacağız yoksa nuzul ve sırayla ilgili bilgilerimi? değneğin neresinden tutalım? |
Sevgili Özgür,bir gönül kazanmak Ka'beyi bin kere tavaf etmekten evladır.Bir kalbi kırmakta Ka'beyi yıkmaktan beterdir.Bu yüzden şahsıma sevgi duyan bir gönlü kazandığım için son derece bahtiyarım.
Şimdi gelelim meselemize...Hadis konusundaki yaklaşımımı az çok biliyorsundur.Benim doğru olan hiçbir sözü reddetme gibi bir lüksüm olamaz.Sadece benim değil, kimsenin olamaz.Peki hadislerin doğru olup olmadığına nasıl bakacağız? 1.Akla,mantığa uygunmu?Peygamber akla mantığa uygun olmayan birşey söylemez. 2.Aynı konudaki hadislerle tutarlı mı yoksa zıt mı? 3.Kur'anla tutarlı mı zıt mı? Benim için bu 3 kıstasa uyan her hadis sahihtir.Şayet ihtiyaç duyarsam, bu kıstaslara uyan her hadisten faydalanırım. Nuzül sebepleri ve iniş sırasına gelince...Ben Kur'anı 2009 daki Hiram'a hitap eder gibi okurum.Bu okuyuşla 2009 daki sorularıma cevap ararım.Bu yüzden nuzüle,sıraya kafayı takmam.Ama bilgi edinmek açısından bu konudaki sahih rivayetlerden istifade ederim.Son olarak şunu belirtmek isterimki "değneği vahiy olanlar,dinin yaşamsal boyunda hiçbir zaman zorlanmazlar." İnşallah açıklayıcı olmuştur.Selametle... |
sevgili hiram yazdığım kuleyni'de sahih hadisler nakletmiştir ŞİA onları sahih sayar
şimdi onumu yoksa şiayımı reddedeceğiz |
1.Akla,mantığa uygunmu?Peygamber akla mantığa uygun olmayan birşey söylemez. :)
Neden söylemesin ,peygamberin her dediği doğru olsun,kuldur beşer şaşar:) 2.Aynı konudaki hadislerle tutarlı mı yoksa zıt mı? Akla mantığa uygunsa hadisi alacaksın,aynı konuda değişik hadisler varsa işine geleni alacaksın,oh ne kıyak iş walla 3.Kur'anla tutarlı mı zıt mı? Kuran kendi içinde tutarlımı ki ? Kuranı kim ne zaman yazmış ,yıllar sonra hadisleri kim yazmış? Yaratılan zaman içinde var edilen bir dine inanmaktasınız,herkesin dini kendine bir sürü müslüman var. Hepside kendine göre islamı yaşamakta. |
Alıntı:
Yaratan icin 2 saniye veya 2 sene olsun ne farkeder? Sonucta Allah gecmisi ve gelecegi bilen bir yaratan degil mi?:) Allah'in bu zaman kavramini 2 saniye olarak algilamaniz da cok ilginc geldi bana. Bu arada bu algilamaniz ve anlayisinizla Allah'i da cok komik bir duruma düsürdügünüzü söylemek zorundayim. Ayrica sizin beyninizde; Yaratan gücün nasil bir varlik oldugunun hala, tasavvur edilemedigini görmekteyim.:) Bunun baslica sebepleri sunlardir: 1- Cok uyumak 2-Uyudugunuz odanin isisinin 15 dereceden yüksek olmasi. 3-Az okuma ve beyin jimnastiginin yeteri kadar kifayet etmemesi 4-Beyindeki kilcal damarlarin, tam tesekküllü calisamamasi 5-Ölüm korkusu Bu seceneklerden 5. si ölüm korkusu var ya ölüm korkusu.... Bu cok önemli bir secenektir. Ölüm korkusunu benliklerinde asamamis beyinler, cok korkaktirlar. Dolayisi ile öldükten sonra yeniden canlanmak ve bir seylere sahip olmak isterler. Iste sizde bu kategoride bulunan bir kisisiniz. Aslinda yürekten inanan bir insan olsaniz; öldükten sonra cehenneme ve yanmaya razi olmaniz gerekirdi.. Demek ki, siz hala bosa cabalamakta ve korkularini yenemeyen bir inancli olarak cirpinmaktasiniz. Bu cirpinmalariniz, size hic bir fayda saglamayacaktir.:) |
Tekeden süt çıkarma yeteneğinden dolayı seni tebrik ederim Cigi kardeş. :)
|
sevgili cigi, hiramusta sitemizin eski üyelerindendir. Aramizda bulunan az sayida birikimli ve degerli yazarlardan da biridir. Tanimadiginiz icin erken degerlendirmeler yapmissiniz, dinlere inanan her insani cahil, korkak vb. nitelemek dogru degil. Bu tarz bir tartismaya girmesek daha iyi olur, öpüselim, barisalim diyorum.
