Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kız Çocuklarının Diri Diri Gömülmesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27590)

Dark_Prince 03-03-2012 18:16

Kız Çocuklarının Diri Diri Gömülmesi

Müslümanlar İslam'dan önce kadına değer verilmediği yalanı için sık sık kullanırlar bunu.

Halbuki kadın İslam'dan önce çok daha değerliydi,Tanrıça kültü vardı birkere,yaygın olarak.Anerkil kabileler bile vardı,bir kadın 4 koca alabiliyordu.

Acaba birkaç kabilenin kız çocuklarını gömme nedenleri Tanrı'ya kurban olarak sunmak mıydı?Çocuk kurban etmek Paganlarda yaygın bir gelenekti,Keltler,Ken'an'lılar vb. daha birçok toplumda görülür.Ken'an'lılar Molech(Kur'an'da Malik) için yakarak kurban ederlerdi çocukları,Keltler çocukların acı çekmemeleri için vücutlarına uyuşturucu ilaçlar sürüp keserek kurban ederlerdi Tanrılarına.

Bence Araplarda da insan kurban etme olayı vardı,ve yılda bir kız çocuklarını gömerek kurban ediyorlardı.

yucemanitu 03-03-2012 18:40

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433685)
Müslümanlar İslam'dan önce kadına değer verilmediği yalanı için sık sık kullanırlar bunu.

Halbuki kadın İslam'dan önce çok daha değerliydi,Tanrıça kültü vardı birkere,yaygın olarak.Anerkil kabileler bile vardı,bir kadın 4 koca alabiliyordu.

Acaba birkaç kabilenin kız çocuklarını gömme nedenleri Tanrı'ya kurban olarak sunmak mıydı?Çocuk kurban etmek Paganlarda yaygın bir gelenekti,Keltler,Ken'an'lılar vb. daha birçok toplumda görülür.Ken'an'lılar Molech(Kur'an'da Malik) için yakarak kurban ederlerdi çocukları,Keltler çocukların acı çekmemeleri için vücutlarına uyuşturucu ilaçlar sürüp keserek kurban ederlerdi Tanrılarına.

Bence Araplarda da insan kurban etme olayı vardı,ve yılda bir kız çocuklarını gömerek kurban ediyorlardı.

İslam'dan önce bir kadın birden fazla erkekle evlenebildiği gibi giyim kuşam konusunda da tam bir serbestlik vardı mesela Nur suresinde kadınların yakalarını örtüleriyle kapatmasını söyleyen ayet bir Müslüman'ın karşıdan gelen kadının çok açık olan yakasından memelerine bakması sonucu duvara çarpıp yüzü kan içinde kalması nedeniyle inmiştir isterseniz araştırın.

Bunun yanı sıra Hatice gibi kadınlar da İslam'dan önce kervanlara komuta edebiliyor güç ve iktidar sahibi olabiliyordu. Ayrıca bugün bile hac geleneğine bakarsak Hacer'ül esved (vajinaya benziyor) öpülüp etrafında saygıyla dönülürken, şeytan taşlamada falik bir sembol taşlanıyor ki (penise benziyor) kadının üstün olduğu anaerkil bir toplumun ritüeli olarak çıktığı belli.

Son cümlene katılmıyorum çocuklar ya da özelllikle kız çocukları kurban edilmiyordu. Kız çocukları kurban ediliyordu masalı Müslümanların çarpıtması. Ama fakir birinin çocuğu olunca çocuğa bakamayacağı korkusuyla çocuğunu öldürüyordu, kız ya da erkek fark etmiyordu. Bunu ben demiyorum Kuran diyor:

Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da, sizi de biz rızıklandırırız. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır.(İSRÂ Suresi 31. Ayet )

(Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça, Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin. İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”(EN'ÂM Suresi 151. Ayet )

Dark_Prince 03-03-2012 19:04

Alıntı:

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433688)
İslam'dan önce bir kadın birden fazla erkekle evlenebildiği gibi giyim kuşam konusunda da tam bir serbestlik vardı mesela Nur suresinde kadınların yakalarını örtüleriyle kapatmasını söyleyen ayet bir Müslüman'ın karşıdan gelen kadının çok açık olan yakasından memelerine bakması sonucu duvara çarpıp yüzü kan içinde kalması nedeniyle inmiştir isterseniz araştırın.

Bunun yanı sıra Hatice gibi kadınlar da İslam'dan önce kervanlara komuta edebiliyor güç ve iktidar sahibi olabiliyordu. Ayrıca bugün bile hac geleneğine bakarsak Hacer'ül esved (vajinaya benziyor) öpülüp etrafında saygıyla dönülürken, şeytan taşlamada falik bir sembol taşlanıyor ki (penise benziyor) kadının üstün olduğu anaerkil bir toplumun ritüeli olarak çıktığı belli.

Vay be bunu bilmiyodum dostum,ne abazaymış bunlar be :D Giyim kuşam konusunda şu ayet bile yeterli;

Ahzab:33=Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin. Allah’a ve Resûlüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah, sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

İslam kadını paketleyip eve kapatmıştır,İslam öncesi Arabistan neredeyse Avrupa gibiymiş.

