Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Çöplük Forumu Kaldırılsın! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10845)

Averroes 23-06-2009 16:30

Çöplük Forumu Kaldırılsın!

Evrensel-insan'ın açtığı "Kritik Yanaşım" başlıklı iletide mep'e bir cevap yazmıştım. Evrensel-insan'ın ricası üzerine kaldırmış yerine de sadece o konuya hakimiyeti olanların anlayabileceği (mesela evrensel-insan) "Ali Baba'nın bir çiftliği var" şeklinde başlayan ama oradaki amacı basit bir tekerleme olmayan bir cevapla değiştirmiştim.

Bugün baktığımda ise mesajımı "çöplük forumu" adı verilen ve adı orada geçen her insana hakaret sayılacak bir yere taşınmış. Benim talebim midir bu? Hayır değildir! O halde kim neye göre bir mesajın "çöplük" olduğuna karar verebilmektedir? Her mesaj sadece sahibini bağlar. Elinizde mesajölçer mi vardır? Bu büyük bir saygısızlıktır!

Aslında bundan daha büyük bir tepki gösterecektim. Ama site yönetim kurulunda olanların da orada adının geçtiğini görünce vaz geçtim.

Site yönetim kurulunda adı geçenlerin de orada olması yaptığınız şeyi mazur göstermez. Size de saygısızlıktır bu. Zaten ilgili yerlere "edit" koyuyorsunuz. Ama mesaj sahiplerini rencide etmeye hakkınız yoktur.

Şimdi;

1- Orası kaldırılsın,
2- Adı daha insani bir tanımla değiştirilsin, (mesela "ilgisiz iletiler" gibi...)

Bir de "çöplük forumunda" olmayan ama hakkaten de derinliği olmayan mesajlar var. Adam gülme ikonu koymuş iletisine, zırt pırt heryere sırıtıyor. Benim ortalama her yazım 20 cümledir. Bu adam kıdemli yazardır, ben ise "yazar". İstersem yarına kadar kendimi gülücük ikonlarıyla kıdemli yazar yapabilirim. Bu adamın mesajları (pardon ikonları) çöplüklük olmuyorda, içinde hakkaten düşünce kırıntıları barındıran mesajları orada görüyorum. Yazıktır beyler. Demokarsi bu değildir!

Selamlar

mep 23-06-2009 16:44

Konu schopenhauer tarafından (Bugün Saat 04:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: kızım ağlıyor, elim ayağım dolaştı .

Aslında Sadece gülme ikonu koyup bu sevimli konu değiştirme sebebine dikkat çekecektim ama ,şimdi bi fırçada ben yemiyim diye ,sadece ikonla geçiştirmedim.ama sebebinde gözden kaçmasına içim razı olmadı..
Nası Schopen abim..
istediğin kadar dik duran,dikkatli,bilmemne ol ..ufacık tatlı bişey adamın elini kolunu birbirine dolaştırıyo dimi..?

-InVi- 23-06-2009 19:19

Schopenhauer,
aynen katiliyorum size, sizin mesajinizi cöplük foruma yönlendiren zihniyet ülkemizin insanlari siniflandirip bir kismini de toplumsal hayatin disina itmek isteyen zihniyetin ta kendisidir....
"cöplük"lügn bile layiki ile bir islevi yok, bir "üstün" amaca hizmet eden bir cöplük forumu var karsinizda....

aydoe 23-06-2009 19:29

''ilgisiz iletiler'' uygundur ,başlığın adını değiştiriyorum

evrensel-insan 23-06-2009 20:57

Saygideger arkadaslar;

Bence konunun ozu; degerlendirmede yatiyor. Birincisi degerlendiripte, mudahele etme yetkisi olanlarin, kendi kisisel mesajlarida cogu zaman ayni katagoride. Mantiken copluk formunun amaci ne? Amac; eger konu ile iletisi olmayan mesajsa; bunu onlemek mumkun degildir, cunku; bilhassa; kisisel yazmaya alismis arkadaslar, konunun icinde ya bir kisisellige ya da kisinin dusuncesine yoneliyor. Ne oluyor ozaman? uzerine kisisel olarak yazi yazilan arkadas, ayni sekilde cevap veriyor. Boylece de o yazinin konuyla ilgisi tabi ki, olmuyor. Ben bir ara,kilitli degilken, yailarimi oraya yaziyordum. Sonra; "ic dokme kosesi" ni actim. Mesela, simdi tam hatirlamiyorum, ama; bir ornek olarak; aydoe arkadasin Anayasadan bahseden bir yazisi var. Konuyla uzaktan yakindan ilgisi yok. Peki neden yazmis?, yazmis, cunku; ona Anayasa ile ilgili bir ileti yoneltilmis.

