![]() |
İsa Mesihin Irkçı Olduğuna Dair
Matta 15
21İsa oradan ayrılıp Sur ve Sayda bölgesine geçti. 22O yöreden Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip, «Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutsak, çok kötü durumda» diye feryat etti. 23İsa kadına hiçbir karşılık vermedi. Öğrencileri yaklaşıp, «Sal şunu, gitsin!» diye rica ettiler. «Arkamızdan bağırıp duruyor.» 24İsa, «Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim» diye cevap verdi. 25Kadın ise yaklaşıp, «Ya Rab, bana yardım et!» diyerek O'nun önünde yere kapandı.[n] 26İsa ona, «Çocukların ekmeğini alıp köpeklere atmak doğru değildir» dedi. Matta 7 6«Kutsal olanı köpeklere vermeyin. İncilerinizi domuzların önüne atmayın. Yoksa bunları ayaklarıyla çiğnedikten sonra dönüp sizi parçalayabilirler. İsa da her yahudi gibi kendi ırkını üstün tutan biri. Ancak diğer ırktan olanların köpeğe, domuza teşbih edilmesi bir peygamber olduğu iddia edilen bir insana yakışıyor mu siz karar verin ;) Hoş, Kuranda da inanmayanlar : maymun, domuz, yaban eşeğine teşbih edilmiş. Al birini, vur ötekine .... |
Bu sonucu da çıkarabiliriz
İsa evrensel bir peygamber,mesih değil demek;) |
Şimdi Paolo gelip eleştirecek, sonraki ayeti neden yazmıyorsunuz diye. :)
27. Kadın, “Haklısın, ya Rab” dedi. “Ama köpekler de efendilerinin sofrasından düşen kırıntıları yer.” 28. O zaman İsa ona şu karşılığı verdi: “Ey kadın, imanın büyük! Dilediğin gibi olsun.” Ve kadının kızı o saatte iyileşti. Sonunda kadına bakmış ama bir ayrımcı davranış olduğu görülüyor. |
pante,
Sonraki ayeti yazmam İsa Mesihin diğer milletlere bakışını değiştiriyor mu ? Ya da Kutsal olanı köpeklere vermeyin. ayetini nasıl açıklamak gerekir ? |
Çok komik.Genellikle hep bu idda edilir.MESİH İSA herkes için gelmiştir.Evrenseldir yani.Lütfen cımbızlama yapmayın.Genel olarak bakın!
|
Alıntı:
Bu dincilerin Müslümanı-Hristiyanı farketmiyor hiç. "Paolo gelir şimdi 'Cımbızlama yapmayın' der." diyerek ayetleri tamamladım. Buna rağmen "cımbızlama" dedi. Tamamlamasam haklı çıkacaktı. Paolo, gel genele bakalım. Başka bir örnek: İsa, kendisinin Yahudilere gönderildiğini söylemekle yetinmiyor, havarilerine de bunu emrediyor. Matta/ 10. 5. İsa Onikiler'i şu buyrukla halkın arasına gönderdi: "Öteki ulusların arasına girmeyin. Samiriyeliler'in kentlerine de uğramayın. 6. *Bunun yerine, İsrail halkının yitik koyunlarına gidin. Anlaşılan Havariler İsa'yı dinlememiş ve İsrail sınırlarını aşmışlar, Anadolu'ya, Roma'ya yayılmışlar. İsrail'in kayıp koyunları yerine köpeklere hizmet etmişler. ("Köpekler" İsa'nın sözü - İade etmiyorum. Ne olur ne olmaz, çarpılırız. :D) |
bende en çok şunu merak ederim eski bir hristiyan olarak isa sıkışınca eline sezarın resmi olan meşhur parayı alır ve der sezarın hakkını sezara verin??
sezar kımdır?? sezarın hakkı nedir?? |
Pante MESİH İSA herkes için gelmiştir.Samiriye o zaman güvenli değildi.RAB havarilerin oraya ilk zamanlarda gitmesine sıcak bakmamıştır.Zaten henüzde tam hazır değillerdi.GERÇEKTEN yaa olan herkes benim sesimi işitir der RAB.Kutsal olanı köpeklere atmayın ayetine gelince MESİH düşmanlarını inancınızı sövdürecek yada dalga geçilecek hareketler sergilemeyindir.Örneğin müjdeyi aşırı bir MESİH düşmanlarına anlatırsam elimdeki kitabı yakabilirler vs.Kızıl ordu İsa Mesih bahsettiğin olayda sıkışmamıştır.Hem dinle devlet işlerini ayırmış hemde ferisilerin düzenini boşa çıkarmıştır.Sezar Roma imparatorlarına verilen ünvandı.
