![]() |
Yunus Emre, Mevlana ruh hastasi midir?
Alıntı:
Said-i nursininde diğer mevlana, yunus emre... ruh hastalarından farkı yok. |
Alıntı:
Bu arada saidi nursi nin sadece 3 aylık bir din eğitimi almış biri olarak allamei cihan olduğunu iddaa etmesi de ayrı bir komikliktir. |
Mevlana,yunus emreyi engin bilginizle tımarhanelik ettiniz tebrik ediyorum kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş sizin haliniz bu hiçdeğilse adamların birkaç metnini okuyun ona göre yorum yapın .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Nobelli sizofrenlere ne diyeceksiniz peki? |
Alıntı:
Yunus Emre'ye ruh hastasi diyen insanin, ruh hastasi kadar akli yoktur. Herkes toplumla bagdasik yasamak mecburiyetinde midir? Boyle bir kural mi var? |
Alıntı:
bu bir kişilik bozukluğudur.İsterseniz araştırabilirsiniz.İnsan sosyal bir varlıktır. NTV yayınlarının Paranoyak adlı cep kitabını almanızı tavsiye ederim. Psikolojide hastalıkların tanımı en makul "normal insan" tanımından aykırılıklara göre değerlendirilir. |
Alıntı:
Tarziniz ve uslubunuz hic hos degil. Tum geneli kapsayacak halde, ruh hastasi , manyak, escinsel, sapik vs. turden saydirmalar ciddi bir kisilik bozuklugudur, zira baska turlu ifade edemiyordur kendini kisi. Ben buradayim, beni de gorun demenin psikolojik kususudur.. |
Alıntı:
Size o kişinin kişilik bozukluğunun neden olduğunu,sebebini belirttim.Şimdi siz bana kişilik bozukluğunuz var diyorsunuz,sizin görüşünüz peki tamam saygı duyarım.Ama yukarıda da açıkladığım gibi hiçbir zaman tüm müslümanlarn ruh hastasıdır , manyaktır gibi bir beyanda bulunmadım. Lütfen cümlelerimi çarpıtmayın. Dikkat çekmek için yapılabilecek son hareketler olsa gerek , beni görün amaçlı bir hareket diyorsunuz ya.Toplumun genel olarak saygı duyduğıu bu ,insanlara akıl hastası olabileceğini belirtmek dikkat çekmek için değil yalnızca yıllardır islam dininin markaları haline gelmiş,iyilik meleği,evliya gibi gösterilen alim diye gösterilen bu insanların psikoloji uzmanlarının görüşlerinde incelenmesi gerektiğini belirttim. Yunus Emre ve Mevlana hakkındaki görüşlerimden rahatsız olduğunuz belli,bundan dolayı bana karşı saldırıda bulunan cümleleriniz var. Sert üsluba sahip biri olduğumu kabul ediyorum,çoğu zaman hakaretede varıyor benim kötü bir yanımdır düzeltmem gerekir buna saygı duyuyorum ama,yazdığım mesajları ben burdayım demek için hiçbir zaman yazmadım. |
Alıntı:
Ben size muslumanlara hakaret ettiniz gibi ifade de bulundum mu? Kendini gunlerce aylarca eve kapatan insanlar ne manyaktir, ne de ruh hastasidir. Evladini , esini, annesini vs, sevdiklerini kaybeden bir insan da uzun surecler kendini eve kapatabilir ve toplumdan izole olabilir. Ruh hastasi mi veya manyak mi diyecegiz simdi bu insanlara? Toplumun genel olarak saygi duydugu bu insanlar, tarihsel veya politik kisilerdir. Ve sizin onlari ruh hastasi vs. elestirmeniz , o insanlara sevip saygi duyan kitleyi de kapsar. Ve sitemizde o insanlara saygi duyan, seven uyelerimiz de mevcut. Gerek Mevlana, gerek Yunus Emre , gerek Nursi vs. toplum tarafindan genis kitlelere sahip insanlardir kisilik olarak. Bu insanlari hakaret etmeden de elestirebilirsiniz. Benim size saldirmama gerek yok ki, zaten ust mesajda size ortayollu bir mesaj yazdim degil mi? Nobelli sizofrenler var diye. Bu sebeple ben de, sizde kisilik bozukluguna dair gostergelerin oldugunu yazdim. Zira kisilik bozukluguydu bahse konu ettiginiz. Siz baskalarini bu sekilde cagirdiginizda sorun olmuyorsa, baskalari da sizi boyle cagirdiginda sorun olmamali. Sonucta psikoloji yonunden bakiyorsunuz degil mi? Siz de ustte dogrulamissiniz zaten. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:20 . |