Butun bu ozetten, su ortaya cikiyor. Ya tum yazilar, devamli taranarak; konu ile ilgisi olmayan veya bir icerik tasimayan ya da tamamen kisinin konu ile ilgisi olmayan her mesajinin; yoneticiler tarafindan, kisa ve oz aciklayici bir notla, yani kaldirma nedenini izah eden bir notla beraber, kaldirmasi.

Iki baslik acilabilir. "Konu ile ilgisiz mesajlar" ve "icerigi olmayan, gulucuk gibi, mesajlar"

Bu hem; yazilan yazilara "cop" gibi, asagilayici bir icerik vermez, hem de yazisi tasinan, okuyacagi kisa nottan, neden yazisinin tasindigini anlar. Bir onemli konuda; tasinacak yazinin bir anlam ifade etmesi icin; yaniti gerektiren yazi ile birlikte tasinimi. Cunku sonucta, mesela benim hic bir yaziminin, bana gore; gereksiz icerigi yoktur. Baslik ile ilgili olup olmamasi da; algi meselesidir veya benim yazimin iceriginin yazilan bir yaziya yonelik olup olmamasidir. Bu anlayis; her yazar icin gecerlidir.

Mesela benim bir yazim vardi. Eglencenin kokeni uzerine ve ben bu yaziyi pante arkadasin eski felsefelerdeki sevgi temasini islemesinin ardina yazmistim. Frodo bunun ilgisizligine degindi, bende henuz neden ilgili oldugunu aciklayamadan; benim ve frodo,nun iletisi kaldirildi ve kilitlendi. Hem ben; eglencenin, sevgi ile olan bagini izah edemedim, hem de frodo bu izahi ogrenemedi.

Benim tum copluge giden yazilarimin; istenirse, ben; bir bir aciklamasini yapabilirim.

Bir kere de, ayni sey; BASKALTURK ile, Turk milliyetciligi konusunda yasandi.

Neyse; dedigim gibi; bu bir algi ve yetki konusudur. Ama en azindan, yazilan yazilara harcanan emek dusunuldugunde ve yazinin saygisi goz onune alindiginda; basligin, daha makul bir icerige tasinmasi; hem yonetimin , hem sitenin, hem uye ve yazarlarin, hem de ziyaretcilerin menfaatinedir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe 23-06-2009 21:00

Çöplük forumunu adı İlgisiz iletiler: Forum kirliligi yaratan mesajları içerir. olarak değiştirilmiştir.

evrensel-insan 23-06-2009 21:07

Saygideger aydoe;

Neden "kirliligi" kelimesini kullaniyorsun?"Konu ile ilgisi olmayan ve icerik tasimayan mesajlari icerir" yeterli degil mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe 23-06-2009 21:11

Ya sizde verdikçe daha fazlasını istiyorsunuz ,değiştirdim işte başlığı bu iyi .
Çöplüğü kaldırmakla çöpü yok edemeyiz.

parmis 25-06-2009 12:50

Ben kalmasını isterdim çöplük forumunun çünkü benimde içinde nur topu gibi bir çöplük mesajım var:) siteyle ilgili düşünceler bölümüne yazmıştım kaldırıp çöpe atmışlar bende onu en kıymetlim olarak saklamaya karar vermişim:))) şimdi ilgisiz bölüm olmakla karizmasının çizildiğini düşünüyorum:)
saygılar...
parmis Güneşin_kızı

niveru 25-06-2009 17:55

bencede copluk formu yerinde kalsin, bu baslik tumuyle oraya kaldirilsin:)

sakasi bir yana evet copluk insani rahatsiz eden bir kavramdi , ilgisiz ehh biraz

ama aydoe de hakli daha ne yapsin :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:30 .