|
Bu arada MESİH İSA peygamber değildir.RABDİR.İsa peygamber yada hz isaya inanmıyoruz.MESİH İSAYA inanıyoruz.Farkı anlayın artık lütfen!
|
ben sezarı sana kım di diye sorarken sezarın ünvanlığını sormadım bende biliyorum bunları bende eskiden bir hristiyandım ben sana sadece sezar kımdi derken nasıl bir adamdı halkına karşı neydi insanlığa ne verdi vergi memurlarını nasıl kullandı v.s sordum yani sezar denilen şahıs sezarın hakkını sezara verin denilecek bir hak sahibimiydi?? hak ettiği neydi? yaptığı zulmler isa nın diğer sözleriyle uyuşmaktamıydı? sorum bu yönde olmuştu ordaki asıl oyun ise vergi verilmemesini istememe değildi o sadece ufak bir başlangıcıydı isa buna verdiği cevap bence oyunu bozmak değildi söylediği tüm sözleri yok etmekti asıl oyun ise nasıralı isa yahudilerin kralı mıdır sorusuydu? yahudilerin kralı olmakta oyunu bozmuşmudur? INRI?
|
Sezar hakkında bildiğim kabakuvvete dayanan gücü vardı.Mesih İsanın döneminde vergi görevlilerine iyi bakılmıyordu.Çünkü haksız kazanç elde ediyorlardı.Dedim ya RAB MESİH İSA Allahın hakkıyla devletin hakkını ayırıyor.Her ikisininde verilmesini teşvik ediyor.Mesih İsa kraldı doğru.Ama Onun krallığı farklıydı.Dünyasal krallık değildir.Sezar,Büyük İskender vs değildi.
|
Alıntı:
varolan inancınızı kendiniz mi seçtiniz yoksa aile ve toplumunuzun sizi şartlandırdığı bir inanç mı bu... günümüzde yaşayan ve İsa mesihe inanmayan 4.5-5 milyar insan hakkında ne düşünüyorsunuz.. onların akıbeti ne olacak sizce... |
Evet kendim seçtim.Mesih İsaya inanmayan cennete gidemez normalde.Tabi ismini duymayanlar hariç.Ama bilipte duyapta inanmayan cennete gidemez malesef.Kendisi söylüyor bunu.
|
Alıntı:
Belkide ben senin ile karsilasmadim. Olsun, genede önce hos geldin diyeyim. Kendim sectim diyorsun. Yani dogduktan sonra, annen yada baban seni etkilemediler mi bu konuda? Yoksa belli bir yasa geldikten sonra, özgür bir irade ile mi karar verip sectin? Saygilar. |
Alıntı:
"kendim seçtim" i biraz açar mısınız.. çünkü bu ifadeden ben iki olasılık çıkarıyorum.. 1.. inançsız bir aile ve toplumda doğdum büyüdüm.. 2.. hristiyan olmayan bir aile ve toplumunda doğdum büyüdüm.. sonra dünyadaki tüm inanç çeşitlerini araştırdım... hristiyanlık en makul olanı... "ismini duymayanlar hariç"... aciz insanoğlu bile internet sayesinde tüm insanlığa hatta teknolojileriyle evrendeki diğer gezegenlere sinyal gönderip ulaşabilirken.. evreni yoktan varedebilen ve herşeye gücü yeten bir tanrı bazı insanlara ulaşamıyor... diğer tanrılı dinlerdekiler de aynı şeyi söylüyor.. kendi tanrılarına inanılmadıkça cennete değil cehenneme gidileceğini söylüyor.. hanginiz haklısınız.. herkes sizin kadar tanrısından emin... kime inanalım.. sizi 20 yaşına kadar ıssız bir adada inançsız olarak büyütüp dünyaya salsaydım diğer dinlere değil de isa mesihe inanmanız için kriterleriniz ne olurdu.. biraz düşünün ve lütfen samimi cevap verin... japonların göremediği ve sizin gördüğünüz isa mesihteki ilahi güç nedir.. |
Butun is imanda biter.
