Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hani İyilik Olsun Diye Almıştı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29131)

istatistik 30-08-2012 16:01

Hani İyilik Olsun Diye Almıştı?

Muhammed'in eşleri İslam dinine yönelik eleştirilerde ilk sırada yer almaktadır. Bunun nedeni, Muhammed'in bulunduğu konumu kendisine fayda sağlamak amacıyla kullanmasından ve sağladığı faydanın sorgulanmaması için de durumunu ayetler ile desteklemesinden kaynaklanır. Bu nedenle Muhammed'in aşk hayatı İslam dininin en hassas noktasıdır. Çünkü tarafsız bir bakış açısı ile yaklaşıldığında, kutsal denilen bir kitabın, peygamber de olsa herhangi bir kişinin aşk hayatına yönelik düzenlemeleri de barındırması mantıksızdır. Tabi ki bu yakın geçmişimiz ve günümüz için geçerli bir durumdur. Birden fazla kadın ile evlenmenin normal sayıldığı dönemler için bu durum herhangi bir sorun teşkil etmemiştir.

İnsanların düşünsel dünyaları geliştikçe, durum iyiden iyiye göze batar olmuştur. Bu nedenle bu duruma bir açıklık getirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. "O zaman öyleymiş" tarzındaki vizyonsuz savunmaların pek de ikna edici olmaması nedeniyle şimdilerde "O kadınları kendine eş olarak alması cinsel bir anlam taşımamaktadır. Çünkü onları yardım olsun diye, korumak için nikahına almıştır" savunması tercih edilmektedir.

Muhammed'in yatak odasına girip de gören olmaması, hadislerin kolayca inkar edilebilir olması gibi nedenler ile bugün modern olduğunu iddia eden Müslüman kesim tarafından seve seve kabul edilebilmiş bir savunmadır. Çünkü onlara göre günümüzde giderek artan kadın hakları savunuculuğunun bir benzerini kendi peygamberleri taaa… o dönemde uygulamaya koymuştur. Tam da ondan bekleneceği gibi.

Ancak hesaba katılmayan küçük bir ayrıntı vardır; Kuran. Müslümanların kendi kutsal kitapları, kendilerini kandırmak için kullandıkları bu bahaneyi yalanlamaktadır. Kuran'ın bugüne kadar değiştirilmemiş olduğunu iddia etmelerinden (gerçekte en az 2 defa değiştirildiğine yönelik ciddi kanıtlar bulunmaktadır) ve onun "Allahın Sözü" olduğuna inanmalarından dolayı, bu kendi kendini kandırma işine bir son vermeleri gerekir. Peki Müslümanları yalanlayan bu ayetler hangileridir:

Diyanet İşleri
AHZAB 33/51. Bunlardan istediğini bırakır, istediğini yanına alabilirsin. Sırasını geri bırakmış olduklarından da arzu ettiğini yanına almanda sana bir sorumluluk yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olmasını, üzülmemelerini, hepsine verdiğin şeylere razı olmalarını daha iyi sağlar. Allah kalblerinizde olanı bilir; Allah bilendir, Halim olandır.
Yukarıdaki ayette de açıkça görüleceği gibi, Muhammed'e himayesi altında (nikahlı ya da cariye olarak) bulunan kadınları "arzu etmesi durumunda yanına alabileceği" yönünde izin verilmiştir. Sıra meselesinin iç yüzünü biler bir kişi için bu ifadelerin ne anlama geldiğini anlamak çok da zor olmayacaktır. Konu ile ilgili bir diğer ayet:

Diyanet İşleri
AHZAB 33/52. Bundan sonra sana hiçbir kadın, cariyelerin bir yana, güzellikleri ne kadar hoşuna giderse gitsin, hiçbirini boşayıp başka bir eşle değiştirmen helal değildir. Allah her şeyi gözetmektedir.
Yukarıdaki ayet de incelendiğinde "başka bir eşle değiştirmen" ifadesi dikkat çekmektedir. Ayetin farklı çevirilerinden de (Diyanet Vakfı, Yaşar Nuri Öztürk) anlaşıldığı kadarıyla, cariyeler ise bu ayetin kapsamı dışındadırlar ve değiştirilebilirler. Sırf iyilik olsun diye kadınları kendi nikahına alan bir kişiye, artık başka kadın nikahlayamazsın yönünde bir emir vermenin mantığı nedir? Artık iyilik yapmayı bırakası mı istenmektedir? Yoksa diğer müninlere de iyilik yapacak kadın bırak mı denmek istenmektedir?

