![]() |
Tanrıya allah denmez!
|
paylaşım için teşekkürler.
cigi'nin eline-emeğine, pante'nin de kalemine sağlık... saygılarımla |
Pante'nin bu yazısını okumamıştım.
Özel isme yaptığı vurgudan çok hoşlandım. Teşekkürler cigi, pante.. |
Saygideger arkadaslar;
Sizi yaratiliscilar sizi! Emeginize saglik. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Tanrı doğmamış, doğurmamış olduğu gibi; Yaratılmamış ve yaratmamıştır da.. |
Saygideger pante;
Su tanri algina, "yok" diyeceksinde; bir turlu dilin varmiyor. Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger pante;
Soyutun yaraticisi ve kendi de dahil somutun ne oldugunu, nasil olustugunu ve her turlu bilgi ve izahi ortaya koyan insanogludur. Bunu da; yarattigi kavraminin ifadesi, algisi, yansima ve yansitmasi ile yapar. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Tanrıya Allah denilmesini şart koşanlara karşı; "Tanrıya Allah denilmez" savının tartışılması gereken başlık. :focus: Evrensel-İnsan'a mesaj yazılırken "Gülümsemeler" tablosunda ona uygun smile'ların otomatik olarak öne çıkması mümkün mü acaba? Araması zahmetli oluyor da. :lol: |
Ayni fikirdeyim,ne Tanriya Allah denmeli nede Allaha Tanri denmeli bu ikisi birbirinden cok farkli,Sayin Panteninde yazdigi gibi Tanri kimseye yalakalik yapmaz kimseyi kimseye üstün kilmaz hickimseye savasin ben arkanizdayim demez,Brunonun ,Tanri iyileri kullanir,kötülerde tanriyi kullanir sözü Tanrinin ve Hayal ürünü Tanrilarin ne oldugunu yeteri kadar acikliyor.saygilar
|
Saygideger pante;
Demekki bu basliga katilimin sarti; yaratilissal ve inancsal olarak; Tanriyi one cikarmak ve allah olmadigini ortaya koymak. Peki; benim icin ikiside yaratici olarak; yaratilissal bakis acisinin konusu. Madem, bu bakis acisinin disina cikilamiyor. Baslik ta sizin olsun, tanri-Allah arasindaki fark tartismasida. Aklima gelmisken; God ne oluyor, ya da deity; tanri mi, Allah mi? Bak; creator'i sormuyorum, yanlis anlama. Bu arada, bende bazen Turkiye'de muslumanlarla ve inananlarla konusurken "Tanri deme, Allah de" diyorlar. Sizlere iyi tanriyi "ovme", Allah'i "yerme" tartismalari. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:41 . |