Iman denen sey, beynin masturbasyonudur. Etrafinda binlerce aksi ve daha mantikli tezler de olsa, beyin, onemli bir gorevi dusunmek oldugu halde, rahatlatiyorsa eger,hayali tercih eder gercege. Bence baska izahi yok, aksi takdirde, muslumanin inancinin yanlis olduguna inanmis bir hristiyan, kendisininkinin de yanlis olabilecegi ihtimalini hic degilse dusunur, arastirir, tum inanc sistemlerinin birbirine benzedigini, herkesin kendisinin inancinin en dogrusu olduguna kani oldugunu gorup," bunun icinde bir bit yenigi var" deyip, gercegi bulur; tabi bu sozler tum inanirlar icin de gecerlidir. |
Kimse etkilemedi.Kendi irademle ve isteğimle seçtim.Koyu bir müslüman aileden geliyorum.Kök olarak.MESİH İSANIN hayatına bakarsanız anlarsınız.Kim ONUN gibi yaşayabilmiş!Düşmanlarını seven!Bİrçok insan için kendini feda etmiştir.Hatta suçlular için.İnsanlığı kurtarmak için herşeyini vermiştir.Japonlar MESİH İSAYA olumsuz bakmıyorlar.Fazla bilgi sahibi olamadıkları için inanamıyorlar!Daha doğrusu tam olarak tanımıyorlar.Biraz kültürdende kaynaklanıyor.Doğaya ve birçok tanrılara inanmışlar.Bir anda Tek ve gerçek Tanrıya inanmaları çok zor tabi.
|
GERÇEKTEN yalan olan ve Onun yolundan giden MESİH İSAYA gelir.RAB birçok müjdeciyi kullanarak insanlara ulaşmıştır zaten!
|
Alıntı:
yani kendi iradenizle seçmemişsiniz.. size giydirilen hristiyan zihnini hakikat zannıyla yaşıyorsunuz.. dünyadaki diğer tüm değişik inanırlar gibi.. ben de koyu bir şaman aileden geliyorum.. Kök olarak.. köküme tüküreyim.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
japonlar budisttir.. Budizmin kurucusu İsa'dan 500 yıl önce yaşamıştır.. yani budizm 2500 yıllık bir dindir.. hristiyanlık 2000 yıllık dindir.. haklısınız bir anda olmaz bu işler.. bir kaç milyon yıl mı lazım... |
Alıntı:
Eğer sarsılmazsanız bir şey söylemem gerekli;sanırım isa mesih diye birisi hiç varolmadı..Tarihçiler buna pek ihtimal vermiyorlar.Yaşadıına dair hiç kanıt yok yani.. Varlığından haberdar olmadığım birisi sebebiyle cehenneme gitmeyeceğim,isteyen gidebilir..Sizinle bahse bile girerim bu hususta.. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yahu nasıl olup ta bütün bunlara inanabiliyor, hayatınızı bir çıkmaza sokuyor aynı zamanda cevaplayamayacağınız karmaşalar içerisinde yaşamaya çalışıyorsunuz.. Kendilerine işkence etmeyi seven,dindarlardan daha hevesli bir güruh daha görmedim desem yeridir.. İşiniz zor sizinde her dindar gibi..Tanrınız sabır versin..Kolay gelsin.. |
Ben de Hristiyan inancını sonradan benimsemiş biriyim. Ancak Hristiyan olmadan önce inandığım bazı şeyler değişmedi.
