Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   sınıf öğretmenleri... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28418)

deistim 18-07-2012 13:27

sınıf öğretmenleri...

arkadaşlar forumda öğretmenler vardır diye düşünüyorum. sınıf öğretmenlerinin din kültürü deersini nasıl işlediklerini merak ediyorum. açıkçası safsata olarak gördüğüm bir çok şeyi öğretmeye çalışmak fikri bile yoruyor beni. bu yıl öğrenciler çok gerideydi diğer derslerde bunu bahane edip din kültürü dersi işlemedim. ama her fırsatta çocuklara erdemli, dürüst vb. olmaları konusunda eğitmeye çalıştım. bu sene nolacak bilmiyorum :s din kültürü dersi kaldırılmalı artık.. insanlık eğitimi diye bir ders konulmalı.. :))

tecrübe, deneyim ve önerilerinizi bekliyorumm

deistim 18-07-2012 14:53

forumda sınıf öğretmeni yok galiba :S

Sayokan 18-07-2012 14:57

Aslında 3 semavi dine inanmayan öğretmenler keşke daha fazla olsa bize ateist , deist vb. insanların temellerini attıracak insanlar lazım.

Özgür düşünceliler örgütlenmelimi konusunda da belirttiğim gibi her meslekten her çevreden insan lazım.

bursali68 18-07-2012 15:01

Merhaba,

Sevgili arkadaşım ,ben denk gelmedim şimdiye dek ama bilemiyorum yine de...Ben de eski , istif etmiş bir öğretmenim ama sınıf öğretmeni değilim malesef...Sorunu ne kadar açıklayıcı olur bilemiyorum ama ben de olsam senin yaptığını yapardım sanırım...Ufak tefek farklılk da olsa....Çünkü din dersleri kaldırılsın veya kaldırılmsın , en azından ZORUNLU olmasına karşıyım...

Sağlıcakla kalınız...

deistim 18-07-2012 15:01

ailelerin de böyle düşünmesi gerekiyor...öğretmenin düşünmesi yetmiyor ki...

bursali68 18-07-2012 15:09

Alıntı:

deistim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 444199)
ailelerin de böyle düşünmesi gerekiyor...öğretmenin düşünmesi yetmiyor ki...

Merhaba,

Bence de sadece öğretmenlerin düşünmesi yetmiyor...Gerçi öğretmenler " sistem " üzerinde ne kadar etkili , ne kadar " sesli düşünme " şansına sahip ,o da tartışılır ama , yine de bu konuda öğretmenlerin topluma yol göstermesi gerek diye düşünüyorum...

Sağlıcakla kalınız...

deistim 18-07-2012 15:13

bursalı68 tskler cvp için.. ya ben doğuda öğretmenim ve aileler çocuklar inanılmaz bir dini baskıyla büyütülüyor.. düşünün çocuklarımın arasında imam olmayı hayal eden vardı..en büyük hayali imam olmaktı.. :D birşey diyemiyorsun.. çocuğun hayallerini küçümseyemem sonuçta ama böyle olması çok üzücü....elini sallayan imam oluyor zaten bu ülkede..bunu 10 yaşındaki bir çocuğa nasıl anlatırsın ki...ve benim çocuklarımın en büyük şikayeti din kültürü dersini işlemememizdi..hep bundan şikayet ederlerdi. ben de siz zaten din konularını biliyorsunuz. bakın geçen yıl öğretmeniniz yokmuş bu yüzden 3. sınıf konularını da işliyoruz ve gerideyiz gibi ifadelerle geçiştirdim.

düşünün doğuda bir çok cocuk okula gelmeden kuran okumayı öğreniyor yada 1. sınıfta en geç..bir önceki yıl 1. sınıf öğretmeniydim ve bir öğrencim sürekli sağdan sola okumaya çalışıyordu..sağdan sola yazmaya çalışıyordu..şaka gibi ama gerçek.. vazgeçirene kadar öldüm öldüm dirildim..ara ara kendini kaptırıp yine sağdan sola okumaya çalışıyordu...

bursali68 18-07-2012 15:30

Merhaba,

Sevgili deistim...Anladığım kadarıyla işin biraz zor...Ama olsun , yaptığın görev mükemmel ve zor bir görev...İnsan yetiştirmek apayrı zorluğu olan bir iş ken , bir de tutucu bir toplumun bulunduğu , herşeyden nem kapan bir toplumun bulunduğu bir yerde görev yapmak o zorluğu katmerli hale getiriyor...

Alıntı:

bursalı68 tskler cvp için.. ya ben doğuda öğretmenim ve aileler çocuklar inanılmaz bir dini baskıyla büyütülüyor.. düşünün çocuklarımın arasında imam olmayı hayal eden vardı..en büyük hayali imam olmaktı.. :D birşey diyemiyorsun.. çocuğun hayallerini küçümseyemem sonuçta ama böyle olması çok üzücü....elini sallayan imam oluyor zaten bu ülkede..bunu 10 yaşındaki bir çocuğa nasıl anlatırsın ki...ve benim çocuklarımın en büyük şikayeti din kültürü dersini işlemememizdi..hep bundan şikayet ederlerdi. ben de siz zaten din konularını biliyorsunuz. bakın geçen yıl öğretmeniniz yokmuş bu yüzden 3. sınıf konularını da işliyoruz ve gerideyiz gibi ifadelerle geçiştirdim.

düşünün doğuda bir çok cocuk okula gelmeden kuran okumayı öğreniyor yada 1. sınıfta en geç..bir önceki yıl 1. sınıf öğretmeniydim ve bir öğrencim sürekli sağdan sola okumaya çalışıyordu..sağdan sola yazmaya çalışıyordu..şaka gibi ama gerçek.. vazgeçirene kadar öldüm öldüm dirildim..ara ara kendini kaptırıp yine sağdan sola okumaya çalışıyordu...
Öncekikle rica ederim sonuçta meslektaşız...Doğunun feodal yapısının içerisinde DİN unsuru çok önemli bir etken...Bunu çözebilmeyi ne yazık ki Atatürk dahi başarmadı(kendi düşüncem),özellikle yukarıda söylediğiniz unsurların ağırlığından...Ama eminin o küçücük ve dünyadan bi-haber çocukları güzel düşünceleriniz üzere yetiştirebilirsiniz...

İşiniz için şöyle yprsnız olur dersem ynlış yaparım...Dedim ya ben Teknik ve Endüstri Meslek liselerinde genellikle 1. sınıf ve Teknik Lise son sınıf Meslek derslerine girerdim...

Unutmayınız ki onların üzerinde bırkacağınız olumlu etki , ömür boyu silinmeyecektir...

Sağlıcakla kalınız...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:40 .