Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslam'ın Bilmediği Dinler 2)Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17884)

insan_olmak 16-04-2010 21:01

İslam'ın Bilmediği Dinler 2)Hristiyanlık

Bu yazı Hristiyanforum sitesinden alıntıdır.yazının sahibi: Theophilos

http://www.hristiyanforum.com/forum/...a-t321031.html

Kur'an'da Hristiyanlık ile ilgili yanlış öğretiler/iddialar:

1) Hristiyanlar "Allah bir çocuk edindi" dediler. (Sure 19:35, 88)

2) Hristiyanlar "Allah üçtür" derler. (Sure 4:171)

3) Hristiyanlar, Allah dışında Meryem ve İsa'ya taparlar ve Onları iki ilah sayarlar. (Sure 5:116)

4) Hristiyanlar "Allah, sadece Mesih'tir" derler. (Sure 5:17)

5) Hristiyanlar "Allah, üçün (üç ilahın) üçüncüsüdür" derler. (Sure 5:73)

6) Hristiyanlar "Meryem ve İsa ilahtır; insan değildir" derler. (Sure 5:75) (Bu öğretinin Hristiyanlara atfedilmesi ima yoluyla olmuştur. Kur'an'a göre, Meryem ve İsa yemek yiyen insanlardı; bu nedenle ilah olamazlar. Bu ayet, Hristiyanlık'ta Oğul'un vücut bulup insan olduğuna inanıldığını görmezden geliyor).

7) Hristiyanlar "Mesih, Allah'ın oğludur" dediklerinde tıpkı putperestler gibi konuştular ve putperestlikteki "oğulluk" kavramını benimsediler. (Sure 9:30) (Ayrıca bu ayete göre, Yahudiler de "Üzeyir (Ezra) Allah'ın oğludur" demişlerdir. Bu ise Yahudiliğe yönelik bir iftiradır).

8) Yahudiler ve Hristiyanlar, din adamlarını Rab kabul etmişlerdir; oysa onlara tek Tanrı'ya tapmaları emredilmiştir. (Sure 9:31)

9) Allah yolunda cihat yapma emri Tevrat ve İncil'de de vardır. (Sure 9:111)

10) Mesih'in çarmıha gerilmesi konusunda Yahudiler veya Hristiyanlar ya da bu iki grup anlaşmazlık içindedir ve şüphe duymaktadır. (Sure 4:157)

turab 20-04-2010 00:10

bunlar yanlış değil. hepsi doğrudur. ben ukraynada yaşıyorum. burda ki hristiyanlar bunların hepsini aynen böyle diyorlar. hemde kilisede ki pederler.
arknos kilisesine gelip sorabilirsiniz. peder vilademir mukaşov size cevaplasın...
çamur at izi kalsın. dar düşünceler dar görüşler.

insan_olmak 20-04-2010 19:56

Alıntı:

turab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 300885)
bunlar yanlış değil. hepsi doğrudur. ben ukraynada yaşıyorum. burda ki hristiyanlar bunların hepsini aynen böyle diyorlar. hemde kilisede ki pederler.
arknos kilisesine gelip sorabilirsiniz. peder vilademir mukaşov size cevaplasın...
çamur at izi kalsın. dar düşünceler dar görüşler.

bahsettiğiniz kiliseyi görmedim gitmedim.ama öncelikle şunu söylemek gerek bir dini eleştirirken onun üyelerini değil! o dinin kitabını ve uygulamalarıyla ilgili metinleri incelenir.
yani bu kilise öyle diyorsa bile bu inancın temeli olduğunu göstermez hristiyan inancında meryem hiçbir zaman ilah olmamıştır.bu yanlış dışardan araştırmadan muhammed'in koyduğu bir bilgidir.

nitekim sizin o kilisede öğrendiğinizde öyle olabilir.

çamur at izi kalsın değil önce siz araştırın öyle gelin

saygılar.

insan_olmak 21-04-2010 13:24

daha sonra yukardaki önermeleri uzun uzun açıklayacağım.

Muhammed'in hristiyan teolojisi hakkında hiçbirşey bilmediğine dair bit örnek sunmak istiyorum

Tanrı'nın kızları ve oğulları

(Bir de) yahudiler ve hıristiyanlar, “Biz Allah’ın oğulları ve sevgili kullarıyız” dediler. De ki: “Öyleyse (Allah) size neden günahlarınız sebebiyle azap ediyor? Hayır, siz de O’nun yarattıklarından bir beşersiniz.” (Allah) dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Göklerin, yerin ve bunların arasında bulunanların da hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak O’nadır. (Maide :18)

muhammed o engin teoloji bilgisiyle hristiyanların oğulluk sözcüğünü kullanmalarını çok zekice açıklamıştır.siz beşersiniz insansınız diyor?hristiyanlar ve yahudiler de bunu akıl edememişti saolsun muhammed bunun farkına varılmasını sağladı.bakalım bunun aslı nedir?

Luka 6:35 “Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, Yüceler Yücesi'nin oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir. Babanız merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun.”