Paolo kardeşim bence şu dinden bu dinden olan cennete giremeyecek demek Tanrının yarattığı insana yakışmayacak bir küstahlıktır. Bunu biz bilemeyiz. dünyada yüzlerce inanış var. Ve insan kendine mantıklı gelene inanır. Mesih İsa'nın ulaşamadıkları farklı yargılanacaklar. Ancak bu ulaşmama duymama işitmeme değildir bence. Hristiyan olmayan her kişi Mesih'in ulaşamadığı kişidir. Bu insanları toptan cehenneme mi gönderiliyor yani? Bu bizim karar verebileceğimiz bir durum değildir bence. Benim Hristiyan öğterilerinin dışında inançlarım var. Ancak hristiyan öğretisine uymuyor diye değştirmeye çalışmıyorum. Benim inancım benim aklımdır. Bence inanışların en büyük hatası tek tip insan modeli yaratmaya çalışmaktır. Ayrıca inanışların en doğru benmki diyerek yarışa girmelerini doğru bulmuyorum. Siz ve benim için en doğrusu Hristiyanlık. Ama dünyada 1.4 milyar için İslamiyet. 1.7 milyar için ise budizm. Bu inanışların hepsininde tutarlılıkları ve tutarsızlıkları var. Bu durumda bu işin hesabı asla insanlara kalmamalıdır diye düşünüyorum. Tek gerçeğin Hristiyanlık olduğunu söyleyen tek inanış Hristiyanlıktır ve her inanış için de aynı şey söz konusudur. Ve her inanışta reddedişin cehenneme göndereceği/ceza bulacağı yazıyor. Bu gibi şeyler insanı korkutmaktan ve daha da reddettirmekten başka bir şeye yaramaz. 100 doğru olduğu söyleniyorsa hangisi doğru bunların? Her insan kendi inanışını kendi deneyimleri gözlemleri ile kurmalı ve bu inanışı doğrultusunda yerini belirlemelidir. Benim inanışlarımın büyük çoğunluğu Hristiyanlıktaydı ancak başka bir inanışta da olabilirdi. Bu konudaki yargılama insanın yapacağı türden değildir. Bence sonsuz yaşamın sahibi yalnızca Hristiyanlar olmayacaktır. Bu yargılama bana adil gelmedi ve Tanrı her şeyden önce dürüst ve adilse Yargılaması da adil olmalıdır. Din meselesinde kafa karıştırıcı o kadar çok soru var ki bunları bir mantığa bağlamaya çalışmak ve bunun doğrultusunda Hristiyanlıktan çıkmak kişiyi Tanrı önünde yok eden bir şey midir? Ve bu Tanrı kavramına hakaret değil midir? Pek çok inananın(?) yaptığı gibi bir takım genellemelerle Tanrıyı kalıplara koymamak gerekir. Ne yaparsak yapalım Tanrıya asla zarar veremeyiz incitemeyiz o isterse herkesi bir anda bağışlayabilir. Hayır bağışlamaz o zaman Kutsal Yasaya şuna buna aykırı demek insanın sınırları dışında bir şeydir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kişilik edinmek istemek ve gençlik bunalımı her gencin şiddetli veya sakin de olsa geçirdiği bir dönemdir..Çok normaldir ve yaşanması gereken bir devre olduğu gibi asla özentilik demek değildir..Dikkat ederseniz özenti lafını hiç kullanmadım..Herşeyi birbirine karıştırmayalım.. |
Paslıçivi anlamanda sorun var sanırım!Müslüman aileden geliyorum diyorum.İsevi değil!Kendi irademle seçtim.MESİH İSA gibi kim yaşamış?Varsa göster.Düşmanlarını sevmiş kendisine zulmedenlere hiçbirşey yapmamış.Birçok insan için canını vermiştir?Kim var böyle özelliklere sahip olan ha?Placebo senin içinde bu sözler.MESİH İSADA yaşamıştır.Delilde çok.Tabi anlayana!Kim var söylesene.Madem idda ediyorsun ya!Siz anlamazsınız merak etmeyin.Seçilmişlik ve kabiliyet meselesi.GERÇEĞE gelmek.Herkes bu şerefe erişemez.Oh ne ala?MESİH İSAYA inanma.Duyduğun halde.Birde dalga geç.Gelmiş birde cennetten bahset.Yok öyle arkadaş.RAB adildir.İmansızlar cennete gitse adilliğine ters düşerdi.
|
Bu arada Japonlar Budist değil Şintodur.Merak etmeyin.Sizden daha sıcak,olumlu bakıyorlar MESİH İSAYA!Son birşey.Kutsal Kitapta okursan görürsün dediklerimi placebo.Düşmanlarını sevdiğini onlar içinde canını ve herşeyini verdiğini!Merak etme Japonyadada İsevilik fırtına gibi yayılıyor.Her geçen gün insanlar RABBE geliyor.Çindede öyle.Üstelik Çinde baskı olduğu halde.Bu arada gururdanda nefret ederim.Zaten böylelerini göklerin egemenliğine giremeyecek.Alçakgönüllü insanlar girecek.
