![]() |
her isinini kendi goren tanri emekliye mi ayrildi?
BUTUN SEMAVI DINLERE GORE ,ESKIDEN HER ISINI KENDI YAPAN TANRI (Hani her seye kadir.nuh'un tufanini ayarlayip,suclu sucsuz herkesi yokeden,insanlari tas kestiren atesler alevlerle cezalandiran,)acaba neden elini etegini bu islerden cekti de musa isa muhammed gibi beceriksizlere kendi gorevini yapmalarini emretti. Beceriksiz diyorum,cunku hic biri dunyadaki sefaletleri yok edemedigi gibi,gelen gideni aratmis.
|
PEKI ONLAR YAPAMADIYSA SEN YAP OZAMAN .. SEN BIR DÜZENE KOY SEN DÜZELT OZAMAN ? PEYGAMBERLER INSANLARA DERS VE UYARMAK IÇIN YERYÜZÜNE GELMISLERDIR ... SANA BIR SORU SEN ZENGIN SIN SANA DIYORLARKI FAKIRLERE YARDIM ET SU YOLDAN GIDERSEN INSANLAR BARIS IÇINDE YASARLAR ... SEN INSANLARA YARDIM ETMEZSEN SENI KIMSE BU KONUDA ZORLIYAMAZ ... SANA ANCAK BU DOGRU OLANIDIR DERLER ... YAPIP YAPMAMAN SENIN KENDINDE OLAN BIR SEY ... BU INCELIGI ANLIYABILIYORMUSUN ? DIYORUM KI KESKE HERGÜN RAMAZAN OLSA INSANLAR ORUÇ TUTSA AÇ OLAN KISI AÇIN HALINDEN NASIL IYI ANLIYORSA TOK AÇIN HALINDEN ISTISNALAR HARIÇ ÇOK NADIR ANLARLAR .... BU YÜZDEN PEYGAMBERLERI KIMSE SORUMLU TUTMASIN ... O ALLAHIN EMIR VE YASAKLARINI SANA BILDIRIYOR YA YAPARSIN YADA YAPMAZSIN ... SEVGILERLE ...
|
varucan
(Hani her seye kadir.nuh'un tufanini ayarlayip,suclu sucsuz herkesi yokeden,insanlari tas kestiren atesler alevlerle cezalandiran,)acaba neden elini etegini bu islerden cekti de musa isa muhammed gibi beceriksizlere kendi gorevini yapmalarini emretti. Demişsin ve iyi demişsin. Aklıma yaklaşık 10bin yıllık insanlık tarihinin son 2bin yılına neden 3 peygamber birden gönderdiği takıldı. Musayı gönderdi aradan zaman geçti İsayı gönderdi yok olmadı arkadan Muhammed i gönderdi. 8bin yıl insanların ona buna tapmasına izin veren Allah 2 bin yıldır kafa karıştırıyor. Size bu dini getirdim diyor arkadan o olmadı bakın bunu gönderdim diyor aradan 600 yıl geçiyor daha önce söylediklerimi unutun bakın size yeni bir din daha gönderdim diyor . Acaba Allah insanlığı son ikibin yılda mı sahiplendi. |
selam kardeşler;
yazdıklarınızın dikkat eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum dahası düşünmek istiyorum.. çok fazla ayrıntıya girmeye gerek yok sanırım.. Muhammedin, İsanın, Musanın beceriksiz olduğunu savunmak, sadece 3 peygamber varmış gibi varsaymak gerçekten kasten yanlış yapılması zor olan önermeler.. bu paralelde dikkat eksikliği var diye düşünüyorum..yorumlarınızı bekliyorum selametle bereketle hidayetle |
Gerçekten birşeyler anlatmayı samimi bir niyetle istemek kaygısıyla birşeyler yazılabilir aslında. Bu sitedeki her forumdaki anlamlı-anlamsız, iyi-kötü, doğru-yanlış her eleştiriye ya da her soruya ikna edici öyle cevaplar verilebilir ki diyalektiğin ve retoriğin dibine kadar inilebilir. Ama anlamak istemeyene hiçbir şey anlatılamaz. Bu yüzden galiba en iyisi bu siteye bundan sonra Din-Tanrı-Peygamberlik-Mucize gibi unsurlar hakkında yapılan temelsiz ve sentetik (kesinlikle analitik değil!) değerlendirmelerin komikliğini görerek eğlenmek için girmeli. Münazarada karşıdaki insan en azından samimi olmalı, birşeyler bilemeyebileceğini veya birşeyleri yanlış değerlendirmiş olabileceğini düşünmeli ve bundan hep şüphe duymalı ama nerdeee? En iyi doğru bunlarınki, bu doğrularını akıl temeline dayandırmak için de olguları tahrif etmekten başka şansları yok.
