![]() |
İsa Mesih kimliğini neden tam olarak açıklamadı?
|
neden açıklan madı ? peki açıklanan şeyler nelerdir ? tanrı hakkında mesela ? tanrının nerden geldiğiyle ilgili ? yada üçlük neden açıklanmadı ? üçlük kelimesi Kutsal kitapta geçiyor mu ? --- ayy yazık geçmiyor mu yani orda anlatılmıyor mu ? isa mesellerle anlatırdı. ama neden bundan kimse bahsetmedi ? isa nın gökten geldi açıklanır. isanın tanrının oğlu olduğu da açıklanır. isanın çarmıhtaki ölümü de açıklanır . blah blah blah .
|
O linkten yazı çıkmıyor. Aşağıdaki linkte var:
http://www.kutsalkitap.org/index.php/Magazine/?id=137 İki sebebi varmış: Alıntı:
Bana pek ikna edici gelmedi. Öldükten 150-200 sene sonra efsaneleştirildiği, tanrılaştırıldığı kesin. Yani, İsa söylememiş, havarileri söylememiş, İncillerde yok. Ama pagan Romalılar kendilerine uygun hale getirmişler. |
Kutsal Kitapta kutsal üçlük geçer.Eski Ahitte kehanet var diye Mesih benzetmelerle konuşacak diye.
|
gösterirmisin eski ahitte "üçlük" ü .
|
Eski Ahitte Üçlük falan yoktur. Üçlük hadisesi çok sonra MS4. asırda falan çıkmıştır.
Eski aAitteki sözde kehanetler yerine gelsin diye kutsal kitapları yani, Yeni Ahiti öyle zorlamışlar ki, insan hemen şüpheye düşer.... |
Elçihan bilmiyorsun konuşma.Yaratıışta var mesela.Hakimler,Eyüp vs.Tanrının Ruhu der.Yeşeya'da Mesih(Oğul) hakkında kehanet vardır.
|
Oğul ve Kutsal Ruh:
Rab Yahve'nin Ruhu üzerimde. Çünkü yoksullara müjde iletmem için beni O meshetti. Yüreği ezik olanların yaralarını sarmak için, Tutsaklara serbest bırakılacaklarını, Zindanlarda bulunanlara kurtulacaklarını, Yeşeya 61 Kutsal Ruh: Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.Yaratılış 1 34 RAB'bin Ruhu Gidyon'u yönlendirmeye başladı. Hakimler 6 |
Alıntı:
|
Zaten üsteki Oğul ve Kutsal Ruh vardı.360 tane kehanet var.Oğul hakkında.Yeşeyada günahlarımız için kurban olucağu yazılıdır.
|
Bu kadar çok zorlama bende çok şüphe uyandırıyor. Bu şekilde zorlamalar inandırıcı gelmez. Mesela neden 360 tane de, 15 tane değil? Bu bolluğa neden gerek görülmüş?
Herhalde "kimse inanmayacak, en iyisi ben fazlaca yazayım, üsteleyeyim, daha iyi olur" düşüncesiyle böyle yapılmış. İnanç böyledir işte, insanlara olmadık şeyler söyletir. İsteyince "kardeş" lafını "amca çocuğu, amca" olarak anlar. Acıkıp incir yemek istenen meyvesiz incir ağacı İsrail olur, vs. Böylece kendimizi aldatıp dururuz. Sahi Paolo, şıp diye insanların ağzına edecekleri lafları tıkayan, çünkü herşeyi önceden bilen, gören İsa, ağacın meyvesiz olduğunu nasıl görememiş? Hem de mevsimi değilmiş. Onu bile nasıl bilememiş? . |
Daha iyi anlatmak için fazla belirti göstermiş.İnannda birçok insan olmuştur.Ve halada vardır.2 milyar insan inanmaktadır hala!Rab Mesih İsa orda biliyordu zaten.Mesaj vermek istedi.İyi meyve vermeyen her ağaç ordaki ağaç gibi kuruyacağını göstermek istemiştir.
