Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hz Muhammed kimdir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24468)

vivident 17-05-2011 15:53

Hz Muhammed kimdir?

sürekli ateist bilim adamlarını burda referans verıyorsunuz?bakalım biz musluman olarak ünlü filosof,şairler,büyükler neler demiş??

Thomas Carlyle:
’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.’

Prof.Dr.H. Mones:
’O’nun her sözü bir vecizedir.’

Jane Pelo:
’O’nun davasında heyecanı asildi.’

Aleksi Lovazon:
’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’

G’la Faytt:
’ Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’

Raymons Leronge:
’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’

Sosyolog V.D.Eratsen:
’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’

Prof.Jules Masserman:
’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’

Prof.Dr. Michael Hart:
Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’

Tolstoy:
Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.

Gibson:
Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.

Dostyoyevski:
Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum.

B. Smith:
Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz.

Prens Bismark:
Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim.

Geothe:
Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir.

Shebol:
Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.

Bernard Shaw:
Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır.

Voltaire:
Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

Lamartine:
İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?

Knematirul:
Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir.

bu insanlar ne arap dünyasında yaşadılar!yada sizlere göre "bizler gibi basma kalıp doğdu"...

bakkalmahmud 17-05-2011 17:08

Sevgili vivident bu adamlarin kac tanesi bu sözleri söyledikden sonra müslüman olup müslüman gibi yasamis?.

istatistik 17-05-2011 17:37

Pozitif bilimsel kanıtların karşısına, ünlü kişi ve düşünürlerin sözleri ile çıkmak ne derece bilimsel kanıttır bilemeyeceğim ama her kezin düşüncesinin kendisini bağlayacağını size söyleyebilirim.

vivident 17-05-2011 17:39

musluman olması yada olmaması mühim değil...
muslumanlıgı söylemene gerek yok..kalbın ile iman edersın....allah ıle kalbın arasındadır..

Subat 17-05-2011 17:56

Hazreti google'da Sosyolog V.D.Eratsen'ı arattım ama hiç bir bilgi çıkmadı, yukarıdaki listenin verildiği siteler dışında. Wikipedia'da da çıkmadı. Çok vaktim olmadığı için sadece ilk kopyaladığım ismi arattım. Ne hikmetse her seferinde aynı şey oluyor. İslamcı/takiyeci kişilerin verdiği yabancı isimler, sadece dini sitelerde çıkıyor.

Hatta arada Knematirul'u da atattım. Yine aynı şey.

Onu da geçtim, bu kişiler neyi ne kadar incelemiş, kimdir/nedir, ne yer, ne içer vs. vs. bir araştırıp da yazsanız, biz de bu zat'lar hakkında detaylı bilgi edinsek olmaz mı?

Olmaz galiba...

vivident 17-05-2011 18:04

tolstoy,Voltaire,Dostyoyevski: zaten bunları bilmiyorsan,yaşama zaten..
onları internet bulamazsın,cünkü aratıgın kelimeler türkçe canım:):)

Firestorm 17-05-2011 18:20

Alıntı:

vivident´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 384747)

Asıl büyük soru Tolstoy, Voltaire veya Dostyoyevski müslüman mıydı? Buna yönelik yazıları var mı? İslamiyete göre yaşıyorlar mıydı? Ayrıca bu sözleri nerde ve ne zaman söylediler? Bu sözleri söylemişler ise bile bu sözlerle övdükleri kişi hakkında sadece bir söz mü söylemişler, evet dinliyorum sizi ne diyordunuz...

ateist.bakış 17-05-2011 18:22

Alıntı:

vivident´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 384679)
sürekli ateist bilim adamlarını burda referans verıyorsunuz?bakalım biz musluman olarak ünlü filosof,şairler,büyükler neler demiş??

Thomas Carlyle:
’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.’

Prof.Dr.H. Mones:
’O’nun her sözü bir vecizedir.’

Jane Pelo:
’O’nun davasında heyecanı asildi.’

Aleksi Lovazon:
’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’

G’la Faytt:
’ Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’

Raymons Leronge:
’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’

Sosyolog V.D.Eratsen:
’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’

Prof.Jules Masserman:
’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’

Prof.Dr. Michael Hart:
Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’

Tolstoy:
Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.

Gibson:
Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.

Dostyoyevski:
Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum.

B. Smith:
Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz.

Prens Bismark:
Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim.

Geothe:
Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir.

Shebol:
Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.

Bernard Shaw:
Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır.

Voltaire:
Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil.

Lamartine:
İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?

Knematirul:
Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir.

bu insanlar ne arap dünyasında yaşadılar!yada sizlere göre "bizler gibi basma kalıp doğdu"...

Benden de ekle bir tane,

- Formula 1 şampiyon pilotlarındandı.

Subat 17-05-2011 18:32

Alıntı:

vivident´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 384747)

Önceleri koyu hristiyan olan, sonradan kendini Tanrı gibi gören Tolstoy'u bile müslüman yapmanıza şaşırmadım. Zaten ilk yapan da siz değilsiniz. Bir çok dinci yayın evinden çıkan bu tarz kitaplar mevcut. İnsan ne ile yaşar kitabını iki farklı yayın evinden okuyun, dediğimi anlayacaksınız.
Dostoyevski'nin "suç ve ceza"sını okuyalı 3 ay oluyor. Ayrıca daha önce de okuduğum kitabı var. Ancak bunlar yine de sizin her duyduğunuza inanmanıza engel olmuyor sanırım. Kaldı ki ben sadece isimlerden ilk kopyalayabildiğimi, yazıyı yazarken de bir diğerini arattım. Söylendiğini yazdığınız kelimeleri arattığım hissiyatına nasıl kapıldınız bilmiyorum ama kendinizi takiyeciliğe kaptırdığınız belli oluyor.

Kolay gelsin "canım"

bakkalmahmud 17-05-2011 18:37

Alıntı:

vivident´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 384728)
musluman olması yada olmaması mühim değil...
muslumanlıgı söylemene gerek yok..kalbın ile iman edersın....allah ıle kalbın arasındadır..

Hadi ordan!:D cocukmu kandiriyorsun?:D.

Sevgili vivident,sen gerceklerin deyil inanclarini baskalarina dayatma pesindesin,üzülerek belirtmek zorundayimki sende psikolojik hastalik seziyorum.
Sevgili vivident seninle gece ve gündüz gibiyiz,hicbir zaman anlasamayiz,senin kutsalin cokdan ölmüs vede hicvarolmamis seyler bizim kutsalimizsa yasayan ve varolacak seyler,senin derdin 7 milyar kafayi kabe istikametine yere sermek ,bizim derdimiz 7 milyar insanin hepsinede onurlu, kimsenin kimseye köle olmadigi bir dünya,,senin derdin öldükden (nasil olacaksa)sonra cennete yollamak,bizim derdimiz ölmeden önce cenneti yasatmak,,bak adamlar gece gündüz sana gercekleri yaziyorlar genede anlamiyorsun anlamak istemiyorsun,,Sana Allahina ve peygamberine saygilar ama ,bundan sonra mümkün oldugunca senin le yazismek istemem.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:57 .