![]() |
yorumsuz bir ayet
“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin.Zira onlar birbirinin dostudurlar.İçinizden onları dost tutanlar,onlardandır.” (MAİDE SURESİ 51.AYET)
yorum yok... |
Re: yorumsuz bir ayet
Dost edinmeyin ama onlardan silah satın alabilirsiniz
|
her işi kuran okuyup namaz kılarak halledebileceğini sanan bi zihniyet tabiki 2 eliyle bi devleti doğrultamaz sonrada gider satın alır
|
Ayetleri ne güzel yorumluyorsunuz:)
Onları anlamayacak kadar, özgürsünüz anlaşılan... forumu takip ediyorum ve yaptığınız tek şey, okumuş terimleriyle insanlarla ve inandıklarıyla alay etmek... Turan Dursun'un saçma kitaplarını erken yaşlarda okumuştum, peki özgürlük bana ne verdi??? Hiç!!! size ve yorumlarınıza sadece gülüyorum... sizlerde anlayacaksınız zamanla yüreğiniz inanmamaya elvermeyecek Cünüp gezmek hoşunuza gitmeyecek, çocuğunuz hastalandığında ellerinizi ona açacaksınız... biraz tarafsız olun yahudiler ve hıristiyanlar birbirne yakındır diyor! Bugün siz değil misiniz israil ve ABD baskılarından şikayet eden!!! tamam bi inan olarak ben bu foruma üyeyim:) Bir muhalefet şart değil mi? |
Sevgili Cevap
özgürlük sana ne verdi, yada inanmak sana ne verdi Menfaatçı olsaydık inanır cennetten yer kapmaya çalışırdık. Ama kendimizle barışık olurmuyduk. Kendi kendimizi kandırabilirmiydik. Hayır.... |
Ben şeriatçı değilim, ben insanların zihnini zorla değiştiririm yanlısı değilim...
Turan Dursunu okuduktan sonra 4 yıl kendime gelemedim, başıboştum Hz Muhammed hakkında iyi düşünemiyordum ama kusura bakmayın o yazılanlara artık inanmıyorum... ben burada sizlere çok başarılı cevaplar vererek, size onun varlığını kanıtlayamam, sadece okuyun araştırın diyebilirim, kuran okuyun;ama unutmayın kuran kendini hemen ele vermez ve kendini hemen ele vermediğini ayetlerinde de bildirir, öyle ince anlamları vardırki 40 yıl düşünsen o kelimeyi oraya yapıştıramazssın... Ve Kuran sizin bugünkü durumunuzu aytleriyle çok iyi ifade etti:) soruna gelince inanmamak; bana hiçbirşey vermedi bunalımdan saçma hayat kaygısından başka... inanmak; bana huzur verdi, saygı sevgi verdi, parayı önemesememeyi anladım, vicdan rahatlığını hiseder oldum ve sayamayacağım çok şey... |
''Göğü gücümüzle, Biz kurduk, şüphesiz Biz onu genişleticiyiz''
Bu ayet sana neyi ifade ediyor sence? Evrenin sürekli genişlediği 1900'lerde bulundu bunu biliyor muydun? Ve bunu bulanlar tanrıyı kabul etmeyen bilim adamlarıydı:)) Kuran O en büyük mucize kim ne derse desin... 22 yılda yazılmış bir kitap ve her ayet sonra sonra inmiş ve tamamlanmıştır... İçinde tarih,bilim,psikoloji ve diğer bilim dallarından konular içeren tek kitap... Bugün hala Kafiye düzeni anlaşılamamıştır... |
sevgili cevap,
Turan Dursunun bir tek kitabını okumuş değilim, 26 yıl önceydi, camide namaz kılarken ateist oldum, bu sitede allaha yada peygambere inanmayanlar emin ol birçok Din aliminden daha çok İslamiyeti biliyor araştırmış, çoğununda bir müslüman geçmişi var. Yani ateistler analarından ateist doğmuyor. Ama her insan müslüman doğuyor (muş) Biz tanrıdan bir şey beklemiyoruz, belki tanrı evrenin bir köşesinde bir yerde var, ama eminiz ki Muhammedi Peygamber diye başımıza yollamadı. Sadece müslümanları bu yanlışa inanmamaları için uyarmaya çalışıyoruz, onlara inanmayın, kötü insan olun diyen yok. ama yalancı bir peygamber uğruna diğer insanlara, kadınlara hayatı zindan etmeyin diyoruz.... |
''Siz hiçbir şey bilmezken,Allah sizi analarınızın karnından çıkardı.Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler vekalpler verdi.''
Bu ayetten ne anlarsınız:)) siz yorumlayın desem anlamadığınızı kafanıza göre yorumlayıp yazacaksınız, çok basit duruyor değil mi??? Bugün modern cihazlarla izlenen bir olay, ve insanın oluşmaya başlayan ilk organlarını sıralıyor ve bu organların geçtiği her ayette aynı sıra, Kulak,Gözi,Kalp Embriyolog DR. Keith Moore Makalesinden... V bu gelişim bugün böyle kabul ediliyor size bir çok örnek verebilirim, Kuran yeni yeni anlaşılıyor ve değerine değer katıyor size o kadar basit ayetler verebilirim ki:))) içinde ne mükemmellikler var. |
''Siz hiçbir şey bilmezken,Allah sizi analarınızın karnından çıkardı.Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler vekalpler verdi.''
Sevgili cevap Bu muhammedden birkaç milyon yıl önce bile biliniyordu. Sence bu bir bilinmezin gün ışığına çıkışımı.... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:00 . |