Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tanrı Nerede? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14960)

mitch 28-11-2009 12:38

Tanrı Nerede?

"Kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir" Carl SAGAN

Bir Tanrı olsaydı, kendisini insanlardan saklanmazdı. mitch

Carl Sagan keşfedilmeyi bekleyen maddelerden söz ediyor olabilir.

Tanrı ise bir suç mu işlemiştir ki her hangi bir suç'a iştirak edenlerin bulunulmasında gerekli olan kanıtları yok etmiş olsun?

Veya kendisine hipab edilen Tanrı kelimesini mi yetersiz bulmuştur?

never 28-11-2009 16:34

İyide saklandığını nerden biliyorsun. Öldüğünde görmeyeceğin ne malum. Yada Dünyaya şuurlu bir varlık olarak gelmeden önce görmediğini, yada şuurlu iken şuurunu formatlanıp gelmediğini kim söyleyebilir.

Tanrının olmadığını kanıtlamak imkansız. Ama sağlıklı mantık yürütme ile varlığına delil o kadar şey varki.

Bir holding düşün sende o holdigin bir çalışanısın hergün gidip ceosunu görüyormusun. Zamanı gelir bir etkinlik olur, bir toplantı olur görürsün.

mongus 28-11-2009 17:37

Mitch Tanrıyı bilimle bulur bence:high5:

mitch 28-11-2009 20:11

Alıntı:

never´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 264442)
İyide saklandığını nerden biliyorsun. Öldüğünde görmeyeceğin ne malum. Yada Dünyaya şuurlu bir varlık olarak gelmeden önce görmediğini, yada şuurlu iken şuurunu formatlanıp gelmediğini kim söyleyebilir.

Tanrının olmadığını kanıtlamak imkansız. Ama sağlıklı mantık yürütme ile varlığına delil o kadar şey varki.

Bir holding düşün sende o holdigin bir çalışanısın hergün gidip ceosunu görüyormusun. Zamanı gelir bir etkinlik olur, bir toplantı olur görürsün.

Çok büyük dediğiniz Tanrınız neden görünmüyor? Evren'in bir yerine mi gizlendi acaba!

Evren'i yaratan Tanrı evrende gizlenebiliyorsa, Evren Tanrıdan büyük demektir; hani sizin Tanrınız her şeyden daha büyüktü?

Haaaa! Sizn tanrınız Holding seo'su!

Verilen misal çok müthiş, Buzamana kadar kimsenin aklına gelmemişti. Müslims Ten Points!!!!

Saklandığını ben bilmiyorum da öldüğünde göreceğini sen nereden biliyorsun?

mitch 28-11-2009 20:19

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 264449)
Mitch Tanrıyı bilimle bulur bence:high5:

mongus; seni çok neşelendirdim anlaşılan!
Cinlerine sorsana Tanrının yerini sana mutlaka söylerler(!)

Bilimle alay edeceğine kolundaki saat'e bak bakalım şu an kaç'ı gösteriyor?
Senin Allah'ın sana saat'in kaç olduğunu söyledi mi hiç?

Saat'e bakmadan namaz kıl bakalım kabul oluyor mu?

Saat'e bakmadan iftar aç bakalım Nooluyor? Seni de Bir zamanlar 5 dakika önce ezan okudu diye hırpaladıkları imam'a benzetmesinler(!)

Ah mongus çuum ah; bir de şu ağzından çıkan cümlelerin nereye gittiğini beynin bir algılasa!

Bol Ecinli'li akşamlar!:pound:

evrensel-insan 28-11-2009 20:22

Saygideger arkadaslar;

Tanri'nin nerede oldugunu en guzel Fusun Onal'in su parcasi dile getirir.

" Iste buldum surda, yok yok orda, burda, nerde? yeee":horn::deadhorse:

Saygilarimla;
evrensel-insan

never 28-11-2009 20:33

Alıntı:

mitch´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 264503)
Çok büyük dediğiniz Tanrınız neden görünmüyor? Evren'in bir yerine mi gizlendi acaba!

Evren'i yaratan Tanrı evrende gizlenebiliyorsa, Evren Tanrıdan büyük demektir; hani sizin Tanrınız her şeyden daha büyüktü?

Haaaa! Sizn tanrınız Holding seo'su!

