![]() |
ay'ın birleşmesi
kamer suresi: "Kıyamet (saat) yaklaştı; ay bölündü.
bildiğimiz kamer suresi ve bu sureye adını veren ayın ikiye bölünme hikayesi. müslümanlara soruyorum: ay ne zaman geri birleşti? |
Re: ay'ın birleşmesi
burada elli türlü müslüman var hangisine soruyorsun.
benim söyleyebileceklerim bir ay kadar önceki ay ikiye bölünmüş topicinde vardı.bu konu orada yazıldı. ay bir an bölünmüş ve hemen birleşmiş. ancak mucizenin muhataplarının bölündüğünü ve birleştiğini idrak edebilecekleribir müddet süresince.belki 2 saniye belki 30 saniye bunu tam *bilemeyiz. |
Alıntı:
Bu soruyu sorman iyi oldu. Ben kuran'ın el-mubin olduğuna iman edip, kendince değişik yorumlar getirmeyenlere soruyorum. Yani yok efendim ay'a çıkmışlar da taraçalamışlar v.s. saçmalıklarını savunan, şizofren harun yahya'ya saygıları islam âlimlerinden daha fazla olan insanlara demiyorum. Sana gelirsek, bana bu söylediklerin konusunda kanıt getirmeni isteyeceğim. |
bana sen değil siz diye hitap ettiğinizde konuya devam ederiz.
|
Alıntı:
O sana "sen" diye hitap edebilir, sen ona "siz" diye hitap etmelisin. :) Ay hiçbir zaman yarılmadı, ikiye bölünmedi. İslam inancına göre, kıyamet alametlerinden biri olarak bildirilmiştir sadece. Ayet açık. "Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı" diyor. Geleceği tasavvur ediyor. Ay yarıldığında bunun kıyamet alameti olarak düşünülmeyeceğini, sihir sanılacağını yazıyor. Ay ikiye bölünmüş olsaydı ve kıyamet alameti olsaydı, niye kopmadı kıyamet 1400 yıldır. İnsanlığın tarihine 7000 yıl olarak bakan bir inançta, kıyamet kaçıncı seneye gelince yaklaşmış olur? Said Nursi'de Hici 1400 yıllarını işaret etmiş. Hani kıyamet alametleri? "Hem kıyametin ne zaman kopacağını Allah'tan başka kimse bilmez, o ansızın kopar" diye inanılacak, hem de 1400 diye tarih verilecek. Said, Allah'tan vahiy mi almış? Lütfen açıklayabilirmisiniz Sayın Soröğren? |
'' O SAAT YAKLAŞTI AY YARILDI''
* * * * * * * * * * * Ay'ın yarılmasıda kıyamet alemetlerinden birisidir.bu ayette kuranda pek çok ayette rasladığımız gibi gelecekte olan bir olay geçmiş zaman kipiyle verilmiştir.ikinci ayete baktığımız zaman yarav,yu'ridü gibi gelecek kipli fiiller sözü geçen olayın gelecekte meydana geleceğini işaret eder. AY'IN BİRLEŞMESİ İÇİN BİR NEDEN YOKTU. * * * * * * * * * * * * * * * * * * *SEVGİLER |
Ayın yarıldığı ve bunun görüldüğü yolundaki hadisler tamamen mucize arayışçılarının safsatasıdır.Bu din hadis dini değildir.
|
pante,
rusel ile ilk konuşmam ve *kendisiyle sizli bizli konuşmayı tercih edrim.onu bir entellektüel gördüğüm için öylesini uygun buldum. senin de risalelere yüklediğin cümlelerin orjinalleri üzerinden konuşabilirim.yani demiş ki,duydum ki değil,ya alıntıyı yaz ya linkini ver senin yazdıklarını tam olarak bulamadım risalelerde. ayrıca,....neyse seni sevip sayarım.beni devamlı kişisel eleştirmelerini de aramızdaki sevgi saygı bağına veriyorum. bir insanın gerici ilerici olmasının kıstaslarına kimler uyar bunu bir ara yazarsın.kimin gericiolduğunu anlarız. |
sevgili panteidar,
sorogren'in densizliğini yakaladığın için teşekkür ederim. necdeathx, sorogren'in ne tür müslümana soruyorsun? sorusuna olan cevabımı tekrar ediyorum: Ben kuran'ın el-mubin olduğuna iman edip, kendince değişik yorumlar getirmeyenlere soruyorum. Yani yok efendim ay'a çıkmışlar da taraçalamışlar v.s. saçmalıklarını savunan, şizofren harun yahya'ya saygıları islam âlimlerinden daha fazla olan insanlara demiyorum. Sana gelirsek, bana bu söylediklerin konusunda kanıt getirmeni isteyeceğim. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:29 . |