|
Alıntı:
"..RAB'bin gönderdiği kötü bir ruh Saul'u yakaladı." (1Sa 19:9 ) "..bir ruh çıkıp RAB'bin önünde durdu ve, 'Ben onu kandıracağım' dedi. "RAB, 'Nasıl?' diye sordu. (1Ki 22:21 ) ve yine kitabı mukaddesin "milliyetçi tanrı"sı şöyle diyor : "Onun içine öyle bir ruh koyacağım ki, bir haber üzerine kendi ülkesine dönecek. Orada onu kılıçla öldürteceğim.'" (2Ki 19:7 ) buarada "onun içine öyle bir ruh koyacağım ki" diyor ama kendi ruhu mu , başka bir ruh mu , belli değil. bunun kutsal ruh olduğu da belli değil. senin verdiğin örnekte "yahve'nin ruhu"yla kastedilen onun gönderdiği ruhlardan hangisi ( ki neden işlerini bu ruhlara yaptırdığı da belli değil ) bilmiyoruz. bu başlangıç&yaratılış bölümünde de geçerli olabilir. "rabbin ruhu " iyi de rabbin bir sürü ruhu var zaten. !! 1Yuhanna:4-12 Hiç kimse hiçbir zaman Tanrı'yı görmüş değildir.... Yuhanna:1-18 Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmemiştir iyide isayı görmediler mi ? isa tanrıysa hadi kendi kendisine konuştuğunu ve dua ettiğini de kabul edelim nasıl oluyoda tanrıyı kimse görmüyor. bu metinde onu kimsenin görmediğini söylüyor . isayı gördüler halbuki. |
Alıntı:
2 milyar insan inanmakta . o zaman hrıstıyanlık doğru mu oluyor. bunun ölçütü o inanışa sahip insan sayısı mı ? bak dünyada 1 milyardan fazla MÜSLÜMAN da var. hindular vs. de . ne olacak şimdi . sen burda belki ağaç meyva vermiyor diyorsun ama ilk başta fikrin yanlış. |
Alıntı:
Bunu daha önce de söylemiştim: 2 Milyarı bırak, 50 milyar sinek yanlış olamaz, gel hepimiz pislik yiyelim o zaman. Biliyorsun deyimler var, hani "nerde çokluk orda ..." diye. Onun için böyle entüpüften yorumlar yapma. Doğruluğunu, gerçekliğini göstermeye çalış. Ben de sadece gerçek olmadığını gösteriyorum. İyi meyve vermeyen ağacı kurutmak mı gerekir. Göz göre göre yalan söylüyorsun: Mark 11: 12 Ertesi gün Beytanya'dan çıktıklarında İsa acıkmıştı. 13 Uzakta, yapraklanmış bir incir ağacı görünce belki incir bulurum diye yaklaştı. Ağacın yanına vardığında yapraktan başka bir şey bulamadı. Çünkü incir mevsimi değildi. 14 İsa ağaca, "Artık sonsuza dek senden kimse meyve yiyemesin!" dedi. ... ------------------------ Mevsimi olmadan ağaç meyve verir mi? İyi meyve vermediğini önceden mi biliyordu? Önceden biliyorsa, yaklaşıp aramazdı ki. . |
Rabbin ruhu kastedilen Kutsal Ruhtur.Allahın Ruhu yani.İsa Mesihi gördüler.Gerçek anlamda kimse Rabbi görememiştir.Mesih İsa aracılığyla her ne kadar insan olduğuysada.Örnekle anlatılırsa daha iyi anlaşılır.Bunu herkes bilir zaten.Orda yalan söylediğimde yok.Orda Rab bir mesaj veriyor.İyi meyve vermeyen kişininde sonunun ağaç gibi olucağını söylüyor.Bende demiştim daha önce.Gerçekten yana olan herkes Mesih İsanın sesini işitir.
|
paolo sence yecüc ve mecüc kimlerdir ??
|
Şeytanın tarafında olan 2 kişi.Rabbe karşı şeytan gibi savaşacaklar.Sonrada yenilecekler.Vahiyde anlatılıyor zaten onlardan.Son bölümlere doğru.
|
Rabbin ruhu tektir.Kötü ruhlarda vardır tabi.
|
Alıntı:
İsa kötülüğünü her fırsatta gösteren, iyi niyetten mahrum, herkesi azarlayan, hayvanlara karşı cinlerle işbirliği yapan, özverisi olmayan, kibirli bir kurgu. İsa'yı uyduranlar kendi zamanlarındaki insanları etkilemek için çok acayip hikayeler uydurmuşlar. Sonunda da senin gibi - iyi niyetli olduğunu sandığım - birini bile yalancılığa itecek hale getiriyorlar. Ya sen yalan söylüyorsun, ya da Gospel. |
Görünürde öyle.Kaçamak yapma.Çok alakası var.Eski Ahiti iyi oku.Orda İsrail incir ağacına benzetiliyor.İsa Mesih iyiliğini,sevgiyi,merhameti her fırsatta uygulayan ve söyleyen kimsedir.Gerçekleri çarpıtma.Bu kadar komik idda duymamıştım.İsa Mesih zaten vardı.Olsa olsa senin gibiler kafalarına göre sahte mesihler uydurmuştur.Kelamı okumadığın belli.Okumaktan kastım harbi,gerçek anlamdadır.
|
Çok şey var dediğim.Kaçınmayıda yapanda ben değilim.Mevsimi olsada veremezdi zaten.Kurumuş ağaç.Rab orda bir mesaj veriyor.Mesih İsa nasıl biridir?
Düşmanlarınızı sevin size zulmedenler için dua edim.Matta 5 Rab kendisine onca eziyet edenler,hakaret edenleri bağışlamıştır.Dua etmiştir onlar için. Samiriyeliler Onu kabul etmeyince Aziz Yuhanna ve Yakup onlara ateş yağdırmak için Rabde izin istemişlerdi.Rab'de onları azarlamıştı.Luka 9 Mesih İsa alçakgönüllüdür.Acı çekenlere ve huzuru arayanları kendisine gelmesini istiyor. «Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size huzur veririm. 29Ben yumuşak huylu ve alçakgönüllüyüm. Kendisi Havarilerin ayaklarını yıkayarak büyük bir alçakgönüllülük göstermişti.Yuhanna 13 Rab Mesih İsa merhametlidir. 38İsa yine derinden hüzünlenerek mezara vardı. Lazarın halini görünce içini hüzün kaplamıştır. |
Yecüc ve Mecüc şeytanla birlikte çalışacaklar.Son günlerde çıkacaklardır.Rabbe karşı savaşaklar ve yenilecekler.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:27 . |