![]() |
Kur'an dan seçmeler...
Mü'minun /14 Sonra bu az suyu “alaka”[381] hâline getirdik. Alakayı da “mudga”[382] yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir! Yaratanların en güzeli derken ; Kaç tane yaratan var? daha az güzel olan yaratıcılar kim? |
360 tane put vardır Kabe'de onu kastediyor herhalde:)
|
kemiklere dönüştürdük ve kemklere et giydirdik :D kemikler en geç oluşan doku tipidir arapların embriyoloji bilgiside bukadar işte napalım :D
|
sonra o suyu kan pıhtısı haline getirdik sonra kan pıhtısını bir parça et yaptık bu bir parça eti kemiklere çevirdik
bu kemiklere et giydirdik sonra da onu başka bir yaratık yaptık şekil vericilerin en güzeli olan Allah çok yücedir |
Alıntı:
Sonra o bir katre suyu kan pıhtısı haline getirdik, derken kan pıhtısını bir parça et haline soktuk, derken ette kemikler yarattık, derken kemiklere et giydirdik, sonra da onu başka bir yaratılışla meydana getirdik; ne yücedir şanı yaratıcıların en güzeli Allah'ın. Ali Bulaç Meali Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir. Diyanet İşleri Meali(Eski) Sonra nutfeyi kan pıhtısına çevirdik, kan pıhtısını bir çiğnemlik et yaptık, bir çiğnemlik etten kemikler yarattık, kemiklere de et giydirdik. Sonra onu başka bir yaratık yaptık: Biçim verenlerin en güzeli olan Allah ne uludur! Diyanet İşleri Meali(Yeni) Sonra bu az suyu “alaka”[381] hâline getirdik. Alakayı da “mudga”[382] yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir! Diyanet Vakfı Meali Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıp yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir. Edip Yüksel Meali Sonra, o damlacığı, embriyo olarak biçimlendirdik, sonra embriyoyu dölüt olarak biçimlendirdik, sonra dölütü kemik olarak biçimlendirdik, sonra kemiğe et giydirdik ve sonra onu yeni bir yaratık haline soktuk. Biçim verenlerin en güzeli ALLAH çok yücedir. Elmalılı Hamdi Yazır Sonra nutfeyi bir alaka (embrio) yarattık, derken o alakayı bir mudga (bir çiğnem et parçası halinde) yarattık, derken o mudgayı bir takım kemik yarattık, derken o kemiklere bir et giydirdik, sonra onu diğer bir yaratık olarak teşekkül ettirdik. Yapıp yaratanların en güzeli olan Allah, pek yücedir. Elmalılı Meali (Orjinal) Sonra o nufteyi bir aleka yarattık. derken o alakayı bir mudga yarattık derken o kemiklere bir et giydirdik, sonra ona diğer bir hılkat neş'eti verdik, bak ne şanlı o Allah, yaratanların en güzeli Ömer Nasuhi Bilmen Sonra o nutfeyi bir donmuş kan yarattık, müteakiben o donmuş kanı da bir parça et kıldık, sonra o et parçasını da kemikler kıldık, kemiklere de bir et giydirdik. Sonra da onu başka bir halk olarak inşa etmiş olduk. İmdi musavvir, mukaddir olanların en güzeli olan Allah Teâlâ, pek mübarektir. Muhammed Esed sonra bu döl suyu damlasından döllenmiş hücreyi yaratıyoruz; sonra