Görüldüğü gibi ayetlerle de sabittir ki Muhammed nikahladığı eşlerini iyilik olsun diye almamıştır. Bu kadar eşe sahip olmasının nedeni, kendi ihtiyaçlarını giderme amacıdır. Muhammed'in yatak odasında 10 (kimi hadislere göre 30) erkek gücünde olduğu yönündeki rivayetler de bunun başka bir kanıtıdır.

murted 30-08-2012 16:48

Alıntı:

AHZAB 33/52. Bundan sonra sana hiçbir kadın, cariyelerin bir yana, güzellikleri ne kadar hoşuna giderse gitsin, hiçbirini boşayıp başka bir eşle değiştirmen helal değildir. Allah her şeyi gözetmektedir.
Himayesine güzel olanları mı alıyormuş sadece?
Çirkinlere iyilik etmek daha mı az faziletliymiş? :)

Maksat iyilikse iyilik yaparken güzelliklerine niye takılsın? Aksine güzelleri değil, çirkinleri koruması, onları himayesine alması lazım. Çünkü güzelleri himayesine alacak(!) birileri illa ki çıkar. Besbelli ki güzel olanları alıp karşısına oturtmak falan değildir burada niyet.

Bu çocuk kandırılmayacak savunmalarla birileri sürülerini güder, din üzerine düşünmekten çekinen ve neme gerek diyenler bir açıklaması var deyip kendilerini tatmin edip inanmaya ve buna göre yaşamaya devam ederler. Yazık, çok yazık...

Alıntı:

Kuran’ın bugüne kadar değiştirilmemiş olduğunu iddia etmelerinden (gerçekte en az 2 defa değiştirildiğine yönelik ciddi kanıtlar bulunmaktadır) ve onun “Allahın Sözü” olduğuna inanmalarından dolayı, bu kendi kendini kandırma işine bir son vermeleri gerekir.
Konu dışı olacak ama burada kitabın orjinalinin olup değiştirilmesinden değil de zaman içinde -ki bu zaman dilimi Kuran'ın indiğine inanılan 23 yıllık süreden çok daha uzun bir süredir.- oluşup tamamlanan ve bu sürecin sonunda bugünkü şeklini alan bir kitaptan bahsetmek bence daha uygun.

higs 30-08-2012 16:53

Müslümanlar bir gün denemek için türkçe namaz kılsalar ve fatihadan sonra türkçe olarak şu yukarda vermiş olduğunuz ayetleri okusalar acaba içlerine siner miydi. :) ben bunu denedim başka sapık ayetlerle. Günaha girdiğimı sandım o derece saçma yahu bu türkçe namaz işi:) zaten hangi imama sorsanız türkçe namaz olur mu diye cevabı vermeden sen arapça kılmaya devam et der :) çünkü iki bin tl yi aşkın maaş elden gidecek ya sizi gidiler sizi .

kurtulusislamda 30-08-2012 17:16

Alıntı:

istatistik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 453329)

Görüldüğü gibi ayetlerle de sabittir ki Muhammed nikahladığı eşlerini iyilik olsun diye almamıştır. Bu kadar eşe sahip olmasının nedeni, kendi ihtiyaçlarını giderme amacıdır. Muhammed’in yatak odasında 10 (kimi hadislere göre 30) erkek gücünde olduğu yönündeki rivayetler de bunun başka bir kanıtıdır.

:moony: bir hinlik var yine içinde :evil: şeytan gibi gülümsüyorsun ve zafer kazanmış komutan edasıyla yayıla yayıla koltuğuna kibrinden kımıldamadan cevapları bekliyorsun.
http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...k-gerekir.html

http://www.ilahi.org/modules.php?nam...wtopic&t=42854

gerci size yalanlayacak,bizdeki gerceği yaklaştıracak her kelimeye kulağınız ve gözünüz kapalı ama ben yinede gerceği ifşa etmeyi seciyorum,umarım bazı kalp göxzü kapalı olanların gözlerini acmaya yardımcı olur.
RAHİM VE RAHMAN OLAN ALLAHIN LUTFUYLA

istatistik 30-08-2012 17:22

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 453340)
:moony: bir hinlik var yine içinde :evil: şeytan gibi gülümsüyorsun ve zafer kazanmış komutan edasıyla yayıla yayıla koltuğuna kibrinden kımıldamadan cevapları bekliyorsun.
http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...k-gerekir.html

http://www.ilahi.org/modules.php?nam...wtopic&t=42854

gerci size yalanlayacak,bizdeki gerceği yaklaştıracak her kelimeye kulağınız ve gözünüz kapalı ama ben yinede gerceği ifşa etmeyi seciyorum,umarım bazı kalp göxzü kapalı olanların gözlerini acmaya yardımcı olur.
RAHİM VE RAHMAN OLAN ALLAHIN LUTFUYLA

