![]() |
Ya Ölümden Sonra Hayat Yoksa? Ya da Varsa
Varsayalım ki, ölümden sonra hayat yok. Bu durumda bir yaratıcı olduğunu kabul etmeyen ve ölümden sonraki hayata inanmayan insan da, bir yaratıcı olduğuna ve ölümden sonraki yaşama inanan insan da yok olup gidecek. Sonuçta ölüm kesin ve herkes ölecek.
Yaratıcıyı kabul eden de etmeyen de ölümden sonra hayat yoksa yok olup gidecek ve her ikisi içinde bir azap , ya da bir mükafat yok. Peki ya bir yaratıcı varsa da ve ölümden sonra hayat varsa? Ya cennet ve cehennem gibi kavramlar varsa? Bu durumda yaratıcının varlığını kabul eden karda , etmeyen zararda oluyor.Ateist insanların genelde hayata pragmatist bir mantıkla baktıklarını biliyoruz. Zaten inançsızlıkları onları, pragmatist olmaya yönlendiriyor. Pragmatist bir mantıkla bakarsak, ve bu mantığa göre sorumuzu sorarsak; Yaratıcının varlığını kabul etmek mi, yoksa reddetmek mi daha mantıklı? Ateist insanlar, bu sorunun cevabını düşünmüşlerdir sanırım. Kur'an Ehli Not: Ateist olan Üyeler, ayrı ayrı bu soruyu yanıtlarlar ise sevinirim. Fikirlerini ayrı olarak bilmeyi umuyorum. |
Sevgili KuranEhli, şimdi Saddam Hüseyin gibi namazı niyazı yerinde bir mümin kulun cezasını çektikten sonra cennete gideceğini ama bütün hayatı iyilikseverlikle geçmiş bir ateistin ise ilelebet cehennemde kalacağını hangi adalet ölçüleriyle bağdaştırıyorsun? sorabilirmiyim.
|
bana öyle bir ateist gösterebilirmisin sodomo ? baskalarin dinlerine hakaret edecek peygambere hakaret edecek allah inanmayacak ve sonra adalet arayacak ... üstelik alay edecek bana simdiye kadar bu sitede ateistligi sevdirecek bir insan göstersene sodomo ? en usturublu saygili ve seviyeli konusan aranizda MUTEZILE oda bazen alayli tavirlar takilir ... bana göster de sonra adalet den bahset ...
|
Sodomo senin için ne biçim bir soru bu?sen ateist değilmisin?böyle bir soru sormaman lazım..
madem sordun..iyilik nedir?ve bütün kafirler iyiliklerinin karşılığını bu dünyada görürler..ahırete birşey kalmaz..Acaba Allah'ı inkar etmiş,yaratıcısını inkar etmiş,onun şahitliğini yapan şu kainattaki bütün şahitleri yalancılıkla suçlamış bir kafirin ahıretten beklediği nedir? |
Alıntı:
Ben, Saddamın cennete gideceğini iddia etmedim ki. Allah Kur'an da varlığını inkar edenleri ve de ona şirk koşanları cezalandıracağını belirtmiştir. Kimin cennete , kimin cehenneme gideceğine de karar veren yalnızca O'dur. Ben kimim ki allah'ın olan cennete cehenneme gitme yetkisini üzerime alınayım. Siz beni anlaşılan geleneksel islamcılar ile karıştırıyorsunuz. Ben yalnızca Kur'anı kaynak olarak kabul eden bir müslümanım. Sizin ateizme sürüklenmenize neden olan, Allah'ın Kur'an daki dini değil. Gelenekçilerin, Arap gelenekleriyle ve de uydurma hadislerle dolu uydurma dini. Onlar aklı, mantığı, bilimi reddediyorlar. Onlar kaynakları Kur'anı ölünün arkasından okunan üfürük kitabı yapıyorlar. Lütfen beni onlarla karıştırmayın. İçki içebilmek için mi Allah'ı inkar ediyorsunuz? Zina yapabilmek için mi? Bu günahları yaptığınız taktirde yalnızca günah işleyenlerden olursunuz. Allah kendisini inkar edenlerden ve ona ortak koşanlardan başka herkesi affedebileceğini Kur'an da belirtiyor. Önyargıyla dine bakmanın ve de dini tekellerine alan mezhepçilerin uydurmalarının sonucu, önüne geleni dinden çıkarmışlardır. Allah mı onlara yetki vermiş? Allah tan başka insanların imanını kim bilebilir ki? Bu bahsettiğim kişiler camilerde kıl tapınmacılığı yaparlr ama farkına varmazlar bunu yaparak Allah'a ortak koştuklarının. |
kuran ehli selam bizim dinimizde yani islamda baska insanlarin arkasindan konusmak giybetmidir degilmidir ? sanal alem de baskasini arkasindan konustuklarimiz giybetmidir degilmidir ? iftira atmiyoruz ama onun hakkinda yorumlar yapiyoruz giybet mi degilmi ... yanlis anlama genelleme olarak yazdim sana sahsen degil ben kendimden de örnek verebilirim ... ne dersin ?
|
Alıntı:
Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Tüm bu güzellikleri yaratmış olan Tanrı böyle gaddarca bir şey yapar mı evlatlarına? "Sırf düşüncelerinden ötürü" İyi Ateist var mı diye hayıflanmış Burkay. Neden olmasın Burkay? Dinin Ahlâkla ilgisi yoktur. O ßeğenmediğiniz dinsizlerden ilk çağ filozofları ahlâk felsefesi yapıyorlardı vakt-i zamanında, ortada dinler de yokken. Tanrı vardır, ama Allah yani İslam'ın Tanrısı yoktur. Çünkü islam Tanrı katından değildir. Tanrı katından olsa merak etmeyin ilk inananlarından biri de ben olurdum. Orjinal SONY sahte SONY karşılaştırması gibi bir şey. Orjinal olan da aklınızdadır. Tek rehberiniz o'dur. Sevgi ve Saygılarımla... |
Ayrıca madem ki bir ateist, tüm hayatını iyiliklerle geçiriyor. Neden hala daha Allahın varlığını kabul etmiyor? Yaratıcıyı kabul etmesinden onu alıkoyan nedir?
Kendi kendime verdiğim cevapta, saçma sapan uydurmalarla, Arap gelenekleriyle, sapıkça yazılan hadislerle dolu olan mezhepçilerin dini yüzünden olduğunu düşünüyorum. Onlar kadını köle gib kullandılar. İstedikleri şekle zorla soktular. Bomba olup patladılar. İnsanların yaşamı için tehdit oluşturdular. Ama bu ateist insan , Kur'andaki gerçek dinden haberi olsa idi sanırım pragmatist olarak ta daha mantıklı olan Allah'a inanma yolunu seçerdi. Kur'ana önyargıyla , müslümanlara saldıracak ayetler aramak için değil, onun ne demek istediğini , insanlara verdiği mesajı anlamak için bakarlardı. |
arkadaşlar, Allaha inanmak için bütün güzel değerleri bir kenara bırakmak zorundamısınız?. Adalet duygusu, vicdan, özgür irade vb. değerler bizzat insanın yaratılışında mevcut. Keşke size verilen bu değerleride bir ayet olarak görebilseniz.
Sevgili KuranEhli, Allaha inanan insanların ne kadar günah işlerse işlesin cehennem de cezalarını çektikten sonra tekrar cennete gidecekleri görüşü bütün müslüman din adamları tarafından kabul edilmiş bir görüştür zaten Kuran da bütün vurgusunu inanan-inanmayan (mümin-kafir) üzerine yapar gerekirse daha detaylı olarak tartışırız. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:56 . |