bu döllenmiş hücreden de cenini ve ceninden kemikleri yaratıyoruz; ve sonra da kemiklere et giydirip onu yepyeni bir yaratık halinde 5 var edip ortaya çıkarıyoruz: öyleyse, yaratanların en iyisi, en ustası 6 olarak Allah ne yücedir! Suat Yıldırım Sonra nutfeyi (rahim cidarına) yapışan bir hücreye, bunu da mudgaya, yani bir çiğnem et görünümündeki varlığa, mudgayı kemiklere dönüştürür, sonra da kemiklere et giydirip, derken yeni bir yaratılışa mazhar ederiz. İşte bak da Allah'ın ne mükemmel yaratan olduğunu bir düşün! [22,5] Süleyman Ateş Meali Sonra nutfeyi alaka(embriyo)ya çevirdik, alaka(embriyo)yı bir çiğnemlik ete çevirdik, bir çiğnemlik eti kemiklere çevirdik, kemiklere et giydirdik; sonra onu bambaşka bir yaratık yaptık. Yaratanların en güzeli Allah, ne yücedir! Şaban Piriş Meali Sonra spermi empriyo haline getirdik. empriyoyu et parçası yaptık. Et parçasından kemik yarattık. Kemiğe et giydirdik. Sonra onu bambaşka bir varlık olarak yarattık. Yaratıcıların en güzeli olan Allah ne yücedir. Ümit Şimşek Meali Sonra nutfeyi aleka halinde, alekayı mudga halinde yarattık. Mudgayı da kemik halinde yarattık; kemiklere ise et giydirdik. Sonra da onu bambaşka bir yaratışla inşa ettik.(8) Yaratıcıların en güzeli olan Allah'ın şânı ne yücedir!(9) Yaşar Nuri Öztürk Sonra o damlacığı bir embriyo halinde yarattık, sonra o embriyoyu bir et parçası halinde yarattık, sonra o et parçasını bir kemik halinde yarattık ve nihayet o kemiğe de bir et giydirdik. Sonra onu bir başka yaratılışta yeniden kurduk. Yaratıcıların en güzeli Allah'ın kudret ve sanatı ne yücedir! http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...ure=23&ayet=14 sn yusuf ; ayeti zaten yazdım yorum beklerdım sizden ..Yaratanların en güzeli derken allah diğer yaratıcıları kabul ediyormu..Yoksa bu cümle muhammedın gözünden mi kaçmış ? |
ya sonuçta yaratmak deyimi geniş bişeydir mesela bi sanatkarda tablosunu bi bakıma yaratır bu yüzden kullanılmıştır ayette ... bu bi çelişki ima etmez asıl çelişki evrelerin yanlış sıralanmasıdır kemiklere et giydirdik kısmıdır ...mö 3000 li yıllara dayanan embriyonun evrimini anlatan çizimler bulunulmuştur bugünkü sıralamaya çok yakındır gösterilen gelişim sırası ama buna rağmen araplar daha haalaa o devirde bunu bilmiyolardı ne yazık din üreteceklerine bilim yapsalardı şimdi filistinde yıkılmış molozlar arasında kalmazlardı.....
|
benim elimdeki meal Elmalılı Hamdi Yazır a ait
yorum yapmıyacağım |
maşallah her mealde ayrı telden çalıyor ... kimse farkında değil :)
|
Tefsir diye bir disiplin var ki aslında Kuranı çağın akıl ve bilim seviyesiyle tekrar harmanlamak için uydurulmuştur. Bu ilim sayesinde müslümanlar geçimşte Yeryüzünün düz şimdi ise yuvarlak olduğunu ayetleri yorumlayarak çıkarabiliyorlar. Artık bu onların yorum gücüne kalmış bir şey.
