![]() |
ayetlerde neden kalpten bahsedilir?
bunun cevabı şudur
akıl olmadan kalp olmaz kalp olmadan da akıl olmaz ama kalbin akıldan üstünlüğü şudur akılsız bir insanın kalbi doğru düşünebilir ama kalpsiz bir insanın aklı doğruyu ve yanlışı düşünemez şimdi gelelim ayetlere kalp aklın yöneticisidir kalp insanın merkezidir kalp karar verdimi akıl o emir dışına çıkamaz iman akılda durmaz unutabilir ama kalb daim iman iledir kalp vicdanın sesidir ezcümle bir çok kimse hususan ehli kitap akılları ile cenab-ı hakkı gördükleri halde iman etmemişler neden kalpleri buna izin vermemiş Allahtan gafil kalmışlardır Allah c.c neden kalbe hitap eder çünkü kalp kabul etmedimi akıl boşa çıkar imanın yeri kalptir kalben inanmayan iman etmiş olamaz aklınıza takılan soru olursa sorabilirsiniz bu linkte de güzel şeyler var http://www.sevgivadisi.com/f280/alti...lp-akil-26400/ |
Sayın hak sever;
Bu kalp hangi kalp, bildiğimiz kalpmi, yoksa başka bir kalpmi? |
Alıntı:
ilahi kalbin yeri gerçek kalple birleşiktir yani o et parçası |
bu konu şu anda zaten bir başka başlıkta tartışılıyor.
yenibaştan bir başka başlıkta tartışılması son derece gereksiz. ben hiç bir anlam veremedim. |
Hangi ayette yazıyor.Varsa yazarmısınız ilahi kalp diye geçen ve kalbe bitişik olan bu kalbi ; ayrıca bilimsel kanıt istesem çok mu olur?
Yani iddianızı kanıtlarla sunarmısınız hem ayetlerle hemde bilimsel kanıtlarla.. Beyinde yapılmıyormuydu tüm düşünme, akletme, duygu düşünme gibi vücudu kontrol etme işleri. Şimdilik saygımla gittim. |
hak geldi bugün akşama kadar cennet için çalıştı... Artık yatma vakti geldi. sütünü içsin ve yatsın. Eğer iyi bir mümin olursa o da ölünce şirinleri görebilir :D
Kalbin kan pompalamaktan başka görevi yoktur. Aksini iddia ediyorsan ispatla... Bize kurandan ayet göster... Madem kalp sevgiyi anlatır. Bize kurandan sevgiden bahseden 1 tane ayet göster. Saygılarla. |
Alıntı:
al sana bilimsel kanıt sevgiline kalpli hediyeler almıyormusun yoksa sen insan beynine benzer hediyelermi görürüyorsun |
Hak geldi özür dilerim;beni gülümsettin.Haklısın,bu bilimselliğe aykırı ve ayetlerle örneklemediğin açıklamandan sonra , ben bundan sonra insan beynine benzer hediyeler alacağım...
Peki hak geldi, sen ciddiye alınca haber ver ki bizde ciddiye alayım. şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
al sana sevgi ayeti 2:165 - İnsanlardan kimi de Allah'tan başka şeyleri O'na eş tutuyorlar da onları, Allah'ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin Allah sevgisi daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının gerçekten çok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı. |
Alıntı:
Kalp organı diger organların isminden daha çekicidir. Kan kırmızıdır ve aşkı simgeler. Sevdigin kişinin yanında daha hızlı kan pompalar ve kalbimle seviyorum hissi uyandırır. Kalp durursa yaşam olmaz... Şimdi seni tüm beynimle seviyorum desem olmaz. Seni tüm bağırsağımla seviyorum desem de olmaz. Seni tüm midemle seviyorum saçma olur. Fakat seni tüm kalbimle seviyorum demek hem kulağa hoş geliyor hem de kalbin önemli bir organ oldugundan dolayı o kişiyi önemsedigin daha net anlaşılıyor. Bir insan kolsuz yaşar, ayaksız yaşar, böbreginin biri olmadan da yaşar fakat bir insan kalpsiz yaşayamaz. İşte o kişiyi ne kadar sevdiginin özeti... Kalp ve aşk uyumu bundan ibarettir... Bununda dinle alakası yoktur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:16 . |