Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Atatürk Müslümandır.. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15972)

takip38 23-01-2008 16:36

Atatürk Müslümandır..

şunu birçok yerde gördüm ki Atatürk'e birçok kişi ateist diyor bazıları ise deist..örneğin bi sitede şu yazıyı gördüm;"Charles H. Sherrill, Atatürk'le 1933 yılında görüştü. Atatürk'ün dinle ilgili görüşlerini açıkladığı bu görüşme rapor olarak düzenlenip ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi. Rapor ilk kez 'Tarih ve Toplum' dergisinin son sayısında yayımlandı. Raporda, Atatürk'ün agnostik (bilinemezci) olmadığı, sadece tektanrıya inandığı belirtiliyor.
Raporda, Atatürk'ün Kuran'ın Türkçeye tercüme edilmesiyle ilgili görüşleri ise şöyle anlatıldı:
"Türk halkının ezberden okuduğu Arapça duaların manasını anladığı zaman tiksineceğini söylüyor. Kuran'dan Arapça bir bölüm okudu. Bu surede Hazreti Muhammed'in amcası ile amca kızının yaptıkları bir şeyden ötürü cehenneme gidecekleri yazıyor. (Tebbet Suresi) 'Düşünen bir Türkün böyle bir duayı okumaktan elde edeceği dini ilhamı veya dine ilgi göstermesini tahayyül edebilir misin?' dedi. Daha sonra şaşırtıcı bir beyanda bulunarak Türk halkının hiçbir şekilde dindar olmadığını, aralarından camilere giden az sayıda kişinin alışkanlıktan veya yüksek sesle söylenen duaların cezbine kapılarak camiye gittiğini ileri sürdü."..atatürk ün islam dini hakkındaki sözleri yalan mı?sizce atatürk ün inanışı neydi?

Redd 23-01-2008 16:47

Re: atatürk ateist mi?

ateizm.org da *ölü ateistler *listesinde *üst sıralarda Ataturk yazar *sundukları delıllerde yabana atılmayacak cınsten gerçi *herkes Ataturkte *kendınce bı kaftan biçiyor mason *dıyende *var deccal dıyende bı tek Radıkal dıncıdır diyen *yok *:wink:

gercekisim 23-01-2008 17:05

Re: atatürk ateist mi?

Bence deist olabilir.

vgm.1 23-01-2008 17:21

Re: Atatürk Ateist miydi?

Atatürk kesinlikle mason değildir. Mason localarının kapatılması emrini bizzat kendisi vermiştir. Ama masonlar emir yerine getirilmeden localarını kendileri feshetmişlerdir, köylü kurnazıyız ya. Atatürk'e masonlar Türkiye locasının başına geçmesini önermişlerdir, fakat bu teklifler Atatürk tarafından şiddetle reddedilmiştir.

* * * *Fakat gençlik yıllarında Mustafa Kemal kısa bir süre için mason locasına üye olmuş olabilir, fakat hoşlanmadığını açıkça belli ediyor. Kendi sözlerinden böyle bir sonuç çıkarıyorum.

* * * *Masonların ateist olduğuda, gene çok yanlış bilinen konulardan biridir. Masonlar tanrı inancı olmayan birini en başından üye almıyorlar. Türkiye locası üzerinden konuşuyorum.

* * * *Fransada ki loca ateist olabilir. Localar, birbirlerinden farklı inanç ve görüş gösterebiliyor.

vgm.1 23-01-2008 17:32

Atatürk'ün ateist veya deist olmadığını zannediyorum, bence müslümandı. İslamiyette reformlar yapmak isteyen biri olarak algılıyorum. Dine önem veriyordu.

ozgur_beyin 23-01-2008 18:11

Atatürk'ün, müslüman olduğunu düşünenlerin , aşağıdaki linke bakmasını öneririm.

http://www.geocities.com/IslamPencereleri/

metalheart 23-01-2008 18:31

dincilerin neden ATA' ya düşman oldukları belli değil mi?

sevgiler & saygılar...

vgm.1 23-01-2008 18:37

Atatürk düşmanı olanlara vatan haini dışında bir şey denmez. Çünkü olayın vahametini azaltır.

metalheart 23-01-2008 18:57

bunu biz biliyoruz...onlar biliyor....
ama takiyye olayını gözardı etmemek lazım...

sevgiler & saygılar

bilcan 23-01-2008 19:07

sayın peker,

[php:1:7a5eb913e5]Atatürk kesinlikle mason değildir. Mason localarının kapatılması emrini bizzat kendisi vermiştir. Ama masonlar emir yerine getirilmeden localarını kendileri feshetmişlerdir, köylü kurnazıyız ya.[/php:1:7a5eb913e5]

bu konuda birkaç biliyorum. Atatürk'e 33. derece masonluk teklif edilmiştir. Atatürk bu teklifi ülkedeki konumu nedeniyle reddetmiş, fakat dışarıdan destekleyeceğini belirtmiştir. Bence bu konuda masonlar hakkında biraz daha bilgi toplayıp öyle değinmek gerekir. Yobaz kesim atıp tutmasıyla konuya yaklaşmamalıyız.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:01 .