Yazıyı okudunuz mu?

Ben diyorum ki; pek çok müslümanın iddiasının aksine Muhammed bu kadınları iyilik olsun diye almadı. Alırken kendi arzularını tatmin etmenin peşindeydi.

Senin dediğin ise "ama hepsi ile eşit şekilde tatmin oldu."

kurtulusislamda 30-08-2012 17:43

ne alaka sen benim gönderdiğim linki okudunmu?
peki şu sorumu cevap verirmisin o halde.
iddianıza göre kuran-ı kerimi Hz MUHAMMED yazdı ve kendi yaptıklarını makul göstermek adına istediği ayetleri yazdı çizdi
Peki peygamberimizin vefatından sonra kuran-ı kerimi derleyenler niçin bu ayeti ve bunun benzerlerini kitaptan cıkartmadılar?
Eğer cıkartmış olsalardı,şu anda tartışmıyor olacaktık,ve belkide aynı safta yer alacaktık?
bu soruma cevap istiyorum
Demek ki kuran-ı kerim baştan sona ALLAH CELLA CELALUHUNUN sözleri ki kimse bir harfini bile değiştirmeden nakletmek zorunda kalmışlardır.
Ve bu ayetler sayesinde inananla ,sadık kalanlarla,amenna ve saddakna diyenlerle
İnanyordum fakat bu ayetleri gördükten sonra inancım kalmadı diyerekten şeksiz ve şüphesiz ALLAHU TEALAYA teslim olamıyarak inancı sarsılanlar ayırt edilmiyormu?

xcan 30-08-2012 18:13

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 453346)
Konu dışı olduğu için taşınan mesaj (İstatistik)

Kula kulluk varmı.
Bir peygambere yakışan o köleyi hür kılmaktır.
Düzmek değil.
...
Köle olmak içinmi yaratılldı insanlar.
Peygamber köleliğe karşı çıkmadığı gibi birde düzmüş.
Şimdi İsrail arapları esir aldığında köleleştirilse içinize sinermi.
Mariya kardeşiniz olsa böyle bir şeyi onaylarmısınız?
Kusura bakma ama kusasım geldi.
İnsan bu devirde bile köleliğe ,köle düzmeye karşı gelemiyorsa yaşamasın.
Ayrıca savunduğun linkte.
Allah keyfine göre düzersin demişte!
Muhammet eşit davranmışmış!.
Allahın emrinemi karşı gelmiş?
Zırvalamayın.
Vahşiler bile insanlaşırken.Siz taş devrine rota tutturmuşunuz.
Sayıklıyosun ''Celalü Celalü Celalü''
Ama gelgörki Vicdan yok .Merhamet sıfır

istatistik 30-08-2012 18:17

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 453344)
ne alaka sen benim gönderdiğim linki okudunmu?
peki şu sorumu cevap verirmisin o halde.
iddianıza göre kuran-ı kerimi Hz MUHAMMED yazdı ve kendi yaptıklarını makul göstermek adına istediği ayetleri yazdı çizdi
Peki peygamberimizin vefatından sonra kuran-ı kerimi derleyenler niçin bu ayeti ve bunun benzerlerini kitaptan cıkartmadılar?
Eğer cıkartmış olsalardı,şu anda tartışmıyor olacaktık,ve belkide aynı safta yer alacaktık?
bu soruma cevap istiyorum
Demek ki kuran-ı kerim baştan sona ALLAH CELLA CELALUHUNUN sözleri ki kimse bir harfini bile değiştirmeden nakletmek zorunda kalmışlardır.
Ve bu ayetler sayesinde inananla ,sadık kalanlarla,amenna ve saddakna diyenlerle
İnanyordum fakat bu ayetleri gördükten sonra inancım kalmadı diyerekten şeksiz ve şüphesiz ALLAHU TEALAYA teslim olamıyarak inancı sarsılanlar ayırt edilmiyormu?

bugün eleştirmekte olduğumuz ayetlerin çıkarılması işlerine gelmediği için olabilir mi? İslam dünyasının geneline baktığımızda çocuk gelinlerden tutun da birden fazla kadını nikahlamaya kadar pek çok sapkınlık, sırf bu ayetlere dayanılarak meşru gösterilmeye çalışılıyor.

