Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nuh'un Tufanı (Resimler) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2018)

last_danger 16-04-2006 12:35

Nuh'un Tufanı (Resimler)

Ağrı dağının güney karşısındaki Telçeker ile Üzengili köyleri arasında doğal bir anıttır. Aslında bu anıt, gemi biçiminde bir şekil, iz (siluet) dir. Kalıntı, Türkiye- İran Transit yoluna 3.5 km. mesafededir.

Nuh tufanı sonucunda karaya oturan geminin burada kaldığı öne sürülmektedir. Buranın halk arasındaki adı, Cudi dağıdır. 1983 yılından itibaren kutsal geminin kalıntılarını burada arama çalışmaları hızlanmıştır. Başta James İrwin olmak üzeri Amerikalı araştırmacılar burayı çok yönlü incelemişlerdir. Türk bilim adamları ( Atatürk Üniversitesi ve MTA Enstitüsü elemanları) da bu oluşumu bilimsel yönden incelemişlerdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklar Yüksek Kurulu 17 Eylül 1987 tarih ve 3657 sayılı kararı ile gemi kütlesinin “ korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlığı” özelliği gösterdiğini belirtildiğinden, burası doğal sit alını ve açık hava müzesi olarak koruma altına alınmıştır. Geminin kalıntısı kuş bakısı görecek bir yere turistik nitelikli bir kafeterya yapılmıştır.

Nuh’ un Gemisinin İzi

11 Eylül 1959 günü harita yüzbaşısı İhsan Durupınar, Doğu bölgesinin havadan çekilmiş fotometrik haritalarını tetkik ederken ilginç bir resmi buldu. Resim bütün dünyayı ilgilendiriyordu. Bunun Nuh’ un gemisi olma ihtimali vardı. Bu tarihten sonra Ağrı dağı ve Telçeker köyü üstündeki heyelan bölgesinde gemi aramaları hızlandı.

Heyelan bölgesi, Ağrı dağının tam güney karşısında, D. Bayazıt- Gürbulak yolunun güneyinde, Telçeker ve Üzengili köylerinin yamaçlarındadır. Burada gemi biçimli bir şekil vardır ki, harita yüzbaşısının üzerinde durduğu toprak şekil budur. İlk bakışta gerçekten gemiye benzeyen bu yapının heyelanın etkisiyle mi, yoksa Nuh’ un gemisinin karaya oturduğu yer mi olduğu henüz tartışma konusudur. Şekil Nuh’ un gemisi olması kadar ilginç olmakla beraber, doğal anıt niteliğindedir. Yer kabuğunun bir oyunu sonucunda oluşsa dahi, şekil yer bilimleri açısından da ilginçtir.

Nuh’ un Gemisinin Fiziksel Özellikleri

Gemi kütlesi, sürekli heyelan olan ve akıntının bütün şiddetiyle devam ettiği yamaçta olduğu halde, yerinde basit kalmış, şekil bozulmamıştır.

Kütlenin biçimi, insanoğlunun yaptığı ilk gemilere benzerlik göstermektedir. Baş tarafı çok dar, arka kısmı ortaya doğru daralmış haldedir.

Boyut olarak 165 m. x 50 m. x 13 m. ölçüsündedir. ( Bu rakamlar, kutsal kitaplarda belirtilen ölçülere uymaktadır.)

Çevresini oluşturan toprak toprak kıyasla; gemi kütlesinin malzemesi kuvvetli bir fiziksel mukavemete sahiptir.

Gemi içinde ve yüzeyinde üç ayrı seviyede dizilmiş, eşit aralıklarla dağılmış ve fiziksel farklılıklar gösteren bölümler mevcuttur.

Geminin muhtelif yerlerinde gemi direklerini andıran boşluk ve tümsekler vardır. 8O

deli_cevat 16-04-2006 12:43

Re: Nuh'un Tufanı (Resimler)

ben pek benzetemedim ordaki tümsekliğin altındamı nuhun gemisi ???

last_danger 16-04-2006 12:50

Nuh'un gemisimidir ? Değilmidir ? Bilemiyorum ama şekilsek olarak baktığımız da gemiyi andırıyor. Yabancılar bu konuda daha meraklı ve detaylı araştırma yapıyorlar. Uydudan çekilmiş bir resim vardı daha bir enteresan bulamadım onu. Şimdi bunu gemi kabul edelim ve bu gemi buraya nasıl gelmiş olabilir diye sorgulayalım !

16-04-2006 12:50

:lol: ewt öldü orada bak küçük bi tümsek var o da mezar taşı

Alfasilin 16-04-2006 15:12

last_danger

Şimdi onun gemi olduğunu neden farzedelim?

1) Birileri oaraları oyarak gemi şekli vermiş olabilir.
2) Birileri fotoshop ile gemi şekli vermiş olabilir.
3) Coğrafi olaylarla o kadar çok şekil oluşabilir ki, dağların arasında Ata'nın şeklini de bulursun, Arapça Allah yazısını da.

Onun gemi olduğunu düşünmek için henüz çok erken..

16-04-2006 17:21

alfasilin'in 3. söylediğine katılıyorum

servet 16-04-2006 19:53

ya siz bi kere tufan olduğuna inanıyormusunuz? yok dünyayı su basmış,herkes ölmüş vs. yani tanrı nuhun kabilesine kızdı dünyadaki tüm insanlığımı cezalandırdı? yöresel bi olayı genele yaymak çok mantıksız. nuh o kadar büyük gemiyi nasıl yaptı ve dünyadan her canlıdan bir çifti nerden buldu, avustralyadan gidip kanguru, brezilyadan tarantula örümceği, veya sibiryadan ren geyiğimi aldı, belki nuhun köyünü sel bastı, nuh karıyı çocuğu alıp sandalla kurtardı paçayı. yok bizim neslimiz nuhun oğlu yafesten geliyormuş, buna kargalar güler, türkler nuh'tan öncede vardı sonrada vardı, semitik bir kökenimiz düşüncesi biraz insafsızlıktır.
ortadoğunun masallarını ilahi birşeymiş gibi bize yutturuyorlar ve bir sürü kişide buna inanıyor.