|
Alıntı:
anlamamda sorun olduğu konusunda haklısınız sanırım.. çünkü tüm dünya insanlığına baktığımda herkes herşeyi anlamış.. nerden gelip nereye gittiğini.. öldükten sonra ne olacağını.. kainatın nasıl sonradan yaratıldığını herkes çok iyi biliyor.. yalnız küçük bir fark var... bu konuda o kadar çok anlaşılmış doğru var ki.. yüzlerce doğru var.. kimsenin doğrusundan şüphesi yok sizinki gibi.. kimse de demiyorki kardeşim bunu bir tek biz mi anladık.. diğerleri geri zekalımı... her inanır diğer insanları aldanma ve şeytan oyunu içinde görüyor.. ama her inanır.. siz de bu güruhtan sadece bir tanesisiniz.. şimdi bu yazınızı ibretlik olsun diye müslüman kardeşimlerim de okusun.. çünkü onlar da sizden hiç farklı değiller.. onlar da muhammedin allahın elçisi olduğundan ve ona inanamayanların cehhenneme gideceğinden, kuranın allah tarafından yazdırıldığından ve islamiyetin tüm dünyada hızla yayıldığından öylesine eminler ki... ya da yahudiler, ya da hindular.. her inanır sizden farklı değil.. herkes devekuşu gibi kafasını kuma gömmüş.. diğer devekuşlarını kimse beğenmiyor.. ve bunu dünyada tek bilinçli insan denen canlı yapıyor.. bilincin stand-by konumu.. derin uyku.. körkütük sarhoşluk.. kavramalarının sizin bu yazınızdan sonra daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
her japonun ölüm merasimini budist rahipler eşliğinde yapılır.. o yüzden japonların çoğu şinto doğar budist ölürüz derler.. mesele bu değil zaten.. isevilik fırtına gibi yayılması... müslümanlar da islamiyetin en hızlı yayılan din olduğunu söylüyorlar... bu konuda bir kaynak, yapılmış bir istatistik var mı diyorum... derin bir sessizlik.... diyelim ki sizin inancınız hızla yayılıyor.. bu o inancın realite olduğunu gösterir mi.. diğer taraftan hristiyan dünyasında ateizm dört nala koşuyor.. bunu niçin görmek istemiyorsunuz.. avrupa ve amerikaya bakın biraz.. insanlık yavaş yavaş uyanıyor artık... bilim aritmetik değil geometrik olarak bize bilgi sunuyor.. galileden özür dilediğiniz gibi evrimcilerden de özür dilediniz.. yarın öbür gün çok değil sanırım önümüzdeki 40-50 yıl içerisinde semavi dinlerin kaçacak yeri kalmadı, iyice sıkıştılar.. adem-havva masalı evrimle günyüzüne çıkınca neyi nereye yerleştireceksiniz bilmiyorum.. her inanır (kadir abi değil) kendi rüyasının gerçekliğinin kanıtı için böyle hezeyanlara kapılması normaldir.. çünkü olur da yıllardır inandığı ömrünü heba ettiği şeyin bir masal olma ihtimalinde çıldırabilir çünkü.. o yüzden aksi şeyleri görmemek duymamak için at gözlüklerini takmak ya da devekuşu gibi başını kuma gömmek zorundadır.. çünkü ıskalanan, kaçırılan, heba edilen şey koskaca bir yaşamdır.... |
Dediklerinizin hiçbir tutanağı yok.İsevilikte körü körüne iman yoktur.Bilakis araştırmayı teşvik eder.Düşünmeyi.RAB arayın bulacaksınız.Diğer dinler gibi değil!Özellikle müslümanlık gibi değil.Gururdan nefret ederim.Çünkü şeytani bir heves.Rabbin çocuğu alçakgönüllü olmalı.Kibirli değil!Herkes bu şerefe erişemiyor.Çünkü çağrılanlar çok ama seçilenler az!GERÇEKTEN YANA HERKES RAB İSAYA gelir.Zaten ONUN hayatını inceleyenm,okuyan birisi tabi tarafsız,önyargılı olması lazım.ONUN ne kadar YÜCE,ALÇAKGÖNÜLLÜ,ve DOĞRU biri olduğunu anlar.Ona göre bakarsanız Asyada ve Afrikadada yayılıyor.Bilhassa asyada.Napıcağız?Örneğin Çinde.Onca işkenceye rağmen!Galileo olayının İSEVİLİKLE alakası yoktur.Malesef bazı sahte din adamları İSEVİLİĞİ VE RABBİ kötü tanıtmaya çalışmışlardır.Ama güneş balçıkla sıvanmamıştır.Bu arada dünyanın en ünlü bilimadamlar,sanatçılar,sporcular İSEVİLERDEN çıkmışlardır.En büyük erdem sonsuz yaşama kavuşmak ve RABBİ bulmak ve inanmaktır!
|
bir kitapta okumuştum..