|
Tebbet suresi ;
1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da. 2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi. 3. O, alevli bir ateşte yanacak. 4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek). 5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde. Amca yeğen savaşına inmiş ! bir ayet..Kur'an Allah ın sözü olsa yaratan bir kuluna böyle beddua edermi..Muhatemelen hz.peygamber şahsi sorunlarınıda eklemiş ;) |
sevgili yusuf33;
muhammetten yaklasik 1200 sene once dogan oklid dunyanin kure oldugunu iddia etmis.cikardiklari her maddenin 1000 sene once kanitlandigini burda gostereblilirim saygilarimla |
dr humanist,
katre r.a. ilk defa kuranda bahsedilmemiş diyor. Sadece işaret ediliyormuş. Benim gördüğüm ise önce inanıp sonra inancına polyanna gibi delil aramaya çıkan müslümanların nafile çabalarıdır. Karadenizli arkadaş bir de ayetleri bizim gözümüzle okusun. Cosmos aşkına şu ayetlerde Allah var dedirtecek bir şey var mı? 24- İnsan şu yiyeceğine baksın. 25- Biz suyu iyice döktük. 26- Sonra toprağı güzelce yardık da, 27- Orada bitirdik dâne, 28- Üzüm, yonca, 29- Zeytin, hurma, 30- İri ve gür bahçeler, 31- Meyve ve çayır; 32- Sizin ve hayvanlarınızın geçimi için. (Abese: 24/24-32) |
Sevgili yusuf;
ben bu ayetlerde cok vefalı bir yaratıcı ! izleri görüyorum...ben olmasam siz bitmiştiniz der gibi ?sürekli övünen bir tanrı....cosmos aşkına bir önceki sayfada verdiğim tebbet suresini de yorumlarmısın ? şimdiden yüreğine sağlık selam ve dua ile :) |
Evet prozac dost,
Tebbet suresinde muhammedin amcasına bile söz geçiremeyen aciz, güçsüz bir tanrı var. ve bildik bir silahı da: Ardı arkası kesilmeyen tehdit ve yeminler.... |
enfal ;
1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resulüne itaat edin 41. Eğer Allah'a ve hak ile batılın ayrıldığı gün, iki ordunun birbiri ile karşılaştığı gün (Bedir savaşında) kulumuza indirdiğimize inanmışsanız, bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir. Allah her şeye hakkıyla kadirdir. İlgili ayetlerdede allahın kullarından taleplerini görüyoruz..Mükemmel bir yaratıcı ! ganimetlerin 1/ 5 ini ne yapsın ? bence muhammed burdada bir uyanıklık yapmış :) |
Evet, şimdi anlıyorum bende bu ayetlerde bir gariplik olduğunu seziyordum :)
O herkese rızkını veren hiç bir şeye ihtiyacı olmayan Allah, neden ganimete ihtiyaç duyuyor ? Yoksa bu, Muhammedin ganimetten aldığı paya diğer müminlerin ses çıkarmaması için bir oyun mu ? Az değil yani tüm ganimetin beşte birini alıyor. |
Kur'an'ın birçok yerinde Allah, kullarına sunduğu nimetlerle övünür ve bunlar olmasaydı insanların son derec zor şartlarda kalacaklarını veya yaşayamayacaklarını söyleyerek gözdağı verir. Örneğin güneşin, suyun, hayvan ve bitkilerin olmadığı gibi...
Bunlar olmasaydı, biz de olmazdık zaten. Olmayan bir şeyin, olmadığının farkında olması gibi bir durum sözkonusu olabilir mi? Ben diyorum ki: "Bunlar olmasaydı, ben de olmazdım zaten; dolayısıyla olmaları veya olmamaları umurumda değil" İnananlarsa "Eyvah! Bunlar olmasaydı, ben de olmamış olmamış ortada kalacaktım" korkusuyla yaşıyorlar. Bu nasıl bir akıldır, nasıl bir zekadır, nasıl bir egodur, nasıl bir narsizmdir, bu ne yaman çelişkidir annem?! Yüce Cosmos, sen beni Allah'ın abuğundan ve subuğundan koru! |
Haşr / 7
Allah'ın, (fethedilen) ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Böylece o mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaz. Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir Saffat /125,126. “Yaratıcıların en güzelini, sizin ve geçmiş atalarınızın Rabbi olan Allah’ı bırakarak “Ba’l’e mi tapıyorsunuz... Yine ganimetlerden pay çıkarıyor ..Bu arada yaratan-lar?-ın en çirkini kim kaç tane yaratıcı var? |
Ma'un