Alıntı:

Son cümlene katılmıyorum çocuklar ya da özelllikle kız çocukları kurban edilmiyordu. Kız çocukları kurban ediliyordu masalı Müslümanların çarpıtması. Ama fakir birinin çocuğu olunca çocuğa bakamayacağı korkusuyla çocuğunu öldürüyordu, kız ya da erkek fark etmiyordu. Bunu ben demiyorum Kuran diyor:

Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da, sizi de biz rızıklandırırız. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır.(İSRÂ Suresi 31. Ayet )

(Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça, Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin. İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”(EN'ÂM Suresi 151. Ayet )
Evet durum böyle olunca bu düşüncem çöküyor.Fakat Müslümanların çarpıtmaları gibi olsaydı yani keyfi yere gömülseydi kız çocukları kurban etme olasılığı yüksek olurdu.

Ama verdiğin ayetlerle ele alındığında zaten bu çarpıtma Kur'an'dan çürütülüyor,demekki fakirler öldürüyordu.

Sevgilerimle...

yucemanitu 04-03-2012 03:12

Ha yazmayı da unuttum İslam'dan önce Allah'ın çocukları var ama Allah'ın oğulları değil üç kızı var. Yani üç büyük put kadın. Melekler de kadın sayılıyor İslam'dan önce yani basbayağı anaerkil bir toplummuş önceden bu adamlar, İslam ataerkil düzene geçişin getirdiği bir sonuç.

barristor 04-03-2012 10:09

Alıntı:

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433730)
Ha yazmayı da unuttum İslam'dan önce Allah'ın çocukları var ama Allah'ın oğulları değil üç kızı var. Yani üç büyük put kadın. Melekler de kadın sayılıyorİslam'dan önce yani basbayağı anaerkil bir toplummuş önceden bu adamlar, İslam ataerkil düzene geçişin getirdiği bir sonuç.

Kuranda bunu dogrulayan ayetler bile var.

NELM SURESI

32. (Sonra Melike) dedi ki: Beyler, ulular! Bu işimde bana bir fikir verin. (Bilirsiniz) siz yanımda olmadan (size danışmadan) hiçbir işi kestirip atmam.

33. Onlar, şu cevabı verdiler: Biz güçlü kuvvetli kimseleriz, zorlu savaş erbabıyız; buyruk ise senindir; artık ne buyuracağını sen düşün.

Bu ayetteki MELIKE malumunuz Kralice Belkis'tir,kadinlar buyruk verecek kadar toplumun zirvelerinde yer alabiliyordu.Islam geldi yeri sadece yatak oldu.

Dark_Prince 04-03-2012 14:59

Alıntı:

basmagul´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433743)
Kuranda bunu dogrulayan ayetler bile var.

NELM SURESI

32. (Sonra Melike) dedi ki: Beyler, ulular! Bu işimde bana bir fikir verin. (Bilirsiniz) siz yanımda olmadan (size danışmadan) hiçbir işi kestirip atmam.

33. Onlar, şu cevabı verdiler: Biz güçlü kuvvetli kimseleriz, zorlu savaş erbabıyız; buyruk ise senindir; artık ne buyuracağını sen düşün.

Bu ayetteki MELIKE malumunuz Kralice Belkis'tir,kadinlar buyruk verecek kadar toplumun zirvelerinde yer alabiliyordu.Islam geldi yeri sadece yatak oldu.

Evet bu ayet tam oturtuyo çarpıtmaları.Ayrıca bu ayetler hoşgörüsüzlüğün en açık örneklerindendir.Sebe Kraliçesi ve halkının hiçbir suçu yokken,Süleyman sırf dinleri farklı diye ''bana teslim olun yoksa kılıçtan geçiririm'' diyor.

sergenci 04-03-2012 15:57

Bu kız çocuklarını öldürme hikayesini yıllardır sembol olarak kullanırlar, muhammed olmasaydı daha çok kız çocuğu öldürülürdü derler, sn. basmagul'ün dediği gibi Islam geldi yeri sadece yatak oldu. Yer değiştirdi yatağa geçti, ama muhammed geldikten sonra islamın bu güne kadar aldığı canlar ve havada uçuşan kelleler onlar için pek önem ifade etmez. Ölen çocukların kaderlerini allah yazmamışta sanki zeus yazmıştır. Bütün katliamların başlıca sorumlusu muhammed ve yarattıkları allah'larına asla toz kondurmazlar, onlar kutsal turnalardır. Paranoyak düşünceleriyle İnsanların kısacık yaşamlarını cehenneme çeviren bir avuç bedevi hayatın tadını çıkartmış olan kurnaz bir azınlık ve bu azınlığa inanan büyük bir çoğunluğu aptal ve korkak olan toplumlar hala ve hala o kurnaz azınlığın tellalları tarafından sömürnekte ve o çığırtkanların yaşamlarını cennete çevirmekteler. Sevgili Stendhal, çok haklısın . Esenkalın.

vartor 04-03-2012 17:29

Bu kiz cocuklarini gomme hikayesi aklabir soru getiriyor; Eger gercek olsaydi, kizlar azinlikta, dolayisiyla cok daha degerli olmasi gerekirdi; Muhammed'in cariyelerinden ayri, evlenip bosadigi yuz kadar kadini nereden nasil buldu bu kadin kitliginda?

rastaman 04-03-2012 18:38

''Kız Çocuklarının Diri Diri Gömülmesi''

Başlık Ekşisözlükde doğruluğu tiye alınan çürük önermeleri anımsatıyor.
Çürük zaten.

Kirmizi 04-03-2012 19:17

Bir de kız çocukları gömülüyorsa , kadın almak için başka kabilelere gitmeleri gerekiyor.Hal böyle olunca , kendi kızlarını öldürüp , yine kadınlara muhtaç olarak başka kabilelere gitmeleri durumu ne kadar mantıksız geliyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:49 .