![]() |
Şarabın faydaları
"Hurma ağacının meyveleriyle üzümlerden de şarap yaparsınız, güzel bir rızk elde edersiniz; şüphe yok ki bunda da akıl eden topluluğa bir delil var."
(Nahl Suresi, ayet 67) "Sana şarap ve kumarın hükümlerini soruyorlar. De ki: İkisinde de hem büyük günah var, hem insanlara faydalar var; fakat günahları, faydalarından daha çok. " (Bakara 219) İlk ayette dikkat ederseniz şaraptan faydalı ve ibret alınması gereken bir içecek olarak bahsedilmiş. Diğer ayette ise günah saymış bunun yanında faydalarının da olduğunu söylemiş. Şarap ve kumarda insanlar için ne tür bir fayda var acaba. |
eh işte tipik kuran çelişkiler diz boyu.
şarabın abartılı olmadığı sürece faydası biliniyor zaten artık. kumar için bişi diyemem küllyien zarardır. |
Alıntı:
|
Günde bir kadeh şarap iyidir..
Sağlığınıza :) |
Alıntı:
vallaha ne diyeyim, yatirim amacli sarap ile ilgilenler , kaliteli sarabin fiyatinin yilda yaklasik %30 degerlendigini bilir...... |
Her gün yarım bardak şarap ömrü uzatıyormuş, gazetede öyle okudum.:D
|
Ertuğrul Özkök'ün bildiği tek konu :D
|
Şarap yararlıdır ama onunla aynı yararı yapan bir çok şeyde vardır.Bı konuda özel değildir.Ben alkol kullandım zamanında ama faydadan çok zararı olduğunu anladım ve bıraktım.Şimdi arkadaşlarla özel bir şey olursa belki arada sırada o da bira yada rakı.Şarabın tadını hiç sevmedim zaten.
|
Sn Atlas,
fransiz arastirmacilar Renaud ve Lorgeril 1992 deki arastirmasinda günde 0,25l kirmizi sarap Arteriosklerose ( damar tikanikligi olmali galiba türkcesi ) önledigini gözlemlemisler.... |
1990 ların başı, ev arkadaşım okuldan arkadaşını misafir olarak getirdi. Eve yemek siparişi veriyoruz, bende soruyorum herkes kola içiyormu diye? Misafir ben kola içmiyorum dedi. Ben saftirik de midene mi dokunuyor? dedim.Aldığım cevap: Hayır kolanın içinde alkol var oldu. Ben dumur. Bu arada bu arkadaş Türkiye'nin en iyi okulunda tıp okuyor o zamanlar. Ben durmadım tabii hastanede yuttuğun alkol buharı kolanın yanında tekila gibi kalır dedim.
Arkadan reklamlar dönmeye başladı TV de, meğer bir islamcı holding kola işine giriyormuş, slogan "No cafein":crazy: Kesin şarap ve domuz ticareti başka kartellerin elinde idi o zaman. Aynı zamanda birinin birine yüksek miktarda faiz ile aldığı borcu vardı. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:02 . |