Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Turan Dursun'la Tanışan var mı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25355)

Özgürcan 25-07-2011 14:11

Turan Dursun'la Tanışan var mı?

Evet çok merak ediyorum bu sitedeki üyelerin yaşlarını baz alarak şu soruyu soruyorum:
Bu sitede Turan Dursun ile yüz yüze sohbet etmiş biri var mı acaba?
Nası biriydi? Nelere gülerdi?
Gerçekten çok merak ediyorum...

VraeL 25-07-2011 14:38

Sevgili hemşerimdir benim TD.
O öldüğü yıl ben doğdum. Onun yarıda bırakmak zorunda kaldığını ben ve bizler devam ettiriyoruz.
Varsa konuşan, tanıyan, yakından bilen; anlatmasını çok isterdim bu sitede.

"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım?"

bursali68 25-07-2011 15:03

Merhaba,

Turan Dursun'u tanımıyorum.Ancak birebir tanımak çok da önemli mi , sanmıyorum...

Doğru veya yanlış kendine ait fikrini belirtmiş olan ve bence de " iz bırakmış " olan biridir.Okuyana gerekli saygıyı duymak zorundayız...Düşünceleri , benim düşüncelerim ile tam anlamıyla örtüşmese de en azından " SORGULAMA - ARAŞTIRMA " kısmında hemfikiriz....Ve uzun yıllar araştırmış , kendine göre haklı sebebepleri olan ve fikirler üzerine uğraş vermiş olan birine SAYGI DUYMAKTAN başka yapabileceğim bir şey yoktur...

Sağlıcakla kalınız...

taylan 25-07-2011 15:06

Ben katledildiği dönem lise son sınıfta okuyordum. O dönem kitaplarını sıklıkla okurdum. Öldürüldüğünü öğrendiğimde çok sarsılmıştım. Büyük bir bedel ödeyeceğini bile bile gerçekleri korkusuzca yazmaktan çekinmedi. Bu büyük insana cesaretinden ve tavizsiz kişiliğinden dolayı saygım sonsuzdur.

Özgürcan 25-07-2011 15:29

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 399775)
Merhaba,
birebir tanımak çok da önemli mi , sanmıyorum...

Elbette değil Sevgili Bursalı, ben sadece forumda 1947 doğumlu insanların olduğunu öğrenince bu soruyu sormak istedim...

bursali68 25-07-2011 15:40

Alıntı:

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 399777)
Elbette değil Sevgili Bursalı, ben sadece forumda 1947 doğumlu insanların olduğunu öğrenince bu soruyu sormak istedim...

Merhaba,

Anlıyorum Sn.Özgürcan , yanlış anlaşılma olmasın ben de eleştiri anlamında söylemiyorum bu cümleyi...Örneğin " Atatürk'ü " de birebir tanımış değiliz...İnananışlar tarafından bakılırsa Hz.Peygamberi de birebir tanımıyoruz veya tanışmadık...Yunus Emre'yi , Şeyh Bedrettin'i , Pir Sultan'ı...Hiç birini birebir tanımadık / tanış olmadık...Hatta bir de bunların bazıları YILLARCA YASAKLANDI...!!!

Yani mühim olan " demek istediklerini anlayabilmek "...Bunu vurgulamaya çalıştım sadece...Onların demek istediklerini , verdikleri mesajları anlayabildiğimiz sürece " Onları " tanıyoruz demektir...Vurguyu buraya yapmak istedim sadece...

Ayrıca düşündüğünüz gibi varsa birebir tanıyan dinlemek isteriz doğrusu...

Sağlıcakla kalınız...

Firestorm 25-07-2011 15:54

Yakın zaman da Turan dursun'u tanıyan birisi ile tanıştım ama onun hakkında konuşmadım daha müsait bir anda Turan Dursun hakkında konuşmayı planlıyorum ama...

Natan 25-07-2011 20:15

Benim bir misyoner arkadaşım vardı. ( Yahudi kökenli hoş bi adam) Kendisi, Turan Dursun'u hristiyan yapmayı planlamış ve bir gün evine davet etmiş. Turan Dursun'a İncil'i, İsa'nın çarmıhını felan anlatmış ama TD hocamız hiç oralı olmamış; ben zaten biliyorum, hikaye anlatıyorsun, ortada Tevratın ırkçı, katil tanrısı dururken.. gibi birşeyler söylemiş. Çok neşeli ve sevimli bir adam olduğunu söyledi arkadaşım. Oturmuş, uzun bi sohbet etmişler, yinede hristiyanların hoşgörüsünün dikkate değer olduğunu söyleyip ayrılmış.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:26 .