Varucanın dahiyane! değerlendirmelerine bakıp da düşüncenin namusunun ne hallere geldiğini görmemek mümkün değil. Eskiden gerçekten ateistler böyle düşünmezlerdi. Ateist görüşlerini daha adamakıllı argümanlara dayandırmaya çalışırlardı. Hayır ben de bir dönem ateisttim oradan biliyorum. Nerde o eski ateistler! |
Sevgili aluminyum .Senin gibi kaliteli eski bir ateist,boyle cevaplar yazarsa rumuzunu alumunyumdan TENEKEye cevirmesinin ,kalitesine daha uygun dusecegine eminim.
|
selam,
konuyu dağıtmayalım kardeşler.. selametle bereketle hidayetle |
VARUCAN SANA SAYGILI DAVRANANLARA SENDE SAYGI GÖSTER ...
|
Burkay! Senin saygi anlayisin nedir bilmiyorum.Sizler gibi dusunmeyenlere yaptiginiz hakaretleri SAYGI gosterisi olarak algiliyorsan diyecegim yok.Konunun tamamen disinda kalan alayci yazilar SAYGISIZLIKTIR.
|
BİRİNCİSİ HAK DİNİ GERÇEK YOL OLAN İSLAMİYET HZ.ADEM (A.S) DAN BU YANA VAROLAN BI DINDIR AYRICA HELAK EDILEN KAVIMLEREDE DAHA ÖNCE ALLAH 'U TEALA TARAFINDAN ELÇİLER GÖNDERİLMİŞ UYARILMIŞLARDIR ŞUAN KAVİMLERİN HELAK OLMAYIŞININ TEK SEBEİ HZ. MUHAMMED S.A.V İN ÜMMETİ OLUŞUMUZDUR YANİ RABBİMİN EN GÜZEL KULUNUN ÜMMETİ OLUŞUMUZDUR. BECERIKSIZ DEDİĞİZ HAŞA RABBİM AFFETSİN PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V ARAP IRKINI CAHILIYEDEN KURTARAN DÜNYAYA HAK DİNİNİ YAYAN İSLAMİYETİ GÖNÜLLERE YERLEŞTİREN İNSANLIĞA İNSAN OLMANIN GEREKLERINI ANLATAN KİŞİDİR HANGİ DİNDE VAR YARATILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVME GÜZELLİĞİ NERDE VAR HOŞGÖRÜ, SEVGİ ,DOĞRULUK, KARDEŞLİK AYRICA BU DÜNYA FANİ SINAV ALANIDIR RABBİM KİTAPLARINI GÖNDERDİ ANLATMASI İÇİN ELÇİLERİNİ GÖNDERDİ İNANANLA İNANMAYANI AYIRMAK İÇİN BİR GÜN HESABA ÇEKİLĞİMİZDE İNKAR ETMEMİZ İÇİN HERKE YAPTIKLARINI BİLİYOR KİMSE AHİRETTE BEN YAPMADIM DİYEMEZ SINAV ALEMI DEDIK SIZE SORUYOM SIZ HANGI SINAV ÖNCESI SINAV SORULARINI VE CEVAPLARINI ALDINIZ YOLLAR AÇIK ALLAH'U TEALA GERÇEKLERİ PEYGAMBERLER VE KİTAPLARIYLA ANLATTI. HAK DINI ANLATILIYOR İSLAMIYET ŞİMDİ BİR ASRA HAYKIRIYOR. AMA BAZI GÖZLER OKADAR KÖRKÜ GÖRMEK İSTEMİYOR NE KADAR YAZIK SİZİN ADINIZA ÜZÜLÜYORUM :cry:
|
Arkadaşlar, küçük harflerle yazarsanız hem okunması daha kolay olur, hem de büyük harfle yazmak bağırma anlamı taşıyor. Bağırmamıza gerek yok.