|
Sevgili Aydoe Hz.Peygamberin sosyal yaşamında yanılması,hatalar yapması ile akla-mantığa uymayan saçma sapan sözler sarfetmesi farklı şeylerdir.Ben hadis kriterimi bu açıdan değerlendiriyorum.Örnek verecek olursam;kadını,eşeği ve köpeği eşitleyen rivayetler,nuru Muhammed-i üzerine bina edilen rivayetler,henüz o dönemde olmayan hariciler gibi bir grubu cehennemlik ilan eden rivayetler gibi sözler bu babdandır.
Kur'an kendi içinde tutarlı mı diye soruyorsun,anlayabilen için tutarlıdır. Evet zaman içinde yaratılan bir dine inanan büyük bir kitle var ama bu din Allah'ın indirdiği Kur'an'ın dini değil.Bu din Kur'anın atalar ya da cahiliye dini diye tabir ettiği inancın Kur'an'dan sonraki versionudur.Özellikle Emevi ve Abbasiler zamanında olgunlaşmış,Hint mistisizmi de son şeklini vermiştir. |
Sevgili Sargon,
bu sitede sevdiğim,değer verdiğim insanlardan birisin.Hakkımdaki güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.Hoş ve esen kal. |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
Kuranin inisi ve nasil oldugunu öyle bir acikliyorsunuz gibi sanki birebir olaylari yasamis gibi. Bu durumda ben tekeden süt de cikartirim, yogurt da yaparim. Daha baska neler, neler... Tarihi ve bununla birlikte diger somut bilim dallarini arastiririm, daha sonra da kuran ile karsilastiririm.Beynimin icinde de bunlari harman ederek bir oyana bir bu yana öyle bir sündürürüm ki; bir bakmisim Allah filan kalmamis ortalikta.;) Tekeden süt cikaran kardesini anadan dogma ateist diye düsünüyorsan ve diger müslüman arkadaslarimiz da bu düsünce icinde iseler, cok büyük hata yapiyorsunuz.. Bunu belirtmek isterim.:) Sn. hiramusta; kimseyi inancindan cevirmek gibi bir huyum ve cabam asla yoktur. Fakat bir yerde misafirim olsaniz, soframa otursaniz, birlikte yiyerek icerek, gülerek bu konulari benim ile tartisirsaniz, karsimda cok sansinizin olmayacagini düsünüyorum... Böyle bir tanidiginizin oldgunu düsündükce de, yüzünüzde ki tebessüm asla eksik olmayacaktir. Beni kuran ilgilendirir ve simdiye kadar da ona odaklanmisimdir. Benim veya diger büyük bilim adamlarinin kapasitelerine ulasamamis insanlarin, ancak o günün sartlarinda durumu kurtarmak icin yazdiklari; yok hadis, yok mezhep gibi sacmaliklar ile kafami yormama artik gerek bile duymuyorum. En son, size ve diger inanclilara söyleyecegim cümlede su: Erdemli ve inacli bir insan,inanci ne olursa olsun; inandigi gibi yasayarak diger insanlara örnek olmak zorundadir. Yazdiklarina ve konustuklarina, günlük yasantisini uyduramayan insanlarla tartismak; benim icin cocuk oyuncagidir.;) Saygilar. |
Sevgili Cigi,
tarih ve somut bilim dalları kimilerini Allah'a yöneltirken sizde yan etki yapmış demekki.Sizin adınıza üzgünüm.Misafiriniz olma teklifinize gelince; 2 aydan sonra müsaitim.Misafiriniz de olabilirim,misafir de edebilirim. "Erdemli ve inacli bir insan,inanci ne olursa olsun; inandigi gibi yasayarak diger insanlara örnek olmak zorundadir." Sözünüze katılıyorum.Şahsım olarak inandığım değerlerden,sorumlu olduğum alanlarda,olanaklarım ölçüsünde bir yaşam sürdüğüme inanıyorum.Yaklaşık 17 yıldır İslami arayış ve çalışmalar içerisindeyim ama kendimi 10 yıldır müslüman kabul ediyorum ve şunu da eklemek istiyorum;inancımın merkezine tek kaynak olarak Kur'anı koyduğum 10 yıl öncesinden bugüne yapmadığım hiçbir şeyi insanlara telkin etmedim. Sizin tercihinize saygı duyarım ama ben, bir insanın yazdıklarını ve konuştuklarını günlük yaşantısına uyduramadığını hissedersem, artık o benim gözümde bir yalancıdır ve ben yalancılarla tartışmayı tercih etmem.Bu benim için boş bir uğraşı olur.Zaman üzerine yemin eden şanı yüce Rabbimiz bizim boş işlerden ve fayda getirmeyecek uğraşılardan uzak durmamızı öğütlediğinden dolayı,o kimselerle de ilişkilerimi insani ihtiyaçlar düzeyinde tutarım. Son olarak... size de saygılar. |
