![]() |
Ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostisizm
Farz edelim ben islamı bırakmaya karar verdim
ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm hangisi dogru hangisine geçmem lazım..... felsefe ve inanışa geçmem gerekli hangisi dogru veya onlara inandıgın zaman benim ne kazancım olacak veya o inanışların bana yararı ne?.... Veya Kendim mi bir izm uydurmalıyım.... yardımlarınızı bekliyorum |
İnanmaya devam ettiğin sürece şunu bırakmışın bunu almışın farketmez.
Bilmeli ve anlamalısın. Kazançtan bahsetmişin,neyi kazanmayı umuyorsun? ve kazanç nedir? Buradan başlayabilirsin.. |
arkadaş düşünme işini bir çeşit ticaret zannediyor.
belli ki düşüncesi satılık. şu an için bir kaç huri ve şaraba allah işi bitirmiş. ama sormak lazım bu tatlı su kurnazına. diyelim ben bir tanrıya inanmak istiyorum. 1 milyon tanrı var. hangisine inanayım. yoksa kendim mi bir tane uydurayım. |
Ne oldu sizcede çok saçma demi :-)
Ben düşünüyorum Düşünüyorum saçma geliyo felsevi düşünceler tabi bir yararımız olması lazım bir faydam olmıyacaksa neden düşüneyim (zaten düşünüyorumda) düşünüyorsam varım demiş biri.... tanrı die bişey yok olmayan şeye inanma zaten Allah birdir!.... Alıntı:
Alıntı:
|
Ateizim saçmalık çünkü maddenin sonsuzdan beri geldiğini söyler yaratılmadığını ifade eder oysaki hiç bir madde sonsuza kadar enerjisini sürdüremez mutlak yokluk olur= Karadelikler
|
Tanrı da yok olur mu acaba bir gün ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ne sen ne de bir başkası maddeyi yaratılırken gördünüz mü. hayır. maddenin yaratıldığına dair tek bir olgu görmediğiniz gibi, yokolduğuna dair tek bir olgu da yok. maddenin yaratıldığı bir tarafınızdan uydurduğunuz bir varsayımdır. somut olan ise maddenin var olduğudur. madde enerjisini sürdüremezmiş. yahu madde zaten enerjidir. ancak uydurduğunuz yaratıcı ortada yok. kulağınıza fısıldanan arap ay tanrısının şu ana kadar bir şey yarattığı görüldümü. hayır. ne varlığı ortada ne de bir şey yarattığına dfair tek bir delil yok. şizofrenlerin hayali varlıklarından birisi işte ay tanrınız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:13 . |