Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hz Muhammedin Psiko-analizi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2849)

walla 05-10-2006 21:56

Hz Muhammedin Psiko-analizi

Hz Mumammed kişilik bozukluğu olan bir psikiatrik hastadır.
1- Narsist kişiliğe sahip
2-Histrionik kişiliğe sahip
3- Şizotipal kişiliğe sahip
bu her kişilik bozukluğu aynı anda bir kişide görülebilir.
Aşağıdaki linkleri ziyaret ederseniz Muhammedi ne kadar doğru tasvir ettiğini göreceksiniz.

Narsist Kişilik

histriyonik kişilik

şizotipal kişilik

Sevgili müslüman arkadaşlar, lütfen linklerdeki yazıları tamamen okumadan yorum yapmayın yada soru sormayın.

walla 05-10-2006 22:17

Re: Hz Muhammedin Üstün Şahsiyeti

Bu iki hastalıkdaki hastaların tüm özelliklerini Muhammed aynen taşıyor

Süreler içindeki ayetlerin birbiri ile olan tutarsızlığı (geçti yoğurt pazarına misali) histrionik kişiliğinin bir sonucudur.
Etrafındakileri olağandışı bir şekilde etkilemeyi amaçlayan ama içeriği kuvvetli olmayan ,ayrıntısız bir konuşma sekli.
Aklı fikri kadındır, ayetlerde bile cennetten bahsederken kadınlardan vazgeçemez
Karsısındakilerle ilişkileri çoğunlukla uygun olmayan bir şekilde cinsel yönden tahrik edici ve bastan çıkarıcı davranışlar seklindedir
Kolayca başkalarının konuşmalarından ya da olaylardan etkilenir, telkine yatkındır.
Akıl hocalarının köleleri olduğu burada hatırlatılır. Kölelerin fikirlerinden bile etkilenmiştir.
Katlettikleri insanları toplu çukura atıp başında ölülerle konuşmuştur.
Çoğunlukla bir tiyatro eseri sergiler gibi konuşma ve tavırlar içindedirler
Neden kendini peygamber ilan etmiştir
Kendisinin başkalarından çok daha önemli olduğu duygusu içindedir. ( gösterdiği başarıları , sahip olduğu becerilerini çok daha olağanüstü olarak görüp, yeterli bir temeli olmamasına karsın çok değerli ve yüksek bir şahsiyet olarak bilinmeyi bekler
Tam Muhammedin islam dini
Düşünceleri ,hayalleri büyük bir güç, engin bir deha, kusursuz bir güzellik ve mükemmel , sonsuz sevgi üzerinedir.
Sürekli ayetlerde anlaşılmadığını vurgular durur yeminler eder
Özel, benzeri olmayan biri olup, kendisini ancak çok zeki ve ustun nitelikli kişilerin anlayabileceğini düşünür ve sadece bu kişilerle ilişki kurup, dostlarını bu kişilerden seçmeyi düşünür.
Ganimet ve cariye almayı çok sever
Hak ettiği duygusu içindedir.
Bencillikde bir numaradır, en güzel kadın esirleri seçer, kendine düşmesse hemen ayet iner, evlatlığının karısını bile alır, ne at oynattınız ne deve der ganimetin hepsini alır.
Diğer insanlarla karşılıklı ilişkilerinde bencilce, çıkar düşünerek hareket eder. Başkalarının zaaflarından yararlanıp, hedeflerine ulaşmayı gözetir.
Peygamber Kendi fikirlerini benimsemeyenleri karalar ve öldürtür
Kendini beğenmiş, ukala ve küstahça tutumlar içine girerler.
Ne at oynattınız ne deveye ikinci örnek
Başkalarının da kendi başarılarındaki katkısını gözardı edip, onları hesaba katmazlar.
Esirler alıp, cariyeler edinmiştir, insanları köleleştirmiştir.
Başkalarını kendi isleri ve keyfi için köle gibi kullanabilir, yakın çevrelerini üst düzey ya da kendilerini pohpohlayacak kişilerden seçerler
Eleştiri kabul etmez, hemen katli vacip olur.
Kendilerine yapılan en ufak yapıcı eleştiri ya da düzeltme,ekleme ve öneri bu kişileri ağır bir şekilde yaralayabilir

İşte muhammedin YÜCE KİŞİLİĞİ

walla 05-10-2006 22:41

:D :D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Müslüman kardeşlerim. Bunun Üstüne Söyleyecek Bir Şeyiniz Varmı?

walla 07-10-2006 17:17

Narsist kişilik bozukluğu:Diğer kişilerin içinde bulundukları durumlar konusunda aşağılayıcı, eleştirici, ilgisiz ve hafife alır bir tavır sergilerken, kendinin karsılaştıklarını derinlemesine aktarmaya çalışarak cifte standart uygulayabilirler.
Evet Putataparları öldürecek kadar aşağılar, kendi uydurduğu dini derinlemesine aktarmaya çalışır...

walla 07-10-2006 19:35

Cevap yokmu sayın mümin kardeşlerden, dut yemiş bülbül gibisiniz.
Yalan, iftira, hurafe oldumu üstünüze yok. Bilim karşısında tıssss yok...