Verilen misal çok müthiş, Buzamana kadar kimsenin aklına gelmemişti. Müslims Ten Points!!!!

Saklandığını ben bilmiyorum da öldüğünde göreceğini sen nereden biliyorsun?

Evren diye bildiğiniz gibi nice evrenler olmadığını sen nerden biliyorsun ? Elindeki imkanlarla daha güneş sisteminin dışına çıkamıyorsun kalkıp bunumu sorgulayacaksın ?

Bir sınava tabi tutulacaksın ve cevaplarınıda önündeki tahtada görmek isteyeceksin. O zaman sana sınav kağını verenler gerizekalıda senmi çok akıllısın.

Seni üzerine bastığın heryer yönünü döndüğün heryer Allahın bir tecellisi değilmidir ?

Çok büyükden anlaman gereken Allahın herzaman heryerde hakim ve üstün olmasıdır. Senin anladığın büyüklük nedir onu anlamak güç tabii.

point the point konuşuyorum.

mitch 28-11-2009 20:44

Alıntı:

never´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 264512)
Evren diye bildiğiniz gibi nice evrenler olmadığını sen nerden biliyorsun ? Elindeki imkanlarla daha güneş sisteminin dışına çıkamıyorsun kalkıp bunumu sorgulayacaksın ?

Bir sınava tabi tutulacaksın ve cevaplarınıda önündeki tahtada görmek isteyeceksin. O zaman sana sınav kağını verenler gerizekalıda senmi çok akıllısın.

Seni üzerine bastığın heryer yönünü döndüğün heryer Allahın bir tecellisi değilmidir ?

Çok büyükden anlaman gereken Allahın herzaman heryerde hakim ve üstün olmasıdır. Senin anladığın büyüklük nedir onu anlamak güç tabii.

point the point konuşuyorum.

Bütün bu söyledikleri'nin doğruluğu'na dair kanıtın nedir?

Sonucu'nun önceden bilindiği bir sınava seni hangi öğretmenin sokar?

Bütün bunlar lev hi mahfuzda varsa Tiyatro yapmanın ne gereği vardır?

Alıntı:

Şu söylediğin cümlenin anlamını sen biliyormusun; çünkü bu cümlenin hiç bir anlamı yoktur.

Allah her zaman her yerdeyse Çekirge gibi zıplıyor olmalı! Ona da büyüklük denmez, atiklik denir.

Üstünlük nedir? Ben yaşıyorum o ise "soyut". Bak üstün ben oluyorum.

Senin anladığını sandığın şeyleri dünya anlamıyor,

mitch 28-11-2009 20:47

Alıntı:

never´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 264512)

Her şeyin bildirildiği Kur'anda yazmıyormu kaç tane kainat var diye?

Yoksa sende mi kitabından şüphe duyuyorsun? Yoksa onu okumuyormusun?

mongus 29-11-2009 04:15

Alıntı:

mitch´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 264505)
mongus; seni çok neşelendirdim anlaşılan!
Cinlerine sorsana Tanrının yerini sana mutlaka söylerler(!)

Bilimle alay edeceğine kolundaki saat'e bak bakalım şu an kaç'ı gösteriyor?
Senin Allah'ın sana saat'in kaç olduğunu söyledi mi hiç?

Saat'e bakmadan namaz kıl bakalım kabul oluyor mu?

Saat'e bakmadan iftar aç bakalım Nooluyor? Seni de Bir zamanlar 5 dakika önce ezan okudu diye hırpaladıkları imam'a benzetmesinler(!)

Ah mongus çuum ah; bir de şu ağzından çıkan cümlelerin nereye gittiğini beynin bir algılasa!

Bol Ecinli'li akşamlar!:pound:

Eskiden saat mi vardı Mitch, bu insanlar nasıl açıyodu orucunu, nası okuyodu ezanını, Demekki herşey saat değil

Allah , yörüngeler koymuş, güneş var ay var yıldızlar var.

Kimse benim orucuma karışamazki iftarıma karışsın, sen binmişsin evren okyanusunda bilim kayığına seni nereye götürürse oraya gidiyosun.

Benim cinim filan yok sadece bi kere gördüm o varlığı, beni korkutup gitti, Sen bunlara inanmıyosun, uzaylı gördük diyenlere inanırsın ama.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:21 .