|
uyarınızı dikkate alıcam şunu söylemem gerekir ki niyetim bağırmak değildi dikkatimi konuya vermiştim yazıyı farketmedim
|
varucan işi kişiselleştirmeyelim diyoruz ama olmuyo işte enaniyetimiz ağır basıyo Allah affetsin ama diyeceğim şu birader; birisi sana sentetik diyorsa bunu hakaret olarak algılaman doğru olmaz hele küfretmiş gibi karşıt tepki hiç doğru olmaz. Konuyu dağıtma mevzusuna gelince, şüpheleri bile belirginleştirememiş bir beyin yapısının ürünüdür bu soru yani "Tanrı izne mi ayrıldı?" sorusu. Nerde o eski helakler, nerde o eski gazaba uğrayan kavimler vs. diye sormadan önce böyle bi düşünce sonunda varacağı çıkarsamanın sağlıklı olmadığını belirlemeye çalışmalı bi adam. Modern çağlarda helak olan akvimler görülmüyorsa bu Tanrının yokluğunu veya Kuranın helak ayetlerinin masaldan ibaret olduğunu mu gösterir. Ne münasebet. Bir defa modern kavimlerin helak olmaması gibi bir durumu neye göre belirliyorsunuz? Gökten ateş yağmasına. Allah her zaman ateş yağdırarak helak eder bir kavmi? Hayır. Ama bu soruların yönünü sana göre bana göreler de belirlemiyor işte, insanlar hayatta tam ve kesin bir bilgiye asla ulaşamıyor. Hiçbir zaman da ulaşamayacak. Çünkü herhangi bir şey hakkında herhangi bir tam ve eksin bilgi sahibi olmak bilinen şeye bilenin aşkın olmasını şart koşacaktır. Bu ise zaman ve mekan kaydıyla sınırlı insan zihninin asla erişemeyeceği birşey. Hal böyleyken sınırlı insan zihninin sınırsız icraat-i ilahiyeyi sorgulaması zaten beyhude bir uğraş. Çıkan sonuçların doğruluğu veya yanlışlığına karar veren kim? Varucan ve benzeri ateistlerle karşıt cephede addedilen Aliminyum ve benzerleri ise ortada zaten bir sakatlık var demektir.
Bu hamur çok su götürür herhalde kimse bişey de anlamayacak ama kısaca kısaca böyle bi düşünce olmaz. Tanrı gibi belirlenmesi insan zihnini aşan bir şey hakkında "Acba tatile mi çıktı, yoruldu mu, emekliye mi ayrıldı, eskisi gibi çalışmıyor, performanstan düştü" vs.. saçmalıklar güdük bir zihin yapısının ürününden başka birşey değildir. Kim ne anlarsa anlasın ister hakaret ister tespit. |
Ben Turkiyeden ayrilali 30 sene oluyor. Bu arada kelime manalari degismis olacak. Guduk kelimesi o zaman aliminiyum ve teneke kafali ,ninesinden dedesinden duydugu masallari tek gercekmis gibi addeden kisilere kullanilirdi .Insanligin tas devrinden bu gune ulasmasi,hur dusunce sayesinde olmustur. Tenekeler her asirda saldirgan ,hem kendilerine hem etraflarina zarar vermekten baska bi ise yaramamis,paslanarak erimislerdir. Gelelim konumuza: Eger sen gunumuzde olan sel facialarini,yuzbinlerce insanin oldugu tsunamiyi (Ki olenlerin cogunlugu muslumandi) allahin isi olarak goruyorsan,daha da fenalasmadan bir akil hastahanesine bir an once bas vurmani samimiyetle oneririm. Sifalar dilegiyle....................
|
varucan bence sen düşünmüyorsun her canlı bir gün elbet ölecektir buda taktiri ilahidir hem sen nasıl bir ilme sahipsin ki sel faciasında ölen müslümanlar var derken sorgular gibisin Allah'u Teala sonsuz ılmıyle herşeyi bilendir sizler de hep kendı kafanıza göre konuşuyorsunuz herşeyin hayır kısmını bilecek yada bize hayır gibi görünen şerleri bilecek ilmede sahip değiliz SİZLER GÜLÜN DİKENLİ YARATILDIĞINI DÜŞÜNECEĞİNİZE DİKENLERİN ARASINDA YARADILAN GÜLÜN GÜZELLİĞİNİ DÜŞÜNMEYİ AKIL EDERSİNİZ İNŞALLAH BENCE SEN BİR HASTANEYE GİT MANEVİYAT DOKTORU VARSA TABİ
|
Semavi dinler aslında gerçek tek tanrılı dinlerden kabul edilmiyor bazı teologlar tarafından. Örneğin İslam, benim de katıldığım bir görüş olarak "tek tanrılılığa geçiş dönemi" dinidir. varucan'ın açtığı başlık bu anlamda da düşünülebilir.