[quote=hiramusta;159813]Sevgili Cigi,
Misafiriniz de olabilirim,misafir de edebilirim. "Erdemli ve inacli bir insan,inanci ne olursa olsun; inandigi gibi yasayarak diger insanlara örnek olmak zorundadir." Sözünüze katılıyorum. quote] Sevgili hiramusta; Benim bu sözüme katildiginizi yazdiginiz zaman, benim icin bir sorun kalmaz. Misafirim olmak isteyene ise ucak bileti adresine postalanir ve masraflari karsilanir. Vize sorunlari ile ugrasamam bunuda bilesin. Kim benimle tanismak isterse vize ve pasaport sorunlari disinda, diger konularda elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim. Ben ailemden cok iyi bir dini egitim almis bir yaratigim. Fakat aldigim bu dini egitim, ne kuranda yazilana benzer, ne de su andaki tarikat ve cemaatlerin, ne de diyanetin dayattigi bir dini egitimdir. Iki dedemde istiklal gazisidir, ayrica madalyalari vardir. Ikisi de elinden kuran düsmeyen, insanlari seven ve onlarin yardimlarina kosan güzel insanlardi. Keza annem de öyle bir insandir. Ben; mezhep, din, irk ve dil ayirimi bilmeyen bir terbiye ile büyüdüm. Dogrulugu, dürüstlügü, adaleti, mertligi, insanlari sevmeyi, hic bir insani hor görmemeyi, ülkenin gelecegi icin canini vermeyi, kücügüne büyügüne saygiyi ve sevgiyi, erkek ve kadin esitligini ise müslümanlik olarak verdiler bana. Aldigim egitim yüzünden,beynimde oldukce gelismis olan soru sorma ve okuma merakinin bir türlü dinmemesi ise; beni su anda bulundugum cizgiye getirdi. Yasadigim sürece beynimde bir yaratan tasavvur ettim ve onu yüregime beynime yerlestirdim. Fakat benim yüregimde ve beynimdeki yaratan, kuranda yazilmis olan Allah degildi ve hic bir zaman olamadi. Okudukca Allah kücüldü. Arastirdikca Allah; benim icin bir zavalli ve cahil bir yaratik olmaya basladi, sonunda un ufak darmadagan oldu. Su anda elimde 7 farkli profesorlerin yazdigi Türkce kuran meali ve 3 yabanci dilde okuyabildigim kuran var. Hepsi birbiri ile yazilis ve tercüme olarak örtüsmekte. Fakat bunlarin hicbirisi benim beynime ve mantigima uymamakta ve ters düsmektedir. Bu samimi aciklamalarimdan sonra, benimle her kim seviyeli ve düzgün bir sekilde tartisma yapmak istiyorsa, herkese hodri meydan diyorum. Fakat karadenizli ve Paolo kardeslerimin seviyesinde olmayacak sekilde. Ben soracagim, sen yanitlayacaksin sevgili hiramusta, varmisin? Saygilar,sevgiler. |
Alıntı:
henüz özgür değilsin.. hala onlarla uğraşıyorsun.. gerçekten özgürlüğü elde etmek bir aşkınlıktır.. artık onlar senin yaşamında doğru ya da yanlış olarak yoktur.. olmayacaktır.. işte o zaman bu gizemli kutsal yaşamın keyfine varacaksın.. |
sevgili paslicivi, alinti yaptigin kisi hiramusta degil, cigi idi. Ne yazik ki, Kuran meallerini, tefsirleri, hadisleri bir süre daha elimizden atamayacagiz. Insanligin aydinlanmasi icin 1 milyar insanin inandigi bu kitaplari arastirmaya ihtiyacimiz var.
