Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Yahudilerle Evlilik. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10115)

sheyhzade 22-05-2009 01:04

Yahudilerle Evlilik.

Merhaba

Gecen hafta Haberturkte bir haber gormustum;

''Kahire,Yahudilerle evlenen erkeklerin vatandasliktan cikarilmasi gerektigini,
ajanlik yapabileceklerini,bunun son derece tehlikeli oldugunu..soylemisti.
Yapilan yorumarin cogundada''Lanetlenmisler zaten,uzak durmak lazim,Turkiyede aynini yapmali,helal olsun Misira....''gibi seyler vardi.

Buradaki uyeler genelde daha akli basinda insanlar.Turan Dursun sakinleri nasil dusunuyor?
Imanli yada imansiz,,Yahudi irkiyla munasebet kurmak Din yada Memleket icin
zararli olabilir mi?Sakincali olabilir mi?

.

Akhenaton 22-05-2009 01:07

Alıntı:

sheyhzade´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 179005)

Imanli yada imansiz,,Yahudi irkiyla munasebet kurmak Din yada Memleket icin
zararli olabilir mi?Sakincali olabilir mi?

.

Yahudiler bir ırk değil, çöl bedevilerinin mısırdan kaçanlarla oluşturduğu topluluk olup. Yahudilerle her türlü ilişki insanlık onuru ile ters orantılıdır.:laser:

prozac 22-05-2009 01:21

Önemli olan insanlıktır..
Dini ,dili,ırkı rengi farketmez..

ozgur_beyin 22-05-2009 01:28

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 179006)
Yahudiler bir ırk değil, çöl bedevilerinin mısırdan kaçanlarla oluşturduğu topluluk olup. Yahudilerle her türlü ilişki insanlık onuru ile ters orantılıdır.:laser:

sevgili akheneton keşke çağdaşı olsaydında, hitlerin, insan yakma fırınlarının reisi olup, sana ters gelen ırkları yaksaydın. bu sana yakışırdı

Akhenaton 22-05-2009 01:47

Alıntı:

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 179021)
sevgili akheneton keşke çağdaşı olsaydında, hitlerin, insan yakma fırınlarının reisi olup, sana ters gelen ırkları yaksaydın. bu sana yakışırdı

"Orduların Rabbi şöyle diyor: Amalek'in İsrail'e yaptığını, Mısır'dan çıktığı zaman yolda ona karşı nasıl durduğunu arayacağım. Şimdi git, Amaleki vur ve onların herşeylerini tamamen yok et ve onları esirgeme ve erkekten kadına, çocuktan emzikte olana, öküzden koyuna, deveden eşeğe kadar hepsini öldür."

(I. Samuel, Bap 15, 2-3)

sheyhzade 22-05-2009 13:36

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 179006)

Haberi eksik yazmistim,Yahudi evliliginden olan cocuklarada ayni muameleyi
gostermek istiyorlar.Bu cocuklarda mi ayni muameleye layik Akheneton?

Akheneton bir Yahudiyle evli olsan bu tur konusmazdin,eminim.

parmis 22-05-2009 15:38

Yahudi, hiristiyan, islam, ateist, deist bence fark etmez hepsine insan olarak saygım var. Yahudilere yaplan zulmude kabul etmiyor kınıyorum ama onlarda aynısını filistinlilere yaparak ders almadıklarını gösterdiler..
Evlilik konusuna gelince ben çocuklarımın iki toplum yada iki ırk arasında ezilmesine asla razı olmazdım galiba bu konuda tutucuyum:)

saygılar..

Parmis Güneşin_kızı

parmis 22-05-2009 16:18

Gerçekten itiraf etmeliyim ki İsrail' in Flistinli' lere yaptıklarından sonra o konuda yazılmış kitapları okumuyor ve flimleri seyretmiyorum.. Bu beni faşist yaparmı dersiniz? İnsan olarak tepki koyuyorum sadece, bundan eminim Filistinli' ler de İsrai l'lilere bunu yapsa kınar ve tepkimi koyarım kesinlikle...

parmis Günerşin_kızı

serüvenci 22-05-2009 16:24

tarih sahnesinden silmenin manası nedir ? bunu ırkçılık temeline mi şiddete teşvik temeline mi oturtalım ? Şiddete ve/veya ırkçılığa yönelik ifade kullanman uygulamaya dönüşmediği sürece benim için sorun yaratmaz akhenaton. seni dinleyenlerin ne kadarının senin bu düşüncelerine aldırdığı da uygulamaya dönüşmediği sürece sorun yaratmaz. senin insana saygılı ve seven bir insan olmanı ümit ederim.

komünist yazının mahiyeti ne ise ona göre ırkçı, ayrımcı, düzgün bir yazı ve/veya şiddete yönelik olduğuna karar verilir. ayrıca şunu bilmelisin ki komünist bir yazı olarak niteleyebileceğim hiçbir yazı ırkçı olmaz. yahudileri bir ırk olarak ifade etmeyip burjuvaları ırk olarak ifade eder bir yazım şekli ortaya koyman da bir çelişkidir. yazılarında belirttiğin noktalara dikkat edersen sevinirim.

dilaver 22-05-2009 16:31

Antisiyonizm ile anti semitizmi birbirine karıştırmamak lazım. Antisiyonizm bir ideolojiye karşı olmak demektir. Antisemitizm ise Yahudilige karşı olmak demek. Siyonizme karşı olabilirsiniz ve haklı da nedenleri vardır ve dogrudur ama Yahudi halkına karşı olamazsınız, onu imhayı öneremezsini, bir ırkı yok etmeyi savunamazsınız.

Unutmayın ki bugün İsrail de az da olsa Filistin soykırımına karşı olan bir sürü Yahudi vardır. Askerligi reddeden, vicdani redçi pek çok Yahudi genci vardır. Bunlar cezaevlerindedirler.

Gazze katliamı sırasında pek çık yahudi b durumu protesto etti, dünyaya seslerini duyurmaya çalıştı. Yahudileri siyonizm etrafında toparlanmaya iten de bu tür antisemitik duruşlardır. Bir ırkı imha etmeye çalışır ve bunu alenen savunursanız onlara en kötüye sıgınmaktan başka yol bırakmazsınız.

saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:13 .