Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   nedensiz sinav (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2186)

MADDECİ 29-05-2006 00:51

nedensiz sinav

Tanri herseyi bilir derler. bizim sonumuzu neden bekliyor zaten bidigi seyi neden ogrenmek istesin ? sonu belli olan sinavin anlami ne olacak. zaten alin yazimizi tanri yazdi eeeee ????

MADDECİ 29-05-2006 03:01

Re: nedensiz sinav

ne o yazan yok

oxygen49 29-05-2006 19:28

dostum yazamazlar çünkü bunun cevabını kendileri bile bilmiyorlar çünkü tanrı yok din yok....

harry 29-05-2006 19:37

diyelim ki sen bir öğretmensin,sınıfında *kimlerin çalışkan kimlerin tembel olduğunu elbette bilirsin.Ama gene sınavını da yaparsın onlara değilmi?Çalışanların ii not alacağı su götürmez bir gerçektir.Ama en büyük isteğin tembellerinde çalışıp iyi not alabilmesidir.Sanırım anladın demek istediğimi maddeci kardeş..Evet oxygen46 da doğru sölemiş tanrı yoktur.Allah vardır...

vartor 29-05-2006 19:51

Ogretmenle allahi mukayese etmek senin inancina gore sacmaliktir,gunahtir.
* Ogretmen tembel ogrencinin ne yapacagini bilemez,ancak tahmin edebilir. Eger allahin da ogretmen gibiyse,o da bilmiyor olacak, dolayisiyla sen de gunaha gireceksin allah bilmiyor dedigin icin.

harry 29-05-2006 19:57

yazarken öle bişy düşünmedim dolayısıyla günaha girmem.Sen Allah yoktur derken günaha girmiyorsunda ben mi giriyorum.Ne kadar çok biliyorsun -sen böle olmana rağmen- günahı sevabı: )

soro 29-05-2006 20:42

maddeci,
bu konular bin defa yazildi onlari okuyuver bizahmet.sen yeni geldigin icin farketmedin heralde.
muslumanlar pusuda beklemiyo kuslar dusecek de cevap yetistirecez diye.arastir bulursun.

vartor 29-05-2006 20:47

Harry ,benim allahim yok ki gunaha gireyim. Daha onceleri var sandigimdan biliyorum neyin gunah olup olmadigini.

korku 29-05-2006 21:29

sizin cevap veremeyeceğiniz sorular ve bizim cevap veremeyeceğimiz sorular evet işte gerçek burda saklı iman terazisi burda zaten herşeye cevap verebilse idik nasıl bir sınavdan geçmiş olurduk iyi kavramak lazım gelir inanlar ve inanmayanlar sizler bize örnek bizler size bu iş öğretmenin sınavı gibi değildir kardeşler ALLAH yazdığı için insanlar kaderini oynamazlar insanlar oynadığı için ALLAH yazmıştır ALLAH (c.c) geçmişi ve geleceği bildiği için yazmıştır neden mi cünki bizi hiç sınavsız imtahan etse idi cehenneme gidenler veyahut günahkarlar itiraz etmezmiidi *sen bana fırsat vermeden attın ateşe demez mi idi soruyorum size

korku 29-05-2006 22:18

insanın dinsiz olmasındaki amacı ve gayesi nedir çünki din insanı suçlu hissettirir dinin günah saydığı ve yapılmasını kötü saydığı hal ve hareketleri yapamaz veya yaptığında kendini sorgular pişmanlık duyar ama dinsiz bir insan tamamen bütün pislikleri yapmakta kendini özğür ve hür hisseder ve aynı zamanda bütün hırsı ile dini sorgular ALLAH ı sorgular neden sorgular çünki ölmeyi beceremez korkaktır korkar ölüm onun için filimin bittiği andır THE END yani

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:05 .