İslamda, pek çok farklı görevi olan melekler aslında çoktanrılı dinlerdeki tanrılardan farklı şeyler değildir. Cebrail, israfil, mikail ve diğer melekler tanrısal bazı özellikler almışlardır. Eski yunan mitolojisinde de buna benzer görevler alan tanrılar vardı. Eski yunan medeniyeti çoktanrılı dinlerden kabul edilse de tanrıların tanrısı Zeus'a dikkat çekmek gerekli. İslam inanışlarının kökeninde olan bir diğer din olan Zerdüşlükte de benzeri melek tanrılar vardır ve İslamdakine çok benzerler. varucan "tanrı emekliye mi ayrıldı?" diye sorarken haklıdır ki her şeye gücü yeten kadir allah neden her işi yapamaz da alt tarafı bir sür borusu öttürtmek için bile İsrafil diye bir melek yaratır? Araya cebraili koymadan başka bir yolla da mesaj yollayamaz mı idi "peygamberler"ine? |
oldu email atsaydı tövbe estağfirullah amma da saçmalıyorsunuz ya bu kadar olur benım yazdığım bır yazı var bu forumda okumanızı tavsıye ederım akıllı kişinin söyleyeceği laflar değil söyledıklerınız ayrıca sur u üfleyen melekte görevlı sen yaptıgın her işe ben yaptım diyemesın çünkü buna gücün yok acizsin herşey ancak hakkın izniyle olur SEN YEMEK YEDIGINDE MIDE HAZMINI SEN MI EMIR VEREREK YAPIYORSUN YADA NEFES ALIP VERİŞİNİ SEN Mİ AYARLIYORSUN HERŞEYİN BİR SAHİBİ VAR BU DÜNYADA BİR EV BILE KENDI KENDI NE OLMUYOR KI DUNYA KENDI KENDINE OLSUN BIR KASABANIN BILE MUHTARI VAR KEN DÜNYANIN HAKIMI OLMAMASI MANTIKLI Kİ HAŞA DÜNYANIN TÜM ALEMLERIN SAYIBI ALLAH'U TEALA DIR SELAMETLE NOT: YAZIK ADAMIN BİRİ OLURSA SAĞIR SEN BAĞIRA BILDIGIN KADAR BAĞIR, TIPKI SENIN GILER GIBI OLURSA SAĞIR RABBIM AFFETSIN DEMEYE BILE YUZUM YOK AMA HIDAYETLE
|
selam kardesler ... [align=center]varucan "tanrı emekliye mi ayrıldı?" diye sorarken haklıdır ki her şeye gücü yeten kadir allah neden her işi yapamaz da alt tarafı bir sür borusu öttürtmek için bile İsrafil diye bir melek yaratır? Araya cebraili koymadan başka bir yolla da mesaj yollayamaz mı idi "peygamberler"ine?
EGER CENABI ALLAH ISRAFIL ALEYHISELAMI DEGILDE VEYA CEBRAIL DEGILDE BASKA YOLLA YOLLAYAMAZMI IDI DERKEN .... BASKA BIRINI YOLLASAYDI BUSEFER DENILENECEKTIKI NEDEN BUNU YOLLADIDA BASKASINI YOLLAMADI YANI KIME GÖREV VERIRSE VERSIN SIZ GENEDE BEGENMIYECEKTINIZ ... VARUCAN DA NE YAZDIGINI BILMIYOR VEYA SADECE HIRSINDAN BIRSEYLER YAZIP ONLARA CEVAP VEREYIM DÜSÜNCESINDE ... BAK KAÇ KISI SANA CEVEP YAZDI HATALARINI SÖYLEDI HALEN KÖRÜ KÖRÜNE GIDIYORSUN ... HEM BEN SANA SAYGISISSN MI DEDIM ? SAYGI GÖSTERMESSEN SAYGI GÖRMEZSIN DEDIM ... |
Tanrının gerçekten varolup olmadığı ayrı bir tartışma konusu, İslamın yalan veya doğru olup olmadığı ayrı bir konudur. Bizim sitemiz ateist bir site değil, ateistleri de kapsayan din karşıtı bir sitedir. Dikkat ederseniz Turan Dursun'un yazılarında da tanrının olmadığına dair makaleler yoktur. Ben kendimi agnostik ve deistlere de yakın hissederim, onlarla sorunum yok.
İnsanlık için zararlı olan dinlerdir ve özellikle de İslam. Tanrının varolduğu kabul edilse bile bu İslamın veya şu dinin gerçek ve doğru olduğu anlamına gelmez. Eğer aklınıza takılan esas soru bu evrenin ve insanın nasıl oluştuğu ise görüşümü açıklayayım. Evrenin ve insanın oluşmasını sağlayan bir gücün, bir mekanizmanın olması gerektiği fikrine ben de katılıyorum. Ancak bu güç, semavi dinlerin tanrısına benzemek zorunda değil. Belki tabiatın içinde, yapısında, henüz çözemediğimiz bir güç var. Bu konuda söylediklerimiz hipotezden öteye gidemez. Bilim bu konuda henüz emekleme döneminde. Ancak hayvanlar klonlanabiliyor artık, sperm olmaksızın kadın yumurtasını bölmeyi başarabildiler. Semavi tanrı anlayışının tahtı resmen sallanıyor. Önümüzdeki birkaç yüzyıl içinde tahminimce dünyadaki bütün savşlar bitecek ve fakirlik problemi ciddi problem olmaktan uzaklaşacak. Böylece insanlık, yaşamının kaynağı, yaşamın ve ölümün anlamı gibi temel sorunlarına odaklanabilecek kaynağa ve zamana daha çok kavuşabilecekler. Günümüzde dediğim gibi emekleme dönemindeyiz. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:28 . |