![]() |
bu da benim hikayem
karadenizli müslüman bir ailenin ortaokuldan beri devrimci oğlu.
üniversite yıllarında materyalizmden idealizme savrulup çok uzun bir süre islam sosyalisti olarak kendimi kandırdım. iki yıl bosnada gönüllü mücahidlik ve savaştan sonra da uzunca bir süre bosnada yaşadım. derken ülkeye döndüm. gençliğimde bıraktığım felsefeye yeniden ilgi duymaya ve okuyup düşünmeye başladım. idealizmin bataklığından kurtulup materyalizmi yeniden içselleştirme ve yeniden materyalist sosyalizme geri dönüş. aslında ne kadar kısaymış yahu. bu başlığı açarken şöyle 7-8 yüz kelimelik bi yazı çıkar sanmıştım. |
Sevgili anarchist
Yaratılmamışlığın verdiği haklı gururla kavuştuğunuz kurtuluşunuzu ve hikayenizi beğendiğimi söylemek isterim. |
bu başlığı açarken şöyle 7-8 yüz kelimelik bi yazı çıkar sanmıştım.[/QUOTE]
:):):):):):):):):) |
Alıntı:
|
Saygıdeger anarchist;
Hiç azımdan düşürmem , okuyupta düşünebilen insan herzaman için doğru yolu bulur. |
Alıntı:
Okuyupta düşünen insan hiçbir zaman doğru yola girdiğini düşünmez,ondan sürekli şüphe eder ve onu sürekli sorgular. Doğru yolda olduğunu düşünmek cahilliğin başladığı ve sorgulamanın,düşünmenin bittiği yerdir.Yorumuna hiç katılmıyorum tiktaalik anarchist sendende daha ayrıntılı bir hikaye bekliyorum:) |
Alıntı:
Bosnada gönüllü mücahidlik yapışınızı merak ettim. Ülkeye geri döndükten sonra mı ateist oldunuz? Birde sizi Bosna'ya gönüllü olarak iten neydi? Çok özel değilse veya yersiz sormadıysam merak ettim bunları. Saygılarımla |
Saygideger anarchist;
Hepicigi, bu kadan mi? Neyse, kisa ve oz olsun, senin olsun. Yalniz, sanki hic dindar bir materyalist yokmus gibi degerlendirmissin. Dinsel inanclardan nasil kurtuldugunu kendin uzerinden degilde, materyalizmden anlatmissin. Ben sana bir suru, maddeyi ilk yapan, ama; bu ilk maddenin yaratimini da yaraticiya veren dusunceye sahip kisi gosterebilirim. Saygilarimla; evrensel-insan |
kısa ve öz yeter xD
|
müslüman bir aileden doğup ateist oluyosun yazıkk sana seni yetiştiren annene babana yazık
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:20 . |