6 'Sizler ilahsınız' diyorum,
'Yüceler Yücesi'nin oğullarısınız hepiniz!'
7 Yine de insanlar gibi öleceksiniz,
Sıradan bir önder gibi düşeceksiniz!'"(mezmur 82:6-7)

muhammed yüceler yücesnin oğulları denmesini idrak edememiş anlayamamış ve hayır siz tanrının oğulları değilsiniz bir beşersiniz yan ibir insansınız demiştir.muhammed çalıntı yaptığı mezmuru açıp okusa zaten bunu yehova kendi söylemektedir.

''Yine de insanlar gibi öleceksiniz'' diyerek zaten bunu söyler.Ancak muhammed her inançta olduğu gibi dışarıdan üstün körü bakarak ön yargılı bir şekilde saldırıda bulunmuştur.

oğulluk simgesel bir anlamda tanrı'ya ne kadar yakın olduğunu anlatmaktadır.
aynı bağnazlık isa ve annesinin yemek yediğini söyleyerekte yapılmıştır.Onada değineceğim.

saygılar.

UlulElbab 21-04-2010 13:32

Peki Muhammedin anladığını zannetdiğiniz gibi Anlayanlar olmamışmıdır?
Düzeltme onlara yönelik olamaz mı?
Hep karşıtarafın yanlış anladığınızannetmek insan olmanın doğal neticesi olsa gerek.
Birileri kalkıp melekleri Allahın kızları olarak ve diğerleri İsayı Allahın oğlu olarak algılamaya başlamış olamaz mı? Bu sizcede bir sapma değil midir?
Buna bir düzeltme getirince ,düzelten mi yanlış anlamış oluyor?

insan_olmak 21-04-2010 14:54

hayır olamaz
görüldüğü gibi ayet tüm hristiyanlara ve tüm yahudilere seslenmektedir.
yani bütün hristiyanların ve yahudilerin böyle dediğini söylemiştir.nitekimde öyledir ancak muhammed bu inancın yapısını anlayamamış bak siz beşersiniz demiştir.Halbuki mezmur 82 de zaten bu söyleniyor yani muhammed araştırmadan bilmedne konuşmuştur.tanrı'nın oğulları tanrıya yakınlık anlamındadır ama muhammed bunu idrak edememiştir.
sizin deidğiniz gibi bir takım kişiler olsaydı bazıları derdi

kuran bir kesimi topluluğu söyleyecekken içlerinden bazıları diye söyler.

Onlardan kimi de, Eğer Allah lütuf ve kereminden bize verirse, mutlaka sadaka vereceğiz ve elbette biz sâlihlerden olacağız! diye Allah'a and içti. tevbe-75

Ve nâstan bazıları vardır ki, dünya hayatı hakkındaki sözü senin hoşuna gider. Ve kalbinde olana Allah'ı şahit tutar. Halbuki o pek katı husumet sahibidir. Bakara-204

İnsanlar içinden bazıları vardır, "Allah'a ve âhıret gününe inandık" derler ama onlar inanmış değillerdir Bakara-8

görüldüğü gibi kuran belli bir kesimi topluluğu söyleyeceği zaman bunu söyleyebilmiştir.
eğer yukarda bir takım hristiyanları ve yahudileri kastetseydi bir takım yahudiler bit takım hristiyanlar derdi.nedense allah'ın avukatları ayetlere bişey ekleme çıkarmada çok başarılıdırlar.

sonuç olarak

Alıntı:

Peki Muhammedin anladığını zannetdiğiniz gibi Anlayanlar olmamışmıdır?
iddanız geçersizdir.

saygılarımla.

UlulElbab 21-04-2010 15:35

Alıntı:

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 301208)
hayır olamaz
görüldüğü gibi ayet tüm hristiyanlara ve tüm yahudilere seslenmektedir.
yani bütün hristiyanların ve yahudilerin böyle dediğini söylemiştir.nitekimde öyledir ancak muhammed bu inancın yapısını anlayamamış bak siz beşersiniz demiştir.Halbuki mezmur 82 de zaten bu söyleniyor yani muhammed araştırmadan bilmedne konuşmuştur.tanrı'nın oğulları tanrıya yakınlık anlamındadır ama muhammed bunu idrak edememiştir.
sizin deidğiniz gibi bir takım kişiler olsaydı bazıları derdi

kuran bir kesimi topluluğu söyleyecekken içlerinden bazıları diye söyler.

iddanız geçersizdir.

saygılarımla.

Peşin hükümlerle bir yere varılmaz...
Şimdi öncelikle bilgi noksanlığınızı başkalarına yansıtmamayı öğrenmelisiniz.O ayetin orjinal halinde "Hristiyan" diye bir kelime geçiyormu ki?
Orada NASRANİ terimini görüyorum ben.
Peki sizce neden kuranın neredeyse her suresinde İSRAİLOGULLARI derken özellikle o Ayette (Maide 18) YAHUDU diyor?
Hiç bunlara kafa yordunuz mu?

