Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kuran'a neden inanıyorum (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19391)

katre_07 05-07-2010 22:20

Kuran'a neden inanıyorum

müslümanlar neden kur ana inanıyorlar..

öyle öğrendikleri için..kur an gelecekten haber verdiği için..geçmişten haber verdiği için..kur an da yazılanların bir insanın elinden çıkmayacağı için...inanmak istedikleri için..başka inanacak kitap olmadığı için..

benim gerçek inanma sebebim bütün soruların cvbını içinde barındırmış olmasıdır..ve söylediği şeyleri tutarlı bir şekilde birbirleriyle destekmiş olmasındandır..

mucizeymiş..gelecekten haber verirmiş..beni bunlar zerre kadar ilgilendirmiyor ..

saygılar

insan_olmak 05-07-2010 22:45

kendi içinizde çelişiyorsunuz sanırım.

Alıntı:

mucizeymiş..gelecekten haber verirmiş..beni bunlar zerre kadar ilgilendirmiyor .
siz şimdi gelecekten haber verirmiş bu beni ilgilendirmez diyorsunuz ama aynı
zamanda kuran'a inanmanızın nedenini şöyle açıklıyorsunuz

Alıntı:

bütün soruların cvbını içinde barındırmış olmasıdır
peki gelecek ile ilgili soruları siz birinci verdiğim cümlelerle devre dışı bırakmış olmuyormusunuz?
o zamanda ikinci cümlenizle çelişmezmisiniz?

örnek:

şimdi ben 2016 yılında hangi araçlar buluncak cevabını kurandan alabilirmiyim?
size göre kuran tüm soruların cevabını barındırmaktadır o zaman bu sorunun cevabını alabilirim?
''ama siz gelecek haber verirmiş beni ilgilendirmiyor''diyerek bu gibi soruları devre dışı bırakmıyormusunuz?

fazlamı analitik felsefeye taktım ne :)

Saygılarımla

katre_07 05-07-2010 22:58

Alıntı:

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 317248)
kendi içinizde çelişiyorsunuz sanırım.

siz şimdi gelecekten haber verirmiş bu beni ilgilendirmez diyorsunuz ama aynı
zamanda kuran'a inanmanızın nedenini şöyle açıklıyorsunuz

peki gelecek ile ilgili soruları siz birinci verdiğim cümlelerle devre dışı bırakmış olmuyormusunuz?
o zamanda ikinci cümlenizle çelişmezmisiniz?

örnek:

şimdi ben 2016 yılında hangi araçlar buluncak cevabını kurandan alabilirmiyim?
size göre kuran tüm soruların cevabını barındırmaktadır o zaman bu sorunun cevabını alabilirim?
''ama siz gelecek haber verirmiş beni ilgilendirmiyor''diyerek bu gibi soruları devre dışı bırakmıyormusunuz?

fazlamı analitik felsefeye taktım ne :)

Saygılarımla

sayın insan olmak..dünya.. din.. maddesel.. tinsel yani..dinler içerisinde diyim kısaca..dinle ilgili..insan nereden gelmiş nereye gider..ne yapmak için gelmiş..vb..genelde..ise..mesela bütün ateizm kokan sorular ..işte tanrının ne iş yaptığı vb..birçok sorunun cvbı vardır kur anda..ve verilen bilgiler birbirleriyle desteklenmektedir...yoksa 2016 yılındaki araçları yazdığından değil..beni ilgilendirmiytor bu tarz bilgiler..yazmaz zaten..surelerin kombinasyonundan yola çıkıp biri al işte derse bu beni zerre ilgilendirmez..

saygılar

yucemanitu 06-07-2010 00:15

Vay Katre gelmiş, hoşgeldin...

YasasinBilim 06-07-2010 02:09

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 317243)

öyle öğrendikleri için..kur an gelecekten haber verdiği için..geçmişten haber verdiği için..kur an da yazılanların bir insanın elinden çıkmayacağı için...inanmak istedikleri için..başka inanacak kitap olmadığı için..

benim gerçek inanma sebebim bütün soruların cvbını içinde barındırmış olmasıdır..ve söylediği şeyleri tutarlı bir şekilde birbirleriyle destekmiş olmasındandır..

mucizeymiş..gelecekten haber verirmiş..beni bunlar zerre kadar ilgilendirmiyor ..

saygılar

Kur-an hangi sorularınızın cevabı olmuştur?

Cennette göğüsleri yeni tomurcuklanmış hurilerin var olup olmadığının mı?

Dünyanın kaç günde yaratıldığının mı?

Önce yerin mi yoksa göklerin mi yaratıldığının mı?

Bizansların persler karşısında kaç yıl içinde galip geldiğinin mi?

Miras bölüşümünü nasıl hatayla gerçekleştirebilirizin mi?

Muhammedin 9 yaşındaki bir çocukla neden evlendiğinin mi?

Muhammedin 25 yaşına kadar bekar durup, kendisinden 15 yaş büyük olan 3 defa evlenip boşanmış 3 çocuğu olan Hatice'yle neden evlendiğinin mi? Eğer sevdiği için evlendiyse, Hatice öldükten 3 ay sonra çok sayıda kadınla evlenmeye başladığının mı?
...
...

yazmaktan yoruldum.

Muhammed gibi kurnaz (zeki değil. zeki olsa tutarlı olurdu) biri tarafından yazıldığı apaçık ortada olan bir kitaba kanmak sizin seçiminiz.

