![]() |
kadehimde rakı....
>Dönülmez akşamın ufkundayız azizim
> >İçki yasaklanabilir. >Açık söyleyeyim, bence mahsuru yok. >Ama rakı asla... > >Çünkü takunyalılar öyle zanneder ama, aslında "içki" değildir rakı. > >Yurt sevgisidir örneğin. >İki tek attın mı "n'olacak bu memleketin hali?" diye endişelenmezsin aksi >olsa... >Tıp bazen çaresizdir, o ilaçtır. >Gurbete bile iyi gelir. > >Kontörsüz muhabbettir. >Büst gibi oturan adamın bile çenesini açar, gülümsetir. Kahkahadır. >Hatıraları kaydeden hard disk'tir. > >Botoks'tur bir nevi. >En kaknemi bile bir başka görünür gözüne. >Çirkin kadın yoktur, az rakı vardır... İçilir, güzelleşilir. > >Herkesin gençlik hatası olabilir. Bira içersin. >Sonradan para kazanıp tenise başlayınca, şarap içmeyi matah zannedersin. >Amerika'da TIR şoförlerinin içtiği viskinin dublesine Etiler'de TIR parası >ödersin, ayrı... >Ama kürkçü dükkânıdır. >Döner dolaşır, gelirsin... > >Orhan Gencebay'dır. >Entel barlarda, sosyete kulüplerinde dinlemeye utanırsın... Ama hepimiz >biliriz ki, ezbere bilirsin... İstediğin kadar ağız burun kıvır, altın >plağı >hep o alır... >Tatlıses'tir. >Realite'dir. > >Çocuktur, ağlarsın. Hele beyaz "p"eynir ile "k"avun olursa sağında solunda. >Örgüttür. >PRK... >Ama bölücü değil, birleştirici... Türk'ü de içer, Kürt'ü de, Laz'ı da... >Sor >bak, Ermeni'si de, Rum'u da, Yahudi'si de... > >AB'cidir. >Çünkü Rum öyle bir meze yapar ki, helali hoş olsun, Kıbrıs'ı veresin >gelir.. > >Madem yasaklayacaksın rakıyı... >Neden balık avlıyorsun o zaman? >Şerbetle mi yiyeceksin lüferi? >Ne anlamı var deniz börülcesinin, rokanın, radikanın, cibezin... İnek miyiz >biz? >Yoksa Şakşuka'yı şarkı mı zannediyorsun sen? > >Yanlış şiir okuyorsun, hapse giriyorsun... >Oku bak ne diyor dünya güzeli Orhan Veli... >Şiir yazıyorum >Şiir yazıp eskiler alıyorum >Eskiler verip musikiler alıyorum >Bir de rakı şişesinde balık olsam... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:55 . |