![]() |
İslam'a inanma sebepleri
Sevgili müslüman kardeşler,
Sizlere bir sorum olacak. Fakat özellikle rica ediyorum, tamamen mantıklı argümanlarla, demogoji yapmadan cevap verin. İslam'a neden inanalım? Bakın, Tanrı'ya neden inanalım diye sormuyorum. Tanrı'ya inanan ama dinlere inanmayan biri düşünün. Ona nasıl kanıtlardınız dininizin Tanrı katından geldiğini? Diğer dinlerden ayrılan yönü nedir? |
ben müslümanlar adına şöyle cevap vereyim:
eğer bir tanrının varlığına inanıyorsan onun yüceliğini ve sonsuz kudretini de kabul ediyorsun demektir. evrendeki bu sonsuz düzeni kuran tanrının seninle direk olarak iletişim kurması senin için anlaşılması güç bir biçim olacaktır. o yüzden tanrı seninle iletişim kurmak için yine senin türünden yani insan olan elçiler seçmiştir. bu elçiler tanrıyla iletişim kurabilecek kapasitede zeki ve temizdirler ve bir takım elçilik(peygamberlik sıfatları vardır). işte yine bu peygamberlerden sonuncusu olan hz. muhammed en büyük mucizesi olan kuran-ı kerim ile kendisine kitap verilen son peygamber olarak gelmiştir. işte bu noktada neden islama inanmak diyorsan cevap onun en son ilahi din olmasıdır. hz. muhammed'in peygamber olduğuna inanmak için ise islam'da bildirilen mucizelere ve kuran'a bakman yeterlidir. yukardaki, bir müslümanın vermesi en muhtemel cevaptır |
Alıntı:
Umarım müslümanlardan daha mantıklı cevaplar bulabilirim (hiç tahmin etmesem de) |
HASAN KARDES HIÇ KIMSEYE HIÇBIRSEY ISBAT ETMEK ZORUNDA DEGILIZ ... SONRA SEN DEMISSINKI ...İslam'a neden inanalım? Bakın, Tanrı'ya neden inanalım diye sormuyorum. Tanrı'ya inanan ama dinlere inanmayan biri düşünün. Ona nasıl kanıtlardınız dininizin Tanrı katından geldiğini? Diğer dinlerden ayrılan yönü nedir? BIZ KIMSEYE BIRSEY KANITLAMAK ZORUNDA DEGILIZ ... BIZ ANCAK KURANI KERIME INANMAYI VE ONDAN ZARAR GELMIYECEGINI O KISIYE SUNARIZ ... BÖYLELIKLE SADECE VESILE EDERIZ ... ONUN INANMASINI SAGLIYACAK : KALPLERE HÜKMEDEN ALLAHDIR BIZ VESILE OLURUZ ... KLASIK CEVAP MI ?
|
"...evrendeki bu sonsuz düzeni kuran tanrının seninle direk olarak iletişim kurması senin için anlaşılması güç bir biçim olacaktır. o yüzden tanrı seninle iletişim kurmak için yine senin türünden yani insan olan elçiler seçmiştir..."
Allah adına ne güzel de konuşuyorsun... Demek benim için anlaşılması güç bir durum olacak ha...Anlaşılması güç bir durum olacağını sen nerden biliyorsun... Tekrarlıyorum..Bunlar sadece avuntu sözler... Bir düşünce olan allahın, insanoğlunun yaptığı putlardan ne farkı var...İnsanoğlu tapınmak için ne yapacağını şaşırmış...Birisi puta tapar, diğeri bir düşünceye...Ama temelde hepsi aynıdır... "Ben neden buradayım?", "Ölünce ne olacak?", "Gökte parlayan, dolanıp dönen(yıldızlar, güneş, ay vs.) ve bu yuvarlaklar da ne?", "Neden bu yıl tarlalardan ürün alamadım?, Neden yağmu az yağdı?, Ben nerde hata yaptım?", "Yanımdaki ağaca düşen yıldırımı da neyin nesi?, kim yaptı acaba?"....sorular uzayıp gider.....Bu soruların mantıklı bir cevabını veremeyen insanoğlu tanrıları ve dinleri yaratarak içindeki bu merak ve sıkıntıları yatıştırmaya çalışmıştır...Kısacası, insanoğlu kendini ve çevresini anlamaya çalışırken icat etmiştir tanrı(lar)yı...Tarih boyunca şekli değişse de, tanrılar bir şekilde insanoğlunun hayatında yer almıştır... Fakat bilimin gelişmesi ile bu soruların cevapları birer birer bulunmaya başlamıştır...Halen cevabı bilinmeyen binlerce soru vardır...Fakat bilim din ve tanrı inancıyla yetinmeyip gerçeği aramaya devam etmektedir... |
Alıntı:
Ben kısacası sana şunu diyorum değerli Burkay Kardeş, Neden islama inanıyorsun? Neden başka bir inanç / din, vs değil de islam? Ben sana bunu soruyorum. Sevgi ve Saygılarımla... |
ÇÜNKI ISLAM DINI TEK BIR ALLAHA ONA ORTAK KOSMAMAYI EMREDIYOR ISLAM DINI HOSGÖRÜLÜGÜ EMREDIYOR ILAM DINI ANAYA BABAYA YAKINLARA AKRABALARA YETIMLERE YASLILARA KOMSULARA GARIBLERE YARDIM ETMEYI EMREDIYOR ... ÇÜNKI ISLAM DINI FITNE YALAN HIRSIZLIK UYUSTURUCU IÇKIYI ÖLDÜRMEYI NANKÖRLÜGÜ FITNECILIGI DEDIKODUYU YASAKLIYOR ... DIN DEGILDE ISLAM ? DEMISSIN ILSMIYET ZATEN BIR DIN SEVGILI HASAN KARDES !! SEVGI VE AYGILARIMI SUNARIM AYNEN ...
|
Sevgili Burkay Kardeş,
Ben islam din değildir demedim. "Neden başka bir inanç veya din değil de islam" dedim. Bir de şu var ki, bu saydığın şeylerin aşağı yukarı hepsi diğer dinlerde de var. Her din iyiliği güzelliği emreder. Hiçbir dinin kötülük yapın, fitne yapın dediğini hatırlamıyorum. Varsa da "satanizm" gibi bir istisnadır belki. Hristiyanlık, Budizm, Şintoizm, vs de gayet barışçıl inançlar. Hatta Hristiyanlığın islamdan çok daha çağa uygun ve hümanist olduğu bile söylenebilir (bugünkü durum itibariyle) Sen ne dersin Burkay Kardeş? Neden islam? |
BEN DERIMKI ÇÜNKI EGER DIGER DINLERDE SAVUNDUGUN GIBI IYILIGI EMREDIYOR BU BANA EN SON GELEN HZ MUHAMMEDIN DININE INANIYORUM HZ ISA DÖNEMINDE OLSAYDIM IYILIK EMREDEN INCILE INANIRDIM ... BUNDAN DOLAYI BEN ISLAMA INANIYORUM ...Hatta Hristiyanlığın islamdan çok daha çağa uygun ve hümanist olduğu bile söylenebilir (bugünkü durum itibariyle) BUDA SENIN GÖRÜSÜNDÜR SAYGIYLA KARSILARIM ... SEN HANGI INAÇDANSIN SEVGILI HASAN KARDES ?
|
Sevgili Burkay Kardeşim,
Alıntı:
Alıntı:
Bir de bir şey rica edebilir miyim, yazılarının hepsini büyük harflerle yazmak yerine normal cümle düzeninde yazsan daha iyi olmaz mı? Sevgi ve Saygılarımla... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:40 . |