|
Alıntı:
bakın sizde henüz size giydirilen zihinde yaşıyorsunuz.. arınamamışsınız.. insanlığın aydınlanması için uğraşılması gereken herhangi bir din değil.. inanç denen kavramının kendisidir.. bu dünyada sadece islamiyet yok ki.. diğer inananların müslümanlardan hiç bir farkı yok.. hepsi derin uykuda.. siz müslümanlara kuranın tanrının kitabı olmadığını kanıtlayamazsınız.. gözüne soksanız anlamazlar.. siz rüya gören bir adamın rüyasına girip sen rüya görüyorsun diyorsun.. adamın uyanması mümkün mü. . uyanmaz sadece gördüğü rüya değişir.. çakma bir rüya görmeye başlar.. (bknz. paolo, vesper) o adamı uyandırmak için dışardan dürtüp sarsman gerekecek.. o sarsma dürtme işlemi de inanç denen olayla mücadele demektir.. |
Eh, biz de onu yapiyoruz zaten. Sadece islamla ugrastigimizi kim demis ki. Bütün dinlerle ve inanclarla ilgili yazip duruyoruz zaten. Tabularla savasiyoruz..
|
Alıntı:
dinleri, inanç çeşitlerini eleştirmek, onları çürütmek o dine inanan insanları aydınlatmaz.. sadece tepkilerini çeker karşı taraf olursunuz.. çünkü inançlı bir insan için inancı hakikattir.. yani bir olasılık değildir.. o yüzden dini hakkında ne söylerseniz söyleyin anlamayacaktır, kendine göre bir kılıfı yorumu mutlaka olacaktır.. ego(yalancı benlik, zihin) çok kurnazdır.. varlığını sürdürebilmek için kişiyi uyutmak için elinden geleni yapar.. imparator odur, gerçek imparatorun (özünüz, id) sahneye çıkmasını engellemek ve bunu kaptırmamak için mücadelesini sürdürür... yapılması gereken kişiyi yaşadığı yalancı benlikten arındırabilmektir.. egodan kurtarabilmektir.. bunun yolu da inanç kavramının kendisini ele alıp, becerebilirseniz meditasyon dediğimiz ilacı vermektir.. ama tıp hergeçen gün gelişiyor.. özellikle insanın ruhsal yapısını etkileyen ilaçlar geliştikçe inanç denen hastalığın tarih olacağı gün yakındır.. |
Alıntı:
Bu görüsüne kesinlikle katilmiyorum. Ben hic bir kitabi kaldirip atmam, atamam. Senin düsündügün sekilde ki bir özgürlük ise; kendisini insanlardan, dostluklardan, her türlü iliskiden soyutlamak demektir. Yazindan bunu anliyorum. Diger bir konu ise, dikkat edersen kendi tarzini dayatmaya cailisiyorsun.:) O zaman tartistigin inancli insanlardan ne farkin kaldi? Kitaplari firlatip attiysan, nasil tartisabiliyorsun?:D Ikilem yarattigini düsünüyorum paslicivi arkadasim. Herkesin kendine has bir tarzi, düsüncesi ve Dünya'ya bakis acisi vardir. Eger herhangi ortama veya bir sofraya, paldir küldür oturabilme cesaretini gösterebiliyorsam; o insanlarin az cok adetlerini, kültürlerini, inaclarini ve konustuklari dillerinden bir kac kelime bilmemden kaynaklanir. Kitaplari kaldirip, firlatan bir insan o sofralara asla oturamaz... Diken gibi batar insanlara... Kendiside buz gibi bir metal direk gibi ortalikta dikile kalir. Saygilar. |
Alıntı:
dilimin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışayım.. kitapları at derken; birinci anlamında değil yani kitapların kütüphanende dursun ama yanında duran zagor tenay(baltalı ilah-ahyaaakkkk) kızılmaske(fantom, 10 kaplan gücünde olan) kitapları yaşamında ne kadar önemli ise beynini meşgul ediyorsa o kadar önemli olması ve meşgul etmesinden bahsediyorum.. Bu bahsettiğin kitapları hala okuyor ve milletle tartışıyorsan henüz özgürleşememişin demektir.. bu kitaplara bir inanır pozitif bağlıyken sen negatif bağlısın.. sonuçta bağlısın.. hala onları kazıyorsun.. anlatmak istediğim buydu.. ben de bu sitede tartışıyorum doğru.. ama geldiğim ilk günden beri dinler ve inanç çeşitlerinden çok inanç kavramı üzerinde duruyorum.. Ben de eski müslümanım, hem aile hem toplum tarafından zehirlenmiş biriyim.. sizin geçtiğiniz safhaları ben de geçtim.. kuranı altına üstüne getirdim, eleştirdim durdum.. çünkü hala zihinde yaşıyordum.. diğer inanç çeşitleriyle uğraşmıyordum bile.. çünkü toplum beni zehirlerken diğer dinleri zaten şeytan işi aldanma olarak zehirlemişti.. ben de sizin gibi islamiyet başta olmak üzere islamiyetin kabul ettiği diğer iki büyük semavi din üzerinde yoğunlaşmıştım... ama zihinde yaşadığım için zihnimi ikiye bölmüş iki yarısını birbiriyle savaştırıyordum.. daha önce russell ve nietchze örneklerini verdim.. onlar da zihinlerini ikiye bölmüş ve savaşmışlardır ama bu zihni daha da güçlendirir.. kuranla mücadele ediyor, onun bir tanrı kitabı olmadığını çok iyi görebiliyordum ama ondan bağımsız değildim, negatif olarak hala ona bağımlıydım.. şaneseri öğrendiğim şu meditasyon sayesinde zihinden arındım ve kurana tekmeyi yapıştırdım.. şimdi benim gözümde bir müslümanla bir budistin bir fareye tapanın bir hristiyanın bir satanistin hiç bir farkı yok.. hepsi aynı.. birbirine hiç bir üstünlüğü yok bilinç açıklığı açısından.. tüm dinler, inanç çeşitleri sivrinektir... bu sivrisineklerin ürediği bataklık inanç denen bir bilinç düzeyi problemidir.. yani bataklık inançtır.. dinlerle uğraşmak sivrisinekleri tek tek öldürmeye benzer.. bataklık kurumadığı sürece çok daha değişik sivrisinek türleri üreyecektir.. tarzımın biraz diken gibi olduğumun farkındayım ama sen bir ateist olarak nasıl bir teistin durumunu görebiliyorsan.. ben de eski bir teist, ateist olarak sizin durumunuzu görebiliyorum... bazı şeyleri anlatabilmek adına dikenvari davranmaya devam edicem sanırım.. buz gibi metal dirak olarak ortada kalmak zihinde yaşayan insanın sorunudur.. benim değil.. zaman buldukça mutlak mutluluk ve tekbaşınalığın keyfini anlatmaya çalışıcam.. şu zihin dediğim olayı biraz açayım... küçük çocuklarda henüz zihin tabakası fazla oluşmamıştır.. dünyada bütün çocuklar birbirine benzer, anında birbirleriyla kaynaşırlar dil din ırk ahlak toplum kuralları onlar için hiç bir şey ifade etmez.. çünkü özündeki hayvanı(id) yaşamaktadırlar..ama aynı çocukları 15-20 yıl sonra bir araya getir.. birbirlerine karşı çok temkinli yaklaşırlar.. dil din ırk ahlak toplum kuralları artık çok farklıdır bu zihinde yaşarlar.. onlar artık tarafsız değil bir taraftırlar.. meditasyonun sağladığı şey bu işte.. tekrar o çocukluğunuza dönüyorsunuz.. hiç bir inancın, dinin, millet