![]() |
Bir insan daha islam illetinden kurtuldu
Bu güzel haberi hiç vakit kaybetmeden siz dinsiz dostlarımla paylaşmak istedim... Bir insan daha islam illetinden kurtuldu :)
Zaten canlıları bu kadar seven, hayvanlara olan sevgisinden dolayı et bile yemeyen ve hatta kurban bayramında kesilecek kuzulara üzüldüğü için ağlayacak kadar duyarlı bir insan nasıl olmuş da islamiyet gibi bir dine inanmış anlayamıyordum. Benim için çok önemli olan bu insanın artık islamı tamamen reddedip bir deist olduğunu ilan etmesine nasıl sevinmekteyim bilemezsiniz. |
İslam'dan çıkan ya dinini iyi bilmiyordur ya da zaten Müslüman değildir.Gerçek manada müslüman olan zaten dinden çıkıpta ateizm gibi bir edit,hırıstiyanlık gibi bir sapkınlığa girmez...arkadaşının adınıda söyle kimmiş o ;adı george mu?yoksa emanuel hüseyin mi? :D
|
ensareo her mesajıma mantıklı mantıksız bir cevap vermek gibi bir misyon seçmişsin kendine...
Arkadaşımın ismini vermeme gerek yok... Kendisi çok iyi niyetli. elinden geldiği kadar insanlara yardım eden (sadece insanlara değil, hayvanlara da çok yardım eden) ve bu konuda çevresindeki herkesin takdirini, sevgisini ve saygısını kazanmış çok duyarlı bir bayandır. İslamiyeti kendisine hiçbir zaman yakıştıramamıştım, nihayet kendisi de bu çirkin dinin kendisine yakışmadığını kabul etti... Ensareo haklı olduğun bir konu var, o da; her ne kadar müslüman olduğunu söylese bile gerçek manada müslüman olmamasıydı... Gerçek manada müslüman olabilmek için biraz duyarsız, biraz acımasız ve biraz da nefret dolu olmak gerekir. O hiçbir zaman böyle olmamıştı. |
-Hz.Muhammed'in kedisi müezza, birgün Peygamberin dizi dibinde elbisesinin üzerinde uyuyakalmış. Peygamberimiz kalkarken kediyi uyandırmak yerine elbisesini kesmeyi tercih etmiş.
-Hz.Muhammed, koyunlarını o kadar severmiş ki, herbirisine ayrı bir isim koyarmış. -"Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan bile öldüren insana Allah mutlaka onun hesâbını soracaktır." Hz.Muhammed -Peygamberimiz Medine'ye geldiği zaman, medineliler canlı olan devenin hörgücünü ve canlı olan koyunun kuyruğunu kesip yiyorlardı. Hz.Muhammed bunu kesin olarak yasaklamıştır. -İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşerâtından yemeye de salmamıştı." -"Yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlar da ancak sizin gibi birer toplulukturlar." (Kuran-ı Kerim,[006.038]) |
exclusive neden misyon edineyim herhalde başlıklar içinde cevap verilesi bir başlık açmışın...istersen cevap verdiğim ve vermediğim başlıklara bak nelere cevap verdiğimi nelere vermediğimi gör..
çok meraklı biriyim ne yaapyım.merak ettim...kimmiş bu..tabiyeti nedir?nüfus cüzdanında müslüman diye herkes kendine müslümanım diyor ama bak şu garip işeki aynı adam mesela turbana karşı,faize haram değil der dinle alakası kalmazda işine geldiği zamanda müslümanım der..Allah'ı aldattıklarını zannederlerde sırf kendilerini aldatırlarda farkında değillerdir.. yani büyük büyük bir ihtimalle İslam'dan haberi olmayan,zaten müslüman olmayan,kökeni tabiiyeti ermeni,yahudi,hırıstiyan olan bir ailenin cem,pınar adlı bi çocuğuda olabilir.. Allah(c.c) 'ı kimse nüfus kağıdı müslümanlığıyla kandıramaz.. Zannediliyorsa ki,Allah(c.c) nufus cüzdanında müslüman adı diye onu öyle kabul edecek... |
korelmis ALLAHIN EMİRLERİ GAYET AÇIK VE NET...
