Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Şöyle bir ayet var mı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2596)

sargon 17-08-2006 19:54

Şöyle bir ayet var mı?

Sorum şu: "Cinler tarafından yazılıp cehennemde kurutulan tuğlalar" şeklinde bir ayet var mıdır? Aynı anlamı taşıyan ama farklı bir tarzda yazılmış bir şey de olabilir. Ben Cinn suresine baktım. Bulamadım. Özellikle Hiramusta ve Psiko'nun bilgisi olabilir diye düşünüyorum.

Soruyu neden sorduğumu merak edenler olabilir. Bu cümle Edward Chiera adında birinin "Sie screiben an Ton" (Kilin üzerine yazarlar) adlı kitabında geçiyormuş. Chiera'ya göre Kuran'da böyle bir ayet varmış. Tabii bir yanlışlık da olabilir. Yani ayet değil hadis de olabilir. Chiera'nın iddiası ise şu: Araplar kilden yapılmış tabletleri çok daha önce görmüşler ve bunların cinler tarafından yazılmış olan şeyler olduğunu düşünüyorlarmış.

17-08-2006 21:32

Re: Şöyle bir ayet var mı?

sargon sana muhalefet olsun diye değil de bak bir kitapdan alarakdan " sie schreiben ton " yazısı var ...

kimse yanlış anlamasın ben de almanca biliyorum ama bu yazıyı tercüme ettiğim zaman bakın ne anlam ifade ediyor !

sesin üzerine yazarlar !

ton = ses anlamında ma kil anlamındada kullanılıyor .

kuranı kerimde aynı şekilde bazen tercüme edilirken yanlış yorumlara sebebiyet veriyor .

saygılarımı sunarım ...

gaia 18-08-2006 01:26

sevgili sargon,
bu sitede yönetici olduğuna göre, bu soruyu sormadan önce böyle bir ayetin olmadığını bilmelisin. hadi bilmiyorsun. nasıl öğreneceğini bilmek durumundasın(turan dursun'un kur'an ansiklopedisi nin cin maddesine ve kur'an'ın konu dizininden cinler konusuna bakabilirdin!. yazarı tanımıyorum. kitabını da görmedim. son yıllarda bağlamdan uzak kimsenin işine yaramayacak ince ayrıntılarda ki konularda incir çekireğini doldurmayacak içerikte kitap yazmzak moda oldu
diyeceğim o ki bu soruyu neden sorduğunu anlayamadım!
selamlar

hiramusta 18-08-2006 09:29

Sevgili Sargon öyle bir ayet yok.

sargon 18-08-2006 17:02

Sevgili Gaia, yönetici olmak için dediğin şeyler gerekmiyor. Turan Dursun'un ansiklopedisi de elimde yok. Bir konuyla uğraşıyorum. Bunu onun için sordum. Konuyu da ilerde anlatacağım, biraz olgunlaşsın. *Psiko ve Hiramusta gibi arkadaşların Kuran bilgisi benden çok daha fazladır.

Yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim.

vacsmt 19-08-2006 18:20

Sargon arkadaş daha beni pek tanımadın herhalde ...eğer tanısaydın
Psiko ve Hiramustanın yanına ismimi de eklerdin diye düşünüyorum
Kuran 'ı değişik meallerden baştan sona 3 kere + bir de Süleyman
Ateş 'in tefsirinden okumuş biri olarak yani...Bilgimiz ve emeğimiz
boşa gitmesin yani ayıp oluyor...........
NOT : Sorunun cevabı böyle bir ayet yok !

K.C. 23-08-2006 03:50

Fil suresi
4. Atıyorlardı onlara kurumuş çamurdan damgalı taş. (Y.N.Ö.)

3, 4, 5. Üzerlerine balçıktan pişirilmiş taşlar atan sürü sürü kuşlar gönderdi. Nihayet onları yenilmiş ekin yaprakları haline getirdi. *(diyanet)

4. Onlara balçıktan pişirilmiş sert taşlar atıyorlardı. *(E.H.Y.)

4. onlara önceden tesbit edilmiş taş gibi sert azap darbeleri (2) vurdular,
- Lafzen, "siccîl taşları ile". 11:82, not 114'de açıklandığı gibi, siccîl terimi sicill ile eş anlamlıdır, ki o da "bir yazı" veya mecazî olarak, "[Allah tarafından] hükmedilmiş/tayin edilmiş bir şey" demektir: bu nedenle, hicâraten min siccîl ibaresi, "önceden tesbit edilmiş (yani, Allah'ın takdiri ile) taş gibi sert ceza/azap darbeleri"ni gösteren bir mecazdır *(M.Esed)

4. Bunlar onlara pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyorlardı. (Suat Yıldırım)

sevgili sargon,
yazılmış tuğla deyince aklıma Fil suresi 4. ayetii geldi. Yorum yapıp yorumu da genişletmek suretiyle bu ayete bir atıf olabilir mi acaba?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:06 .