Verdiğin linklerde Muhammed'in hoşuna giden ne kadar kadın varsa nikahlamasına bir kılıf uyduruluyor. Akrabaları ile evlenmesi konusu bile "ama onunla birlikte hicret eden akrabaları. Çünkü hicret etmeyenlerden daha hayırlılar" gibi bir bahane getirilmiş ki evlere şenlik.

murted 30-08-2012 18:23

Kurtuluş'un verdiği ilk linkteki cevapların Müslümanları bile tatmin edebşeceğini sanmıyorum.
Denmiş ki bu adam keyfinin peşinde olsa ve Kuran'ı kendi yazmış olsa neden kendine yasaklama getirsin?

Alıntı:

Arkasından da bu, onun peygamberliğine, Allah'ın isteğine göre hareket ettiğine delildir demiş.
Hep öyle denir zaten. Mesela bir başka ayette garibana yüzünü ekşittiği için azarlanır. Onlar da bir insan kendi uydurduğu şeyde neden kendini azarlasın deyip sahiden de Kuran'ın Allah sözü olduğunu savunurlar.

Oysa bu hareketler objektif şekilde bakan birinin aklına en azından inandırcılığını arttırmak için taktik yapıyor olması ihtimalini getirir. O da pekala kendisine inananların böyle düşünmesini istemiş olabilir.

Özel olarak bu ayetteki yasağa gelirsek muhtemelen bu ayetle gaz almak istemiştir. Başka ayet ve rivayetlerde de gördüğümüz gibi kadınlar arasında çekişme var, ortada da memnuniyetsiz kadınlar var. Kadınlar doğal olarak üzerlerine yenisi geldikçe daha da çok arıza çıkarıyorlar, ev sürekli kaynıyor. (Bakınız Kuran; mesela Tahrim, bakınız rivayetler...) Muhtemelen dışarıda insanların bazısı da kadın işini abartttığını dillendirmeye başlıyor. Bütüne baktığımızda, hatta sadece bu ayete bile baksak durum bu. Baksanıza ne diyor?

Alıntı:

AHZAB 33/52. Bundan sonra sana hiçbir kadın, cariyelerin bir yana, güzellikleri ne kadar hoşuna giderse gitsin hiçbirini boşayıp başka bir eşle değiştirmen helal değildir.Allah her şeyi gözetmektedir.
Bir adam sözüm ona peygamber olmuş, olayı aşmış yani, hem de gelmiş kaç yaşına. Güzellikleri için kadınlarla evlenebiliyor ki böyle bir durumdan bahsetmiş olmalı. Siz daha yok onun niyeti kadınları himayeydi, yok korumaydı diye inanın. Maksat İslam'da ruhbanlığın, dünyadan el etek çekmenin olmadığını sünnetiyle göstermekse en fazla bir kaç tanesi kafi zaten. Normal Müslüman dörtten fazla alamıyor malum. Nedir öyleyse ona verilen ruhsatın anlamı?

xcan 30-08-2012 18:25

Alıntı:

istatistik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 453349)
bugün eleştirmekte olduğumuz ayetlerin çıkarılması işlerine gelmediği için olabilir mi? Islam dünyasının geneline baktığımızda çocuk gelinlerden tutun da birden fazla kadını nikahlamaya kadar pek çok sapkınlık, sırf bu ayetlere dayanılarak meşru gösterilmeye çalışılıyor.

Verdiğin linklerde muhammed'in hoşuna giden ne kadar kadın varsa nikahlamasına bir kılıf uyduruluyor. Akrabaları ile evlenmesi konusu bile "ama onunla birlikte hicret eden akrabaları. çünkü hicret etmeyenlerden daha hayırlılar" gibi bir bahane getirilmiş ki evlere şenlik.

Şimdi hangi insan muhammede bir yakını bayanı emanet bırakır.
Akrabam olmadığına seviniyorum

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:41 .