Mâide Sûresi .33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. Mâide Sûresi 5.38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir. Nisâ Sûresi 4.89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin. Bakara Sûresi 2.73. "Haydi, şimdi (öldürülen) adama, (kesilen ineğin) bir parçasıyla vurun" dedik. Böylece Allah ölüleri diriltir ve düşünesiniz diye size âyetlerini (Peygamberine verdiği mucizelerini) gösterir. Al-i İmrân Sûresi 3.157. Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah'ın mağfireti ve rahmeti onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır. Nisâ Sûresi 4.74. O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz. Nisâ Sûresi 4.91. Hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. Bunlar her ne zaman fitneye götürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). Eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. İşte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik. Enfâl Sûresi 8.17. (Savaşta) onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları; attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı (onu). Ve bunu, müminleri güzel bir imtihanla denemek için (yaptı). Şüphesiz Allah işitendir, bilendir. Tevbe Sûresi 9.5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir. Ahzâb Sûresi 33.61. Hepsi de lânetlenmiş olarak nerede ele geçirilirlerse, yakalanır ve mutlaka öldürülürler. Âraf Sûresi 7.167. Rabbin, elbette kıyamet gününe kadar onlara en kötü eziyeti yapacak kimseler göndereceğini ilân etti. Şüphesiz Rabbin cezayı çabuk verendir. Ve O çok bağışlayan, pek esirgeyendir. Tevbe Sûresi 9.14. Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın. Nisâ Sûresi 4.34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. Bakara Sûresi 2.162. Onlar ebediyen lânet içinde kalırlar. Artık ne azapları hafifletilir ne de onların yüzlerine bakılır. Al-i İmrân Sûresi 3.87. İşte onların cezası, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır. Nûr Sûresi 24.2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun. Nûr Sûresi 24.4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar. |
mini firavun exclusive,
her toplumun ceza hukuku olduğunu bilmiyormusun?kötülük işleyene ceza verilmeyecekmi.. böyle gidersen senin hangi mini suda boğulduğunu görebilecekmiyiz bakalım..mini firavunlar sizi...abiniz sizi cehennemde bekliyor.. |
Ex. sana bir sorum var.Bulunduğun coğrafyada terör var,hırsızlık var,ahlaksızlık almış yürümüş,insanlar mallarından ve canlarından emin değiller,insanlar zorba yönetimlerin elinde inim inim inletiliyor,vs,vs.Sende o hale geldinki Muhammed gibi bütün bunları değiştirecek güce sahipsin.Nasıl değiştirirsin.Sakın bana en başta eğitim demebugün en büyük terörü ve hırsızlığı eğitimliler yapıyor.Hem dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çatlayacak durumda.Artı yasaklar ve zor kullanımı da bir nevi eğitimdir.İnsanların yaptığı kötü hareketin sonucunda şiddetli bir cezaya uğrayacağını düşünmesine sevk eden yasalar sonucunda o kötü hareketlerden uzak durması da bir nevi eğitimdir.Yani ahretlik bana başka bir şeyden bahset.
|
aspartam ve ensareo ayıptır sorması siz neyi eleştiriyorsunuz? Ben sadece ayetlerden bir kısmını aynen aktardım... Siz sanki benim bu ayetlerle ilgili bir yorumum varmış gibi eleştiri yapmışsınız...
Özellikle sen ensareo, "exclusive" yazısını gördüğün yere hemen bir eleştiri yazıyorsun. Birgün ayrı gayrı düşersek yokluğuna alışmak hiç kolay olmayacak... Alıntı:
Alıntı:
Benim tek söylediğim böyle bir emri yerine getirmeyeceğim. Belki de aç karnını doyurmak için cebimdeki cüzdanımı aşırmaya kalkışan bir insanın elini kesmem. allah becerebiliyorsa gelsin kendisi kessin. ben kimse için böyle bir cellatlık yapmam. Hiçkimsenin emri, bana böyle pis işler yaptıracak hükme sahip değil. para da verseler yapmam, huri de vaadetseler yapmam... Benim dünyayı değiştirmek gibi bir hayalim yok. tek sahip olduğum kendi hayatım, onu da en doğru bildiğim şekilde yaşayacağım hepsi bu. |
aspartam....
kurandaki oldur ve siddet ayetleri toplumsal duzeni saglamak adinamidir yoksa muhammed iktidarini guclendirmek icin insanlari korkutmakmidir?... Mâide Sûresi 5.38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir." bu nasil allahtirki izzet ve hikmet sahibidir ama kesin diye ayet gonderir...allahin hukuk anlayisi bu kadar dar midir? kuran butun zamanlarin dini ise bugun de el ve kol kesilmelimi aspartam?... bol miktarda zina ve kadin ayetleri yine bildik yontemler... bu sizce toplum duzenini saglamak icin yeterlimidir.. Nûr Sûresi 24.4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar. bagislamasi bol rabbinizin hosgoru anlayisida yukaridaki ayette kendi gosteriyor..bayagiliga bakarmisiniz...seksener sopa vurun... bu ayetlerin muhatabi kimdir sizce...herkes eline bir sopa alip seksener tane mi vurmalidir.. ayni seyleri diger ayetlerdede goruyoruz...oldurunuz derken genele sesleniyor... ve islam ulkelerinde herkes bu ayetleri kendine gore yorumluyor ve olduruyor.. bu ayetleri referans alirsaniz toplum duzeni saglamaktan cok kaos ve anarsiye hizmet edersiniz... bunuda islam ulkelerindeki terorden ve insan hayatina verilmeyen degerden anlamak olasidir.. bunlarlami ilahi duzen kurulacak ve dunyaya nizam verilecek.. bunlar celiski degildirde nedir sizce...? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:39 . |