Bu kitapta 10 tane mucize olsa ne değişir di. Her tarafı dökülüyor.
Sırf mucize için bir kitaba, bir insana inanacak olsam Nostradamus'u tercih ederdim.

vartor 06-07-2010 05:00

Oyle ogretildikleri icin deseniz daha dogru olurdu.
Ayni bir hristiyanin veya budistin neden kendi "kitaplarina" inandigi gibi.
Diger saydiginiz nedenlere sizin bile emin olmadiginiza ben eminim.

axial 06-07-2010 09:47

Alıntı:

katre_07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 317243)

Öyle öğretildikleri için. Eğer aneniz babanız hristyan olsaydı bugun incilin aynı şekilde olduğunu düşünecek isanın tanrı olduğuna inanacaktınnız.
gelecekten veya geçmişten verdiğini düşündüğünüz haberler veya olayların çoğu size öğretildiği biçimden kaynaklanıyor. Siz tarafsız bir düşünceyle bunları tartıp kendi hükmünüzü vermediniz.

Herkesi Sev 06-07-2010 10:16

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 317303)
Kur-an hangi sorularınızın cevabı olmuştur?

Cennette göğüsleri yeni tomurcuklanmış hurilerin var olup olmadığının mı?

Dünyanın kaç günde yaratıldığının mı?

Önce yerin mi yoksa göklerin mi yaratıldığının mı?

Bizansların persler karşısında kaç yıl içinde galip geldiğinin mi?

Miras bölüşümünü nasıl hatayla gerçekleştirebilirizin mi?

Muhammedin 9 yaşındaki bir çocukla neden evlendiğinin mi?

Muhammedin 25 yaşına kadar bekar durup, kendisinden 15 yaş büyük olan 3 defa evlenip boşanmış 3 çocuğu olan Hatice'yle neden evlendiğinin mi? Eğer sevdiği için evlendiyse, Hatice öldükten 3 ay sonra çok sayıda kadınla evlenmeye başladığının mı?
...
...

yazmaktan yoruldum.

Muhammed gibi kurnaz (zeki değil. zeki olsa tutarlı olurdu) biri tarafından yazıldığı apaçık ortada olan bir kitaba kanmak sizin seçiminiz.

Bu kitapta 10 tane mucize olsa ne değişir di. Her tarafı dökülüyor.
Sırf mucize için bir kitaba, bir insana inanacak olsam Nostradamus'u tercih ederdim.

Sn.YasasinBilim Arkadaşım,

Yukarıda yazdığınız soruların cevapları daha önce defalarca verilmiş forumda.ona keza ayetlerde var konuyla alakalı o yüzden cevap verme gereği duymuyorum.

Kişi her bilgiyle uyanabilir yada kendini geliştirebilir.Sizlerinde dediği üzere her din yada felsefi bilgi içeren bir bilge yada Ateizm aracılığı ile olabilirdi.Kişinin kendini geliştirebilmesi için tek yol yoktur.Bunun bu şekilde olduğunu ancak sadece tek tarafın bilgisini almış yada şuan o seviyeden aldığı bilgilerin verdiği ego ile söylenilebilir.

Nostradamus'un ne şekilde aydınlandığını anlamak için ne okuduğuna bakabilirsiniz.

Sevgiyle Kalın..

YasasinBilim 06-07-2010 10:56

Alıntı:

Herkesi Sev´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 317335)

Yukarıda yazdığınız soruların cevapları daha önce defalarca verilmiş forumda.ona keza ayetlerde var konuyla alakalı o yüzden cevap verme gereği duymuyorum.

Yukarıda bahsettiğim sorulara forumda inandırıcılıktan uzak, cevaplar verilmiştir.

En basit örneğini bir de sizden duyayım (forumdaki cevaplardan faydalanabilirsiniz)

Kur-an'a göre önce yer mi yaratılmıştır yoksa gök mü (gökler mi, sema mı)?

Şıkları da vereyim cevap vermeniz kolay olsun.

A) önce yer, sonra gök/gökler
B) önce gök/gökler, sonra yer
C) Hangisinin önce yaratıldığına dair Kur-an'da net bir bilgi yoktur
D) kimi ayete göre önce yer sonra gök/gökler, kimi ayete göre önce gök/gökler sonra yer

Mantığa göre bu seçeneklerin dışında bir seçenek olamaz.

E) Çevir kazı yanmasın

seçeneğini hep beraber eleyelim. olur mu?

saygılar...

Herkesi Sev 06-07-2010 12:38

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 317337)
Yukarıda bahsettiğim sorulara forumda inandırıcılıktan uzak, cevaplar verilmiştir.

En basit örneğini bir de sizden duyayım (forumdaki cevaplardan faydalanabilirsiniz)

Kur-an'a göre önce yer mi yaratılmıştır yoksa gök mü (gökler mi, sema mı)?

Şıkları da vereyim cevap vermeniz kolay olsun.

A) önce yer, sonra gök/gökler
B) önce gök/gökler, sonra yer
C) Hangisinin önce yaratıldığına dair Kur-an'da net bir bilgi yoktur
D) kimi ayete göre önce yer sonra gök/gökler, kimi ayete göre önce gök/gökler sonra yer

Mantığa göre bu seçeneklerin dışında bir seçenek olamaz.

E) Çevir kazı yanmasın

seçeneğini hep beraber eleyelim. olur mu?

saygılar...

Bu şekilde bir cevap vermem.neden vermekten korkuyormusunuz diyeceksiniz?çünkü ikilem yaratıyorsunuz.ikilemler hakkında yazmıyacağımı söyledim daha önce.

Size göre
E) Çevir kazı yanmasın : seçeneğini seçiyorum.

kendime göre.sizin yazdığınızı adını ben,

E) hepsinin bir bütün olduğu: olarak algılıyorum.

Sevgiyle Kalın...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:52 .