1. Dini yalanlayanı gördün mü? 2. İşte o, yetimi itip kakar; 3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; Evrensel ! olduğu söylenen kitap ta dini yalanlayanların yetimi itip kalkan insanlar olduğunu söylüyor ..Ben bu tanımlamaya uymuyorum uyan arkadasımız varmı ? Tin suresi 1. İncire, zeytine, 2. Sina dağına , 3. Ve şu emin beldeye yemin ederim ki, 4. Biz insanı en güzel biçimde yarattık. Allah incir zeytin vs üzerine yemin ediyor yoksa muhammedmi yemin ediyor ?ama insanı yaratan muhammed değil ki zira tüm insanlık muhammed için yaratılmamışmıydı ! ;) Maide 64 Yahudiler, Allah'ın eli bağlıdır (sıkdır), dediler. Hay dedikleri yüzünden elleri bağlanası ve lanet olasılar! Bilakis, Allah'ın elleri açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen, onlardan çoğunun azgınlığını ve küfrünü arttırır. Aralarına, kıyamete kadar (sürecek) düşmanlık ve kin soktuk. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa (fitneyi uyandırmışlarsa) Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez Yahudilere lanet okuyorsun anladık ancak devamında benim elim açıktır dese anlarım devamı muhammedin eklemesi olmuş sanırım.. |
hakka(40)
kuşkusuz o kuran kesinlikle yüce bir elçinin sözüdür. hakka(41) o,asla bir şair sözü değildir.Ne az inanıyorsunuz? yüce bir elçi sözü mü ? madem öyle......:)) |
Fatiha
1. Rahman (ve) rahim (olan) Allah'ın adıyla. 2. Hamd (övme ve övülme), alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. 3. O, rahmandır ve rahimdir. 4. Ceza gününün malikidir. 5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. 6. Bize doğru yolu göster. 7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Tanrı sözünden çok( bir dua) muhammedin sözü gibi gözünden kaçmış olmalı aksi halde ''de ki '' ekini kullanırdı .. |
Alıntı:
yusuf33 ile yusuf yılmaz'ı karıştırmış olmalısınız, sayın dr humanist.:) |
Alıntı:
Abim Ablam niye mevzuyu eksik bırakıyosun ya.. Şimdi orda yüce bi elçi sözü diyoya hani herhalde etrafındakiler uyanıyo "Hoca n'oluyo ya..? hani Allah sözüydü bunlar " filan diye homurdanmaya başlıyolar.(galiba) muhammed kazı çeviriyo hemen. 44-45 Eğer (Peygamber) bize isnat ederek bazı sözler uydurmuş olsaydı mutlaka onu kudretimizle yakalardık. 46 Sonra da onun şah damarını mutlaka keserdik. 47 Hiçbiriniz de bu cezayı engelleyip ondan savamazdı. tabi cemaat yine salya sümük başlıyo ağlamaya.. ( Fetoş geldi birden gözümün önüne) |
sn asinar,
Karışmayı önlemek için nick değiştireyim dedim ama diğer yusuf banlandı :) Yukarıda dr, hümanist bana (yusuf33'e) cevap vermişti. Savunduğum şey, dünyanın yuvarlak olduğu açıkça bilindikten sonra, nedense müslümanlar kutsal kitaplarında bunun delilini buluverdiler ;) dr hümanist de bu zaten bilinen bir şeydi ki demiş :) Bir de prozac ın astığı sure (Elham) için şöyle düşünüyorum. Bu ayetler Muhammedin ilk sure denemesi olduğu için acemiliğini ele veriyor. Başlangıçta Cebrailin sözüymüş ve Allah, cebrailin ağzından tanıtılıyormuş hissi veriliyor. Ancak birden hiç bir rivayet (aktarma) söz konusu olmamışken, müminler konuşmaya başlıyor. Muhammed, ilerleyen surelerde böyle bir durumda dediler ki şeklinde bir açıklama yapma gereği duyardı. Ancak acemilik işte. Cebrailin sözleri arasında müminleri konuşturuvermiş. Fazla büyütülecek bir durum değil her insan hata yapar :D |
Enfal
65−Ey peygamber, mü'minleri cihada tesvik et! Eger sizden sabreden yirmi kisi olursa ikiyüz kisinin üstesinden gelir ve eger sizden yüz kisi olursa o küfredenlerden binini alteder. Çünkü onlar, gerçegi kavrayamayan anlayıssız bir topluluktur. 66−Simdi Allah sizin yükünüzü hafifletti ve sizde bir zaaf bulundugunu bildi. Simdi sizden sabredecek yüz kisi olursa, ikiyüz kisiyi alteder. Sizden bin kisi olursa, Allah'ın izniyle ikibin kisiye üstün gelir. Allah sabredenlerle beraberdir. Karar ver artık muhammed hesap hatası yaptın galiba.. |
Ne diyor orada "Simdi Allah sizin yükünüzü hafifletti"
Anladınmı şimdi yok yine anlamadın....Şartlara göre |
Simdi Allah sizin yükünüzü hafifletti.
