Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   İngiltere'de Lise Eğitimi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25011)

Özgürcan 27-06-2011 12:32

İngiltere'de Lise Eğitimi

Merhabalar internette biraz araştırdım ama belki burada yakını ingiltere'de lise okuyan birileri vardır diye yazıyorum.
İngiltere'de lise eğitimi konusunda bilgi sahibi olan var mı?

Olimpiyat 29-06-2011 02:46

buradaki gibi değil tabi..
asıl önemlisi lise sonrası..
yurtdışından gelenlere 2 seçenek veriyorlar(yaklaşık 7-8 yıl önce öyle idi şimdi de sanırım öyledir)..istersen 1 yıl, istesen 2 yıllık eğitimden geçerek üniversitelere yerleşebiliyorsun ama 1 yıllık eğitimle oxford a, cambridge e giremezsin..
A-level gözbebekleri :)

liseden ziyade sonrası çok daha önemli..diyelim mühendislik okumak istiyorsan ona göre dersler alıyorsun (matematik, fizik vs)..ve sonra o ortalamanla üniversitelere başvuruyorsun..

bence çok özel bir neden yoksa lise Türkiye'de de okunabilir..sonra a-level eğitimle sıkı çalışılarak iyi bir üniversiteye yerleşilebilir..

kız arkadaşım oxford mezunuydu ondan öğrenmiştim bunları 7-8 yıl önce..
Türkiye de lise eğitimi ile ingiltere de ki çok fark etmiyor demişti..

Özgürcan 29-06-2011 04:24

Peki kız arkadaşınız burs konusunu biliyor muydu?

Olimpiyat 30-06-2011 19:57

yok..kendisi de burslu okumuyordu sanırım..sormamıştım ama zengin kızıydı..sanırım bir yere kadar başarı sonrası para ile:)

Özgürcan 30-06-2011 22:48

Ne yazık ki öyle, her şey ama her şey paraya bakıyor...

ereninthenature 30-06-2011 23:09

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 395110)
Ne yazık ki öyle, her şey ama her şey paraya bakıyor...

mühendislikse hedefin Odtü, İtü, Boğaziçi için çalış.İngiltere'deki kadar iyi eğitim alırsın.sosyal bilimlerse hedefin karşılaştırma yapcak bilgim yok.

Özgürcan 30-06-2011 23:18

İngiltere şu anda üniversite çısından en iyi eğitime sahip AB ülkesi. Ayrıca amacım bir fen bölümü okumak...

Olimpiyat 01-07-2011 09:49

ben bir ara Portsmouth da matematik doktorası yapacaktım hem çalışır hem okurum diye..
sana tavsiyem bölümünün en iyi olduğu üniversiteyi araştır..

mesela matematikte, Portsmouth üniversitesi oxford ve cambrdige ile kafa kafaya idi ama diğer bölümlerde geride idi..

yani üniversite adına göre değil de, okumak istediğin branşta en iyi eğitimi hangi üniversite veriyor buna bak..

norveçte ki, avusturya ya da isveçte ki bir üniversite, ingiltere deki bir üniversiteden daha iyi eğitim verebilir senin branşında..

Özgürcan 01-07-2011 12:10

Ben Astrofizik okumak istiyorum. Eğer fizik okursam zaten belki de Stephen Hawking'den ders almak (Cambridge University theorical Phisics) gibi bir şansım olabilir eğer İngiltere'de olursam. Lise eğitiminin sonunda üniversite'ye geçilirse iş çok daha basitleşeceği için liseyi düşündüm...

Olimpiyat 02-07-2011 22:08

hawking, ders verir mi ki?
üst düzey bilim adamları ders vermez sanırım , verse de belki doktora öğrencilerine...çünkü bu tarz bilim adamları daha çok araştırmaya yönelirler.
hawking in lisans öğrencilerine ders vereceğini sanmam..tabi benzer örneklerden yola çıkarak tahminde bulunuyorum..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:57 .