![]() |
İlk Müslüman Kimdir?
Kuran'ı okudum, okudum, okudum ama ilk Müslüman kimdir bir türlü anlayamadım.
Var mı bir bilen? Gerçeği arıyorum? Gerçeğe sadık kalacağıma da söz veriyorum. |
aslında hz.muhammeddir..aması var tabi...ondan onceki peygamberlerde Allaha inandıkları icin...dinleri ne olursa olsun...aynı yolun yolcularıdır...o yüzden ilk musluman ( tabiri caizse ; hanif din olan yani semavi dinlerden tek tanrılı olanlardan ) hz.ademdir...
|
Alıntı:
Bunları neye dayanarak yazdınız? Kaynaklarınız nelerdir? Yazar mısınız? |
kardesim kuranın peygamberlerini nasıl okuyorsun sen...işte diyorum size...siz bodozlama kuran okuyorsunuz ondan sonra celişki diye burada yazılar yazıyorsunuz...bilmiyorsunuz okumasını...
kuranın peygamberleri Allahı tasdik eden ilk inananlar...hangi kavme peygamber gonderildiyse onlar ilk inananlardır...Musluman kelimesi islamiyetle gelmis bir kavramdır...ancak oncesinde semavi dinlerden Allaha inananlar hz.ademe kadar ulasır...bunu kuran soylemesi gerekmiyor..ki zaten anlatıs biciminle soyluyor sana... biraz kafa yorarsan anlarsın...illa her yerde ispat aramak gereksiz...bakarsan goruyorsun zaten... |
Alıntı:
Yani Kuran'da bu konuda ayet var mı, yok mu bilmiyorsun? Başka bir kaynakta da bu konuda bir bilgi görmedin öyle mi? Ya da şöyle sorayım Kuran'da bu konuda neler yazdığından haberin yok. He mi? Ne biliyorsun çelişki diyeceğimi? Sadece soru sordum. Başka bir şey diyeceğim belki? Nedir bu önyargılara mahkum olmuşluk? |
ben de duymuştum ,ilk müslüman Muhammeddir diye,sonra birileri Adem de demişti. Ama kimdir gerçekten ?
Belkide adem havva yoktur da ademler ve havvalar vardır. Suçu onlara atıyoruz hep ama . |
Alıntı:
anlattıgı şeyler insan ozellikli seyler...oldu o zaman trafik lambalarını da anlatsın..kırmızıda gecmeyin yesilde gecin diye... anlamıyorsan anlamıyorum de...olay bu kadar...ama hiç de celiski yok yani..o senin beynindeki celiski...ne biliyorsun sen dogru dusundugunu cok mu biliyorsun her şeyi islamda da celiskki diyorsun...14 asır once gelmis kitaba...sırcalı köşkünde kahve icerek değerlendiriyorsun...oldu sutte katiyi mi kahvene... http://gercekdinbudur.wordpress.com/ su blogu bir oku istersen..burda genelde tum sorulara yonelik cevaplar bulursun... saglıcakla kal... |
maalesef bunu Allah'da dahil kimse bilmiyor. bu konuda biraz kafası karışık galiba. Zumer suresi 12. ayet ve Enam suresi 163. ayette ilk müslümanın Muhammed olduğunu söylüyor.
fakat Al-i İmran suresi 67. ayette ise aslında İbrahim'in de müslüman olduğunu söylüyor. |
adem de musluman...hiç kafa karısıklıgı yok...hiç tasa etmeyin...Allahı tasdik eden herkes muslumandır...
|
Alıntı:
önyargıların yüzünden yanlış anlıyorsun . Ben bir şey demedim ki. Bu konuda Kuran'da ne yazıyor dedim. Kuran niye yazıyor, niye yazmıyor demedim ki. Sadece ilk Müslüman'ın Adem olduğu Kuran'da yazıyorsa nerede yazıyor, yazmıyorsa bu bilgiye nasıl ulaştın dedim? Hepsi bu. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:20 . |