(Çünkü) sizde bir zaaf bulundugunu bildi (anladı) Allah müminlerde böyle bir zaaf olduğunu onları sınamadan bilemiyor mu ?? Bu nasıl Allah ki geleceği öngöremiyor ! İşte bu ayetler açık bir şekilde göstermektedir ki Kuran yanılabilen bir varlığın, yani bir insanın sözüdür. |
Alıntı:
|
Şimdi anladım, sinner.
Ben de dr humanistin, öteki yusuf'u ikna etmeye çalıştığını, yusuf33'ün bunu zaten bildiğini düşünerek, "Galiba yusufları karıştırdı," dedim. Muhammed'in gafları o kadar çok ki, mealciler bunları kapatabilmek için parantezler içinde elli takla atıyorlar ve ne yazık ki pek çok kişiye de bu sarmaları tüm tüm yutturuyorlar. İman işte... aklı dumura uğratıyor. |
sevgili asinar;
ben sadece yusuf33 e ekleme yapmak icin ona seslendim,yoksa mesaj gittigi yere gitmistir :) kuranda bilim var denen zirvaliklarin cogu kurandan 1000 sene once,yunan dusunurleri tarafindan zaten cok guzel kitaplar haline getirilmis, bu insanlar kuran gelmeden once dunyanin bilimden haberi yoktu zannediyorlar ama yaniliyorlar.bilim dedikleri seyleri okuyoruz bilim adina tek kelime yok,nedense allah mecaz-i mursel yapmayi cok seviyor. parantez konusuna gelince;parantezi okumaliyim okumamali miyim? :) orjinallikten bu kadar ovunen kurandaki parantezler ne ola ki?allah sozu degil de kuranda ne isi var onlarin? evrensel bir kitaptaki `o zamanin sartlarina gore` diye baslayan savunmalar ise apayri tebessum sebebi.. saygilarimla; dr humanist |
Bu Allah öyle hesabını bilen bir Allah ki, an geliyor kurallarından milim şaşanı en eziyetli işkencelerle korkutuyor, an geliyor, kulları onu takmayınca işi pişkinliğe vuruyor ve kullarının istediği gibi ayet indiriyor.
