Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82)
-   -   İncil'de açık hata. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10833)

sosyalistt 23-06-2009 01:13

İncil'de açık hata.

İncil'in "İsa sınanıyor" bölümünde yer alır:

"Şeytan onu elinden tutup yüksek bir dağın üstüne çıkardı. Dünyadaki bütün ülkeleri gösterdi. Eğer bana tapınırsan hepsini sana veririm dedi."

Everest'in tepesine çıkınca hatta aya çıkınca Dünya'nın bütün ülkelerini görebilir misiniz? Bence Dünya'nın yuvarlak olmasının anlaşılması, İncil'deki bariz bir çarpıklığı göz önüne koymuştur. Tanrı "yanlış" mı esinletmiştir?

Paolo 23-06-2009 01:30

İdda ettiğiniz şeyin uzaktan yakında alakası yoktur.Kudüs yakınlarında bir tepeye çıktılar.Kelamda hata yoktur.Kendi düşüncelerinizi kelama katmayınız.

sosyalistt 23-06-2009 01:49

Matta 4,8-9: İblis aynı şekilde İsa'yı çok yüksek bir dağa çıkarıp O'na tüm görkemleriyle dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. «Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim» dedi.

Paolo 23-06-2009 02:00

Orda everest ismi geçmiyor!Kutsal Kitapta geçen yerler İsrail ve çevresidir.Yani Ortadoğudur.Yeni Ahitteki yerlerin çoğu İsrailde.Tabi Müjde kitaplarında.Mektuplar hariç.

sosyalistt 23-06-2009 02:19

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 194173)
Orda everest ismi geçmiyor!Kutsal Kitapta geçen yerler İsrail ve çevresidir.Yani Ortadoğudur.Yeni Ahitteki yerlerin çoğu İsrailde.Tabi Müjde kitaplarında.Mektuplar hariç.

Ben en yüksek dağ Everest olduğu için onu örnek verdim. Tamam herhangi sizin istediğiniz bir dağ olsun. Siz söyleyin. Hangi dağın üstünden dünyanın bütün ülkeleri görülür?

Paolo 23-06-2009 02:43

Tam olarak bilemeyeceğim.İsrail'de en yüksek dağın hangisi olduğunu.Haritaya bakmak gerek.Yada araştırmacılara sormak gerek.İşte insan gereksiz küçük detaylara takıldığı için tökezliyorlar.Burda önemli olan hangi dağ olduğu değildir.

sosyalistt 23-06-2009 02:54

Alıntı:

Paolo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 194179)
Tam olarak bilemeyeceğim.İsrail'de en yüksek dağın hangisi olduğunu.Haritaya bakmak gerek.Yada araştırmacılara sormak gerek.İşte insan gereksiz küçük detaylara takıldığı için tökezliyorlar.Burda önemli olan hangi dağ olduğu değildir.

Şu an ayrıntılara takılan sizsiniz. Hangi dağ olduğu elbette önemli değildir. Zihninizde bir dağ yaratın ki İsrail'in tam ortasında 15bin metre yükseliyor(bilimsel araştırmalara göre en çok bu yükseklikte olabilir). Sizce bu dağın tepesinden dünyanın bütün ülkeleri görünür mü görünmez mi?

Paolo 23-06-2009 03:02

Ayrıntılara takılsam şu dağda mı bu dağda mı diye uğraşırdım.Yani siz takılıyorsunuz ayrıntıya.Rab için herşey mümkündür.Metafiziği duydunuz mu bilmem?Bu olayın anlatmak istediği mesaja odaklanın bence.

elcihanaferin 23-06-2009 22:30

Sn. sosyalistt,

Neden hadiseyi bütünü tarafından görmüyorsunuz. Hadise şu: Şeytan, İsa'ya her çeşit imkanı tanımış, ancak İsa kanmamıştır. Herkes şeytana kanabilir ama İsa kanmaz.

Şeytan o kadar kuvvetli ki, İsa'ya - bırakın ülkeleri - dünyaları bile verir, ama İsa kanmaz. İşin özü şu: Şeytan'la ne Rab, ne de Rabbın oğlu olan Rab, ne Allah, ne Yahve - Yehova, hiç bir tanrı başa çıkamaz. Şeytan çok üstündür.

Paolo 24-06-2009 00:24

Şeytan kendini akıllı sanan zavallı bir yaratıktır.Ve hiçte güçlü değildir.Rab şeytanı birçok kez yenilgiye uğratmıştır zaten.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:22 .