bir hristiyana diğer dinlerden bahsetmeye görün.. RAB İSA'DIR diye öyle bir bağırır ki.. sizi duyması anlaması imkansızdır... sevgili paolo böyle mutluysanız sorun yok.. yeter ki diğer farklı inanan insanları hor görmeyin ve gereğinde şehitlik uğruna ölmeyin öldürmeyin.. |
Evet hamdolsun mutluyum.İnancıma saygı gösterildiği sürece kimsenin inancına,dinini saygısızlık etmem.Okuduğunuz kitap ateist yazarın kitabı olmasın sakın!Evet Kiliselerde bağırır RAB İSA diye.Çünkü Allahın evi olduğunu için GERÇEKLER söylenir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Vesper kardeşime katılıyorum.Bizde savaş yok.Hatta MESİH İSA düşmanınızı bile sevin demiştir.Malesef tarihte İsevilik adına bazı yanlış şeyler yapılmış.Ama bunların aslında İsevilikle alakası yoktur.
|
Alıntı:
Ya sen kendini digerlerinden soyutlayip ayri tutacaksin, ya da bazi gercekleri konusmaya cesaretin olacak. Bak seninle bir anlasma yapmistik. Sen hala ayni cizgide duruyorsun. Izledinmi adini verdigim belgesel filmi? Su anda ki yapilan savaslarin arkasinda kimlar var? Isa Mesih adina Avrupa'da dökülen kanlar ne cabuk unutuldu? Ya Anadolu'da, Kudüste dökülen kanlar? Dünyenin en ucra kösesinde bile Isa Mesih adina insanlar kitir, kitir kesildiler ve kesiliyorlar. Sen tarih bilmiyorsan, okumuyorsan, gel seninle Yugoslavya savasini tartisalim. Daha sunun surasinda kac sene oldu? Irak savasini konusalim. Isa Mesih'in temsilcileri Vatikan'da oturmuyorlarmi? Bu kadar bos, bos sallamalarin biraz siniri olmali.... Hadi gel Isa Mesih adina evler nasil okunup üfürülüyor, seninle onuda tartisalim... Isa Mesih adina cocuklara tecavuz nasil oluyormus, onuda tartisalim... Isa Mesih adina günahlar nasil af ediliyor onuda tartisalim. Isa Mesih adina bazi ülkelerin insanlari nasil 1.sinif muamele görüyor onuda tartisalim. Bu kadar sallamak ne kadar kolaymis megersem, oturdugunuz yerden okumadan, bilmeden sanal alemde sallamanin ucu acik nasilsa. Hic bir zaman yasamamis bir insani basimiza tac ettiniz, digerleride aldi okuma yazmayi bilmeyen adama taptilar... Girtlaklayip duruyorsunuz birbirinizi....Dünya'da herkese zehir ettiniz yasamayi ... Isa Mesih denen her ne sey ise sadece kilise duvarlarindaki resimlerden ibaret.... Ne Rab var, ne oglu, ne de kizi... Cennet, cennet, cennet... Ne var orada? Hic bir sey yok iste. Kac defa gidip geldiniz? Gidip gelen bir kisinin adinida bilmiyoruz... Var mi? Cehenneme gitmek isteyen yok mu? Rabbin gercek kullari cehennemi tercih etmesi gerekir.... Yoksa ben mi yanlis biliyorum.;) Rabbiniz cehenneme giris davetiyelerini bana verdi. Gercek kullarima veririsin dedi ve göz kirpti. Isteyen benden alabilir. Gercek kul oldugunu kanitlayabilirse. Saygilar. |
Cigi olayını anlamadın sanırım.MESİH İSA nerde demiş idda ettiğin savaşları?Haçlı vs.Evet MESİH İNANCI adına bazı şeyler yapılmış.Ama bunları hiçbirisinin MESİH İSAYLA alakası yok!Bahsettiğin olayların hepsi menfaat,ekonomik vs için yapılmıştır.İnsanların suçunu RABBE yükleyemezsin.MESİH İSA yaşamıştır.Zaten burdada ispatlamıştık.RAB MESİH İSA herşeyin kaynağı.Kötülük hariç.Kutsal Kitapta varsa idda ettiklerin tamam kabul ederim.Örneğin verdiğin savaşlar mesela.Bir dine bakmak istiyorsan kitabına yada en üst önderine bakarsın.Kişilere en son bakarsın.
|
Alıntı:
Hiç bu kadar aşşağılanmamıştım:D ..Tühh yani,ben seçilmedim de siz seçildiniz..Çok kıskandım doğrusu:rolleyes:.. Size bir gerçek;Avucunuzu yalayacaksınız..:D.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:07 . |