Şimdi aşağıdaki iki ayete bir bakalım; Mücadile suresi, 12 : Ey iman edenler! Resulle gizlice konuşacağınız zaman, bu gizli konuşmanızdan önce bir sadaka verin! Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Eğer bu imkânı bulamazsanız bilin ki, Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir. Mücadile Suresi, 13 : Gizli konuşmanızdan önce, sadakalar vermekten ürperdiniz mi? Çünkü yapmadınız. Allah size tövbe nasip etti. Artık namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve resulüne itaat edin. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. Önce kullarından, elçisiyle gizlice konuşmak isteyen olursa, bir sadaka vermelerini istiyor. Bir de, "Bu sizin için daha hayırlı ve daha temizdir," diyor. Ne demekse artık. Ancak kullar, "Allah Allah! Bu da ne demek oluyor şimdi? Allah şaşırdı mı yahu? Böyle şey olur mu?" deyip sadaka madaka vermiyor olmalılar ki, (Ebubekir, Ömer, Ali, Osman, peygamberin kızı, eşleri, kimbilir günde kaç kez peygamberle gizli konuşma gereği duymuşlardı ki sadaka vermekten iflahları kesilmişti!) arkasından 13. ayet iniyor ve Allah şaşırmış bir durumda diyor ki; "Gizli konuşmanızdan önce, sadakalar vermekten ürperdiniz mi? Çünkü yapmadınız. Allah size tövbe nasip etti. Artık namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve resulüne itaat edin. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır." Yani, "Neyse, anladık bu size zor geldi, yapmadınız. Bari tövbe edin de ben de Allah'lığımı gösterip sizi affedeyim. Sadaka vermeseniz de olur," demeye getiriyor. Asıl komik olanı da şu; bunun arkasından, hala "Allah'a ve resulüne itaat edin," diyor. Madem haberdarsın her şeyden, kullarının sadaka vermeyeceğini bilmiyor muydun da böyle kendini komik duruma düşürdün be hey Allah? Ayrıca sana sadaka konusunda itaat etmemişler, sen hala "bana itaat edin" diyorsun. Sen gerçekten akıllara zararsın. Ey müslümanlar! Sizin Allah'ınız bu mu? |
Alıntı:
|
ayeti hatırlayalım;
hakka 40 kuşkusuz o kuran kesinlikle yüce bir elçinin sözüdür. hakka 41 o,asla bir şair sözü değildir.Ne az inanıyorsunuz? kur'an-ı kerim'in Türkçe anlamı(meal);prf.dr.Hüseyin Elmalı,prf.dr.Ömer Dumlu aslında geçte olsa burda uyanmak gerekmiş, amma velakin... üstelik bence, bundan sonra hiçbir ayet bunu toparlayamazmış ,amma velakin...:))) hala uyuyanlar ortada ve uyumaktada ısrarcılar niyeyse! |
ah bide şöyle derler genelde ;''işinize gelen bir ayeti alıyorsunuz alttaki,üstteki yani ondan önce ve sonra gelen ayetlere bakmıyorsunuz'',pardon bu ayetten önceki ve sonraki bütün ayetlere baktım, okudum tekrar tekrar okudum ama bu ''hakka 40 'ıncı ayeti'' hiç biri kurtaramaz inanmayan açsın hakka suresini ,baştan sona mealden okusun(52 ayettir)...ama tabi kalbim mühürlü vs.vs.ya anlamıyorum herhal :)))
|
maide 33
sadece Allaha ve peygamberine savaş açan ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak için uğraşanların cezası ,öldürülmeleri veya asılmaları yahut çapraz olarak ellerinin ve ayaklarının kesilmesi veyahut da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir.Bu ceza,onların dünyada rüsvaylıklarıdır,ahirette ise onlar için daha büyük bir azap vardır. maide 34 Ancak siz onları yakalamadan önce tevbe edip vazgeçenlere gelince,biliniz ki,Allah çok bağışlayıcı ve çok merhametlidir. maide 38 hırsızlık yapan erkek ve kadının,yaptıklarının bir karşılığı ve Allahtan bir ceza olarak ellerini kesin.Allah'ın herşeye gücü yeter