kavramının sizin için önemi yok.. toplum kuralları, dinlerin vs.. herşeyi biliyorsunuz ama artık onların kölesi değilsiniz.. artık siz, gerçek siz, gerçek imparator sahneye çıkmıştır.. artık siz zihninizin kölesi değil efendisi omuşsunuzdur.. bazı şeyleri ne kadar anlatmaya çalışsam da deneyimlemeden anlaşılacak şeyler değildir.. zaman buldukça değinmeye çalışıcam.. bahsedecek çok şey var çünkü.. ama bu arada yaşamam, ıskalamamam gereken bir yaşamım var... önce o... sizin için islamiyet bir ineğe tapanla aynı değerde olmadığı sürece özgürleşmiş sayılmazsınız.. siz ineğe tapana nasıl anlamsız gereksiz gözüyle bakıyorsanız.. onun da size aynı gözle baktığından emin olabilirsiniz.. |
dün akşam evrim tartışılacak diye ''ceviz kabuğunu'' fasılalı seyretttim.
hacı yatmaz lar ordada devredeydi evrim yerine kuranı referans vererek yaratılış ununa bulandılar. |
Bende seyrettim.
Bence özgür beyin evrimciler fazlasıyla hacıyatmaz merak etmek lamarc tan beri kaç tane evrim anlayışı oluşmuş,Biri tutmamış öbürü öteki tutmamış beriki,o hacı yatmazlardan sizde fazlasıyla var merak etme.... Genetik bilimi bu hacıyatmazları daha doğruzu darwinyatmazları ortaya çıkarıyor bir bir.. |
Alıntı:
Yazdiklarinin hemen, hemen hepsine katiliyorum. Fakat senin bu dediklerini yapabilmemiz icin kökten bir devrim olmasi gerekir. Senin aldigin meditasyonu; kendi kendime yapali cok oluyor.:) Sonucta yalniz yasamiyoruz. Cevremde tek bir kisi yok benim gibi. Düsünen, okuyan, arastiran ve inandigi dinin ne oldugunu merak eden insanlar olsa sorun zaten kalmayacak. Bu insanlar arkadaslarim, dostlarim ve birlikte calistigim kisilerdir. Ben günde yüzlerce insanla, konusmak zorunda olan bir insanim.;) Diger bir konu ise; ayaklarimin üzerinde saglam duramiyorsam, kimse ile tartismam, dayatmam. Bilmiyorsam, bilmedigimi söylerim ve sorarim. Ögrenmek icin, aklima kim geliyorsa sorarim.Asla cekinmem. Aslinda bunu bir kac kez yazdigimi saniyorum. Bu bir egitim ve alt yapi sorunudur. Böyle yetistirildim, yapacak bir sey yok artik. Onarilmasida mümkün degil bu hatali yazilimin. Birde bu hatali yazilima, tesadüfen cok gezen ve gören bir programi eklersen.Yeniden format atmak biraz zor olur diye düsünüyorum.:D Tartistigim kisinin savundugu konuyu, ben ondan daha iyi bilmeli ve saglam durmaliyim. Fakat ayni düsüncede olupda bilgi alisverisi yapmakda cok hosuma gidiyor. Keza is anlayisimda aynidir. Arastirilmamis, atlanmamis tek bir detay olmamalidir. Hatada yapabilirim.Siz nerede yasiyorsunuz bilmiyorum fakat zaten Türkiye'de yasayan insanlarla benim, anlasmam cok zor oluyor. Teknik konulari anlatirken göbegimiz catliyor.Digerlerine aman dalmayalim.:) Dayatma denen olay ile karsilastiginiz zaman, mecbursunuz bazi durumlarda konusmaya ve tartismaya. Bir dagin tepesinde agaclar arasinda, diger canlilar ile dostca ve bir ton kitap ile yasamayi cok arzu ediyorum ama olmuyor iste.Hayat sartlari izin vermiyor bazi seylere. Sevgiler. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:18 . |