Yoksa siz kendi gerçekliğinizi yaratıp, onu yeterli görenlerden misiniz?
Belki birde benim gözümle bakmak istersiniz?

Saygılarımla...

insan_olmak 21-04-2010 15:48

Alıntı:

Peşin hükümlerle bir yere varılmaz...
Şimdi öncelikle bilgi noksanlığınızı başkalarına yansıtmamayı öğrenmelisiniz.O ayetin orjinal halinde "Hristiyan" diye bir kelime geçiyormu ki?
Orada NASRANİ terimini görüyorum ben.
demogoji yapmayın efendim kuranda hristiyan sözcüğü geçmiyor zaten nasrani sözcüğü geçer sadece.

bunu söylemeniz neyi değiştirdi başta diyordunuz bir kesim böyle inanıyor olamaz mı diye? sonra ben bazı demek istese kuran'ın kendisin bunu söylediğini açıkladım şimdi bun cümleyi söylüyorsunuz.bu cümleyle neyi kanıtlıyorsunuz?!

Alıntı:

Peki sizce neden kuranın neredeyse her suresinde İSRAİLOGULLARI derken özellikle o Ayette (Maide 18) YAHUDU diyor?
israiloğulları bir kavimdir.hatta allah'ın alemlerdne üstün kıldığı bir kavimdir

Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın!(Bakara:122)

yahudi ise bir ırktır tabi muhammed'in ne amaçla söylediğin bilmiyorum ama.

musevi inancına sahip o ırka tabi olan kişi yahudidir.

şimdi siz başta dediniz ki bir kısım kişileri söylüyor olabilri mi?

bende bunun olamayacağını kanıtladım şimdi alakası olmayan sorularla çarpıtma yapıyorsunuz.

saygılar.

UlulElbab 21-04-2010 16:04

Alıntı:

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 301220)

israiloğulları bir kavimdir.hatta allah'ın alemlerdne üstün kıldığı bir kavimdir

Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın!(Bakara:122)

yahudi ise bir ırktır tabi muhammed'in ne amaçla söylediğin bilmiyorum ama.

musevi inancına sahip o ırka tabi olan kişi yahudidir.

şimdi siz başta dediniz ki bir kısım kişileri söylüyor olabilri mi?

bende bunun olamayacağını kanıtladım şimdi alakası olmayan sorularla çarpıtma yapıyorsunuz.

saygılar.

Ben başta söylediğimin arkasındayım.Ne yani insanların blok halinde ne düşündüğünü ve nasıl düşündüğümü KANITLADINIZ?

Sizin kanıt dediğiniz nedir?

KAVİM ile IRK arasında ki fark nedir?

Siz aynı anlama gelen kelimeleri farklı dillerde söylüyor olmayasınız?

insan_olmak 21-04-2010 16:33

efendim konumu kavim ile ırk arasındaki fark değildir?!

konumuz! tamda şudur?

Alıntı:

Tanrı'nın kızları ve oğulları

(Bir de) yahudiler ve hıristiyanlar, “Biz Allah’ın oğulları ve sevgili kullarıyız” dediler. De ki: “Öyleyse (Allah) size neden günahlarınız sebebiyle azap ediyor? Hayır, siz de O’nun yarattıklarından bir beşersiniz.” (Allah) dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Göklerin, yerin ve bunların arasında bulunanların da hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak O’nadır. (Maide :18)

muhammed o engin teoloji bilgisiyle hristiyanların oğulluk sözcüğünü kullanmalarını çok zekice açıklamıştır.siz beşersiniz insansınız diyor?hristiyanlar ve yahudiler de bunu akıl edememişti saolsun muhammed bunun farkına varılmasını sağladı.bakalım bunun aslı nedir?

Luka 6:35 “Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, Yüceler Yücesi'nin oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir. Babanız merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun.”

6 'Sizler ilahsınız' diyorum,
'Yüceler Yücesi'nin oğullarısınız hepiniz!'
7 Yine de insanlar gibi öleceksiniz,
Sıradan bir önder gibi düşeceksiniz!'"(mezmur 82:6-7)

muhammed yüceler yücesnin oğulları denmesini idrak edememiş anlayamamış ve hayır siz tanrının oğulları değilsiniz bir beşersiniz yan ibir insansınız demiştir.muhammed çalıntı yaptığı mezmuru açıp okusa zaten bunu yehova kendi söylemektedir.

''Yine de insanlar gibi öleceksiniz'' diyerek zaten bunu söyler.Ancak muhammed her inançta olduğu gibi dışarıdan üstün körü bakarak ön yargılı bir şekilde saldırıda bulunmuştur.

oğulluk simgesel bir anlamda tanrı'ya ne kadar yakın olduğunu anlatmaktadır.
aynı bağnazlık isa ve annesinin yemek yediğini söyleyerekte yapılmıştır.Onada değineceğim.

saygılar.

cevap verebiliyosanız verin veremiyorsanız susun sorunun cevabını bekleyelim

saygılar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:52 .