dilaver 07-10-2006 20:19

Aklı fikri kadındır, ayetlerde bile cennetten bahsederken kadınlardan vazgeçemez
Karsısındakilerle ilişkileri çoğunlukla uygun olmayan bir şekilde cinsel yönden tahrik edici ve bastan çıkarıcı davranışlar seklindedir

-----------------

* * * * haksızlık ettiginizi düşünüyorum ve de saygısızca bir eleştiri diye algılıyorum.
* * * * muhammedi eleştirirken düşülen en büyük hata 1400 senelik hatadır.6 yy da yukarıda saydıgınız kriterlere uymayan bir tane bile önder gösterebilir misiniz.Türk önderler ise vahşette herkesi geçerler.Çünkü barbardırlar ve bozkır insanlarıdır,göcebedir.
* * * * *Eleştirilerde zaman ve mekan boyutunu asla gözardı etmemek gerekiyor.
* * * * * Muhammedin söylediklerinizin tam aksine son derece olumlu ve birleştirici bir kişiligi olması gerekiyor ki dagınık arap aşiret kabilelerini bir devlet olarak birleştirebilmiş.Ve bu devlet ya da devletler *onu takip eden 3 yüzyıl boyunca medeniyetin öncüsü olmuş.
* * * * * *Batı eski yunan felsefesini islam medeniyetinden ve islam alimlerinden ögrenmiş.
* * * * * *islamiyet yayıldıgı şartlarda ilerici bir medeniyetti.Ve uygarlıgın itici gücü oldu.Ama zamanımızda bu motordan eser kalmadıgı gibi artık gericiligin bir simgesi haline gelmiştir.
* * * * * * bunu nedeni sanayi devrimi ve onunla birlikte ortaya çıkan ideolojilerdir.Aydınlanma ve bilimsel sorgulamadır.
* * * * * * 1400 sene evvel ortaya çıkan bu onder bana göre mukemmel bir insan ve bir devrimci idi.Öne sürdügü doktrin ve oluşturdugu devlet yüzyıllarca medeniyetin bayragı oldu.
* * * * * * İslamiyetin bu gün için yüklendigi gerici işlevin bizi sap ile samanı ayırt edememe yanlışına düşürmemesini diliyorum.

* * * * * * *saygılarımla

sargon 07-10-2006 20:25

Sevgili walla,

sana unutamadığım bir anımı anlatayım. Üniversite yıllarında bir arkadaşım, ki hepimizin önderimiz saydığımız biriydi, birtakım garip özelliklerini farketmeye başladık. Adeta taparcasına sevdiğimiz bir kişinin böyle çirkin özelliklerinin olması bizi daha da öfkelendirmişti. İşi kurcalamaya başladık ve ardından bir sürü ahlaksız ve dengesizce şeyler çıktı. Bir gençlik grubunun heyecanı içindeydik.

Ben psikoloji ile ilgili kitaplar falan okuyup arkadaşın manik depressif psikoz şeklinde bir hastalığı olduğuna karar verdim. Kendi kendime bu kararımdan emindim. Herşey aynen uyuyordu. Ama ne yapabilirdim acaba? En iyisi bu arkadaşla ilgili bir profesyonele başvurmak ve onun konuya el atmasını sağlamak olabilirdi. Bu kararla üniversitenin psikologuna gittim. Psikologa olayı anlatmaya başladım. Kadın birdenbire sinirlendi. Sen doktor musun, psikolog musun, başkaları hakkında karar veriyorsun, yönlendirmeye çalışıyordun dedi ve beni odasından kovdu. Neye uğradığımı şaşırdım. Halbuki olayı çok güzel tespit etmiştim.

Aradan 20 yıl geçti. Ben hala o arkadaşın hastalığı konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Ama böyle durumlar yaşadığımda doktor ve psikolog olmadığım için bir yorum yapmamayı tercih ediyorum.

walla 07-10-2006 22:56

Batı eski yunan felsefesini islam medeniyetinden ve islam alimlerinden ögrenmiş.
* * * * * islamiyet yayıldıgı şartlarda ilerici bir medeniyetti.Ve uygarlıgın itici gücü oldu.

bunlar bal gibi palavra kardeşim. görünen köy kılavuz istemez. Ruh hastalığı her çağda ruh hastalığıdır. Mesela Hitlerde bu hastalıklara önemli bir örnektir.

walla 08-10-2006 13:43

Peyganberin Kişiliği hakkında bilimsel veriler ortaya koyabilecek Mümin arkadaşlar aranıyor.

agnostic_z 08-10-2006 14:23

Walla nefesini boşa tüketme yine gelse gelse bi laf oyunu gelecek başkalarının yapması halinde en sert eleştiri ve kınamalara maruz kalacak davranışları sergileyen muhammed yine onun yaptığında hikmet vardır o onu bunun için yaptı amacı o değildi gibi klasik iman gözlüğü takılacak,kıvırmalara devam edilecek :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:32 .