![]() |
düşünemeyeceğimi düşünmek korkmama düşününce düşündüğümü konuşmak, paylaşmak...
heyecan verici, sorgulama, araştırma, açık fikirlilik, bilgi, gerçek bilgi, bilginin doğruluğu analizi ve anlamı yorucu düşünce tembelliğine önlem için aklı, mantığı disiplin içine sokmak ihtiyacı ve ardından gelen harmanlanmış yorumlamalar bütünü. Ateist olmakla beraber dinler'deki gibi huzuru bulacağımı değil, bilimin ışığında gerçeği bulacağımı düşündüm ve onunla sert bir şekilde yüzleşeceğimi.
merhaba dostlar, yozlaştırılmış toplumun, eğitimin, ailenin üzerime bıraktığı etkilerden kurtulmak yeni ateist olmuş birine göre bileceğiniz gibi çok kolay değil, 15-16 yaşlarında kuran okuyup namaz kılardım, yalnız kuran okurken bazı ayetlerin çelişkiye girdiğini görürdüm derdim içimden; sanki insan tarafından yazılmış gibi. 17 yaşında kendiliğimden bıraktım ibadeti ve kuran okumaları 2 sene ara verdim, üstünde durmak istemedim 19 yaşıma girdiğimde bana sorgulama ihtiyacı geldi özellikle bir çok nietzsche aforizmalarını okuduktan sonra, beni düşünmeye sevkedip sonuca odaklayan sorgulamaya dürtücü aforizmaları etkiledi. Bu etkilenmelerin sonucunda ateist olmaya karar verdim, şöyle diyelim yarı tarafım deist yarı tarafım ateist :lock1: onu öldürdük- sen ve ben. biz, hepimiz onun katilleriyiz. ama bunu nasıl yapabildik? denizi nasıl içebildik? tüm ufukları emen süngeri bize kim verdi? dünyayı güneşten kopardığımızda ne yaptık? nereye gidiyor şimdi? nereye gidiyoruz şimdi? tüm güneşlerden uzak! sürekli batmıyor muyuz? geriye, yanlara, öne, her yöne? var mı yukarıda veya aşağıda kalan? sonsuz bir hiçlikle başıboş değil miyiz?.. tanrı ölüdür. tanrı geride ölümü bıraktı. ve biz onu öldürdük. f. nietzsche |
Hoşgeldiniz Error999,
Umarım aradığınız cevapları bulursunuz. Ben Nietscheyi ve Goethenin eserlerini Almanca okudum. Kuranında Arabca okuyup yorumlamaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum:) Ancak herkesin Arabca bilmesi gerekmemeliydi. Apaçık ve anlaşılır olması gereken Kuranı bu kadar çok İnsanın anlayamaması, beni derin derin düşünmeye zorluyor. Saevgi ve Saygılarımla... Umarım görüş ve düşüncelerinizden tüm konu başlıklarında yararlanırız. :tea: |
Saygideger Error999;
Sitemize ve aramiza hosgeldin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Teşekkür ederim hoşbulduk.
UlulElbab kuranı arabca yorumlamanın daha iyi anlışalabileceğinimi düşünüyorsunuz, Arabca okumakla daha iyi anlışılıyorsa bu ne gibi anlaşılmalardır? Türkçe'ye çevrilenler kuran'ın ne gibi orjinalliğini bozmuştur, anlam kaymasınamı uğratmıştır? Bir çok farklı dağıtımcı dağıtıyorsa Türkçe'ye çevrilmiş kuranları hangisi güvenilirdir hangisi değildir? Elbette orjinali gibi olmaz yalnız çeviriler'in sağlam olduğu hakkında cidden benimde bir fikrim bulunmamakta aydınlatırsanız memnun kalırım. Saygılarımla. |
Hoşgeldiniz
|
Hoşgeldin üstad :)
|
Ayetler arasında ki çelişkileri görünce hata vermeye başlamışsın zaten Error999, hoşgeldin.
|
Hoş geldin Error999!
|
Hoşgeldin sevgili dostum ''Error999''
|
Teşekkür ederim hepinize. Hoşbulduk
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:23 . |