ve her işinde hikmet vardır. yorum yapmıyacaktım, ama şunu merak ettim;kleptomani yani bir nevi hastalık,herhangi birşeyi çalmadan duramama gibi bir psikolojik rahatsızlık var,bugün bu hastalığı biliyoruz, peki Allah bilmiyor muymuş acaba ?ve bu nasıl olur ?,herşeyi bilen Allahın bunu bilmesi ve insanları ömür boyu sakat ettirmeden önce bi durması gerekmez miydi?ama aslında, bu hastalık durumunu bile hadi bir kenara bırakalım, böylesi ceza ile o insan birdaha hayatını nasıl kazanacak? evet hırsızlık çok kötü bir şey, ama daha başka ceza yokmuda böylesi bir şiddet sözkonusu anlamadım! maide 33 tede bu nasıl bir şiddettir ki Allah yarattıklarına hiç acımıyor... ama birde maide 40 var ki zaten sana ne der gibi; Göklerin ve yerin egemenliğinin yalnız Allaha ait olduğunu bilmez misin?!O dilediğini cezalandırır ve dilediğini de bağışlar.Allah'ın herşeye gücü yeter. e iyide, nerde kaldı insan iradesi?,yaptırtanda o, dilediğini cezalandıran, isterse bağışlayanda...iyi gününde ise yaşadıkta, iyi gününde değilse bittik yani demekki :))) kuklamıyız neyiz anlamadım! :))) |
Azhab
50. Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. 51. Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. Allah, kalplerinizdekini bilir. Allah, hakkıyla bilendir, halîmdir. Hizmette sınırın ötesinde...;) Çok ince düşünülmüş kutsal sözler bunlar.. ! |
aslında kuranda öyle garip ayetler var ki yaz yaz bitmez;
nisa 24 Esir aldıklarınız dışında evli kadınlarla evlenmenizde yasaklanmıştır.Bunlar size Allah'ın yazdıklarıdır.Bunların dışındakilerle,iffetli olarak ve zina etmeyerek mihirlerini vermek sureti ile evlenmek istemeniz size helala kılınmıştır.Nikahladığınız kadınlarla cinsel ilişkiye girmişseniz,kesin olarak belirlenen mihirlerini ödeyiniz.Belirlenen mihri ödedikten sonra karşılıklı anlaşarak yapacağınız (bağışlarda)hiç bir günah yoktur.kuşkusuz Allah herşeyi bilir ve her işinde hikmet vardır. e iyide ,esir kadın evli ise onunla evlenmek niye yinede serbest?yani'' esir aldıklarınız dışındaki ,evli kadınlarla evlenmek ''yasaklanmış ama kadın esir alınmışsa ;boşver denmiş! şimdi denir ki ;''e canım kadının kocası savaşta ölmüşse, gariban ortada kalıp zerzebil olmasın, sende hep bişey arama'' e tamamda, ya kadının kocası ölmemiş ise hatta kaçabilmiş ise, durum nedir ?yinede geçmiş olamıdır! kadın esir ,kim isterse onu alır mıdır durum,hatta hikmetinden sual olunmayan Allah işi garantilemek için bu esir kadınların kocalarının (eski koca mı desek)ölümünü garantiliyor mu?, yada onlarıda esir mi düşüttürüyor(ve buda nikah düşmesine mi neden oluyor :)) türünden sorular elbette sorulurda mantıklı bir cvp yok!bi kere neden kölelik ve cariyeliği birkerede kaldırmamış da beklemiş, anlamsız zaten!,daha önemsiz şeyler için bile ayetle birkerede kaldırma var, ama bu konu herhal ,Allah için işin içinden çıkılamaz bir konu imiş demekki...:)) |
Alıntı:
|
ahzab 52
Artık bundan sonra başka kadınlarla evlenmek sana helal değildir.güzellikleri seni büyülese bile,eşlerinden birisini boşayıp başkasını alman da yasaklanmıştır .Cariye hariç.Allah her şeyi gözetmektedir |
Sevgili nehir ;
Sadece bunlar değil cennet te de bir çok kadın vaadi var .. Ayetleri incelediğimiz zaman hem bu dünyada hem ahirette rabbimizin bizleri kadınsız bırakmayacağını görmekteyiz ... Demem o ki muhammedin kadınlara düşkünlüğü yoktur bunlar allahın lutfu ;) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:41 . |