Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Dur .... Seni Denedik! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2573)

Anti-Din 14-08-2006 20:50

Dur .... Seni Denedik!

İbrahim rüyasında Allah'ın oğlunu kendine kurban etmesi gerektiğini söylediğini görür. Çocuk büyüyünce açar konuyu. Oğlu "Kes!" der. Yatırır oğlanı yüzüstü KESECEK! Sonra şöyle diyor Allah Kur'an'da: "..ve biz ona seslendik..". Kesmemesini bunun bir deneme olduğunu söylemiş sonra da. Sonra da bir kurbanlık indirmiş GÖKTEN, İbrahim bunu kesmiş.

Soru 1) Allah buyruk vermek için başka bir yol bulamamış mıdır?
Soru 2) Rüyasında gördü diye bunu bir buyruk mu kabul etmiştir?
Soru 3) Allah bir buyruk vermiş sonra da buyruğunu geri almıştır. Bu nasıl TANRIlıktır?
Soru 4) Allah'ın bir şeyleri görmeye ihtiyacı mı vardır? Neler olacağını bilmiyor mudur?
Soru 5) Allah "Biz" diyor. Allah ve kimler? Allah onlarsız yapamaz mıydı?
Soru 6) Allah bir kuluyla mı konuşmuş? Hani emirlerini Cebrail'le bildiriyordu?

Bunları da nurcu kesime sorunca 1 ve 2 numaralı sorulara kaçamak yanıtlar alıyorum ancak gerisi için hepsi "Ben hoca mıyım?" diyor. Hocalar da "Ben profesör müyüm?" daha bi profesörle konuşamadım. :D:D:D

Anti-Din 14-08-2006 20:52

Re: "Dur Ibooooo Seni Denedikkkkk!!!!" (tüm sorul

İlk yorumu kendim yapayım.

Çok güzel bir konuya değinmişim.

:D:D:D

soro 14-08-2006 21:00

www.diyanet.gov.tr ye sor.orda profesor var.
umarim faydali olmusumdur.

hazretikömürcü 14-08-2006 21:57

Sayın Anti-Din
Adamlara öyle sorular soruyorsun ki; feleklerini şaşırtıyorsun.
Zavallılar durumu kurtarmak için daha da batıyorlar.
Aynı ayetteki çelişkileri bile göremiyorlar.
Saygılar
hazretikömürcü

15-08-2006 00:16

Re: Dur .... Seni Denedik!

Arkadaşlar,

Benzer konular daha önce de söz konusu edildi. Lütfen açtığımız başlıklarda da, yazdığımız iletilerin tarzlarında da düzeyli olalım. Bu sitede tabu yok, tartışılmayacak herhangi bir dinsel konu yok, eleştirilmeyecek bir inanç yok. Ancak, bu eleştiriler, sorgulamalar, tartışmalar düzeyli olmak zorunda. Başlığı değiştirdim.

neutrino.

Anti-Din 15-08-2006 01:48

Alıntı:

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43166)
www.diyanet.gov.tr ye sor.orda profesor var.
umarim faydali olmusumdur.

Hem bu adrese hem diğer nurcu arkadaşların verdiği(herkul.org ve bi daha var) mail attım aynı bu şekilde ancak hiç bir şekilde bir yanıt alamadım.

Materyalist 15-08-2006 02:15

Canım Anti-Din, Cicim Anti-Din: Yanlış anlama ama biraz bilindik takılmışsın. Senin sorduğun soruların aynısı veya benzeri belki milyonlarca kere sorulmasına rağmen halâ net bir cevap alınamamıştır. Neden alınamamıştır? Çünkü cevabı yoktur. Aslında bir çok cevabı vardır ama saçmalıktan ibarettir. *:wink:
Gelelim şimdi sorularına. Hiç bir mevcudatın cevab-ül yanıt veremediği sorulara ben cevap vererek seni çok güzel aydınlatarak nur alemlerine çıkarayım.
1) Allah buyruk vermek için başka bir yol bulmuştur. Ve hatta bana "Bu yol nasıl" diye sormuştur. Ben de "pek güzel bir yol. Ne güzel bir yol" demişimdir.
2) Heee. rüyasında gördü diye onu bir buyruk olarak kabul etmiştir. Çünkü İprayim efendi Şizofrendir.
3) Allah buyruk vermiş ve sonrada onu geri almıştır. Çünkü o allah efendidir ve istediğini yapar. Sana mı soracak?
4) Allah amcanın bir şeyleri görmeye tabi ki ihtiyacı vardır. O da bir insandir. Ona da şevkat göstermek lazımdır.
5) alahın biz demesi mülayimliktendir. O çok mülayimdir. Çok rahmandır, çok rahimdir, çok .............dir.
6) Süreli cebro, cebro olur mu? Ona da yazık. Oda bir fani. Allah-ü Teala muhteremleri arasıra cebro ya dinlenme izni vererek kendi işini kendi görmüştür.
Umarım tatmin olmuşsundur.

Anti-Din 15-08-2006 02:20

teşekkür ederim abi aydınlattınız artık müslümanım

jayjay 15-08-2006 09:10

Anti-Din olayı yanlış yorumlamışsın.

Anti-Din 15-08-2006 11:51

Bir zahmet doğru yorumlayıverin ya da soruları yanıtlayın.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:44 .