![]() |
Alevi asker oruç tutmadığı için öldürüldü
Hakkari’de askerlik yapan Erzincanlı Ali Arslan Alevi olduğu ve Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle başka bir asker tarafından öldürüldü.
Erzincanlı ve Alevi olan Ali Arslan'in Hakkari'de askerliğini yaparken oruç tutmadığı için öldürüldüğü iddia edildi. Ali Arslan öldürülmeden önce ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde Alevi olduğu icin, sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü, rahatsız edildiğini anlattı. 15 Ağustos günü, kışlada Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle, bir asker tarafından başından vurularak öldürüldüğü iddia edilen Ali Arslan’ın cenazesi Erzincan’a bağlı Palanga Köyüne getirildi. Olayın birliğin komutanları tarafından saklandığı belirtildi. Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan’ın yüzü ailesine gösterilmedi. Sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildikten sonra, Ali Arslan’ın cenazesi toprağa verildi. Kaynak Edit |
türkiye kimlere emanet görün,işte islam denen karanlık bu.ben de eski bir aleviyim ve aleviler çok hoşgörülüdürler,bunlar o kadar bile olamıyorlar.
|
dark_prince öldüren çocuk islamı tekeline mi almış
|
Alıntı:
Alıntı:
Bugün çarşıda sigara içerek ilerlerken hep aynı bakış... Hepsi düşünüyor. Fakat çok azı öldürüyor. Saygılar... |
hackercesur sacmalama gözünü seveyim ya, yok böyle bir şey...bu kadar düşmanlık beslemeniz hiç dogru degil...çarşıda bir ton adam çay içiyor..hiç oyle alaylı bakıldıgını ne gördüm ne işittim...
askerdeyken 2 tane alevi arkadasım vardı..onlarda oruc tutmuyordu ama hiç bir şekilde kınanmamıstı...askerde oruc tutmakta zorunlu degildi zaten tutanların sayısı cok azdı... bu olay sadece oruc meselesi degildir emin olun...doldurusa gelmeyin böyle şeylerde... |
Eğer haber doğru ise, yapan kişi çok yanlış yapmış. Bir insanın, başka bir insanı böyle öldürmeye hakkı yoktur ve İslam'da hiç bir zaman böyle bir hakkı inanan kişiye vermemiştir.
Alevilik için ise, http://tr.wikipedia.org/wiki/Alevilik Saygılar |
Burda karanligin düdügünüötdüren arkadaslara soruyorum,,kücük bir cocugun dini olurmu?.
Daha alti ,yedi yaslarimda bu alevilik sunnulik zirvalari bana kötü yansidi,bazi sunni aileler cocuklarinin bizimle oynamasina izin vermezdi,hele birtanesi hic aklimdan cikmaz,arkadaslarin bahcede oynarken babasi geldi beni kovdu arkadasada kzdi sana kacdefa bu kizilbaslarla oynama dedim diye,asalik duygusunu ilk defa orda taddim.islami hic sevmem,benim bildiyim alevilkde kendinin islamin özü oldugunu iddia eder,puta taparim ama genede alevilik ve sunnilikle isim olmaz. |
bu olay sadece oruc meselesi degildir emin olun...doldurusa gelmeyin böyle şeylerde...
troya'nın bu yazdıkları mantıklı geliyor. Öldürülen çocugun etnik kimligi konusunda bilgi var mı. Ayrıca bu münferit bir olay ve askerde olabiilmesi çok özel şartlar gerektirir. Öldüren asker konunda bilgi var mı peki. Nasıl biri imiş, aklı başında mı imiş. saygılarımla |
Alıntı:
O zaman beni daha iyi anlarsın. Ya da hiç buraya gelme direk arabistana git ve yolda sigara iç bakalım ne oluyor... O zaman saçmalayıp saçmalamadıgımı anlarsın. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:03 . |