Khazar 16-04-2006 21:28

Abesle iştigalin ansiklopedik tanımı budur işte.

Ama yeri gelmişken konuya dair bir iki şey söylemekte de fayda var. Bir defa bu Nuh hikayesinin çeşitli versiyonları dünyanın bir sürü coğrafyasında yaşayan pek çok halkın, birbiri ile alakasız efsanelerinde, ortak payda olarak mevcuttur. Yani aslında bu hikaye bir Orta Doğu masalı değildir, Mezopotamya'ya Sümerler tarafından Orta Asya'dan getirilmiş, ondan sonra da birçok diğer Sümer hikayesi gibi bu da Babil esareti sırasında Yahudiler tarafından alınıp Tevrat'a entegre edilmiştir.

Hikayeye kaynak sağlayan bir ya da birçok doğal afet olabilir. Dünya mevsimleri tabir edilen dönemsel global iklim değişiklikleri bu afetlerin nedeni olabilir. Buzulların hızla erimesi dünyanın pek çok yerinde ani sel baskınlarına sebebiyet vermiş olabilir. Ya da dünyanın yakınlarından geçen devasa bir gök cismi bunun gibi bir dizi ekolojik felakete neden olmuş olabilir.

Bir de şu Nuh'un gemisi hikayesine bilim kurgu perspektifinden bakmak oldukça keyifli neticeler doğurur, bunu da eklemeden edemeyeceğim: EN.LIL, insanoğlunun tanrılara karşı ayaklanmasından dolayı ekolojik bir felaketle insan neslini ortadan kaldırmaya karar vermiştir. Kardeşi EN.KI ise (bir maymun türüne "tanrısal" genetik müdahaleler yaparak ADAM'ı yaratan, onun kemik iliğindeki kök hücrelerden de EVA'yı kopyalayan tanrı), bu duruma razı olmaz ve ZİUSUDRA'ya, yani Nuh'a bunu haber verir. Nuh da biyosferdeki her canlı türünün y ve x kromozomlarından örnekler toplayarak uzay gemisine binerek, katastrof bitip ekosistem normal hale dönünce geri dönüp flora ve faunayı yeniden yaratmak üzere havalanır. Sonrası malum.

Nasıl? Çok sempatik olmuyor mu hikaye böyle?

16-04-2006 22:35

ya khazar senin bu hikaye günümüzde çıkacak bi dine daha uygun olur. Biraz aç istersen de yayınla belki bi peygamber çıkarda kitabına koyar.

sargon 17-04-2006 00:07

Bu konu hakkında devasa bir külliyat oluşmuş durumda. Benim en çok üzüldüğüm konu ise belki 300'e yakın Nuh öyküsü versiyonları içinde çoğunluğun Tevrat versiyonuna inanması ve ordaki gemiyi araması. Ben kızılderililerde anlatılan öyküyü inanılır buluyorum deyip de onu arayan bir kişi yok nedense.

Bu versiyon hakkında

http://yalnizkartal.8k.com/APACHE.htm

"Yaratıcı çok kısa çam ağaçları yarattı . Yetim –kız ağaçtan birkafes yaptı ve onu çam sakızı ile kapladı ,büyük ve sıkı bir top gibi.

Dört gün sonra büyük tufan geldi.Yaratıcı ve 28 yardımcısı bulutların üzerine gitti. Yetim –kız kalan diğerlerini içi boş top şeklindeki kafesin içine yerleştirdi.ve tepesinide sıkıca kappattı.

12 gün sonra sular çekilince sularda yüzen top bir tepenin üzerinde durdu.tufan suları dünyanın yüzeyinde vadilerin dağların ve tepelerin oluşmasını sağlamıştı.Yetim-kız tanrıları serbest bıraktı ve Yaratıcı ile bulu?tular bu sürede digerleride(Yaratıcı ve 28 yardımcısı) gökyüzünün oluşmasını tamamlamışlardı."

Yani aslında top şeklinde bir şey de aranabilir.

Batıda binlerce kişi Tevrat'taki öyküye inanınca bizim Ağrı Doğubeyazıt Kaymakamlığı için de bu iyi bir fırsat olmuş. Turist çekme aracı haline getirmişler, bir de restaurant kurmuşlar oraya. Hem Doğubeyazıtlıları hem de fotoğrafları çekip olayı dünyaya tanıtan yüzbaşı Durupınar'ı kutlamak gerek.
http://www.dogubayazit.gov.tr/doguba...hun_gemisi.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Durupinar

Ayrıca Cudi'de, Ağrı'da, İran'da Nuh'un gemisini arayan insanlara başarılar dilemekten başka elden gelen birşey yok. Uğraşmak isteyenler için sırlar dolu çok detay var bu konuda:
http://www.noahsarksearch.com/
http://www.flood-myth.com/

Son olarak kendi düşüncemi söyleyeyim bu konuda. Son zamanlarda bunun güneş, ay, bitki, toprak vb. tapımlarında üretilmiş bazı öykü simgeler gibi bir arketip olduğunu düşünüyorum. Bazı toplumlarda gemi ile kurtulma şeklinde değil, ama bir-iki kişinin kurtulması şeklinde bir öyküye dönüşüyor.

Yine de, Ağrılıların bu konuyu irdelemeleri güzel. Devam etmek lazım araştırmaya. Kestirip atmak doğru değil.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:04 .